Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
-
AkHolic
#26 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Kolaps dejtonske značio bi izvjesno i nestanak svake BiH u njezinim sadašnjim granicama.RBiH je izgledna na teritoriju Federacije s bošnjačkom većinom.
-
Canton
#27 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Vratite se i napravite sve to.vonSchtigliz wrote: Za povratak u Genocidnu tvorevinu se prvo moraju stvoriti ulovi ka sto su jedinstvena policija a ako Srbi nece onda moramo napraviti svoju Bosnjacku , zatim garancija drzave da iz poreza nece biti placani cetnicki koljaci to jest vojska tzv PC-ja ili uprotivnom Bosnjaci nece placati porez , zarim skolstvo po BiH programu a ne po cetnickom, pravo da se kandiduje za predsjednika drzave i da ima pravo da glasa itd, itd ...
- Mister Yes
#28 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Jesi ikad čuo za mobilizaciju? Nije bitno ide li se tebi u rov. Ići ćeš ako bude trebalo.chupacabra wrote:Modifikacija Dejtona i utopisticko vracanje RBiH moze samo putem rova, a kome se to jos ide u rov u 21 stoljecu. Jednom probano, hvala lijepa, ne vise. Mozemo se politicki natezati do sudnjeg dana, ali sve ostalo ne dolazi u obzir. Nema te hebene drzave koja je vrijedna zivota moje djece.
-
Risto Kuglarić
#29 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Mister Yes wrote:Jesi ikad čuo za mobilizaciju? Nije bitno ide li se tebi u rov. Ići ćeš ako bude trebalo.chupacabra wrote:Modifikacija Dejtona i utopisticko vracanje RBiH moze samo putem rova, a kome se to jos ide u rov u 21 stoljecu. Jednom probano, hvala lijepa, ne vise. Mozemo se politicki natezati do sudnjeg dana, ali sve ostalo ne dolazi u obzir. Nema te hebene drzave koja je vrijedna zivota moje djece.
-
chupacabra
#30 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ma kakvi, ja sam vec razradio Bakirov recept skrivanja po bunkerima i trezorima i stelom za Njemacku (prva Minhenska brigada). Nek ovaj put ginu ove internet patriote.Mister Yes wrote:Jesi ikad čuo za mobilizaciju? Nije bitno ide li se tebi u rov. Ići ćeš ako bude trebalo.chupacabra wrote:Modifikacija Dejtona i utopisticko vracanje RBiH moze samo putem rova, a kome se to jos ide u rov u 21 stoljecu. Jednom probano, hvala lijepa, ne vise. Mozemo se politicki natezati do sudnjeg dana, ali sve ostalo ne dolazi u obzir. Nema te hebene drzave koja je vrijedna zivota moje djece.
- cyprus
#31 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ja priželjkujem samo da se naši narodi i narodnosti dozovu pameti i počnu poništavati razlike među njima, a za teritorijalni ustroj ćemo onda lako...
-
LaBomba
#32 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Lako je takve poruke pisati negdje sa Alipasinog. Ne, prvo cemo napraviti uslove pa se onda vracat, a uslove danas mozes praviti i iz inostranstva, samo kako vidim u BiH se svim silama trude da nam onemoguce to, a narod u horu s njima da nas ubjedi da je to nemoguce. Ja nebi nekog svog ma ni sahranio kad su one masovne dzenaze po genocidnoj tvorevini, a da me "obezbedjuje" cetnicka policija, ista ona institucija sto je ucestvovala u genocidu. Imamo mi moralnu obavezu rusit ovu dejtonsku nakaradu, nije sve pitanje prezivljavanja.Canton wrote:Vratite se i napravite sve to.vonSchtigliz wrote: Za povratak u Genocidnu tvorevinu se prvo moraju stvoriti ulovi ka sto su jedinstvena policija a ako Srbi nece onda moramo napraviti svoju Bosnjacku , zatim garancija drzave da iz poreza nece biti placani cetnicki koljaci to jest vojska tzv PC-ja ili uprotivnom Bosnjaci nece placati porez , zarim skolstvo po BiH programu a ne po cetnickom, pravo da se kandiduje za predsjednika drzave i da ima pravo da glasa itd, itd ...
-
LaBomba
#33 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
To je tako za takve sto postuju i priznaju samo cetnicke zakone.AkHolic wrote:Kolaps dejtonske značio bi izvjesno i nestanak svake BiH u njezinim sadašnjim granicama.RBiH je izgledna na teritoriju Federacije s bošnjačkom većinom.
-
LaBomba
#34 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Canton wrote:Nemoj biti naivan i uči iz historije ovih prostora. Privredni i svaki drugi kolaps neče osloboditi napaćene građane BiH nego će oh okrenuti jedne protiv drugih, baš onako kako je privredni i svaki drugi kolaps jugoslavije isto učinio.Bosnolog wrote:
Privredni i svaki drugi kolaps je ono sto ce osloboditi napacene gradane RBIH nastavka daytosnkih patnji u reziji ovih koje cuvas i pravdas njihova (ne)djela poput Zlaje i njegovih SDP-easa,....![]()
Koja su to ne(djela) Zlaje koja ja pravdam a ne bih trebao.
Ti si sam sebi kontradiktoran
- Napadaš Zlaju da ruši sistem
-U drugom dijelo posta prizivas kolaps ovog sistema
Zasto nam vi "jugosloveni" ovde sirite cetnicku propagandu? Protiv koga su se to Bosnjaci tadasnji "Muslimani" okrenuli nakon raspada SFRJ? Pitanje bi bilo "ko se okrenuo protiv nas Bosnjaka", i nemoj nam kroz tu "jogoslovensku" masku ovde izokretat istoriju i bacat suplju da smo "svi jednako krivi za sve"!
Zlagumdzija ne rusi sistem zato sto nevalja, nego iskoristava sistem da dokrajci drzavu BiH.
Last edited by LaBomba on 29/04/2013 21:31, edited 1 time in total.
- webby-x
#35 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
I kojim trikovima "kolapsom Daytona" nastupa RBiH?
Valjda kolapsom mirovnog sporazuma nastaje stanje rata.
I kako bi se taj navodni kolaps trebao desiti?
Željkovim lupanjem šakom od stol ili ...?
-
LaBomba
#36 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Pa dobro eto vi zivite onako kako vam je Kaardzic zacrtao. Vidim Kardazicevo djelo se brani iz petnih zila. Genocidasi vam rekli mora bit tako, i vi to postujete i branite. Svaka cast. Treba jos samo da se skupite ispred haskog tribunala i da trazite oslobadjanje Karadzica i Mladica. Sto ljudi da robijaju kad vam eto napravise novi ustav iz "mirovnog sporazuma" koji je takodje pravio onaj sto ga isporucise ko pseto u Hag, i to njegovi.webby-x wrote:I kojim trikovima "kolapsom Daytona" nastupa RBiH?
- Hajvan
#37 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
ah 
vidimo se u drugom poluvremenu
u išćekivanju neminovnog usput sam izgubio:
1. ljudskost
2. merhamet
3. empatiju
a sve u korist:
1. osvetoljubivosti
2. ljutnje
3. INATA
stoga, sve mi je svejedno... ja živio, ne živio, ja rok'o, ne rok'o
Hebaji ga, drugo poluvrijeme- NA ŽALOST!
vidimo se u drugom poluvremenu
u išćekivanju neminovnog usput sam izgubio:
1. ljudskost
2. merhamet
3. empatiju
a sve u korist:
1. osvetoljubivosti
2. ljutnje
3. INATA
stoga, sve mi je svejedno... ja živio, ne živio, ja rok'o, ne rok'o
Hebaji ga, drugo poluvrijeme- NA ŽALOST!
- res publica
#38 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ne nastupa čak ni stanje rata nužno. Biće jednostavno institucionalni vakuum.webby-x wrote:I kojim trikovima "kolapsom Daytona" nastupa RBiH?
-
HM 2011
#39 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Ili ti anarhija ? Anarhija je gora od ovog što sada imamo - usputres publica wrote:Ne nastupa čak ni stanje rata nužno. Biće jednostavno institucionalni vakuum.webby-x wrote:I kojim trikovima "kolapsom Daytona" nastupa RBiH?
u pitanju je kontrolisana anarhija..
-
stari grad Visegrad
#40 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Margaret Tacher izjavila:
"O štrajku sindikata rudara:
"Morali smo se boriti protiv vanjskog neprijatelja u Falklandima. Uvijek moramo biti svjesni i unutarnjeg neprijatelja, protiv kojeg se puno teže boriti i koji je opasniji za slobodu".
A sta reci za nase untrasnje neprijatelje? Kako cemo se mi izboriti priv unutrasnjih neprijatelja?
"O štrajku sindikata rudara:
"Morali smo se boriti protiv vanjskog neprijatelja u Falklandima. Uvijek moramo biti svjesni i unutarnjeg neprijatelja, protiv kojeg se puno teže boriti i koji je opasniji za slobodu".
A sta reci za nase untrasnje neprijatelje? Kako cemo se mi izboriti priv unutrasnjih neprijatelja?
-
santrac
#41 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
a ko je i kad izvrsio agresiju na bih.turska prije 600 god ili,,ko..
- Hajvan
#42 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Amebe, basantrac wrote:a ko je i kad izvrsio agresiju na bih.turska prije 600 god ili,,ko..
kakvi turci, klinci-palci
<Amebe su izvršile agresiju
-
Krushna mrva
#43 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Jedna od glupljih teza koja se moze cuti u posljednje vrijeme.
- akcid
#44 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Zašto je glupa teza, misliš da su međustranački, međuetnički i međureligijski odnosi u BiH već uspostavljeni i da su njihovi nosioci zadovoljni stanjem i podjelom države, pa da ne treba ništa mijenjati, ili...?Krushna mrva wrote:Jedna od glupljih teza koja se moze cuti u posljednje vrijeme.
-
Krushna mrva
#45 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
I to stoji da postoji mnogo zadovoljnih, specijalno politicke elite., ali kako je autor ove umotvorine zakljucio da raspad (ustrojstva) BiH dovodi do uspostavljanja republike to nikom zivom nije jasno. Kad nesto smislis i izneses onda je minimum koji se ocekuje i da temeljito obrazlozis, a ne da izmitraljiras masu fraza i to je sve.akcid wrote:Zašto je glupa teza, misliš da su međustranački, međuetnički i međureligijski odnosi u BiH već uspostavljeni i da su njihovi nosioci zadovoljni stanjem i podjelom države, pa da ne treba ništa mijenjati, ili...?Krushna mrva wrote:Jedna od glupljih teza koja se moze cuti u posljednje vrijeme.
- exliberal-ex
#46 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Glupa je tema zbog vise stvari
Prvo vladajucoj garniture nije do rata jer bi vrlo lako mogli izgubit stecena bogatstva...znaci oni ce se borit svim silama da nedodje do sranja.
Drugo, svi koji su osjetili ljepote rova I vlage ne da nece krenut nego ce zdusit iz prve.
Kao trece ....zasto bi se ljudi borili ...za neke nove Izetbegovice, Dodike, Covice...cace, juke i ostale srpsko hrvatske junake?...dajte popustite sa ovim glupim temama
ps
Ja bi volio da vidim ko ce poslat pozive za mobilizaciju...ko bi potpisao da je poziv urucen :...a sto je najbolje ja bi volio da vidim tog lolu koji bi donijeo poziv, kako bi on prosao ...lol:

Prvo vladajucoj garniture nije do rata jer bi vrlo lako mogli izgubit stecena bogatstva...znaci oni ce se borit svim silama da nedodje do sranja.
Drugo, svi koji su osjetili ljepote rova I vlage ne da nece krenut nego ce zdusit iz prve.
Kao trece ....zasto bi se ljudi borili ...za neke nove Izetbegovice, Dodike, Covice...cace, juke i ostale srpsko hrvatske junake?...dajte popustite sa ovim glupim temama
ps
Ja bi volio da vidim ko ce poslat pozive za mobilizaciju...ko bi potpisao da je poziv urucen :...a sto je najbolje ja bi volio da vidim tog lolu koji bi donijeo poziv, kako bi on prosao ...lol:
-
Krushna mrva
#47 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
ja se nikad ne mogu prestat ibretiti ljudima koji ovakve glupe teme pokrecu, ali fakat veze s mozgom nemaexliberal-ex wrote:Glupa je tema zbog vise stvari
ps
Ja bi volio da vidim ko ce poslat pozive za mobilizaciju...ko bi potpisao da je poziv urucen :...a sto je najbolje ja bi volio da vidim tog lolu koji bi donijeo poziv, kako bi on prosao ...lol:![]()
![]()
![]()
- akcid
#48 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
exliberal-ex wrote:Glupa je tema zbog vise stvari
ps
Ja bi volio da vidim ko ce poslat pozive za mobilizaciju...ko bi potpisao da je poziv urucen :...a sto je najbolje ja bi volio da vidim tog lolu koji bi donijeo poziv, kako bi on prosao ...lol:![]()
![]()
![]()
Ali, o kojem ratu ti pišeš
Uostalom, politički moćnici naše države inače su poznati po svojoj sposobnosti da sami, bez uticaja svjetskih sila, donose bitne odluke
- MuaDib
#49 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Jedini način da se stvarno izađe iz ove krize je da se raspišu izbori za ustavotvornu skupštinu, tako da cijela zemlja čini jednu izbornu jedinicu koja će biti podjeljena u 4 izborna sektora sa 800 000 do milion birača.
-
Canton
#50 Re: Kolaps nepravedne Daytonske BIH je povratak RBiH
Jedini način da se stvarno izađe iz krize jeste da se počne poštovati sadašnji ustav, da se počnu poštovati sudske presude a da se približavanjem EU i NATOu mijenjaju nedostaci. Takođe se treba prestati i sa politiziranjem svega i svačega.MuaDib wrote:Jedini način da se stvarno izađe iz ove krize je da se raspišu izbori za ustavotvornu skupštinu, tako da cijela zemlja čini jednu izbornu jedinicu koja će biti podjeljena u 4 izborna sektora sa 800 000 do milion birača.