Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKETA)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked

Pri odabiru partnera:

Žensko sam i važno mi je koje je vjere moj budući partner.
10
11%
Muško sam i važno mi je koje je vjere moja buduća partnerica.
29
32%
Žensko sam i nije mi važno koje je vjere moj budući partner.
27
29%
Muško sam i nije mi važno koje je vjere moja buduća partnerica.
26
28%

Total votes: 92

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#26 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by ladyblue18 »

Jok vjera.
kritichar

#27 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by kritichar »

bitno, nego šta, narodnost manje, samo zbog sličnosti običaja, karaktera pa i geografije
a vjera mi je najbitnija, i to ne samo pripadnost, samo pripadnost bez djela me ne zanima
....oni koji vjeruju i dobra djela čine....
JOINT_1921
Vozim: odlično

#28 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by JOINT_1921 »

MedenoSrce wrote:
JOINT_1921 wrote:Kratko i jasno, ne... Zato sto mislim da su obicaji, kultura i vjera nesto na sto sam navikao... Dakle nikakva londonka, svedjanka, arapkinja i sl...

Hoces da kazes "kome ba mi da se prilagodjavamo"

meni se svidja da je ateista jer mi se onda ne petlja u vjeru i govori ovo je ispravno, ovo nije ne mogu ja tudjeg pametovanja
Ti ne mozes tudjeg pametovanja, onda ces imati nekog kome ne treba i tvoje pametovanje... Onda taj neko nece slusati tvoje savjete, a ti neces slusati njegove... Predvidjam brz svrsetak price u tom slucaju...
Ne zelim se prilagodjavati, vec naci sebi slicnu srodnu dusu... :wink:
irac300

#29 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by irac300 »

Nemam problema s drugim nacijama, bitno mi je da dijelimo neka ista razmišljanja. A to definitivno nema veze s nacijom, ako je čovjek odgojen kao čovjek, a ne kao hajvan. S druge strane, vjera bi mogla predstavljati problem, jer sam ateista, i definitivno ne bih mogao s nekom ortodoksnom vjernicom biti. Znači ono, da je neka bukvalna vjernica koja redovno posjećuje džamiju/crkvu i po kući mi dnevni red pravi na osnovu vjerskih običaja, veliko JOK. :D One umjerene, koje vjeru drže za sebe i čuvaju je kao svoj intimni dio, prihvatam objeručke. :D
Pingwin

#30 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Pingwin »

JOINT_1921 wrote: Ti ne mozes tudjeg pametovanja, onda ces imati nekog kome ne treba i tvoje pametovanje... Onda taj neko nece slusati tvoje savjete, a ti neces slusati njegove... Predvidjam brz svrsetak price u tom slucaju...
Nije da nešto ocjenjujem, pametujem ali ti biraš srodnu dušu po pitanju iste religijske pripadnosti...(srodna duša? - religijska pripadnost?) Al, svako ima svoj život i mišljenje, nije da se ja sad miješam
Last edited by Pingwin on 23/04/2013 16:44, edited 1 time in total.
kritichar

#31 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by kritichar »

irac300 wrote:Nemam problema s drugim nacijama, bitno mi je da dijelimo neka ista razmišljanja. A to definitivno nema veze s nacijom, ako je čovjek odgojen kao čovjek, a ne kao hajvan. S druge strane, vjera bi mogla predstavljati problem, jer sam ateista, i definitivno ne bih mogao s nekom ortodoksnom vjernicom biti. Znači ono, da je neka bukvalna vjernica koja redovno posjećuje džamiju/crkvu i po kući mi dnevni red pravi na osnovu vjerskih običaja, veliko JOK. :D One umjerene, koje vjeru drže za sebe i čuvaju je kao svoj intimni dio, prihvatam objeručke. :D
misliš hobi vjernice? :lol:
Joker88

#32 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Joker88 »

Pingwin wrote: Mogli biste i neki duži komentar napisati, kako, zašto itd.?
Ma nemam pojma :D
Kad bi se pojavio neko ko bi mi odgovarao po svemu, a jedina razlika to sto smo druge vjere, VALJDA mi ne bi smetalo.

A sad nikad ne bih promijenila vjeru , nikad ne bih stavila nikab..
Opetja033

#33 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Opetja033 »

Vjera presudna, etnija bitna.
irac300

#34 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by irac300 »

kritichar wrote:
irac300 wrote:Nemam problema s drugim nacijama, bitno mi je da dijelimo neka ista razmišljanja. A to definitivno nema veze s nacijom, ako je čovjek odgojen kao čovjek, a ne kao hajvan. S druge strane, vjera bi mogla predstavljati problem, jer sam ateista, i definitivno ne bih mogao s nekom ortodoksnom vjernicom biti. Znači ono, da je neka bukvalna vjernica koja redovno posjećuje džamiju/crkvu i po kući mi dnevni red pravi na osnovu vjerskih običaja, veliko JOK. :D One umjerene, koje vjeru drže za sebe i čuvaju je kao svoj intimni dio, prihvatam objeručke. :D
misliš hobi vjernice? :lol:
Ma jah, kako se već zovu. :D
drag_gost

#35 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by drag_gost »

Sad cete ove sa politickog foruma dovuci vamo, 'aj razgul'te. :mrgreen:
JOINT_1921

#36 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by JOINT_1921 »

Pingwin wrote:
JOINT_1921 wrote: Ti ne mozes tudjeg pametovanja, onda ces imati nekog kome ne treba i tvoje pametovanje... Onda taj neko nece slusati tvoje savjete, a ti neces slusati njegove... Predvidjam brz svrsetak price u tom slucaju...
Nije da nešto ocjenjujem, pametujem ali ti biraš srodnu dušu po pitanju iste religijske pripadnosti...(srodna duša? - religijska pripadnost?) Al, svako ima svoj život i mišljenje, nije da se ja sad miješam
Taj dio odgovora se odnosio na njenu konstataciju "kome ba mi da se prilagodjavamo", srodna dusa voli ono sto i ja volim, a to je bajram, porodica, rucak, ili tekma, dobar film, priroda, putovanja, i sl. S druge strane bi ta osoba "imala" ono sto ja ne bih volio i u cemu se ne bih snasao, i u cemu bi me njeni posmatrali preko oka, a to je Bozic, uskrs, krstenje, crkva, itd. S druge strane, nemaju iste osobine i jedni i drugi, jer ih je vjerski odgoj mnogo cemu naucio, kako da se odnose prema necemu, sta vole a sta ne, sta postuju a sta manje postuju... Ne treba biti bukvalan i citati samo kako pise, treba uci malo vise u srz onoga sto se pise...
Last edited by JOINT_1921 on 23/04/2013 16:54, edited 1 time in total.
madner

#37 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by madner »

Sve je bitno.
Pingwin

#38 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Pingwin »

kritichar wrote: misliš hobi vjernice? :lol:
Kako ono kažu vjernici?
-Samo Allah/Jahve/Hare Krišna/Budha zna ko je koliko vjernik i koliko će mu to vrijediti "gore" na drugom svijetu. Na ljudima nije da ocjenjuju i nekoga nazivaju hobi vjernicima..
Pingwin

#39 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Pingwin »

JOINT_1921 wrote:
Taj dio odgovora se odnosio na njenu konstataciju "kome ba mi da se prilagodjavamo", srodna dusa voli ono sto i ja volim, a to je bajram, porodica, rucak, ili tekma, dobar film, priroda, putovanja, i sl. S druge strane bi ta osoba "imala" ono sto ja ne bih volio i u cemu se ne bih snasao, i u cemu bi me njeni posmatrali preko oka, a to je Bozic, uskrs, krstenje, crkva, itd. S druge strane, nemaju iste osobine i jedni i drugi, jer ih je vjerski odgoj mnogo cemu naucio, kako da se odnose prema necemu, sta vole a sta ne, sta postuju a sta manje postuju... Ne treba biti bukvalan i citati samo kako pise, treba uci malo vise u srz onoga sto se pise...
Ja sam pročitao baš u srž toga što si pisao. Izgleda da me nisi shvatio ali ja sad shvatam da se mi razlikujemo u pojmu srodna duša i na različite je načine tumačimo.
graue_maus

#40 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by graue_maus »

:) :) :) tema je za danasnji vakat jako vazna , nedaj boze da neko svoj tor napusti ......
JOINT_1921

#41 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by JOINT_1921 »

Pingwin wrote:
JOINT_1921 wrote:
Ja sam pročitao baš u srž toga što si pisao. Izgleda da me nisi shvatio ali ja sad shvatam da se mi razlikujemo u pojmu srodna duša i na različite je načine tumačimo.
Moze li ovako, kratko i jasno, srodna dusa za mene je ona koja voli ono sto i ja volim, i koja ce razumiti moje potrebe ma koje one prirode bile...
Kal El

#42 Re: AW: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(A

Post by Kal El »

Treba napraviti anketu
Da li želite da Pingwin još anketa pravi
-Ne
-Njet
-Jok
-No
-Nein
-Jo
kritichar

#43 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by kritichar »

Pingwin wrote:
kritichar wrote: misliš hobi vjernice? :lol:
Kako ono kažu vjernici?
-Samo Allah/Jahve/Hare Krišna/Budha zna ko je koliko vjernik i koliko će mu to vrijediti "gore" na drugom svijetu. Na ljudima nije da ocjenjuju i nekoga nazivaju hobi vjernicima..
a kad neko sam otvoreno kaže šta je za njega vjera, i kolko mu znači?
Pingwin

#44 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Pingwin »

JOINT_1921 wrote:
Moze li ovako, kratko i jasno, srodna dusa za mene je ona koja voli ono sto i ja volim, i koja ce razumiti moje potrebe ma koje one prirode bile...
Između ostalog...
kritichar wrote: a kad neko sam otvoreno kaže šta je za njega vjera, i kolko mu znači?
Time ne dobija pravo da vrijedja te koji se možda ne osjećaju "hobi" vjernicima a povremeno idu u bogomolje iz svojih ličnih potreba o kojima se ne treba raspravljati ili svoju religiju ne natakare svakom na nos. Ti si taj što jesi i vjernika obiljezava vjera a ne riječi. Respect
dust in the wind

#45 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by dust in the wind »

hehe..svako ocito fura svoje... razumijem ja i vjernike... ako mu je to najvazniji identitet, a nekima jeste, sto ce njemju druga vjera ili ateista... ocito je, ima izuzetaka naravno, da najbolje funkcionise kada je pripadnik vjere sa svojom vjerom, ateista sa ateistom... vjerujem da je slicno i sa naciojom.posebno sto su rijetki slucajevi srbin musliman npr. tako da je to sve u pet deka... eventualno da neko hoce ateistu, a pripadnika bas odredjene nacije. za sto opet mislim da je rijetkost
Cherry-Cherry

#46 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by Cherry-Cherry »

ne, nisu mi nacija i vjera bitne. :)
dado86

#47 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by dado86 »

pri odabiru bračnog partnera jesu..za maženje i paženje nisu
dust in the wind

#48 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

najjaci su mi ovo odgovori. je... bi svasta, ali za zenu ipak moja vjera i nacija... e svaka cast... vjerujem da te koje mazite i slicno ne znaju za tu vasu konstataciju, a ako znaju pa kre nu sa vama, svaka im cast
dado86

#49 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

Post by dado86 »

dust in the wind wrote:najjaci su mi ovo odgovori. je... bi svasta, ali za zenu ipak moja vjera i nacija... e svaka cast... vjerujem da te koje mazite i slicno ne znaju za tu vasu konstataciju, a ako znaju pa kre nu sa vama, svaka im cast
pa naravno...brak je mnogo ozbiljnija stvar...mislim da ne bih bio spreman na kompromise u vezi s odgojem djece...ne želim nikakve eksperimente pa da doijem klince koji ne znaju ni kosu ni šta su...naravno tu je i porodica...ne mogu nikako zamisliti moju mamu ,koja je u ratu izgubila brata ,da prijateljuje sa srbima ili šta ja znam
dust in the wind

#50 Re: Je li vam etnija/vjera bitna pri odabiru partnera?(ANKET

svasta... ali fala ovom liku sto postavlja ove teme... bar da znamo sta i kako.i da se ne iscudjavam kada ovo cujem...ima ljudi hejbet koji su tako izgubili ali nisu, izvini ja moram reci, nacionalnisti...
Locked