To je tvoje misljenje,Bogami gdje su bosnjaci vecina on uglavnom ima super reputacijuvs84sa wrote:upravo to ti govorim, Josip bio hrvat, vladao iz srbije, u bosni ga najvise gotivili, u crnoj gori imao grad, na kosovu bili zadovoljni itd...theTruePath wrote:
Da Josip je bio hrvat a vladao iz srbije,a alija je bosanac i vladao iz bosne
stvarno ne mozes porediti
alija bio bosanac? ili musliman? ili bosnjak? i sta je ostalo iza njega? danas ni u jednoj trecini bih nemaju bas neko pozitivno misljenje o njemu, zato i kazem da mu je i taj trg previse koliko je uradio za BiH
Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
-
theTruePath
#26 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
-
theTruePath
#27 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
hvala Bogu pa su manjinaBatoS wrote:Bio je Bosnjak, bio je prvi predsjednik nezavisne Bosne i Hercegovine. I sa svim svojim manama i greskama koje je mozda napravio tokom rata zasluzuje postovanje.vs84sa wrote:upravo to ti govorim, Josip bio hrvat, vladao iz srbije, u bosni ga najvise gotivili, u crnoj gori imao grad, na kosovu bili zadovoljni itd...theTruePath wrote:
Da Josip je bio hrvat a vladao iz srbije,a alija je bosanac i vladao iz bosne
stvarno ne mozes porediti
alija bio bosanac? ili musliman? ili bosnjak? i sta je ostalo iza njega? danas ni u jednoj trecini bih nemaju bas neko pozitivno misljenje o njemu, zato i kazem da mu je i taj trg previse koliko je uradio za BiH
Ali naravno vama Jugoslovenima ce svaki Bosnjak biti trn u oku.
- cyprus
#28 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Kakva sjajna ideja, od krucijalnog značaja za dalji razvoj Bosne i Hercegovine... 
- hevi metalac
#29 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
konacno dobra vijest za bihcyprus wrote:Kakva sjajna ideja, od krucijalnog značaja za dalji razvoj Bosne i Hercegovine...
- cyprus
#30 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Nakon 20 najtežih godina, mislim da je bilo krajnje vrijeme... Ova inicijativa je Sunce koje nam je svanulo...hevi metalac wrote:konacno dobra vijest za bihcyprus wrote:Kakva sjajna ideja, od krucijalnog značaja za dalji razvoj Bosne i Hercegovine...![]()
-
eldemar
#31 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Jos samo da i piramide u Visokom nazovu po rahmetli Aliji!
- cyprus
#32 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Ja mislim da je sramota ako bar po jedan grad u svakom kantonu ne imenujemo po prvom predsjedniku... Npr.
Alijina Kladuša
Bosanski Alijac - Domaljevac
Izetbegovac
Alijin Kakanj
Foča - Ustialija
Alijino Jajce
Pendžeralija - Rama
Alijin Brijeg
Alijaš
Alijin Drvar
Opštine u manjem BH entitetu nažalost trenutno nismo u mogućnosti preimovat u čast prvom predsjedniku, između ostalog i zahvaljujući prvom predsjedniku, ali doće vakat...
Alijina Kladuša
Izetbegovac
Alijin Kakanj
Foča - Ustialija
Alijino Jajce
Pendžeralija - Rama
Alijin Brijeg
Alijaš
Alijin Drvar
Opštine u manjem BH entitetu nažalost trenutno nismo u mogućnosti preimovat u čast prvom predsjedniku, između ostalog i zahvaljujući prvom predsjedniku, ali doće vakat...
- Cherry-Cherry
#33 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
sjajna ideja, cyprus
al šta je sa sarajevom ? treba bar ime jedne opštine promijeniti... recimo: novi alija, ilidžalija, stari alija, centralni alija, alijaš.... šta misliš ?

al šta je sa sarajevom ? treba bar ime jedne opštine promijeniti... recimo: novi alija, ilidžalija, stari alija, centralni alija, alijaš.... šta misliš ?
- tendzera
#34 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Amin.cyprus wrote:Ja mislim da je sramota ako bar po jedan grad u svakom kantonu ne imenujemo po prvom predsjedniku... Npr.
Alijina Kladuša
Izetbegovac
Alijin Kakanj
Foča - Ustialija
Alijino Jajce
Pendžeralija - Rama
Alijin Brijeg
Alijaš
Alijin Drvar
Da se Abd insallah ostvari.
- It_is_a_Leclerc
#36 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Trg Alije Izetbegovića ?! Pravo ime je - Trg prvog predsjednika predsjedništva republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Dok kažeš kako se zove, možeš komotno prepješačiti čitav trg i vratiti se nazad.
Bio sam od starta protiv ove ideje... Zašto ne - Trg mladosti ? Trg Bosne ? Trg Srebrenice ? Trg Cazinskih boraca ?
Alija Izetbegović se s Cazinom susretao od kampanje do kampanje, uz dužno poštovanje.
Bio sam od starta protiv ove ideje... Zašto ne - Trg mladosti ? Trg Bosne ? Trg Srebrenice ? Trg Cazinskih boraca ?
Alija Izetbegović se s Cazinom susretao od kampanje do kampanje, uz dužno poštovanje.
-
theTruePath
#37 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Koliko puta se Tito susretao s Cazinom,ili pak Sarajevom cija glavna ulica nosi njegovo ime?It_is_a_Leclerc wrote:Trg Alije Izetbegovića ?! Pravo ime je - Trg prvog predsjednika predsjedništva republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Dok kažeš kako se zove, možeš komotno prepješačiti čitav trg i vratiti se nazad.
- It_is_a_Leclerc
#38 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Tito, što je naročito tužno, nema svoje ulice u ovom novom Cazinu kojim dominira kič i neukus. A morao bi je imati jer je upravo u Cazinu, da današnjem Trgu PPPRBiH A.I., nakon posjete Nuriji Pozdercu, na svenarodnom skupu prvi put javno rekao - "Ja sam Josip Broz Tito, radnik iz Hrvatske", što ćeš pronaći u svakoj njegovoj biografiji..theTruePath wrote:Koliko puta se Tito susretao s Cazinom,ili pak Sarajevom cija glavna ulica nosi njegovo ime?It_is_a_Leclerc wrote:Trg Alije Izetbegovića ?! Pravo ime je - Trg prvog predsjednika predsjedništva republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Dok kažeš kako se zove, možeš komotno prepješačiti čitav trg i vratiti se nazad.
-
Only1
#39 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Jedino Bosnje u po Sarajeva, mozda i najvazniju ulicu, zovu Titova. 
-
theTruePath
#40 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Nemam nista ni protiv toga,ali je nejasno kako neko moze biti protiv toga da se obiljezi Alijino ime,bez obzira sta mislio o njemu,on je prvi predsjednikOnly1 wrote:Jedino Bosnje u po Sarajeva, mozda i najvazniju ulicu, zovu Titova.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#41 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Dokaz da Bošnjaci nisu bili za komunizam u najcrnjem obliku je jedina oružana pobuna protiv tada dobro živog Tite-Cazinska buna iz 1956.g.
Nisu bili ni za fašizam/nacizam. Dokaz:12 muslimanskih rezolucija.
Al' o ovim temama više na podforumu: (H)Istorija/Povijest.
-
theTruePath
#43 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Zanimljiva pojavaPipiDugaDevetka wrote:Dokaz da Bošnjaci nisu bili za komunizam u najcrnjem obliku je jedina oružana pobuna protiv tada dobro živog Tite-Cazinska buna iz 1956.g.
-
hladan.preminger
#44 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Aliji su spomenik digli: ratni autonomasi, poslijeratne izdajice SDA, a sada vehabije, koji su Aljinoj zaostavstini zabili noz u ledja i koji sebi ni ime stranke nisu mogli izmisliti.
Ovo ni Monty Paytoni ne bi bolje iskarikirali.
Koja ironija.
Sent from my dimirlija!
Koja ironija.
Sent from my dimirlija!
-
theTruePath
#45 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
A-SDA?hladan.preminger wrote:Aliji su spomenik digli: ratni autonomasi, poslijeratne izdajice SDA, a sada vehabije, koji su Aljinoj zaostavstini zabili noz u ledja i koji sebi ni ime stranke nisu mogli izmisliti.
Koja ironija.
Sent from my dimirlija!
- snaga_znanja
#46 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
PipiDugaDevetka wrote:Dokaz da Bošnjaci nisu bili za komunizam u najcrnjem obliku je jedina oružana pobuna protiv tada dobro živog Tite-Cazinska buna iz 1956.g.
-
hladan.preminger
#47 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Naravno.theTruePath wrote:A-SDA?hladan.preminger wrote:Aliji su spomenik digli: ratni autonomasi, poslijeratne izdajice SDA, a sada vehabije, koji su Aljinoj zaostavstini zabili noz u ledja i koji sebi ni ime stranke nisu mogli izmisliti.
Koja ironija.
Sent from my dimirlija!
Sent from my dimirlija!
-
theTruePath
#48 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Dont be a hater
ne znam sto SDA mrzi A-SDA,ovi su se samo vratili izvoru
-
hladan.preminger
#49 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
Kojem crnom izvoru?theTruePath wrote:Dont be a haterne znam sto SDA mrzi A-SDA,ovi su se samo vratili izvoru
Ucerali im k'o Vladika, da se evo jos nisu iscupali do dan danas.
Sent from my dimirlija!
-
theTruePath
#50 Re: Trg Alije Izetbegovica u Cazinu
jah eto,let me guess,ti si sda