"Bosnjak prije svega"
-
ljuti_krompir
#26 Re: "Bosnjak prije svega"
Meni ne ide u glavu kako ljudi još uvijek ne znaju šta su (t.j da su Bošnjaci). ~20 godina nakon rata trebali su se ljudi valjda naučiti da su Bošnjaci prije svega a ne Muslimani/Bosanci/Bosanci i Hercegovci ili kako već zovu sami sebe. Ovo je sramota, ja mislim da smo mi jedini narod na svijetu gdje veliki broj ne znaju kako ću se izjasniti.
U Crnoj Gori naprimjer su se veliki broj Bošnjaka (valjda su Bošnjaci) izjasnili kao "Muslimani".
U Crnoj Gori naprimjer su se veliki broj Bošnjaka (valjda su Bošnjaci) izjasnili kao "Muslimani".
- Neradnik
#27 Re: "Bosnjak prije svega"
Bošnjaci su južnoslavenski narod u Bosni i Hercegovini, sa značajnom manjinom u drugim balkanskim zemljama, posebno u susjednoj Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Vode porijeklo od srednjovjekovnih Bošnjana, Slavena koji su nastanjivali tadašnju Bosnu. Dolaskom Osmanlijske imperije masovno su prihvatili islam. Bošnjaci govore bosanskim jezikom, te se služe latinicom i ćirilicom. Većinu Bošnjaka čine muslimani, dok je manji broj agnostika i ateista. Kao nacija pripadaju kako evropskom tako i islamskom civilizacijskom naslijeđu.
Znaci ja bosnjak ne mogu bit nema sanse jedino bosanac ili sarajlija
Znaci ja bosnjak ne mogu bit nema sanse jedino bosanac ili sarajlija
-
theTruePath
#28 Re: "Bosnjak prije svega"
Gospodine ,zasto ne?
- Neradnik
#29 Re: "Bosnjak prije svega"
Pa vidis sta kaze da su to muslimani ja nisam musliman samim tim ne mogu bit bosnjak.
-
theTruePath
#30 Re: "Bosnjak prije svega"
Procitaj jos jednom:
s cim se tacno ne uklapas'?Većinu Bošnjaka čine muslimani, dok je manji broj agnostika i ateista. Kao nacija pripadaju kako evropskom tako i islamskom civilizacijskom naslijeđu.
- Neradnik
#31 Re: "Bosnjak prije svega"
Pa nisam bosnjak ne mogu se uklopit u to ime. 
-
theTruePath
#32 Re: "Bosnjak prije svega"
Pitao sam sta tacno u ovoj recenici cini da ti NE MOZES biti bosnjak??
Većinu Bošnjaka čine muslimani, dok je manji broj agnostika i ateista. Kao nacija pripadaju kako evropskom tako i islamskom civilizacijskom naslijeđu.
- Neradnik
#33 Re: "Bosnjak prije svega"
Većinu Bošnjaka čine muslimani,
znaci nisam musliman a nisam ni ateista ni agnostik
- Neradnik
#34 Re: "Bosnjak prije svega"
nece ne brini dobri su oni neznam sto si toliko bjesan na njih.
- Neradnik
#35 Re: "Bosnjak prije svega"
jok ne primam ja samo dajemdjfgnuwert8 wrote:znači već si ga primioGospodin_bez_kravate wrote:nece ne brini dobri su oni neznam sto si toliko bjesan na njih.![]()
![]()
![]()
- Neradnik
#36 Re: "Bosnjak prije svega"
trebo bi se ti malo zapitat ozbiljno sto mrzis druge.bolesno je to.
-
theTruePath
#37 Re: "Bosnjak prije svega"
Sta si ti? katolik,pravoslavac? dobro,onda to je drugoGospodin_bez_kravate wrote:Većinu Bošnjaka čine muslimani,
- Neradnik
#38 Re: "Bosnjak prije svega"
ma ja sebe svrstavam u ljude.
nesto ne gumo da me "farbaju"
-
theTruePath
#40 Re: "Bosnjak prije svega"
Inace Bosnjaci su vecinom muslimani ali medju njima ima i drugih,kao sto su SRBI vecinom pravoslavci a ima i muslimana,ateista itd
Dakle samo se bezveze nateze ovdje jedno savrseno jednostavno pitanje
Mozda da pitamo,slavi li se u tvojoj kuci bajram,bozic itd
- ho oponopono
#42 Re: "Bosnjak prije svega"
Gospodin_bez_kravate wrote:ma ja sebe svrstavam u ljude.
Gospoda!
- cadburry
#43 Re: "Bosnjak prije svega"
Fino znati - dotičnu lično poznajem. Druga djevojka je slikana ispred tržnice u okviru akcije Koalicije "Jednakost". Ova akcija "Bošnjak prije svega" samo je mašta nekog online borca za što veći broj Bošnjaka, nesposobnog da nešto slično i realizuje.theTruePath wrote:kako znati ko je cije kopiraouglavnom ja sam samo kopirao s jedne fb grupe i nemam nista s tim
Oprosti što tebe nazvah izopačenim, onaj ko je fotošopirao ove ljude je bolesni napaćeni kreten, a samo ti znaš da li je to tvojih ruku djelo ili si našao na nekoj facebook grupi.
- animals
#44 Re: "Bosnjak prije svega"
Zasto se jednom ne kaze istina, zasto se hoce nesto falisfikovati..zna se sve tacno, kada i kako..i nemas potrebe izmisljati toplu vodu..Muslimanski narod BIH, neki su Turci, neki poturceni dotadasnji narodi u BiH..500 god. su se nazivali Turci ili Muslimani, i 1992 god su izabrali sebi naziv Bosnjaci..i sta tu ima vise da se izmislja kako se Bosnjaci stariji od ameba..
-
theTruePath
#45 Re: "Bosnjak prije svega"
Zasto se jednom ne kaze istina,srbi su pravoslavci s raznih strana koji su slavenskog porijekla a zive na Balkanu u Srbiji?animals wrote:Zasto se jednom ne kaze istina, zasto se hoce nesto falisfikovati..zna se sve tacno, kada i kako..i nemas potrebe izmisljati toplu vodu..Muslimanski narod BIH, neki su Turci, neki poturceni dotadasnji narodi u BiH..500 god. su se nazivali Turci ili Muslimani, i 1992 god su izabrali sebi naziv Bosnjaci..i sta tu ima vise da se izmislja kako se Bosnjaci stariji od ameba..
-
theTruePath
#46 Re: "Bosnjak prije svega"
Pa mozes naci stranicu i ti sam ako zelis,imaju i imena i prezimena tamo,ne znam meni je cudnocadburry wrote:Fino znati - dotičnu lično poznajem. Druga djevojka je slikana ispred tržnice u okviru akcije Koalicije "Jednakost". Ova akcija "Bošnjak prije svega" samo je mašta nekog online borca za što veći broj Bošnjaka, nesposobnog da nešto slično i realizuje.theTruePath wrote:kako znati ko je cije kopiraouglavnom ja sam samo kopirao s jedne fb grupe i nemam nista s tim
Oprosti što tebe nazvah izopačenim, onaj ko je fotošopirao ove ljude je bolesni napaćeni kreten, a samo ti znaš da li je to tvojih ruku djelo ili si našao na nekoj facebook grupi.
-
theTruePath
#47 Re: "Bosnjak prije svega"
uglavnom uklonio sam slike
- cadburry
#48 Re: "Bosnjak prije svega"
theTruePath wrote:uglavnom uklonio sam slike
-
eman
#49 Re: "Bosnjak prije svega"
Ako su bosnjaci recimo 95% muslimani 5% ateisti,to ne znaci da tu ne moze biti i pokoji krscanin
-
miki.ba
#50 Re: "Bosnjak prije svega"
A na kojem linku se mogu te slike pogledati?theTruePath wrote:uglavnom uklonio sam slike
Što si uklonio?