Reis Kavazovic

Locked

Kako vam se cini novi reis?

Dobar
101
47%
Bolji nego prosli reis
38
18%
Ne zanima me reis
40
19%
Los
37
17%

Total votes: 216

theTruePath

#26 Re: Reis Kavazovic

Post by theTruePath »

Nigdje u svijetu toga nema
udrch

#27 Re: Reis Kavazovic

Post by udrch »

theTruePath wrote:
JoseMujica wrote:pa ja ti kao nemusliman kažem da je temi o reisu mjesto na pdf religija, a ne pdf politika osim ako je namjenski nisi otvorio ovdje da se mi zahebavamo s čoekom ko što se redom zahebavamo su svim likovima na ovom pdf?
Ne otovrio sam da vidim stavove s "nevjerskog gledista",a da je na pdf vjera bila bi vjerskog karaktera tema,ma ustvari i prebaci je tamo moze i tamo :thumbup:
hajde bolan poslušaj šta ti čovjek kaže..čovjek ti na fin način govori da si kontraproduktivan..
na ovom pdf-u se nema šta reći o Kavazoviću, jedino će tema da krene na zajebanciju i trolanje..ako ostane do ponedjeljka vidjećeš o čemu će se pisati..
evo već se Alfons ufatio na prvu..a takvih će biti kolko hoćeš..
kamen spoticanja

#28 Re: Reis Kavazovic

Post by kamen spoticanja »

Neka teme na politici...a kome se ne svidja nek se zali upravi za indirektno oporezivanje...ha ja
Bice bolja zafrkancija svakako...od kad arze nema na religiju se ne ide...
theTruePath

#29 Re: Reis Kavazovic

Post by theTruePath »

kamen spoticanja wrote:Neka teme na politici...a kome se ne svidja nek se zali upravi za indirektno oporezivanje...ha ja
Bice bolja zafrkancija svakako...od kad arze nema na religiju se ne ide...
:roll:
MuaDib

#30 Re: Reis Kavazovic

Post by MuaDib »

Reis Kavazović je postavio vidljive granice između politike i vjere, što se vidi, gotovo potpunim povlaćenjem vrha IZ iz bilo kakvih dnevno-političkih diskusija i prepucavanja. Tako da je uvreda za novog reisa, da se o njemu raspravlja na podforumu politika.
Po mom mišljenju, riječ je o vrlo mudrom čovjeku, čiji ton odiše tolerancijom, smirenošću i pažljivim osluškivanjem stavova javnosti. Što dosad nije bila praksa, što je dijametralno suprotan pristup od cerićevog, koji je govorio ono što narod voli čuti, a ne istinu. Još samo IZ treba da javno, jasno i glasno osudi mito i korupciju, te utaju poreza, kao konstruktivan stav borbi protiv ove pošasti u društvu.
hevi metalac

#31 Re: Reis Kavazovic

Post by hevi metalac »

pa ako mu je referenca sto ne vrijedja ljude i ne lupa kao Ceric onda hajde, ali da se zakljuci da je dobar zato sto suti ni to vala nikako ne ide
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#32 Re: Reis Kavazovic

Post by JoseMujica »

da ....čak je veoma mudro izbjegao da se javno petlja i blamira i glumi sudiju u Zukijevim kafanskim obračunima po Sandžaku...ko da gledam Cerić bi helikopterm odma u Neu Markt odletio da se grli i ljubi s mezimcem.

pa metalac ne kontam šta vi hoćete da reis bude ko Kačavenda, Grigorije i ta ekipa?
theTruePath

#33 Re: Reis Kavazovic

Post by theTruePath »

JoseMujica wrote:da ....čak je veoma mudro izbjegao da se javno petlja i blamira i glumi sudiju u Zukijevim kafanskim obračunima po Sandžaku...ko da gledam Cerić bi helikopterm odma u Neu Markt odletio da se grli i ljubi s mezimcem.

pa metalac ne kontam šta vi hoćete da reis bude ko Kačavenda, Grigorije i ta ekipa?
Ja tvoj stav nikako ne kontam?
hevi metalac

#34 Re: Reis Kavazovic

Post by hevi metalac »

JoseMujica wrote:da ....čak je veoma mudro izbjegao da se javno petlja i blamira i glumi sudiju u Zukijevim kafanskim obračunima po Sandžaku...ko da gledam Cerić bi helikopterm odma u Neu Markt odletio da se grli i ljubi s mezimcem.

ja necu ama bas nista, ovdje sam glasao da me reis ne zanima, a i nema me sta zanimati. samo komentarisem logiku zasto je dobar. Zato sto suti :-) Sto se tice Zukorlica nazalost njegove igre su gore od kafanskog marisanja
JoseMujica

#35 Re: Reis Kavazovic

Post by JoseMujica »

theTruePath wrote:

Ja tvoj stav nikako ne kontam?
šo bolan :? Moj stav je jednostavan i uvijek isti: karakter stav! Pričam šta vidim i što jeste, nemam cementiranih ideoloških pozicija i nisam nikom dužan (nisam materijalno vezan ni za koga da moram lagati).Razmišljam o onome što se dešava oko mene i pokušavam dokučiti odgovore na pitanja kako i zašto....nekad se odgovori ni meni ne sviđaju al bolje znati nego živjeti u zabludi.

Kad reis radi što treba da reis radi ( a to nije bavljenje politikom, iako će, uz najbolju volju, teško od političara pobjeći, posebno kad ga zajme iduće godine :D ) reću da je čovjek dobar i pozitivan za ovu državu i društvo, ako počne glumiti estradnog umjetnika i boga na zemlji ko Cerić onda ću ga kuditi
Hodidid

#36 Re: Reis Kavazovic

Post by Hodidid »

Pozitivan. Drzi se svog domena.
Gojeni H

#37 Re: Reis Kavazovic

Post by Gojeni H »

MuaDib wrote:Reis Kavazović je postavio vidljive granice između politike i vjere, što se vidi, gotovo potpunim povlaćenjem vrha IZ iz bilo kakvih dnevno-političkih diskusija i prepucavanja. Tako da je uvreda za novog reisa, da se o njemu raspravlja na podforumu politika.
Po mom mišljenju, riječ je o vrlo mudrom čovjeku, čiji ton odiše tolerancijom, smirenošću i pažljivim osluškivanjem stavova javnosti. Što dosad nije bila praksa, što je dijametralno suprotan pristup od cerićevog, koji je govorio ono što narod voli čuti, a ne istinu. Još samo IZ treba da javno, jasno i glasno osudi mito i korupciju, te utaju poreza, kao konstruktivan stav borbi protiv ove pošasti u društvu.
Odradjeno. Doduse, na relativno lokalnom nivou. Ali, kristalno cisto i nedvosmisleno.
Meni zvucalo k´o Hadzialagic ... pravo u kosti. Steta ce biti ukoliko se ne ustraje u ovakvim porukama.
Opetja033

#38 Re: Reis Kavazovic

Post by Opetja033 »

akcid wrote:Vjerskim službenicima nije mjesto u "politici", nemaju šta oni komentirati politička zbivanja. BiH je svakako sekularna država, što znači da je religija odvojena od političkog uticaja na društvene teme i državotvornost.

Kako se reis Kavazović mora vratiti u religiozne okvire, tako i svi ostali u BiH. Prostor izvan BiH me ne zanima!

Neces ti odredjivati ko ce o cemu i gdje pricati. Reis Kavazovic ima svako pravo da u ime nas muslimana, clanova IZ, iznosi svoje stavove. To je sasvim normalna pojava u svim sekularnim, zapadnoeuropskim demokratijama. Nemoj prodavati muda pod bubrege. To za sta se ti zalazes nije sekularizam nego agresivni, mracni komunisticki stav prema religijama. Brkas pojmove.

Ni ti, niti bilo ko drugi, mozete zabraniti bilo kojem vjerskom sluzbeniku u BiH da kaze bilo sta o dnevnopolitickoj situaciji u zemlji. Tacka.
JoseMujica

#39 Re: Reis Kavazovic

Post by JoseMujica »

nije ni to problem Opetja033 jer IZ kao i svaka druga interesna skupina mora djelovati i politički, ali treba imati mjeru. Problem nastaje kad se pojedinci ufuraju da su mesije pa počnu određivati i za koga će se glasati. To je degutantno i samo može štetiti onom ko tako nastupa. Pa ako vama nije problem da reisa razvlačimo po politici ko PreCednika, Slučajnog Prolaznika, goluma, Tornjaka, Neonka, Kačavendu i ostalu ekipu...bujrum Tako vam ni reis neće ništa bolji biti od ovih ublehaša.
Opetja033

#40 Re: Reis Kavazovic

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:Problem nastaje kad se pojedinci ufuraju da su mesije pa počnu određivati i za koga će se glasati. To je degutantno i samo može štetiti onom ko tako nastupa. Pa ako vama nije problem da reisa razvlačimo po politici ko PreCednika, Slučajnog Prolaznika, goluma, Tornjaka, Neonka, Kačavendu i ostalu ekipu...bujrum Tako vam ni reis neće ništa bolji biti od ovih ublehaša.
Slazem se. To je druga prica u odnosu na ovo sto je napisao onaj lik i sto sam ja prokomentarisao.
madner

#41 Re: Reis Kavazovic

Post by madner »

Opetja033 wrote:
akcid wrote:Vjerskim službenicima nije mjesto u "politici", nemaju šta oni komentirati politička zbivanja. BiH je svakako sekularna država, što znači da je religija odvojena od političkog uticaja na društvene teme i državotvornost.

Kako se reis Kavazović mora vratiti u religiozne okvire, tako i svi ostali u BiH. Prostor izvan BiH me ne zanima!

Neces ti odredjivati ko ce o cemu i gdje pricati. Reis Kavazovic ima svako pravo da u ime nas muslimana, clanova IZ, iznosi svoje stavove. To je sasvim normalna pojava u svim sekularnim, zapadnoeuropskim demokratijama. Nemoj prodavati muda pod bubrege. To za sta se ti zalazes nije sekularizam nego agresivni, mracni komunisticki stav prema religijama. Brkas pojmove.

Ni ti, niti bilo ko drugi, mozete zabraniti bilo kojem vjerskom sluzbeniku u BiH da kaze bilo sta o dnevnopolitickoj situaciji u zemlji. Tacka.
Ima pravo govoriti u ime clanova IZ kao i svaki drugi predsjednik udruzenja.
Opetja033

#42 Re: Reis Kavazovic

Post by Opetja033 »

madner wrote:
Opetja033 wrote:

Ima pravo govoriti u ime clanova IZ kao i svaki drugi predsjednik udruzenja.
Ima pravo govoriti u ime muslimana BiH jer IZ predstavlja vjersku zajednicu svih muslimana u ovoj drzavi (i Bosnjaka muslimana van nje). Ne postoji nikakva alternativna organizacija. Pokusaji da se crkve i IZ svedu samo na UG su smijesne i neprovodive.

Ali sve i da si u pravu, opet mu niko ne moze zabraniti da kao vjersko lice govori o politickoj situaciji u BiH. Niti ce mu iko ikada moci zabraniti. Ta vremena su daaaaaaaaavna proslost, samo sto se pojedincima ocito tesko pomiriti sa situacijom pa se te aveti proslosti prizivaju pod plastom sekularizma - iako to za sta se zalazu nema ama bas nikakve veze sa sekularnom drzavom.
madner

#43 Re: Reis Kavazovic

Post by madner »

Tacno, reis kao i svako drugi ima pravo da govori sta hoce o aktuelnim temema, to nije sekularizam. Sekulirzam je medjutim ne finaciranje od strane drzave.

Crkve i IZ su UG i nista vise ili manje. Tretiranje istih kao nesto drugo bi vec bilo upitno sa stanovista sekularizma.
Alfons Kauders

#44 Re: Reis Kavazovic

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Tacno, reis kao i svako drugi ima pravo da govori sta hoce o aktuelnim temema, to nije sekularizam. Sekulirzam je medjutim ne finaciranje od strane drzave.

Crkve i IZ su UG i nista vise ili manje. Tretiranje istih kao nesto drugo bi vec bilo upitno sa stanovista sekularizma.
Trebamo osnovat Church of Scientology podruznicu u Sarajevu, uzet od Tom Cruisea paru :D I trazit isti tretman ko i velike religije, da nam placaju doprinose i tako to :D
miki.ba

#45 Re: Reis Kavazovic

Post by miki.ba »

Dobra ideja :thumbup:
madner

#46 Re: Reis Kavazovic

Post by madner »

Vidi ovih sto bi iz svega profitirali, ja govorim o principima :D
Opetja033

#47 Re: Reis Kavazovic

Post by Opetja033 »

madner wrote:Tacno, reis kao i svako drugi ima pravo da govori sta hoce o aktuelnim temema, to nije sekularizam. Sekulirzam je medjutim ne finaciranje od strane drzave.

I opet nisi u pravu. U svim zapadnim demokratijama, od Skandinavije pa do SAD, vjerske zajednice se finansiraju od strane drzave, imaju porezne olaksice, itd.

Dakle ni to nema veze sa sekularizmom.
madner

#48 Re: Reis Kavazovic

Post by madner »

Njet, ukoliko se to desi onda sekulirizam nije na djelu.

Kako se finciraju u SADu? :D
JoseMujica

#49 Re: Reis Kavazovic

Post by JoseMujica »

madner wrote:Vidi ovih sto bi iz svega profitirali, ja govorim o principima :D
i principi su mjerljivi u svim konvertibilnim valutama....barem je to bit bosanskog zvjeronauka :D
hevi metalac

#50 Re: Reis Kavazovic

Post by hevi metalac »

Opetja033 wrote:

Je li ti citas sta je napisano? Procitaj ponovo post na koji si odgovorio
Locked