to ti je san bar 90% ljudi u državi... to beskorisno udisanje vazduha.iamia wrote:komunizam je rak rana svakom progresu.
utalit se u drzavnu firmu, i cekat penziju..... pfujjj..
koji nacin da ti zivot prodje u nicemu. bez da doprineses bilo sta dobro drustvu.
cak i u vazduh koji udises potrosis bezvrijedno. cisti parazit.
OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
- Cherry-Cherry
#26 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
-
iamia
#27 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
@cherry,
u tome je sustinski problem ove drzave !
samo bi budala radila u privatnom sektoru, kad je drzavni posao 5 put laganiji i BOLJE PLACEN !
zbog toga nema napretka u BiH.
jedino rjesenje,,
otpustiti 40% zakacenih na drzavnoj sisi, a onima koji ostanu smanjiti plate na nivou realnog sektora!.
u tome je sustinski problem ove drzave !
samo bi budala radila u privatnom sektoru, kad je drzavni posao 5 put laganiji i BOLJE PLACEN !
zbog toga nema napretka u BiH.
jedino rjesenje,,
otpustiti 40% zakacenih na drzavnoj sisi, a onima koji ostanu smanjiti plate na nivou realnog sektora!.
- akcid
#28 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
iamia wrote:komunizam je rak rana svakom progresu.
koji nacin da ti zivot prodje u nicemu. bez da doprineses bilo sta dobro drustvu.
Spas nam je u kapitalizmu. Jedan ima, drugi nemaju...

- JThomas
#29 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
da smo se mi kao društvo stvarno opredijelili za kapitalizam, pravi a ne divljački, privlačenje pravih investicija a ne sadake i magle, podsticanje proizvodnje i izvoza, dosad bi već prebolili neke dječije bolesti i krenuli naprijed. kapitalizam = proizvedi ili kupi i prodaj dalje skuplje. ali mi to ne radimo, mi to nismo učinili, već smo od svega uzeli ono što ne valja. u nas egzistiraju dva paralelna svijeta - svijet budžetlija koji živi u izopačenoj verziji realsocijalizma i svijet nebudžetlija koji 95% živi u verziji kapitalizma iz vremena vojvotkinje od sutherlanda...
-
gidra
#30 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Ko za vas predstavlja budžetliju?
Jesu to ovi koji rade u javnim firmama kao što su: BHtelecom, Elektroprivreda, BHpošta, BHgas, Sarajevogas, Vik, JP Autoceste, RAD, PARK, Pokop, ZOI '84, Tržnice Pijace Sarajevo, Sarajevo šume, Centar Skenderija, PD Butmir, TVSA, Toplane, Gras, Apoteke Sarajevo itd... jebote koliko ih ima, a sve plate 1000+, nije ni čudo što nam je prosjek plate 800 KM
Ili su to ovi koji su zaposleni po općinama, kantonima, ministarstvima, kojekakvim zavodima i ostalim državnim institucijama? I opet i njima su plate 1000+ KM
... izgleda da je kod nas bolje imati državni posao već dobiti na lutriji.
Ljudi moji ovo vam je jedini razlog zbog kojeg se stranke bore za vlast, libo njih tuki za običnog građanina.
Jesu to ovi koji rade u javnim firmama kao što su: BHtelecom, Elektroprivreda, BHpošta, BHgas, Sarajevogas, Vik, JP Autoceste, RAD, PARK, Pokop, ZOI '84, Tržnice Pijace Sarajevo, Sarajevo šume, Centar Skenderija, PD Butmir, TVSA, Toplane, Gras, Apoteke Sarajevo itd... jebote koliko ih ima, a sve plate 1000+, nije ni čudo što nam je prosjek plate 800 KM
Ili su to ovi koji su zaposleni po općinama, kantonima, ministarstvima, kojekakvim zavodima i ostalim državnim institucijama? I opet i njima su plate 1000+ KM
Ljudi moji ovo vam je jedini razlog zbog kojeg se stranke bore za vlast, libo njih tuki za običnog građanina.
- Cherry-Cherry
#31 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
fazon je što su budžetlije i čistačica i portir iz doma zdravlja u živinicama, koji imaju kredit, muža/ženu koji ne rade i troje djece... nisu budžetlije samo ministri
-
iamia
#32 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
sta ce nam tri portira na jednoj smjeni ? da igraju karti ili sta ?
sta ce nam 5 cistacica, ako samo jedna cisti, a ostale piju kafice ?
jednostavno je to neodrzivo.
noga svima koji su visak. a oni koji nisu visak, moraju da rade, i dobijaju plate kao i svako drugi u realnoj ekonomiji !
kako ne razumijete da ne postoji alternativa tome ??
paraziti ne smiju dobijati free ride !
noga svima koji su visak. a oni koji nisu visak, moraju da rade, i dobijaju plate kao i svako drugi u realnoj ekonomiji !
-
bosniakkk
#33 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
cipiripiiamia wrote:sta ce nam tri portira na jednoj smjeni ? da igraju karti ili sta ?
-
ketronsd1
#34 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Cherry-Cherry wrote:koliko su samo kredita budžetlije digle, a žiranti su jedni drugima... pa zapravo oni i najviše dižu kredite... jednostavno, nema šanse.
I to treba biti razlog da i dalje muze drzavu i naplacuje svoj nerad?
E svasta ces cuti na ovom forumu u p.m.
- Hajvan
#35 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Tužno i istinito.JThomas wrote:da je bogdu i industrijska proizvodnja na nivou iz komunističkog mraka. a u poređenju sa realnim sektorom sadašnja administracija je veća nego ikad u komunizmu.
nego smo mi od svih sistema i ideologija probrali i preuzeli ono najgore...
- vivaldi
#36 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
to je jedan od razloga. administracija je trenutno neoperabilni tumor kojeg ne mozes odjednom odstraniti jer bi doslo do totalnog kolapsa - srusio bi se fond pio, fond zdravstva, hipotekarna kriza, pad potrosnje, pala naplata komunalija sto bi se srusilo javna preduzeca...ketronsd1 wrote:Cherry-Cherry wrote:koliko su samo kredita budžetlije digle, a žiranti su jedni drugima... pa zapravo oni i najviše dižu kredite... jednostavno, nema šanse.![]()
![]()
![]()
ma u sustini najbolja su ulustracija penzioneri - fond pio ionako jedva prezivaljava, a i ono sto ga puni su budzetlije. ako oni prestanu uplacivati, fond se urusava, penzije vec sljedeci mjesec bi imale ogormno kasnjenje- to u prevodu znaci da skoro 400.000 ljudi (penzonera) samo u fbih nije vise u stanju da izmiruje svoje bilo kakve obaveza. Tu je odmh i kraj.
-
ketronsd1
#37 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Ne trebamo sve odstraniti.Samo visak.Trebamo promijeniti nacin pristupa prema radnim obavezama.Dakle ako je radno vrijeme 8 sati onda toliko i radimo.Efektivitet jednog budzetlije je 20% ako ne i manje.Cistka je neminovna da bi se "izislo iz krize".Treba li veci dokaz od Grcke.vivaldi wrote:to je jedan od razloga. administracija je trenutno neoperabilni tumor kojeg ne mozes odjednom odstraniti jer bi doslo do totalnog kolapsa - srusio bi se fond pio, fond zdravstva, hipotekarna kriza, pad potrosnje, pala naplata komunalija sto bi se srusilo javna preduzeca...ketronsd1 wrote:Cherry-Cherry wrote:koliko su samo kredita budžetlije digle, a žiranti su jedni drugima... pa zapravo oni i najviše dižu kredite... jednostavno, nema šanse.![]()
![]()
![]()
ma u sustini najbolja su ulustracija penzioneri - fond pio ionako jedva prezivaljava, a i ono sto ga puni su budzetlije. ako oni prestanu uplacivati, fond se urusava, penzije vec sljedeci mjesec bi imale ogormno kasnjenje- to u prevodu znaci da skoro 400.000 ljudi (penzonera) samo u fbih nije vise u stanju da izmiruje svoje bilo kakve obaveza. Tu je odmh i kraj.
Ako je neko visak na radnom mjestu i pari ono izmedju nogu citavo svoje radno vrijeme.Taj nemoze nikako na taj nacin puniti PIO fond.
- PapakizSarajeva
#38 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Portiri nisu problem (pogotovo jer rade 12/24/48 h), za cistacice, i ja se pitam ??? Koliko ih treba biti ??? Kafe-kuharica, takodjer ... Problem je recimo sto u opcini Stari grad sada radi ukupno, 320 zaposlenih, a prije rata ih je bilo 160. Znaci, DUPLO ... Tako je i u ostalim opcinama ... Samo u FBiH je oko 110 opcina, neka je prosjek zaposlenih 180, to je 20000 prosjecnih bruto plata od 1440,00 KM. Mjesecno, 28.800.000,00 KM. Godisnje, 345.000.000.000,00 KM. Dodajte kantone, entitete, drzavni nivo ... A gdje su : prosvjeta, vojska, policija i sigurnosne strukture, inspekcije svih nivoa ???iamia wrote:sta ce nam tri portira na jednoj smjeni ? da igraju karti ili sta ?
Broj ovih na "drzavnoj sisi" se mora smanjivati, to je definitivno ...
A sto neko rece za njihove kredite ... Pa i ja imam kredit (radim u privatnoj firmi) i niko se ne brine kako cu ga vratiti. Sto su to oni i njihovi krediti moja briga ? Imam kucne prijatelje (oboje su budzetlije), koji bez regresa i toplih obroka, ovu drzavi kostaju mjesecno cca 7.000,00 KM. Za razliku od njih, ja ovu drzavu ne kostam nista, a redovno joj mjesecno dajem (bez PDV-a) 1.400,00 KM.
koga ovdje treba *ebati ? Mene i moju porodicu ? Njih i njihovu porodicu ?
Treba u Ustavu promjeniti prvi clan i to da pise : U budzetskim organizacijama iz jednog domacinstva smije biti zaposlen samo jedan clan.
- Paranoid
#39 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Ne znam koliko je vas bilo u zgradi predsjedništva, ali evo jedan primjer:
Na svakom spratu u hodniku stoji jedan fotokopirni aparat i pored njega stolica, a iznad stolice piše na izgraviranoj pločici "referent za kopiranje" i tu uredno kravatiran lik sjedi po cijeli dan i ako mu neko nesto donese on kopira...
Banalan primjer, od kojeg te želudac automatski zaboli...
Na svakom spratu u hodniku stoji jedan fotokopirni aparat i pored njega stolica, a iznad stolice piše na izgraviranoj pločici "referent za kopiranje" i tu uredno kravatiran lik sjedi po cijeli dan i ako mu neko nesto donese on kopira...
Banalan primjer, od kojeg te želudac automatski zaboli...
- nosara
#40 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Ti ces dobit rak od nerviranja...iamia wrote:komunizam je rak rana svakom progresu.
Ovaj slom, globalno, nije slom komunizma... Nego, stizu li vam redovno transe iz Kine, paraziti kapitalisticki...?
Tema... Investicije stednjom kroz j-p partnerstvo, javni radovi, ukidanje grantova raznoraznim udruzenjima, vjerskim institucijama, smanjivanje broja opstina i kantona, uravnilovka na svim nivoima s obzirom na ss + staz... To je recept... Koji niko nece primijenit jer je diktat izvana da se ovo sve razvali do praha... Diktat kapitalistickih smradova...
Sami smo izabrali, prepustimo se carima...
- Mister Yes
#41 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Nemojte ljudi pobogu. Šta bi se desilo sa ovim forumom? 90% postova se ostavi između 8 i 16 sati 
- Mister Yes
#42 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Sve je to super ali gdje će ti ljudi kada ih otpustiš? Posla nama u privredi jer nema ni privrede. Jedino šta ti ljudi mogu uraditi je napustiti zemlju i otići trbuhom za kruhom. Ili da ponovo uvedemo komunizam i radne akcije?Raspored wrote:Bravo za temu. O ovome sam često pisao na forumu i apsolutno se slažem da nema alternative masovnom otpuštanju ljudi sa budžeta. Isprva će biti teško ali dugoročno svi dobijamo.
Ovaj primjer koji je Paranoid naveo je odličan pokazatelj. Samo u Predsjedništvu sjede likovi kojima je jedini posao kopiranje, što znači da ljudi na drugim pozicijama ili ne znaju ili ne žele kopirati što ih čini ili glupima ili lijenima. Imaš hiljade, ako ne desetine hiljada izmišljenih pozicija u svim institucijama. Poznaješ ih po dugim nazivima jer poslove koje jedan čovjek može raditi oni "razbiju" na 3 nove pozicije i još dodaju nekoga da kopira jer pobogu državni službenik ne može koristiti kopir aparat. Imaš slučajeve po ministarstvima gdje ljudi ne znaju koristiti računar pa pišu stvari na papir i onda im neko drugi prekucava. Fuj čega sve ima.
Otpuštanja su neminovna, pustite priče da je to nemoguće, samo se promjeni zakon i počneš sa otpuštanjima. Čuj ne možeš otpustiti državnog službenika, sve zemlje to rade nije nikakav problem ni kod nas. Već slijedeće godine kada krediti počnu stizati na naplatu vidjećete kako će se promptno početi smanjivati administracija. Živi bili pa vidjeli.
- nosara
#43 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Radne akcije su bile dobrovoljne i niko nikom nista nije placao... Ovo za komunizam, previse ste zasrali, ali mozemo pokusati...Mister Yes wrote:Sve je to super ali gdje će ti ljudi kada ih otpustiš? Posla nama u privredi jer nema ni privrede. Jedino šta ti ljudi mogu uraditi je napustiti zemlju i otići trbuhom za kruhom. Ili da ponovo uvedemo komunizam i radne akcije?Raspored wrote:Bravo za temu. O ovome sam često pisao na forumu i apsolutno se slažem da nema alternative masovnom otpuštanju ljudi sa budžeta. Isprva će biti teško ali dugoročno svi dobijamo.
Ovaj primjer koji je Paranoid naveo je odličan pokazatelj. Samo u Predsjedništvu sjede likovi kojima je jedini posao kopiranje, što znači da ljudi na drugim pozicijama ili ne znaju ili ne žele kopirati što ih čini ili glupima ili lijenima. Imaš hiljade, ako ne desetine hiljada izmišljenih pozicija u svim institucijama. Poznaješ ih po dugim nazivima jer poslove koje jedan čovjek može raditi oni "razbiju" na 3 nove pozicije i još dodaju nekoga da kopira jer pobogu državni službenik ne može koristiti kopir aparat. Imaš slučajeve po ministarstvima gdje ljudi ne znaju koristiti računar pa pišu stvari na papir i onda im neko drugi prekucava. Fuj čega sve ima.
Otpuštanja su neminovna, pustite priče da je to nemoguće, samo se promjeni zakon i počneš sa otpuštanjima. Čuj ne možeš otpustiti državnog službenika, sve zemlje to rade nije nikakav problem ni kod nas. Već slijedeće godine kada krediti počnu stizati na naplatu vidjećete kako će se promptno početi smanjivati administracija. Živi bili pa vidjeli.
- kockica_kockica
#44 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Meni je zapravo smijesno kad vidim ove sto kazu otpusti ih ko ih je..
Pa to i nije tako jednostavno kako se cini. Svi mi znamo, oni znaju, da je administracija prevelika, da je federacija podjeljena na toliko nivoa i da je sasvim jasno da se tu moraju napraviti rezovi pod hitno...
Ali to treba sistemski napraviti...
Ako ce reorganizirati Kantone ... prije nego to pokrenu (a evidentno je da ce veliki broj osoba morati otpustiti) sve koji su za penzije poslati u penziju... dalje, ako dvoje iz jedne porodice radi u drzavnim institucijama ( kad kazem drzaven institucije mislim na sve insititucije koje financira drzava) jedno otpustiti... dakle sistem kojim se nebi stvarale socijale koje ce ostajati bez kuca i stanova na ulici jer nemaju vratiti kredit... one visoke plate preko 2000 KM mjesecno smanjiti ... ministrima ne treba 5000 i sve placeno... one odvojene zivote i slicno prestati placati... odvojen zivot on u Sarajevu zena u Hadzicima... nes ti odvojenog zivota...
Ja znam da su svi bijesni na njih jer rade odnosno ne rade ali nije rjesenje napraviti jos vece probleme...
Pa to i nije tako jednostavno kako se cini. Svi mi znamo, oni znaju, da je administracija prevelika, da je federacija podjeljena na toliko nivoa i da je sasvim jasno da se tu moraju napraviti rezovi pod hitno...
Ali to treba sistemski napraviti...
Ako ce reorganizirati Kantone ... prije nego to pokrenu (a evidentno je da ce veliki broj osoba morati otpustiti) sve koji su za penzije poslati u penziju... dalje, ako dvoje iz jedne porodice radi u drzavnim institucijama ( kad kazem drzaven institucije mislim na sve insititucije koje financira drzava) jedno otpustiti... dakle sistem kojim se nebi stvarale socijale koje ce ostajati bez kuca i stanova na ulici jer nemaju vratiti kredit... one visoke plate preko 2000 KM mjesecno smanjiti ... ministrima ne treba 5000 i sve placeno... one odvojene zivote i slicno prestati placati... odvojen zivot on u Sarajevu zena u Hadzicima... nes ti odvojenog zivota...
Ja znam da su svi bijesni na njih jer rade odnosno ne rade ali nije rjesenje napraviti jos vece probleme...
- Mister Yes
#45 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Naravno. Ali tako se naprave fabrike i infrastruktura.nosara wrote:Radne akcije su bile dobrovoljne i niko nikom nista nije placao...
Neka hvala. Probali smo jednom kontra svijeta. Od sad pa na dalje i ubuduće sa svijetomnosara wrote:Ovo za komunizam, previse ste zasrali, ali mozemo pokusati...
- Cherry-Cherry
#46 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
a kako mislite da se provede to pravilo: ne mogu iz jedne kuće dvoje na budžet ?
znači, momak radi na budžetu i hoće da se ženi, a i cura mu je na budžetu, pa onda ako hoće da se vjenčaju, nek jedno da otkaz
ne moraju se onda ni vjenčati, mogu živjeti zajedno, a da nisu u braku. doduše, vanbračna zajednica je izjednačena sa bračnom, ali ko će to provjeravati ko kod kog spava
ili se ljudi razvedu i nastave da žive zajedno i rade na svojim radnim mjestima
ili još bolji primjer: otac je na budžetu i hoće i kćerka da se zaposli na budžet, al onda u tom slučaju mora da se odvoji od roditelja
ili još bolji primjer: otac je na budžetu i hoće i kćerka da se zaposli na budžet, al onda u tom slučaju mora da se odvoji od roditelja
Last edited by Cherry-Cherry on 10/05/2013 08:41, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#47 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
dobijemo socijalne slučajeve, pa svi u narodne kuhinje. ali ko će plaćati te narodne kuhinje ? penzionisati ih sve, al ko će uplaćivati pio/mio ?Mister Yes wrote: Sve je to super ali gdje će ti ljudi kada ih otpustiš? Posla nama u privredi jer nema ni privrede. Jedino šta ti ljudi mogu uraditi je napustiti zemlju i otići trbuhom za kruhom. Ili da ponovo uvedemo komunizam i radne akcije?
što se tiče radnih akcija, može, al da budu obavezne. ko neće, kazna
ma jednostavno, nema šanse. jedino da se reguliše da nema novih zapošljavanja na budžetu.
- Paranoid
#48 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
No sikiriki...ima "santraca" koji okupiraju radno vrijeme na forumu...Mister Yes wrote:Nemojte ljudi pobogu. Šta bi se desilo sa ovim forumom? 90% postova se ostavi između 8 i 16 sati
- It_is_a_Leclerc
#49 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
Htjeli mi to ili ne, do otpuštanja u javnom sektoru će doći. Svakim danom ova zemlja je sve bliže bankrotu i građanskim nemirima, a onda neka nam je Bog u pomoći. Jednostavno, mi se igramo Grčke u malom - dižemo kredite od kojih svaki faking fening ode u platu i pokrivanje dubioza javnog sektora, neki od tih kredita su podizani u komercijalnim bankama sa komercijalnim kamatama, tako da će, po isteku grejs perioda, naša djeca vraćati gotovo duple svote.
Sa druge strane, ekonomski smo na konopcima, i nema realne ekonomije koja bi povukla bar milimetar i preuzela na sebe dio ovih financijskih obaveza.
Da se igramo prognoza ?
Jednog će dana presušiti kasa zvana MMF (nisu ni oni rupa bez dna), odnosno BiH će biti toliko zadužena da joj MMF neće dati pare, onda će krenuti prvo sa kantonalnim budžetima koji neće imati za plate u obrazovanju, zdrvastvu, sudstvu, policiji, za penzije i boračke naknade, a nakon toga će se kriza preliti na federalni i državni nivo. Trebat će uvesti oštre mjere štednje - od smanjenja administracije i otupštanja u javnom sektoru, preko povećanja PDV-a i slično.
Lijek ?
Krenuti u otupštanja u javnom sektoru, ali - ne sa dna, odnosno od čistačica i portira, već od savjetnika ministara, vozača, vanjskih saradnika, u čije plate ode i po nekoliko plata tih istih portira i čistača. Zatim, zabrana tzv. "profesionalizacije" u Parlamentu, te zabrana "privatne" prakse i državne službe u isto vrijeme.
Sa druge strane, ekonomski smo na konopcima, i nema realne ekonomije koja bi povukla bar milimetar i preuzela na sebe dio ovih financijskih obaveza.
Da se igramo prognoza ?
Jednog će dana presušiti kasa zvana MMF (nisu ni oni rupa bez dna), odnosno BiH će biti toliko zadužena da joj MMF neće dati pare, onda će krenuti prvo sa kantonalnim budžetima koji neće imati za plate u obrazovanju, zdrvastvu, sudstvu, policiji, za penzije i boračke naknade, a nakon toga će se kriza preliti na federalni i državni nivo. Trebat će uvesti oštre mjere štednje - od smanjenja administracije i otupštanja u javnom sektoru, preko povećanja PDV-a i slično.
Lijek ?
Krenuti u otupštanja u javnom sektoru, ali - ne sa dna, odnosno od čistačica i portira, već od savjetnika ministara, vozača, vanjskih saradnika, u čije plate ode i po nekoliko plata tih istih portira i čistača. Zatim, zabrana tzv. "profesionalizacije" u Parlamentu, te zabrana "privatne" prakse i državne službe u isto vrijeme.
- Altsa
#50 Re: OTPUŠTANJE BUDŽETLIJA I KONAČNO POKRETANJE BIH
serete po ovima sto su na budzetu a dali bi lijevo jaje da ste vi na tom budzetu...smjesno do bola...znate i sami da je problem u ovima sto imaju platu i do 5000 KM a ne ovih sto rade za 800 KM