KRAĐA STRUJE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_Astra_

#26 Re: KRAĐA STRUJE

Post by _Astra_ »

Bodkin wrote:
_Astra_ wrote:Jel ti drago zbog toga?
Jel' crkla komsiji krava?
cuj ovoga. pa zbog takvih kao ti i ovaj komsija je drzava u kurcu. on paetan sto zavrce, a mi ludi sto placamo sta li. i jos sto ojadi drzavu pa im treba 5 godina da renoviraju cijevi.
isto i ovaj sto krade struju. ja bih ga prijavio
Zbog takvih kao ti, policija hapsi one što prodaju čarape na Drveniji, a one u foteljama što kradu OD SVIH nas milione - štiti. A, mislim da si naivan ako misliš da zbog tih "lopova" ViK ne rekonstruiše cjevovode/instalacije, i "zavrće pipu" svako veče mnogim korisnicima.

Bravo za vas - čestiti građani.
Svakom svoje.
sokkia

#27 Re: KRAĐA STRUJE

Post by sokkia »

albulus wrote:
Nije mu crkla krava jer je nije ni imao, ali od tada ne prska travu oko kuce ljeti jer "voli da je zelena, a susa joj smeta", niti pere kola svaki dan i sl. Apsolutno mi nije zao sto sam ga prijavio i uradio bih to opet.
pošteno, nema šta.
a što ne prijaviš sve funkcionere, sve predsjednike upravnih odbora, sve direktore javnih firmi,sve parlamentarce na federalnom i državnom nivou, sve premijere, kantonalne federalne i državne,sve nacelnike opština jer svi znamo da i oni svi kradu.
topcam
Vozim: uzbrdo

#28 Re: KRAĐA STRUJE

Post by topcam »

paroksizambesmisla wrote:Pozdrav svim korisnicima ovog foruma! Htio bih pokrenuti diskusiju na temu 'krađa struje'. Interesuje me da li vi primjećujete da vaše komšije plaćaju manje struje nego što realno potroše. Nisam stručnjak da takve stvari najbolje objasnim, ali samo navodim primjer svog komšije koji se bavi nekom vrstom kučne radinosti, bravarija je u pitanju, stalno brusi i vari, i dođe mu račun manji nego meni za nekih 20 KM. Lično sam to vidio više puta. Ja normalno trošim struju, ne posjedujem nikakve mašine i potrošim oko 80-90 KM.
Ja mislim da se radi o velikoj krađi i nepravdi, također mislim da Elekrtodistribucija zna za ovaj problem ali da svijesno neće da pokrenu istragu jer i oni sami iz te kompanije kradu struju
Za autogeno varenje struja nije potrebna. :lol: :lol:
albulus

#29 Re: KRAĐA STRUJE

Post by albulus »

sokkia wrote:
albulus wrote:
Nije mu crkla krava jer je nije ni imao, ali od tada ne prska travu oko kuce ljeti jer "voli da je zelena, a susa joj smeta", niti pere kola svaki dan i sl. Apsolutno mi nije zao sto sam ga prijavio i uradio bih to opet.
pošteno, nema šta.
a što ne prijaviš sve funkcionere, sve predsjednike upravnih odbora, sve direktore javnih firmi,sve parlamentarce na federalnom i državnom nivou, sve premijere, kantonalne federalne i državne,sve nacelnike opština jer svi znamo da i oni svi kradu.
OK, znaci ne bi ti smetalo da veceras dodjem u tvoju kucu/stan i ukradem sta zelim? Kad vec ostali kradu, u redu je da i ja kradem, jel da?
nino90

#30 Re: KRAĐA STRUJE

Post by nino90 »

ne kontam kako ti toliko dodje za struju 80km :S
meni zimi dodje max 30 a ljeti do mozda 50-tak zbog klime
muzicar_iz_parka

#31 Re: KRAĐA STRUJE

Post by muzicar_iz_parka »

Pusti ljudi nek se snalazi, ko umije njemu dvije.
Hajvan

#32 Re: KRAĐA STRUJE

Post by Hajvan »

evo potencionalnih lopuža, lopova i krdljivaca ...šunjaju se po temi... samo još treba upratiti ih kad počnu kakati po političarima i drugim lopovima (ovdje smo već utvrdili da su političari lopovi, ali i da ima drugih ljudi koji su to isto) na ostalim temeama .... ono, kradi gdje ti možeš, al' optuži sve druge da su lopovi.... ko nas ne zna.....ah, ah, ah :mrgreen: :mrgreen:
:lol:
Hajvan

#33 Re: KRAĐA STRUJE

Post by Hajvan »

lamudan wrote:dvije teme jedna do druge,na jednoj se raspravlja o bijedi,kako nas ovi nasi vodje pokradose ogolise,ne mozes firmu drzat jer ako hoces regularno placat sve ne mozes ni za hljeba zaradit,ogulise nas,a vec na ovoj drugoj vecina vas govori kako treba prijavit svakog ko se nekako nesto snadje,da bi opet nahranili ove nase vodje,vi niste normalni vise
pa upravo TO.

Sami sebe krademo, u oba slučaja.
Cyrax

#34 Re: KRAĐA STRUJE

Post by Cyrax »

Najjaca je ova "sto politicare ne prijavis". :D
Takvi sto kradu struju i furaju ove parole glasaju za te iste politicare sto spominju.
marshall_bug

#35 Re: KRAĐA STRUJE

Post by marshall_bug »

Svakakvih insana ovdje.

Lik psuje politicarima sto kradu, a brani ostale koji rade to isto (KRADU). Logika nula bodova, ali onaj je politicar pa ne valja ako krade a ovaj drugi nije politicar pa on smije krast. :run:
vuk_samotnjak

#36 Re: KRAĐA STRUJE

Post by vuk_samotnjak »

paroksizambesmisla wrote:Pozdrav svim korisnicima ovog foruma! Htio bih pokrenuti diskusiju na temu 'krađa struje'. Interesuje me da li vi primjećujete da vaše komšije plaćaju manje struje nego što realno potroše. Nisam stručnjak da takve stvari najbolje objasnim, ali samo navodim primjer svog komšije koji se bavi nekom vrstom kučne radinosti, bravarija je u pitanju, stalno brusi i vari, i dođe mu račun manji nego meni za nekih 20 KM. Lično sam to vidio više puta. Ja normalno trošim struju, ne posjedujem nikakve mašine i potrošim oko 80-90 KM.
Ja mislim da se radi o velikoj krađi i nepravdi, također mislim da Elekrtodistribucija zna za ovaj problem ali da svijesno neće da pokrenu istragu jer i oni sami iz te kompanije kradu struju
Evo ti jedan iskreni odgovor, a nadam se da će ti tako i komšija postupiti.

Nakon posjete EP-a i utvrđivanja da čovjek ne krade struju, jer iako vari i brusi realno je da može trošiti manje struje od tebe (ne lupam nego znam), nebi više smio pogleda baciti na komšijino dvorište, a redovno bi posjećivao stomatologa idućih godinu dana, za vraćanje svih zuba na mjesto.
Ovo je jedan odo onih papaka, koji su ljubomorni na sve i svakoga, i vode se politikom sto bi on radio majku mu njegovu **** kad ja sjedim po citav dan pred televizorom i nemam posla. E kad je tako, onda nece ni on raditi. A prvo sto bih uradio prije demoliranja licnog opisa je tuzba za napad na privatnu imovinu, jer ko si ti i odakle ti pravo da imas uvid u moju potrosnju elektricne energije, uvid u potrosnju moze imati samo elektroprivreda i osoba joka ima sudski nalog.
A nakon toga bih ti napravio takav degenek, da nebi dok si ziv pomislio da zabadas nos gdje ti nije mjesto.

A da bi smanjio svoju potrosnju struje, provjeri u kakvom ti je stanju frizider, jer on sam moze mjesecno potrositi i do 30 KM zbog ucestalog paljenja, provjeri stanje bojlera jer kamenac uduplava potrosnju el. energije, bojler ne pali kad ti ne treba, sijalice gasi kad napustas prostoriju i koristi stedne sijalice il bar one od 60 W, ves masinu koja je ogromni potrosac ko je ne zna koristiti koristi ispravno i peri ves na temperaturi koja je preporucena na tkanini i uvijek peri ves u grupama. Komp. ti može potrošiti više od komšijinog aparata za varenje mjesečno, ako je desktop i do 40 KM Potrošnja energije se može i do 30% smanjiti samo racionalnim korištenjem.

Tako da kad se sve sabere i oduzme 95% je da si sam kriv sto trosis vise, a samo je 5% da komsija krade struju, a ja tgebe ovo ne zanima jer si ti ljubomorni komsija koji nemoze smisliti da mu komsija radi nesto korisno u zivotu dok ti dane provodis pred tv-om, jeduci se kako on radi a ti lezis.
albulus

#37 Re: KRAĐA STRUJE

Post by albulus »

Nije ni cudo sto si "vuk_samotnjak". Sa takvim nacinom razmisljanja i trebas biti izolovan iz drustva.
vuk_samotnjak

#38 Re: KRAĐA STRUJE

Post by vuk_samotnjak »

albulus wrote:Nije ni cudo sto si "vuk_samotnjak". Sa takvim nacinom razmisljanja i trebas biti izolovan iz drustva.
Znači i ti si jedan od onih koji bi da im komšija radije crkne od gladi nego, zaboga jer trosi manje struje od doticnoga.

Kako bi se ti osjećao da ti prvi komšija zadire u tvoju intimu, vidim po tome kako pises da bi mu rado dopustio, prvo će krenuti od računa koje zakonski ne smije gledati ni imati u posjedu, pa će ti onda kad mu malo dosadi presretati poštu i gledati ostale račune, pa kad kupiš novo auto, onda će ti zovnuti policiju i prijaviti da se baviš kriminalom, jer zaboga što će tebi novo auto kad je njemu dobra i fiesta iz '84 godine, jer čim on ne može bolje znači da ti kradeš i baviš se kriminalom, a kad mu sve to dosadi onda mu i ženu prepusti, jer što bi ti sam imao bolju ženu od njegove.

Ako ćemo gledati po razmišljanju onda je tvoje odraz nemoći da upravljaš svojim životom i privatnom svojinom, čim podržavaš ovakvog kretena, kojem je bitnije da drugome napakosti iako nema apsolutno nikakve koristi od toga, nego da gleda svoja posla i otkrije zbog čega on troši toliko, a samo zbog svoje nestručnosti u upravljanju onim što ima.

Nije ni čudo što nas čitava Bosna mrzi, jer kad svog komšiju ne podnosimo kako ćemo ostale onda podnositi.
muzicar_iz_parka

#39 Re: KRAĐA STRUJE

Post by muzicar_iz_parka »

Tako sam i ja prijavio komšiju za krađu struje, a dok je on bio na robiji ja mu tješio ženu. :(
Možda se i tebi posreći.
Hajvan

#40 Re: KRAĐA STRUJE

Post by Hajvan »

vuk_samotnjak wrote:
albulus wrote:Nije ni cudo sto si "vuk_samotnjak". Sa takvim nacinom razmisljanja i trebas biti izolovan iz drustva.
Znači i ti si jedan od onih koji bi da im komšija radije crkne od gladi nego, zaboga jer trosi manje struje od doticnoga.

Kako bi se ti osjećao da ti prvi komšija zadire u tvoju intimu, vidim po tome kako pises da bi mu rado dopustio, prvo će krenuti od računa koje zakonski ne smije gledati ni imati u posjedu, pa će ti onda kad mu malo dosadi presretati poštu i gledati ostale račune, pa kad kupiš novo auto, onda će ti zovnuti policiju i prijaviti da se baviš kriminalom, jer zaboga što će tebi novo auto kad je njemu dobra i fiesta iz '84 godine, jer čim on ne može bolje znači da ti kradeš i baviš se kriminalom, a kad mu sve to dosadi onda mu i ženu prepusti, jer što bi ti sam imao bolju ženu od njegove.

Ako ćemo gledati po razmišljanju onda je tvoje odraz nemoći da upravljaš svojim životom i privatnom svojinom, čim podržavaš ovakvog kretena, kojem je bitnije da drugome napakosti iako nema apsolutno nikakve koristi od toga, nego da gleda svoja posla i otkrije zbog čega on troši toliko, a samo zbog svoje nestručnosti u upravljanju onim što ima.

Nije ni čudo što nas čitava Bosna mrzi, jer kad svog komšiju ne podnosimo kako ćemo ostale onda podnositi.

apsolutno, sve na krivim premisama.
Hajvan

#41 Re: KRAĐA STRUJE

Post by Hajvan »

muzicar_iz_parka wrote:Tako sam i ja prijavio komšiju za krađu struje, a dok je on bio na robiji ja mu tješio ženu. :(
Možda se i tebi posreći.
:thumbup:
joj, evo te već na trećoj temi s uletom vrijednom za :mrgreen: -a

http://www.youtube.com/watch?v=NZQQdlPoz5g
vuk_samotnjak

#42 Re: KRAĐA STRUJE

Post by vuk_samotnjak »

Hajvan wrote:
apsolutno, sve na krivim premisama.
Uredu moje i jesu krive, al odakle njemu onda da komsija krede struju?

Jarane kleveta je krivično djelo, a komšijska ljubomora se može liječiti samo dobrom kaznom ili dobrim batinama, kod ovakvih razgovor ne pomaže.
awaken

#43 Re: KRAĐA STRUJE

Post by awaken »

albulus wrote:
Svaka čast, evo odmah nam je krenulo na bolje. Još dok ovaj prijavi komšiju za struju...pa vas trojica (povedite i Bodkina) fino na Vlašić i napravite sebi kolibu i ne vraćajte se jer s takvim stavovima niste za civilizaciju :wink:

Čovjek zalijevao travu i on ga prijavio...blago tebi kad misliš da to može tako i da će ti uvijek "cvijetati" u životu.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#44 Re: KRAĐA STRUJE

Post by stetoskop »

To što komšija radi sa mašinama i aparatom za varenje, račun od 60-70 KM je sasvim realna cijena. Aparat za varenje jeste veliki potrošač koliko i dva bojlera maksimum, ali samo u datom momentu, dakle kada je prislonjena elektroda i sijevaju iskre, a kada je uključen a nema nikakve aktivnosti, onda je potrošnja gotovo nikakva. E sad zamisli koliko mora biti prislonjena elektroda da bi potrošio 8KW, sat vremena stalnog sijevanja. To ne može ni za 7 dana stalnih radova u radionici postići. Brusilica dok radi troši od 750-1500W, duplo i četiri puta manje od bojlera. Bušilica troši jako malo 50-300W.
Ono što treba biti sumnjivo u potrošnji struje je broj članova po brojilu i način grijanja vode i prostorija. To najviše u elektroprivredi gledaju.
Meni su se nedavno bili natovarili na kosti, stalno vršili praćenje brojila i htjeli da izmještaju sat. Kada je došla ekipa da izmjesti , ja sam ih pitao, a šta će sa drugim brojilom koji ima na spratu. Onda su zvali šefa i vidili da je to drugo brojilo vođeno na pogrešnoj adresi (kontrolori nisu znali za njega), tako da su pregledali tu potrošnju po broju članova u domaćinstvu i odustali od izmještanja.
albulus

#45 Re: KRAĐA STRUJE

Post by albulus »

Za Vuka.

Postoji opsta duznost gradjana da prijave krivicna djela. Ako neko sumnja da si ti izvrsio ubistvo, krades el. energiju i sl. naravno da to moze prijaviti. Poslije toga nastupaju strucni drzavni organi koji ustanovljavaju koliko su tvoju sumnje osnovane. Na kraju krajeva, odakle ti znas da je on bez dozvole komsije vidio njegov racun? Mozda mu je komsija pokazao racun. Mozda se komsija voli hvaliti kako krade struju. Ne kazem da je to u ovom slucaju rijec, ali nije istina da samo narusavanjem necije privatnosti mozes dobiti saznanje da je neko ucini/cini krivicno djelo.

Ja vise smatram da trebas biti izolovan jer si ocigledno agresivna osoba. To se vidi iz ovih recenica: "sto bih uradio prije demoliranja licnog opisa... ", "nakon toga bih ti napravio takav degenek, da nebi dok si ziv pomislio da zabadas nos gdje ti nije mjesto".

I ovo nema nikakve veze sa klevetom, niti bi ga ovaj mogao tuziti za klevetu.
vuk_samotnjak

#46 Re: KRAĐA STRUJE

Post by vuk_samotnjak »

awaken wrote:
albulus wrote:
Svaka čast, evo odmah nam je krenulo na bolje. Još dok ovaj prijavi komšiju za struju...pa vas trojica (povedite i Bodkina) fino na Vlašić i napravite sebi kolibu i ne vraćajte se jer s takvim stavovima niste za civilizaciju :wink:

Čovjek zalijevao travu i on ga prijavio...blago tebi kad misliš da to može tako i da će ti uvijek "cvijetati" u životu.
Imao sam ja jednog pacijenta na grbaci slicnog ovima, jbg klepao pare na online pokeru i od toga se provodilo, jelo, pilo i lik iz ljubomore jer je glup i nesposoban prospe pricu kako se ja bavim kriminalnim radnjama. Fino i kulturno ga opomenuo da to ne radi, jer njegovi prijatelji su bolji samnom nego sa njim, on opet po svome, valjda mislio ja se salim, i kad je doslo pet do 12 i ta informacija dosla do mojih roditelja fino odem i licni opis mu promjenim i od tad mirna Bosna, na kilometar obilazi i nema više mahalanja sa društvom o onome sta te se ne tice.

Ovo su sve pacijenti koji od dosade ne znaju sta ce pa onda proradi ova ljubomora na tuđe.

I ovaj sto krade struju, nek se skine s foruma i iskljuci komp na mjesec dana i vidjet ce da ce potrositi bar 20 KM manje struje, i da mu nije komsija kriv zbog toga.
drndalo

#47 Re: KRAĐA STRUJE

Post by drndalo »

awaken wrote: Čovjek zalijevao travu i on ga prijavio...blago tebi kad misliš da to može tako i da će ti uvijek "cvijetati" u životu.
Nego sta je trebao, da komsija zaljeva zelenu travu, a mi ostali to da mu placamo ? Zasto ? Nece vodovod ? Nek iskopa bunar, pa ne mora placati tu civilizacijsku blagodet... Hoce vodu ? Ima da je plati, ko sto je i ja placam... Mi sada placamo vise zato sto postoji kamara "pametnih" koji u zbiru duguju ViKu milione KM... Daleko od toga da su ViKovci cvijece, ali im ni dio musterija nije bas za pohvaliti...

Ja sam s mirom prijavio lazno brojcano stanje komsije jos '99-e, njih 5 u kuci, a fino prijavljeno jedno... Par puta im se KS javljao da ih prebroji, a oni nista... Dok jednom KS (Kucni savjet) nije doveo policiju da ih popise, da se zna koliko ih i kojih tu stanuje... Onda su otvorili vrata, i poceli dobijati racune za vodu za 5 glava, a ne za jednu... To je rang razlike 5 KM/glavi mjesecno... Dakle 20-ak KM mjesecno smo mu mi ostali placali mjesecima... Niko nije propao zbog toga, a nije se ni on obogatio, pa cemu sve to ?
Last edited by drndalo on 13/05/2013 18:30, edited 1 time in total.
Bellica

#48 Re: KRAĐA STRUJE

Post by Bellica »

Mozda se prikopcao na uticnicu zajednicke potrosnje. Neka vas predstavnik stanara i upravitelj to provjere. Ako bude od vas krao, mislim na ovaj nacin, onda jedino mozete iskljuciti tu uticnicu, a ako krade od EP, onda ce platiti kaznu. Znam da je neposteno, ali to je realnost, govorim iz iskustva.
vuk_samotnjak

#49 Re: KRAĐA STRUJE

Post by vuk_samotnjak »

albulus wrote:Za Vuka.

Postoji opsta duznost gradjana da prijave krivicna djela. Ako neko sumnja da si ti izvrsio ubistvo, krades el. energiju i sl. naravno da to moze prijaviti. Poslije toga nastupaju strucni drzavni organi koji ustanovljavaju koliko su tvoju sumnje osnovane. Na kraju krajeva, odakle ti znas da je on bez dozvole komsije vidio njegov racun? Mozda mu je komsija pokazao racun. Mozda se komsija voli hvaliti kako krade struju. Ne kazem da je to u ovom slucaju rijec, ali nije istina da samo narusavanjem necije privatnosti mozes dobiti saznanje da je neko ucini/cini krivicno djelo.

Ja vise smatram da trebas biti izolovan jer si ocigledno agresivna osoba. To se vidi iz ovih recenica: "sto bih uradio prije demoliranja licnog opisa... ", "nakon toga bih ti napravio takav degenek, da nebi dok si ziv pomislio da zabadas nos gdje ti nije mjesto".

I ovo nema nikakve veze sa klevetom, niti bi ga ovaj mogao tuziti za klevetu.

Haj ti nama reci kako ćeš dokazati, da neko krade struju? Bez valjanog dokaza tvoja prijava posebno kad se ustanovi da je neutemeljena postaje kleveta i udar na ugled onoga koga si prijavio, a to se uz dobrog advokata da debelo naplatiti.
A on nigdje nije pomenuo kako se komšija hvali da krade struju, nego on pretpostavlja da krade jer koristi aparat za varenje i brusilicu. Je li on mozda strucnjak elektroenergetike pa da na osnovu intervala ukljucivanja aparata za varenje moze izracunati potrosnju el. energije.

I to tovoje smatranje da sam ja agresivana osoba je tvoja stvar i na tvoju zalost nema nikakve koristi od toga, a sto se mene tice nikad u zivotu nikoga nisam prstom dofatio bez debela razloga, i gledam svoja posla dok neko ne počne zabadati nos u moju privatnost, onda ga kulturno opomenem da to ne valja raditi, a ako nastavi onda mu ide ono sto ga sljeduje, a to sto ti nebi imao muda da svom komsiji pokazes gdje mu je mjesto kad pređe granicu tolerancije je tvoj problem, onda suti i trpi kako neko istresa svoje frustracije na tebi. ;-)
vuk_samotnjak

#50 Re: KRAĐA STRUJE

Post by vuk_samotnjak »

drndalo wrote:
awaken wrote: Čovjek zalijevao travu i on ga prijavio...blago tebi kad misliš da to može tako i da će ti uvijek "cvijetati" u životu.
Nego sta je trebao, da komsija zaljeva zelenu travu, a mi ostali to da mu placamo ? Zasto ? Nece vodovod ? Nek iskopa bunar, pa ne mora placati tu civilizacijsku blagodet... Hoce vodu ? Ima da je plati, ko sto je i ja placam... Mi sada placamo vise zato sto postoji kamara "pametnih" koji u zbiru duguju ViKu milione KM... Daleko od toga da su ViKovci cvijece, ali im ni dio musterija nije bas za pohvaliti...

Ja sam s mirom prijavio lazno brojcano stanje komsije jos '99-e, njih 5 u kuci, a fino prijavljeno jedno... Par puta im se KS javljao da ih prebroji, a oni nista... Dok jednom KS (Kucni savjet) nije doveo policiju da ih popise, da se zna koliko ih i kojih tu stanuje... Onda su otvorili vrata, i poceli dobijati racune za vodu za 5 glava, a ne za jednu... To je rang razlike 5 KM/glavi mjesecno... Dakle 20-ak KM mjesecno smo mu mi ostali placali mjesecima... Niko nije propao zbog toga, a nije se ni on obogatio, pa cemu sve to ?
A koje to stambene jedinice u Sarajevu imaju privatne vrtove a zajednicku potrosnju vode?

U redu je zgrada lupam na alipasinu gdje se voda placa po broju osoba u domacinstvu, al ko ima pravo tebi na privatnom vlasništvu gdje imaš svoje brojilo upravljati kako ćeš trošiti vodu i struju? Ako imaju penali za prekomjernu potrošnju vode onda platiš ko čovjek, al komšija nema pravo da te prijavljuje da kradeš vodu samo zbog toga što ti zaljevaš baštu i pereš automobil na svom privatnom vlasništvu.
Post Reply