nova cura - stare brige

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Dragaaa

#26 Re: nova cura - stare brige

Post by Dragaaa »

jabidapitam wrote:
ivan-tz wrote:
Dragaaa wrote:Onda ti preostaje da nekako iskopaš iz nje šta voli, šta je očarava i slično, potom je zapitkivat o tim stvarima da bi ona osjetila da je na svom terenu i da može nešto argumentovano pripovjedat. Možda djevojka jednostavno nije za velikih priča i gotovo, a uživa slušajući tebe. Ne znam, dajte si vremena, par puta prošetajte i bez priče, vremenom se sve mjenja pa možda i vi.
Sve sto si rekla ima smisla i otprilike je tacno osim ovog zadnjeg, jer danas cure cim sutis odma si mulac nekomunikativni, ne mozes izaci tek tako i samo sutiti, ako me razumijes.
Pa ona suti ne sutis ti, sta sebe okrivljujes. Malo samopouzdanja i eto. Kazem skontaj sta voli, pitaj je, odvedi je negdje, vidi koje su ti ocpije ha ja. Samopouzdanja i et :D
Upravo.
ivan-tz

#27 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Tu ste u pravu sto se tice te sutnje, ali problem je sto ona ne vidi problem u sebi i ne trudi se da nesto promijeni po tom pitanju, a meni ne pada nesto posebno vise o cemu bi se moglo pricati jer je sve isto, i kad pitam sta ima novo, sta radi obicno je to nista novo i slicno tako da mi i ne otvara neke nove teme za pricu i logicno onda da iako nisam kriv osjecam se glupo.
ho oponopono

#28 Re: nova cura - stare brige

Post by ho oponopono »

...joj ivane gdje ih sve nađeš...znam svako svoju karmu nosi... :D

...hajd ako se ne otvori, otvorićemo je, sve forumska raja može! :mrgreen:

...šta je u horoskopu? :mrgreen: ... a postoje persone iz kojih riječi moraš izvlačiti jednostavno su takvi ali je zajeb kad su u odnosu sa radoznalom pričalicom! :D
sha_ba

#29 Re: nova cura - stare brige

Post by sha_ba »

[quote="ivan-tz"]
Dakle, rijec je o tome da sam upoznao jednu curu. Eh sad, nisam se toliko "nalozio" na nju da sam zaljubljen u nju.

.

Medjutim, u cemu je problem? U temama. Kao da je cura zeljna price ali nekako ne uklapa se ni u jednu. U tome je problem. Da se ne lazemo, nije hvalisanje ali mogu reci da sam poprilicno komunkativan.
dno 8h.
Tako da nije bas da sam ono mutav i da je toliki problem u meni. Nego jednostavno, osjecam se nekad i malo glupo, jer svaka cura uglavnom ocekuje da muskarac vodi sve i zapocinje teme, vodi pricu i ostlae gluposti, pa tako i ona. I problem je sto o cemu god da je pitam ona bi kratko odgovarala, iako sa veseljem, opet kratko i to je to.

a da sebe malo preispitas??

i da, nema na cemu :mrgreen: :mrgreen:
ivan-tz

#30 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Ma nisam tolika pricalica, vjeruj da bi najradije volio da izadjemo i samo sutimo i hodamo i/ili gledamo se ili sta ja znam.
Samo sto je to pravo glupo malo i bilo bi ko da si izaso sa cukom u setnju pa ne pricate. Ne zudim od te neke nenormalne komunikacije jer imam dovoljno prijatelja sa kojima mogu pricati haha, ali kazem, kad sutis onda te cura smatra na neki nacin mutavim i nesposobnim za pricom i odma se pocne pitati da nije lik nidje veze a ne pomislja da je problem u njoj.

@sha_ba
Nisam te bas razumio. Na koji si ti dio mislio/la da se preispitam? Na kraju krajeva, to i radim cim vas pitam. Mozda sam malo previse generalizirao, ima cura sa koje i nisu bas takve, ali kazem vecinom nemaju nekih zelja da budu one te koje stalno nesto zapocinju.
Jedno je kad pricas sa drugaricom iako si musko pa se povjeravas na neki nacin i ne kontas se sa njom, a drugacija je sasvim komunikacija kada pokusavas sa nekim nesto vise. Ovi prvi su ko jarani, dok ove druge uglavnom zele da shvate da li si ti za njim i ne mozes reci da je ista komunikacija.
Moguce da si pomislio/la kad sam reko "svaka" da svaka sa kojom sam razgovarao uzivo ili dopisivao se nije zainteresovana, ali nije o tome rijec.
ho oponopono

#31 Re: nova cura - stare brige

Post by ho oponopono »

...ma bitno je da si sebi kul i fensi ko nju beje i da lakše joj je ići linijom manjeg otpora do njega je! :D
sha_ba

#32 Re: nova cura - stare brige

Post by sha_ba »

ivan-tz wrote: @sha_ba
Nisam te bas razumio. Na koji si ti dio mislio/la da se preispitam? Na kraju krajeva, to i radim cim vas pitam. Mozda sam malo previse generalizirao, ima cura sa koje i nisu bas takve, ali kazem vecinom nemaju nekih zelja da budu one te koje stalno nesto zapocinju.
Jedno je kad pricas sa drugaricom iako si musko pa se povjeravas na neki nacin i ne kontas se sa njom, a drugacija je sasvim komunikacija kada pokusavas sa nekim nesto vise. Ovi prvi su ko jarani, dok ove druge uglavnom zele da shvate da li si ti za njim i ne mozes reci da je ista komunikacija.
Moguce da si pomislio/la kad sam reko "svaka" da svaka sa kojom sam razgovarao uzivo ili dopisivao se nije zainteresovana, ali nije o tome rijec.

pa upravo rekoh da generaliziras... i daj ba opusti se malo, iskreno mislim da se preopterecujes previse sa tim... mozda cura i ne voli a i ne zeli da previse prica... mozda zeli nesto drugo sa tobom da radi... probaj je poljubit mozda joj se jezik odveze, sto bi se reklo.. i opusti se malo ba... :)
jabidapitam

#33 Re: nova cura - stare brige

Post by jabidapitam »

alkohol uvijek razveze jezik :D
insomnia78

#34 Re: nova cura - stare brige

Post by insomnia78 »

jabidapitam wrote:alkohol uvijek razveze jezik :D
Jos ako zakacis dobre dandare...

s' moje sokoćalo
Klitemnestraaa

#35 Re: nova cura - stare brige

Post by Klitemnestraaa »

Zar se sve svodi na verbalnu komunikaciju? A gdje je ono sjednete kraj rijeke pa se zagledate u rijeku jedno kraj drugog, zagrlite se, gledate kako teče i šutite, a? Ja sam relativno povučena osoba i uopće mi ne gode osobe koje pričaju 100 na sat. Polako ba, može i neka pauza. Progovorite rečenicu pa malo šutite i tak. Mislim da imaš iskrivljenu sliku o odnosu dvoje ljudi, nebitno o spolu, ja s prijateljicama izadjem na kafu pa znamo 10 min samo šutiti, još ženske smo. Nekad izadjem na kafu s nekim i nemamo o čemu pričati, pa šta šutimo, pričamo viceve, komentiramo ljude koji prolaze šta nam se svidja, a šta ne i tak.
ivan-tz

#36 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Klitemnestraaa wrote:Zar se sve svodi na verbalnu komunikaciju? A gdje je ono sjednete kraj rijeke pa se zagledate u rijeku jedno kraj drugog, zagrlite se, gledate kako teče i šutite, a? Ja sam relativno povučena osoba i uopće mi ne gode osobe koje pričaju 100 na sat. Polako ba, može i neka pauza. Progovorite rečenicu pa malo šutite i tak. Mislim da imaš iskrivljenu sliku o odnosu dvoje ljudi, nebitno o spolu, ja s prijateljicama izadjem na kafu pa znamo 10 min samo šutiti, još ženske smo. Nekad izadjem na kafu s nekim i nemamo o čemu pričati, pa šta šutimo, pričamo viceve, komentiramo ljude koji prolaze šta nam se svidja, a šta ne i tak.
To je ekstra sa prijateljem/iljom ili curom/momkom, ali sa nekime sa kime trebas tek uci u neki dublji odnos bas i nije preporucljivo takve stvari koliko ja znam, a posebno uzimajuci u obzir da se trebas opet prije toga dopisivat malo bezveze na fbu pa tek onda pozvat da izadjes i tako...
Sunrise00

#37 Re: nova cura - stare brige

Post by Sunrise00 »

hebo vas fejs vise
da prostite :oops:
ivan-tz

#38 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Sunrise00 wrote:hebo vas fejs vise
da prostite :oops:
Pa necu sa njom propricat preko klixa valjda i na kafu je izvest? :lol:

Et' sunrise hoces na kafu? :D

To je samo jedna kockica u svemu tome...
Op3r4t0r

#39 Re: nova cura - stare brige

Post by Op3r4t0r »

ivan-tz wrote:
Klitemnestraaa wrote:Zar se sve svodi na verbalnu komunikaciju? A gdje je ono sjednete kraj rijeke pa se zagledate u rijeku jedno kraj drugog, zagrlite se, gledate kako teče i šutite, a? Ja sam relativno povučena osoba i uopće mi ne gode osobe koje pričaju 100 na sat. Polako ba, može i neka pauza. Progovorite rečenicu pa malo šutite i tak. Mislim da imaš iskrivljenu sliku o odnosu dvoje ljudi, nebitno o spolu, ja s prijateljicama izadjem na kafu pa znamo 10 min samo šutiti, još ženske smo. Nekad izadjem na kafu s nekim i nemamo o čemu pričati, pa šta šutimo, pričamo viceve, komentiramo ljude koji prolaze šta nam se svidja, a šta ne i tak.
To je ekstra sa prijateljem/iljom ili curom/momkom, ali sa nekime sa kime trebas tek uci u neki dublji odnos bas i nije preporucljivo takve stvari koliko ja znam, a posebno uzimajuci u obzir da se trebas opet prije toga dopisivat malo bezveze na fbu pa tek onda pozvat da izadjes i tako...
A sta mislis kako su se upoznavali ljudi prije ere fejsbuka???

Tvoj najveci problem lezi u tome sto vi ustvari ne pricate nego vi PISETE!!!

Izvedi curu pobogu negdje vani i pricajte ko ljudi a ne ko roboti preko fejsbuka da te jebo fejsbuk.

I sam sam jako pricljiv, a znam i u pisanju cak s vremena na vrijeme napisati i po neki duzi post npr ali kad bi znao da moram nekome nesto odgovarati i napisati duza 3 posta jedan za drugim nekako bi mozda i islo ali svaki sljedeci odgovor bi bio tipa jest, ok, aha, i ja, ma ja, itd itd, a ti se jebi i pisi romane.

Ako dobro primjecujem radi se o nekim tinejdjerima, dakle curu pod ruku i u slasticarnu.
ivan-tz

#40 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

@Op3r4t0r
Ma najbolje da je izvedem da se igramo izmedju dvije vatre,a?
Pa mislim stvarno. Ako nisi do sad skonto da nije problem u izlasku ili dopisivanju nego u temi onda ne znam stvarno sto sam toliko vremena potrosio objasnjavajuci?
Reko sam ti da sam bio xxx puta u setnjama, kafama i slicno sa nekim curama, nije u tome problem. Nije problem ni izaci sa njom ili dopisivati se. Nego je problem sto i vani i za kompom je zainteresovana za mene ko licnost ali se ne trudi da razgovara i dijeli svoje misljenje nego ko kad slusas ucitelja i divis mu se, pa tako i ona samo slusa bez ikakve diskusije i samo trazi i trazi nove teme a ne saradjuje. (ovo za divljenje nadam se da neces shvatiti bukvalno kao neki lik od 10-12g)
ivan-tz

#41 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

jbg, nisu svi stvoreni da kontaju :P
ivan-tz

#42 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Hocu da odes sa ove teme ako si ovdje samo radi trollanja, a vidio sam po prvom postu da jesi. Tako da ako neces pomoci nemoj ni odmagati. Meni ne smeta ni da trollujes ni provaljujes koliko god hoces, ali moderatori odma lockaju temu i samo iz tog razloga to ne zelim.
Op3r4t0r

#43 Re: nova cura - stare brige

Post by Op3r4t0r »

ivan-tz wrote:@Op3r4t0r
Ma najbolje da je izvedem da se igramo izmedju dvije vatre,a?
Pa mislim stvarno. Ako nisi do sad skonto da nije problem u izlasku ili dopisivanju nego u temi onda ne znam stvarno sto sam toliko vremena potrosio objasnjavajuci?
Reko sam ti da sam bio xxx puta u setnjama, kafama i slicno sa nekim curama, nije u tome problem. Nije problem ni izaci sa njom ili dopisivati se. Nego je problem sto i vani i za kompom je zainteresovana za mene ko licnost ali se ne trudi da razgovara i dijeli svoje misljenje nego ko kad slusas ucitelja i divis mu se, pa tako i ona samo slusa bez ikakve diskusije i samo trazi i trazi nove teme a ne saradjuje. (ovo za divljenje nadam se da neces shvatiti bukvalno kao neki lik od 10-12g)
Pazi, ja sam stvorio jednu sliku o tebi a ti slobodno mozes reci ako gresim, na osnovu te slike cu i analizirati situaciju, moja slika o tebi je da si tinejdjer koji visi za kompom, standarda zanimacija danasnje generacije bubuljicara, pokusavas bariti kojekakve cure po fejsu, eh eto sad si ko nesto i uspio sa tom curom i sad je tusis temama satima svakodnevno i na kraju si ostao bez tema, s druge strane ona je mozda zainteresovana za tebe ali nije od onih osoba koje zele u prvih 10 dana da saznaju i na kojoj strani kreveta spavas i da li pisas stojeci ili sjedeci, ona zeli da te polako upozna i da to upoznavanje dodje samo od sebe a ne da ti mora postavljati pitanja.

Drugo, ako te je vec par puta pitala sta ima i ti vidio da nema sta da te pita, a isto pitao i ti nju onda jednostavno kazes da imas obaveza i ides nesto raditi kako nebi tusio ni nju ni sebe jer nemorate se pri svakom susretu na fejsu druziti satima.

Trece, vecina nas je prosla tu zivotnu fazu i najbolji savjet koji ti mozemo dati je budi to sto jesi, apsolutno nemas potrebe za izmisljanjem nekih tema eto samo da bi se o necemu razglabalo, isto kao sto teme ne izmisljas kad si sa jaranima nemas potrebe ni s njom, ako sta naleti na pricu ti i pricaj, ako ne nema veze.

I cetvrto, nemoj pobogu biti stidan, ljudi koji moraju izmisljati teme da bi o necemu pricali su ili smotani ili stidni, nadam se da smotan nisi, znaci ostaje ovo drugo, opusti se i uzivaj u zivotu i naravno i u drustvu te curice i sve ce doci na svoje ;)
respo

#44 Re: nova cura - stare brige

Post by respo »

nadji decka pa ces imati nove brige
Joker88

#45 Re: nova cura - stare brige

Post by Joker88 »

ivan-tz wrote:Hocu da odes sa ove teme ako si ovdje samo radi trollanja, a vidio sam po prvom postu da jesi. Tako da ako neces pomoci nemoj ni odmagati. Meni ne smeta ni da trollujes ni provaljujes koliko god hoces, ali moderatori odma lockaju temu i samo iz tog razloga to ne zelim.
Znaci moze biti x razloga zasto joj je mrsko pricat preko fb.
Idi sad fino napisi : Kad cemo na kafu?
Ako kaze da nema vremena, zavrsi s tim, ako ima bolje za tebe. Eto.
respo

#46 Re: nova cura - stare brige

Post by respo »

hoces da je ja zovnem na kafu pa da ti prepricam kakva je ili da ti je opisem na wall-u
i slike cu postaviti ako te zanima a ti lajkaj
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#47 Re: nova cura - stare brige

Post by Velkoski »

Stavi joj na zid 'when you're ready come and get it nanana'. I srce.

ivan-tz

#48 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

@Op3r4t0r
OK, niti sam tinejdzer tako kao sto mislis, niti sam zaokupljen kompom toliko i fb-om niti bubuljicama i slicnim stvarima.
Cesto izlazim, kad god mogu neracunajuci one svakodnevne obaveze koje moram da obavljam pa samim time izlazim, nego mislim na drustvo i te izlaske.

Drugo, sto se tice tusenja, nije uopce tacno jer nikada nismo pricali satima osim mozda prvi put jer se ne sjecam bas toga. Ali ostalo je uglavnom krace bilo i gotovo nikad joj se nisam ja javio, vise ona meni nego ja njoj.
Ne pricamo cesto iako kazem da bi ona pricala rado sa mnom, ali jednostavno i izbjegavam nase razgovore radi toga (eto sad mozes nac jos jedan razlog da me napadas, ali eto iskren sam ti)

Onda dalje, nije problem u tome da sam stidan jer sam ti reko vec da nije u tome problem, nije mi ni prva cura (bilo ih je vise) a ovo da li je zadnja, ako kazem nije ispascu prepotentno, jer stvarno ne znam sta donosi dan a sta noc.

Dalje, reko sam da nije problem u tome i da se uopste ne cujemo toliko cesto, ali da svaki put ide na isto, jer ko da se u njenom zivotu ne desi nista novo sto bi zeljela podijeliti sa mnom a voljela bi cuti milion novih prica od mene.

I nemam se razloga ljutiti, vise volim kad napises iskreno i konkretno misljenje bez obzira kakvo je.

btw Sto se tice tih gluposti, nije problem ni poslat joj pjesmu marry you. Ko da je sve u pjesmi.
Hocu da vam kazem da nisam stidan i smijem joj reci sta god hocu i/ili treba, ali jednostavno je takva nedorecena nekako.
ivan-tz

#49 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

Joker88 wrote:
ivan-tz wrote:Hocu da odes sa ove teme ako si ovdje samo radi trollanja, a vidio sam po prvom postu da jesi. Tako da ako neces pomoci nemoj ni odmagati. Meni ne smeta ni da trollujes ni provaljujes koliko god hoces, ali moderatori odma lockaju temu i samo iz tog razloga to ne zelim.
Znaci moze biti x razloga zasto joj je mrsko pricat preko fb.
Idi sad fino napisi : Kad cemo na kafu?
Ako kaze da nema vremena, zavrsi s tim, ako ima bolje za tebe. Eto.

Sustina cijele price je da joj nije mrsko nego ne zna o cemu bi i ceka mene. Da li je sad barem malkice jasnije???
drag_gost

#50 Re: nova cura - stare brige

Post by drag_gost »

Ivane, izvedi curu vani, popusti se fejsa, to ti je prvo. Uclanite se u neko planinarsko drustvo, to je barem jeftino i imacete i mnogo zajednickih tema za pricanje. Ako je cura zainteresovana za tebe, ne treba da te brine sto mnogo ne prica ili sto kratko odgovara. Nekada je mnogo bitnije naci nekoga s kim mozes da sutis, nego samo da pricas. :) Ako i osjecas nesto prema njoj, reci joj to otvoreno, ne filozofiraj, niti je pokusavaj mijenjati instistiranjem da prica. Musko si pobogu, ne budi pegla. Moj ti je savjet i da o tome mnogo ne razmisljas, vec da razmisljas o malo konkretnijim stvarim, kao npr da imate neke zajednicke aktivnosti: planinarenje, biciklo, altruisticka drustva, humanitarne organizacije, volontiranje. Podrazumjevam da radite ili da studirate oboje. Ne sili nista, niti pokusavaj da ista mijenjas kod nekoga na silu. Na kraju krajeva, reci joj da ti se svidja prvo, bez okolisanja i filozofiranja. Ne vole zene neisugurne muskarce, a ko bi i volio? Ako krenete u neku vezu, skontaces da ce ti cesto biti bitnije i ljepse kada sutite, nego kada pricate :mrgreen: . Sretno. :thumbup:
Post Reply