F BiH: Predloženo ozakonjenje braka s više žena
-
margareta
Za njih smo mi sve sto u zivotu imaju a ja ga ne bih jos jednog ni da me u apsanu strpajužaba wrote:sve ima svoje
ja sam ipak za to da i hanume mogu imati vise od 1(jednog) "coeka"
nije zakon tu da te rimora nego da ti omoguci...cista demokratija...![]()
-
sanjanin
Ne vidim zasto se to povezuje sa religijom.Zox wrote:Ja bih volio da prodje.
Da nas vise ne zavlace "jos dvije godine pa smo u Europi".
Srbi i prikrivanje ratnih zlocinaca+sad ovo, nadam se da mi u medresi nisu zagubili krstenicu...
Dace hljeba!
Pominje se dvije ili vise a ne maksimalno cetiri.
U razvijenom svijetu mnogi ljudi zive sa vise zena i voljeli bi taj zivot i ozakoniti. Ukoliko neko istovremeno zivi sa dvije ili vise zena, u istoj kuci, to nije ni bigamija (ili poligamija) a po Islamu nije ispravno.
Po Islamu, za svaku zenu moras imati po jednu kucu.
A poligamija je kad si sa vise zena u vezi/braku a niti jedna od njih ne zna da si u vezi/braku s jos nekom.
Ja znam za jednog covjeka u Zagrebu (Hrvata) koji zivi sa 6 zena.
Za mene je apsurdno da se u nekim zemljama mogu legalizovati istospolni brakovi a ne i brakovi sa vise bracnih drugova. Ma koliko perverzno zvucalo. Ako cemo se vec igrati demokratije, zasto da ne?
Last edited by sanjanin on 09/02/2005 02:02, edited 1 time in total.
- libertyBiH
jasta nego proci akobogda
..........."moze druze sedam ako si vrijedan" omladinska Titova parola..... 
-
hananah
E sad ozbiljno. Mislim da je taj “zakon” vise nego glup. Pa nijedna zena koja je obrazovana i koja radi sebi nece dozvoliti da bude necija druga ili treca zena. Niti muskarac koji puno radi nece posvetiti svoj zivot da pravi kolekciju zena, dovoljna mu je jedna a ako i ima vise para od osnovnih potreba onda ce ih svakako utrositi na putovanja, izlaske, kupovinu kola itd. Eto nema pametnijeg posla nego hraniti jos jednu zenu. A kao sto rekoh one koje privredjuju svakako ne zele biti druge ili trece.
Dakle, ko ce se zeniti sa vise zena – jad i bijeda. I sta se dobilo “usvajanjem” tog zakona? Samo dvije stvari: vise sirotinje i potreba da se emisija “Humanitarna tv” emituje svaki dan.
Dakle, ko ce se zeniti sa vise zena – jad i bijeda. I sta se dobilo “usvajanjem” tog zakona? Samo dvije stvari: vise sirotinje i potreba da se emisija “Humanitarna tv” emituje svaki dan.