golf 4 koji uzeti i zasto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

basicm

#26 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by basicm »

Uzmi plavi ili metalik sivi
golfiista

#27 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by golfiista »

Pa upravo oblik, odnosno dizajn je to sto zapravo daje automobilu stabilnost, upravljivost i na koncu same performanse. A kada ti taj detalj na startu iskljucis svaka dalja rasprava je besmislena.
goran16v

#28 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by goran16v »

golfiista wrote:Pa upravo oblik, odnosno dizajn je to sto zapravo daje automobilu stabilnost, upravljivost i na koncu same performanse. A kada ti taj detalj na startu iskljucis svaka dalja rasprava je besmislena.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kad vec znas materiju mozes li mi pojasniti 2 stvari:
1. Po kojim zakonima fizike 3-volumenski oblik ili liftback oblik daje vecu stabilnost, upravljivost i bolje performanse od 2-volumenskog oblika odnosno hatchbacka?
2. Kad vec govorimo o konkretnim autima, kako ce Octavia, koja je mehanicki identicna, koja ima isti medjuosovinski razmak i koja je jednako siroka i visoka kao Golf IV ali 36,3 cm duza id G IV moze imati vecu stabilnost?

Zivo me zanimaju odgovori...! :lol: :lol: :lol: :lol:
condy

#29 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by condy »

Ako je auto u dobrom stanju, bez obzira da li je Golf ili Octavija, neće pogrešiti.

Ako mu treba auto više za grada onda je bolji izbor Golf.

Ako misli auto koristiti i za prevoz nekih stvari, odnoso ako mu je potreban velik prtljažnik onda je to Octavija.

Sve drugo je više manje isto kod ta dva auta.
condy

#30 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by condy »

goran16v wrote:
golfiista wrote:Pa upravo oblik, odnosno dizajn je to sto zapravo daje automobilu stabilnost, upravljivost i na koncu same performanse. A kada ti taj detalj na startu iskljucis svaka dalja rasprava je besmislena.

1. Po kojim zakonima fizike 3-volumenski oblik ili liftback oblik daje vecu stabilnost, upravljivost i bolje performanse od 2-volumenskog oblika odnosno hatchbacka?
2. Kad vec govorimo o konkretnim autima, kako ce Octavia, koja je mehanicki identicna, koja ima isti medjuosovinski razmak i koja je jednako siroka i visoka kao Golf IV ali 36,3 cm duza id G IV moze imati vecu stabilnost?

Jedina razlika u upravljivosti je primjetna na većim i dužim zavojima, gdje ima više naginjanja kod Octavije, ali ona uopće nije toliko velika, da bi se kazalo da je nešto Golf puno stabilniji na cesti od Octavije.
goran16v

#31 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by goran16v »

condy wrote:
goran16v wrote:

Jedina razlika u upravljivosti je primjetna na većim i dužim zavojima, gdje ima više naginjanja kod Octavije, ali ona uopće nije toliko velika, da bi se kazalo da je nešto Golf puno stabilniji na cesti od Octavije.
Mens' cini da je uvazeni strucnjak tvrdio da je Octavia stabilnija, upravljivija i komfornija od Golfa, a ne da je Golf puno stabilniji od Octavie! :lol:
Ostalom jos cekam na odgovor na ova 2 vrlo prosta pitanja!
condy

#32 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by condy »

Evo predstavljena nova octavija danas u Sarajevu.
Auto izgleda sjajno :)

http://www.klix.ba/auto/noviteti/nova-s ... /130424028
Djubre_

#33 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by Djubre_ »

Ma nova octavia je odlicna. Radim presvlake za nju. Kvalitet je unutra sva. Prednja maska ide na bmw samo da je razdvoje na 2 dijela :smile:
iceman ze

#34 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by iceman ze »

Golf IV, 2001 godina

wegfahrsperre aktiv

Na instrument tabli mi povremeno izbaci ovo obavjestenje. Inace ga otkljucavam na daljinski od Cobre alarma. Da li je neko rijesavao problem?Hvala
nightvision

#35 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by nightvision »

Je li ti orginalni kljuc od auta? Ta greska bi trebalo da se javlja ako imobilajzer na volanu ne ocitava kod kljuca koji je ubacen u bravu.
iceman ze

#36 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by iceman ze »

Jeste orginalan kljuc. Upravo gledam rezervni, ali i on je u losem stanju, moguce da je prijasnji vlasnik imao neki problem. Da li se moze novi uraditi, jer bi mi trebao rezervni?
mayab

#37 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by mayab »

Bojim se da nista po tom pitanju nećeš moći napraviti bez odlaska u ovlašteni VW servis
nightvision

#38 Re: golf 4 koji uzeti i zasto

Post by nightvision »

Mozda i nece morati bas u ovlasteni. Taj problem citaca koda haman i nije tako rijetka pojava kod cetvorki ali trebalo bi auto spojiti na dijagnostiku svakako. Ako ocita gresku, nesto kao "01176 key signal too low" moguce da je u pitanju samo taj citac na bravi koji se mijenja bez potrebe da se bilo sta poslije kodira. Ne bi bilo zgoreg da se provjeri i ociste dzek i konektori od istog, s obzirom kako se greska javlja periodicno mozda samo povremeno gubi kontakt jer da je greska stalno prijavljena onda se auto naravno ne bi moglo upaliti jer usljed neocitanog koda imobilajzer blokira paljenje motora. Mislim jbga, ovo je sve nagadjanje.
Post Reply