Pa ništa, živi u neznanju... k'o i većina ovaca, ako želiš.karanana wrote:mozda je i ovo nase zivljenje ovdje matrix, mozda mi nismo ni ovdje gdje smo, ali sta koji k ja mogu tu?
Članak na Klixu za ovu tematiku je smiješan, ali na njihovom nivou.
Pa ništa, živi u neznanju... k'o i većina ovaca, ako želiš.karanana wrote:mozda je i ovo nase zivljenje ovdje matrix, mozda mi nismo ni ovdje gdje smo, ali sta koji k ja mogu tu?
zilog wrote:Stvarno sam razocaran.Procitam clanak, procitam (SVE) komentare i zameracim da na forumu opletem po pobornicima teorija zavjere... Kad ono - nista. Sramota...
![]()
Najgore je sto medju pobornicima teorija zavjere nema niko ko kvalifikovano moze pricati o makar nekoliko fizickih/meteroloskih pojmova (npr. "dewpoint"). Price tipa: "kada sam bio mali ti tragovi su ostajali krace na nebu / bilo ih je manje", previdjaju da smo, kao mali, imali pamcenje zlatne ribice, da su u upotrebi bili drugaciji avionski motori, da je broj preleta bio znatno manji...
Ako je taj text odn clanak bruka i sramota sta je onda sa ovim. Jad i bjeda bosanskog novinarstva i pisanjakaranana wrote:sramota od teksta. 3 recenice i od te 3 jedna je ova jednog ocigledno dobro upoznatog citatelja, odnosno insajdera u ovu materiju: "Nepoznati avioni nas zaprašuju meni nepoznatom supstancom. Bilo bi super da se građanima da odgovor ko stoji iza ovoga", kazao nam je čitatelj Darko.
a i prepisali su pricu sa radio sarajeva koji su slike objavili par sati prije njih.
i ima jedan dobar komentar na radio sarajevu na pitanje sta su ovi bijeli tragovi, a neko je napisao da su to pokazatelji koliko drzava gubi para uslijed nenaplacivanja preleta aviona dok te pare od nas uzimaju srbija i hrvatska.
Code: Select all
http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/mongolija-zemlja-u-kojoj-je-vrijeme-stalo/130420021 Gledaj, ja nemam nista protiv zutila. Da su objavili clanak o tome kako nekoj turbofolkerici ispala sisa na TV-u, ne bih se bunio. Jebiga seljacka smo drzava, to se prodaje, valja od necega placati racune. Dosta britanskih tabloida (koji su izmislili zutilo) redovno objavljuje golotinju.jeza u ledja wrote:Alfonse, ne kontas brate. Ne kontate ni ostali.
Sa-x , odnosno klix, su odavno ukapirali fazon i skontali sta se prodaje, odnosno sta donosi klikove. Pa sam naziv im se promjenio u "klix", ili ti clicks. Svaki klik - x boba, a raja citaju ovakve gluposti jer su senzacionalisticke naravi. Tako funkcionisu i najvece medijske kuce. Evo kako je ovo u Bostonu otvaram sve CNNove , Foxove i slicne stranice koje nikad ne listam pogledajte koja kolicina debilnih clanaka i videa o najglupljim mogucim stvarima.
Skontali su Saxovci da se to trazi. Internet ubija profesionalno novinarstvo, nazalost.
Jedino ih jebe sto su skontali da u ovako konzervativnoj sredini ne mogu piciti golotinju, inace bi sajt bio pun sisa i guzica vjeruj mi.
A sto je neki apsolutni moron prvi put u zivotu vidio trag iz aviona na nebu.....nemam rijeci stvarno.Zamisli da neko pita a sta li su one dvije trake sto ostanu iza auta kada voze po kisi ili po blatu.
Alfons Kauders wrote:Gledaj, ja nemam nista protiv zutila. Da su objavili clanak o tome kako nekoj turbofolkerici ispala sisa na TV-u, ne bih se bunio. Jebiga seljacka smo drzava, to se prodaje, valja od necega placati racune. Dosta britanskih tabloida (koji su izmislili zutilo) redovno objavljuje golotinju.jeza u ledja wrote:Alfonse, ne kontas brate. Ne kontate ni ostali.
Sa-x , odnosno klix, su odavno ukapirali fazon i skontali sta se prodaje, odnosno sta donosi klikove. Pa sam naziv im se promjenio u "klix", ili ti clicks. Svaki klik - x boba, a raja citaju ovakve gluposti jer su senzacionalisticke naravi. Tako funkcionisu i najvece medijske kuce. Evo kako je ovo u Bostonu otvaram sve CNNove , Foxove i slicne stranice koje nikad ne listam pogledajte koja kolicina debilnih clanaka i videa o najglupljim mogucim stvarima.
Skontali su Saxovci da se to trazi. Internet ubija profesionalno novinarstvo, nazalost.
Jedino ih jebe sto su skontali da u ovako konzervativnoj sredini ne mogu piciti golotinju, inace bi sajt bio pun sisa i guzica vjeruj mi.
A sto je neki apsolutni moron prvi put u zivotu vidio trag iz aviona na nebu.....nemam rijeci stvarno.Zamisli da neko pita a sta li su one dvije trake sto ostanu iza auta kada voze po kisi ili po blatu.
Ali ovo nije isto. Jedno je objaviti fin par sisa, a jedno je napisati panicni clanak o vjerovatno najglupljoj teoriji zavjere na netu. Ne radi se tu o profesionalizmu, vec o namjernom laganju i sirenju dezinformacija. Sudeci prema komentarima na vijest, ionako imamo dovoljno idiota koji vjeruju u te stvari. Dakle takve mogu privuci, ali ce istovremeno otjerati normalne citatelje.
Predstavljaju antisemitisticku teoriju zavjere kao jebenu vijest. Sta je sljedece? Hocemo li uskoro gledati naslove o cionistickim i masonskim zavjerama, o gusterima i sl? Eno u Srbiji su mediji takvi vec 20 godina, isprali su mozak cijeloj drzavi od 8 miliona ljudi - vecina i dalje vjeruje u belosvetske zavere protiv Srba...
Ne tako davno na forumu je bilo zabranjeno gurati teorije zavjera - sada pobornici istih dominiraju forumom i trolaju masu tema o kojim nemaju pojma, a evo i portal ih objavljuje.
Cinjenicu?547547457457h wrote:Alfons Kauders wrote:Gledaj, ja nemam nista protiv zutila. Da su objavili clanak o tome kako nekoj turbofolkerici ispala sisa na TV-u, ne bih se bunio. Jebiga seljacka smo drzava, to se prodaje, valja od necega placati racune. Dosta britanskih tabloida (koji su izmislili zutilo) redovno objavljuje golotinju.jeza u ledja wrote:Alfonse, ne kontas brate. Ne kontate ni ostali.
Ali ovo nije isto. Jedno je objaviti fin par sisa, a jedno je napisati panicni clanak o vjerovatno najglupljoj teoriji zavjere na netu. Ne radi se tu o profesionalizmu, vec o namjernom laganju i sirenju dezinformacija. Sudeci prema komentarima na vijest, ionako imamo dovoljno idiota koji vjeruju u te stvari. Dakle takve mogu privuci, ali ce istovremeno otjerati normalne citatelje.
Predstavljaju antisemitisticku teoriju zavjere kao jebenu vijest. Sta je sljedece? Hocemo li uskoro gledati naslove o cionistickim i masonskim zavjerama, o gusterima i sl? Eno u Srbiji su mediji takvi vec 20 godina, isprali su mozak cijeloj drzavi od 8 miliona ljudi - vecina i dalje vjeruje u belosvetske zavere protiv Srba...
Ne tako davno na forumu je bilo zabranjeno gurati teorije zavjera - sada pobornici istih dominiraju forumom i trolaju masu tema o kojim nemaju pojma, a evo i portal ih objavljuje.
nije do tebe jednostavno tvoj mozak odbija prihvatit i obradit takvu informaciju i s gnušanjem je odbacuje, to je samoodbrana koju vjerski fanatici imaju u svojoj glavi, jer prihvatit činjenicu o chemtrailsu, vanzemaljcima koje nije allah stvorio i slično je preveliki stres za tvoj organizam i zato imaš taj bug, isključivo radi samoočuvanja.Dotad se obrazuj.
Zaposlio se neki vrli teoreticar na klix-uAlfons Kauders wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /130420068
Dakle klix je objavio ovu vijest... S tagom "chemtrails"... Ne znam sta na ovo treba reci...
Malo je reci da je smijesno, malo je reci da je glupo, malo je reci da su vam novinari polupismeni imbecili koji bi u moje vrijeme pali iz fizike i hemije u srednjoj, ako bi do srednje uopste dogurali - u sta cisto sumnjam...
Bez zajebancije, ali ima li ovaj portal urednika? Ima li taj urednik barem zavrsenu srednju skolu (po mogucnosti bez stele)? Ima li iko u redakciji da je u datom trenutku rekao "dajte ba ljudi, nemojte da se brukamo i ispadamo idioti"?
Fakat mi se cini da neki ljudi pokusavaju da upropaste i portal i forum - a po svemu sudeci, na jako dobrom su putu. Aferim, svakih par dana nadjete novi nacin da nas iznenadite novom dozom idiotizma.
jabidapitam wrote:sjecam se nekad davno dok sam bio na forumu bio je onaj jedan, cocobryce il nesto, sto je taj lud bio![]()
il je jos ovdje al se malo primirio il se u klixu zaposlio
Fakat, odavno nismo imali nijednog arrivaldzijushin wrote:Jos nema linka na arrivalse
Alfons Kauders wrote:Fakat, odavno nismo imali nijednog arrivaldzijushin wrote:Jos nema linka na arrivalseHaman se opet samo zeitgeist fura.
Nemoj zaboravit mesiju svih teoreticarashin wrote:Alfons Kauders wrote:Fakat, odavno nismo imali nijednog arrivaldzijushin wrote:Jos nema linka na arrivalseHaman se opet samo zeitgeist fura.

kica wrote:Bombarduju Srbiju otrovnom paučinom
Nakon decenije i po neigranja, iz Bele kuće je nedavno potvrđeno da se avioni koji za sobom ostavljaju dugotrajan beli trag koriste za eksperimentisanje zemljinom atmosferom. Kada supstance iz oblaka koji ispuštaju avioni padnu na zemlju pretvaraju se u belu paučinu koja je, međutim, veoma opasna po zdravlje. O posledicama eksperimenta na žitelje Srbije za "Vesti" priča Nikola Aleksić, predsednik Ekološkog pokreta Novog Sada i Srbije.
eć godinama upozoravate na opasnosti koje prete Srbiji od bele paučine.
- Neobeleženi avioni koji nas svakodnevno preleću otrovima zaprašuju stanovništvo i prirodu. Iz oblaka punih otrovnih aerosoli truju nas kao insekte. Posledice će, kao i od upotrebe genetski modifikovane hrane, biti katastrofalne.
Vi ste se zalagali čak i za obaranje takvih aviona?
- Naravno, jer ti avioni ulaze nenajavljeno u naš vazdušni prostor, i noću i danju. Neki put odjednom nas preleti desetak aviona koji za sobom ostavljaju otrovne oblake.
Uostalom, i naš Zakon o vazdušnom saobraćaju zabranjuje ispuštanje hemijskih jedinjenja iz aviona koji preleću Srbiju. Pošto mislim da se ovde radi o namernom trovanju naroda Srbije, zahtev za obaranje takvih aviona je potpuno opravdan.
Čemu služi eksperiment
Postojanje projekta javnosti je otkrio Džon Holren, jedan od vodećih američkih naučnika. On je objasnio da se preko bele paučine atmosfera tretira aluminijum-dioksidom, barijumovim solima i drugim otrovnim jedinjenjima, ali nije otkrio čemu ovi eksperimenti služe. NASA je pre nekoliko godina objavila da zemlja dobija 20 odsto manje sunca nego ranije, što možda ima veze sa ovim projektom.
Šta sadrže ti oblaci?
- Oni su puni otrovnih hemijskih jedinjenja, bakterija, virusa, pa čak i čestica nanotehnologije koje su posebno opasne jer izazivaju izuzetno tešku Morgelonsovu bolest (dermatitis ichtiosa). O tome sam nedavno govorio i na međunarodnoj konferenciji o zaštiti životne sredine u gradovima i prigradskim naseljima, koja je održana pod pokroviteljstvom UN.
Od Morgelonsove bolesti do sada je u svetu obolelo oko 60.000 ljudi. Radi se o tome da nanovlakna kada prodru u naš organizam, prave jedinjenja koja sprečavaju zarastanje rana. Bojim se da se ta bolest već pojavila i u Srbiji.
Od alergija do gubitka pamćenja
Osim slabljenja imuniteta i alergija nepoznatog porekla, među mogućim posledicama zaprašivanja su i gubitak pamćenja i iznenadni bolovi u grudima. Tu su i srčani i problemi sa vidom, ali i do sada nepoznata oboljenja kože.
Ako je tako, ko je za to odgovoran?
- Najodgovorniji su predsednik Srbije i Vlada koji bi, zbog mogućih fatalnih posledica, trebalo hitno da raskinu Sporazum o Partnerstvu za mir. Odgovorni su i Narodna skupšina i Vojska. Nešto treba da se preduzme jer ili će se Srbija konačno probuditi ili će nestati sa geografske karte.
Moguce jeste, ali nije bas vjerovatno. Moguce je da sam i ja vanzemaljac, da su me poslali kao prethodnicu invazije, da probam cevape na carsiji, organizujem kurve i kokain za trupe.Russki wrote:truju nas? ma sve je moguće
Nauka je previše egzaktna, što je nekome monotono i dosadno, a i mora se sjesti i nešto pročitati. Ovako, puno je zanimljivije vjerovati u postojanje nekakvih reptila i nečega na planeti, i sama činjenica da si baš ti došao do tog znanja ti imponuje, osjećaš se inteligentije od mnogih drugih.Black swan wrote:fakat ljudi će povjerovati u svašta
samo ne u ono što im zdrav razum govori