Saobraćaj u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

relax11

#26 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by relax11 »

ibizza wrote:90 % zena nema veze sa voznjom,znaci usporavaju maximalno saobracaj.
likovi koji kupe NOVO auto od 12 milja i misle da je to najbpolje auto koje postoji,takodjer usporavaju saobracaj
trkaci,napucana auta,kuliraju,razgledaju itd,takdojer usporavaju saobracaj

Zar je problem voziti 60-70 na sat?

Ne znam dali samo ja to vidim,ali kad prva kisa padne,ma niko ne vozi vbise od 40 :S kao da je sve ledena ploha,pa se boji dati gas :skoljka:

Kad je kisa usporim i ja vjeruj, jednom sam se na Karauli zaokreno reko sam po kisi nikad vise brzo :)
seoBIH

#27 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by seoBIH »

Prilagoditi voznju stanju na putu :) Kisa otezava "stanje na putu" te je normalno da se uspori. To je posebno izrazeno tek kada zapada kisa i pomjesa se sa masnocama i slicno.
prezimenko

#28 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by prezimenko »

Jel se meni cini ili semafori nisu sinhronizirani kao "prije"

guzve:

Ilidza - Centar (ujutro)
- heco pijaca/avaz - otoka - skenderija

Centar - Ilidza (fajrunt)
- kampus - remiza?! - heco pijaca

doduse skenderija je uvijek bila problem ali otoka i heco se mogu srediti a pogotovo remiza.
(otoka vjerovatno radi spustanja sa alpašina,dobrinje,nedzarica) a avaz radi stupske petlje.
johntra

#29 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by johntra »

_Reds_

#30 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by _Reds_ »

prezimenko wrote:Jel se meni cini ili semafori nisu sinhronizirani kao "prije"

guzve:

Ilidza - Centar (ujutro)
- heco pijaca/avaz - otoka - skenderija

Centar - Ilidza (fajrunt)
- kampus - remiza?! - heco pijaca

doduse skenderija je uvijek bila problem ali otoka i heco se mogu srediti a pogotovo remiza.
(otoka vjerovatno radi spustanja sa alpašina,dobrinje,nedzarica) a avaz radi stupske petlje.
Definitivno nisu.

Avaza zato sto nema trpetece i kasnije se pali.

Avaz u smjeru Ilidze, zasto sto Nedzarici preprano se gase. Uglavnom i zadnje vrijeme je zezznuto.
mayab

#31 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by mayab »

Kod nas svakakva čobanska firma dobije priliku da radi tako tehnicki zahtjevan posao, ubi korupcija ovu drzavu :evil:
goran16v

#32 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by goran16v »

Iz STEP-a kazu: Crk'o procesor, sta li vec, cekamo servisera - nije do nas!
Cuj nije do njih!? Nije al u qurcu! Jedino u nasoj drzavi moze biti da nije do njih! :-)
Dobio si posao na drzavnom tenderu, tvoja oprema, tvoje odrzavanje, servisi, dobavljaci, sve je tvoje i sve je do tebe!
moa

#33 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by moa »

Znaci ipak je do semafora, jer sam I ja primjetio da me zustavlja semafor na 3 mjesta kad krenem od nedzarica I to kod skretanja kod halilovica, na otoci I kod importane centra.
dadoka84

#34 Re: Saobraćaj u Sarajevu

Post by dadoka84 »

Kod nas je za sve rjesenje staviti semafor... bolje da rade normalne kruzne tokove. Onaj jedan na ilidzi ne spada u definiciju normalan.

Onome ko od dzamije kralja fahda do stanice na bistriku ne stane na makar 8-9 semafora treba orden dati. Toliko je to uskladjeno. Obicno me zakaci 10 od 15 tak semafora na toj relaciji.
Post Reply