Paša, ako ti ne smeta vrlo visoka kilometraža, pokušaj naći solidnog Passata, uglavnom do 10 000 ih ima koliko hoćeš ali moraš znati da danas nijedan od njih nije u nekom jako dobrom stanju.
Kupovina novog automobila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mlad i Nevin
#26 Re: Kupovina novog automobila
VAla i ja baš sad gledam, Audi B6 još uvijek jako dobro drži cijenu za razliku od PAssata 5+, a oba su uglavnom prešli boga oca , tj. nema ih ispod 300 000 realnih. Čak se i ovi šverceri počeli stidjeti tih skinutih kilometara pa sad npr. na jednom Passatu starom 10 godina ćeš vidjeti tek 200-220 000 pređenih km. Ipak je isuviše providno da sa pola miliona skidaju na 120-130
Paša, ako ti ne smeta vrlo visoka kilometraža, pokušaj naći solidnog Passata, uglavnom do 10 000 ih ima koliko hoćeš ali moraš znati da danas nijedan od njih nije u nekom jako dobrom stanju.
- Better Man
#27 Re: Kupovina novog automobila
Za te novce bolje uzeti i klasu niže auto, a koje je novijeg godišta i nije pregažen! Ne znam zašto svi lete na Audie, BMW-e, Passate i slična auta koja ne možeš naći u dobrom stanju za te pare!boro_lopare wrote:Pozdrav dobri ljudi, nov sam na ovom forumu...
Kao sto vidite po imenu teme kupujem novo auto, na raspolaganju imam 12500 KM, volio bih kupiti neku limuzinu kao npr. Passat 5+ ili nešto slicno, zanima me automobil koji se relativno malo kvari i koji treba da prelazi puno. Pomagajte!![]()
![]()
-
motorola5
#28 Re: Kupovina novog automobila
Pozdrav,
odlučio sam se za kupovinu automobila- dosad sam imao jaje audi
Međutim sad bi da kupim auto jedino me zanima šta Vi mislite ako je netko imo iskustva bilo loša ili dobra koja od ova tri su neka zlatna sredina ili kvaliteta ne što se tiče novca nego problema oko mehanike, elektronike i sl.
(BMW E90 320d od 2006-2008; Audi A4 1,9 TDI od 2005-2008; ili passat 6 1,9 TDI od 2006-2008)
HVALA UNAPRIJED
odlučio sam se za kupovinu automobila- dosad sam imao jaje audi
Međutim sad bi da kupim auto jedino me zanima šta Vi mislite ako je netko imo iskustva bilo loša ili dobra koja od ova tri su neka zlatna sredina ili kvaliteta ne što se tiče novca nego problema oko mehanike, elektronike i sl.
(BMW E90 320d od 2006-2008; Audi A4 1,9 TDI od 2005-2008; ili passat 6 1,9 TDI od 2006-2008)
HVALA UNAPRIJED
- 1korisnik
#29 Re: Kupovina novog automobila
Kazu da ovi novi passati nista ne valjaju - nesto u vezi ovjesa i 2.0 tdi motora. Ali nemoj me uzeti za rijec, passat 6 je najljepsi od ovih navedenih, najveci i vala fau ve.
Taj A4 je b7? Ako jeste, onda da ti kazem da mi je jedan momak pricao da dobro sluzi sa 280000 na satu. Znaci bez vecih problema/ulaganja.
e90 je makina, dobar motor samo dizel, mozda da pokusas sa benzincem?
Eto toliko, poz
Taj A4 je b7? Ako jeste, onda da ti kazem da mi je jedan momak pricao da dobro sluzi sa 280000 na satu. Znaci bez vecih problema/ulaganja.
e90 je makina, dobar motor samo dizel, mozda da pokusas sa benzincem?
Eto toliko, poz
-
motorola5
#30 Re: Kupovina novog automobila
Hvala na odgovoru ja sam već "sjedio" u sva tri vozila nisam ih vozio.Slažem se za prostranog passata i "skućenih" A4 i E90
Samo bih volio neka pozitivna ili negativna iskustva oko sva tri vozila da nebi došao u situaciju ja izabrao passata a sutra kažu jooooj što si znašoni imaju loše to i to
BMW znam da ima dobru mašinu ja sam se na prvu zaljubio u to auto al eto da vidim možda još ima neko da doda da posavjetuje.
Ono što sam čuo za ova auta je sljedeće
Audi A4---- prostor skućen, interijer onako srednja žalost, zna turbina zezati, podvozje srednja žalost.
BMW E90--- motor odličan, nema rezervnu gumu niti prostor
, joooj nemoj sa zadnjom vučom auto one priče, nešto zna zveckat u auspuhu, kad ode recimo selen moraš mijenjati cijelu lafetu i tako te stvari.
Passat--- dizne na 2.0 motoru nevaljaju a malo su poskupe
, podvozje sastavljeno od milion nekih stabilizatora kugli i čega već tako da je skupo održavanje, ručna kočnica dječija bolest.
To je što sam čuo znači samo bih volio ako je to Audi najbolji od ove trojice odlučio sam se ili BMW ili Passat
Samo bih volio neka pozitivna ili negativna iskustva oko sva tri vozila da nebi došao u situaciju ja izabrao passata a sutra kažu jooooj što si znašoni imaju loše to i to
BMW znam da ima dobru mašinu ja sam se na prvu zaljubio u to auto al eto da vidim možda još ima neko da doda da posavjetuje.
Ono što sam čuo za ova auta je sljedeće
Audi A4---- prostor skućen, interijer onako srednja žalost, zna turbina zezati, podvozje srednja žalost.
BMW E90--- motor odličan, nema rezervnu gumu niti prostor
Passat--- dizne na 2.0 motoru nevaljaju a malo su poskupe
To je što sam čuo znači samo bih volio ako je to Audi najbolji od ove trojice odlučio sam se ili BMW ili Passat
-
motorola5
#31 Re: Kupovina novog automobila
Samo da kažem ovo govorim samo o dizelima, Nisam imao u planu benzinca 
- drndalo
#32 Re: Kupovina novog automobila
Dobro dosao, sta god da odlucis zeznuces se... *ebi ga... Bice uvijek raznih misljenja... Uzmi ono sto je u najboljem stanju, i sto ti srce najvise razigra... Ako je to BMW, nemoj ici na njega samo ako zivis na Panjinoj kuli ili tako nesto... Mada kad zapada snijeg, led, ne znam ni kako bi sa Passatom izasao gore...
Dodatno "losa stvar" kod BMW-a je da nema svercanja sa samo 2 nove gume... Moras imati i nazad i naprijed odlicne gume... Mada i sa ostala 2 primjerka stednja na gumama moze biti los potez... Potencijalno velika steta na autu zbog relativno malo para...
Sto se ovjesa tice na sva 3 komada, sva 3 su ti muhanata na nase rupe... Zasto ? Zato sto Nijemci ni ne znaju da takve postoje jos od 1929, uz malu pauzu '43-'45... Dakle projektovano je kako je projektovano, kad ti ode mijenjas, zaboravi na turske kugle za Golfa 2 od 18 KM/kom. i taj razred cijene potrosnih materijala... Ako ti je preskupo, ni ne gledaj ovu klasu auta...
Za Passata si napisao da igra 1.9 TDI, pa bih te podrzao u tome, manje su mogucnosti da imas ugradjenih problema nego sa 2.0 TDI.
Passat je limuzina sa dosta prostora, a i A4 i BMW 3 nisu... Zadnja 2 su vozacki/suvozacki auti, sa relativno malim prostorom nazad, pa kome je to nazad bitno, nek' preskoci.
Uglavnom, sve ti se moze desiti, a nista ne mora... Ja npr. za EGR ventil na novim BMW 2.0 d motorima 2010/2011 znam za barem 3 slucaja zamjene u garanciji u SA, izgleda da je neka serija bila losa... Nakon zamjene sve OK.
Dodatno "losa stvar" kod BMW-a je da nema svercanja sa samo 2 nove gume... Moras imati i nazad i naprijed odlicne gume... Mada i sa ostala 2 primjerka stednja na gumama moze biti los potez... Potencijalno velika steta na autu zbog relativno malo para...
Sto se ovjesa tice na sva 3 komada, sva 3 su ti muhanata na nase rupe... Zasto ? Zato sto Nijemci ni ne znaju da takve postoje jos od 1929, uz malu pauzu '43-'45... Dakle projektovano je kako je projektovano, kad ti ode mijenjas, zaboravi na turske kugle za Golfa 2 od 18 KM/kom. i taj razred cijene potrosnih materijala... Ako ti je preskupo, ni ne gledaj ovu klasu auta...
Za Passata si napisao da igra 1.9 TDI, pa bih te podrzao u tome, manje su mogucnosti da imas ugradjenih problema nego sa 2.0 TDI.
Passat je limuzina sa dosta prostora, a i A4 i BMW 3 nisu... Zadnja 2 su vozacki/suvozacki auti, sa relativno malim prostorom nazad, pa kome je to nazad bitno, nek' preskoci.
Uglavnom, sve ti se moze desiti, a nista ne mora... Ja npr. za EGR ventil na novim BMW 2.0 d motorima 2010/2011 znam za barem 3 slucaja zamjene u garanciji u SA, izgleda da je neka serija bila losa... Nakon zamjene sve OK.
-
motorola5
#33 Re: Kupovina novog automobila
Hvala na odgovoru, ako još iko ima šta dodavati bujrum.
Hvala još jednom
Hvala još jednom
- 1korisnik
#34 Re: Kupovina novog automobila
Ja ne znam sto se raja zali na ''skucenost'' A4. Ima sasvim dovoljno prostora nazad, ja sa svojih 190cm imam sasvim dovoljno mjesta i za noge i za glavu na zadnjoj klupi i to b6. S tim da ima gepek mozes trojicu strpati unutra. Mozda da razmislis a6 iz te generacije 2005 pa nadalje, meni stvarno mocno auto (po pitanju unutrasnjosti i te kako odlican).
A ja od ta tri bih odabrao e90. Jeste da je na njemu SVE skupo, ali bar vozis bengu i briga te. Ako vec imas kes, ne vidim razlog da ne kupis e90, pogotovo jos ako uzmes u cinjenicu da je Hard Bild napravio test na 100000km sa nekih 15-ak automobila, pa po pitanju pozdanosti e90 bio na drugom mjestu (puk'o im neki nosac na krovu, za skije i to).
I jos, mozda da vidis a4 iz 2008. E taj je bas svemirski brod.
A ja od ta tri bih odabrao e90. Jeste da je na njemu SVE skupo, ali bar vozis bengu i briga te. Ako vec imas kes, ne vidim razlog da ne kupis e90, pogotovo jos ako uzmes u cinjenicu da je Hard Bild napravio test na 100000km sa nekih 15-ak automobila, pa po pitanju pozdanosti e90 bio na drugom mjestu (puk'o im neki nosac na krovu, za skije i to).
- drndalo
#35 Re: Kupovina novog automobila
1korisnik wrote:Ja ne znam sto se raja zali na ''skucenost'' A4. Ima sasvim dovoljno prostora nazad, ja sa svojih 190cm imam sasvim dovoljno mjesta i za noge i za glavu na zadnjoj klupi i to b6. S tim da ima gepek mozes trojicu strpati unutra. Mozda da razmislis a6 iz te generacije 2005 pa nadalje, meni stvarno mocno auto (po pitanju unutrasnjosti i te kako odlican).
Skucenost zavisi od toga s cime poredis... Passat je pola broja veci auto unutra nazad... To meni ne znaci i da je bolji, ali nekome je bitno... I BMW 3-ca... Jos je i manji nazad nego A4... Nije mali, ali jeste "manji nego neki"...
Hard Bild ?
- 1korisnik
#36 Re: Kupovina novog automobila
LOL Mislio sam reci Auto Bild, a hard test 
- golfiista
#37 Re: Kupovina novog automobila
Slažem se za A-4 B8 2008 -2012
Za dobrih desetak cenata je prostraniji od B-7, o B-6 da ne govorim ( ali i dalje manje prostora od pasata ). Mali problem bi mogla biti nešto veća cijena. O kvalitetu izrade, opremi, izgledu, osjećaju vožnje, mjenjaču i ostalom ne bi trošio riječi.
Za dobrih desetak cenata je prostraniji od B-7, o B-6 da ne govorim ( ali i dalje manje prostora od pasata ). Mali problem bi mogla biti nešto veća cijena. O kvalitetu izrade, opremi, izgledu, osjećaju vožnje, mjenjaču i ostalom ne bi trošio riječi.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#38 Re: Kupovina novog automobila
Prijatelju,za pare BMW e90 iz 2006 mozes uzeti Passata iz 2009.motorola5 wrote:Pozdrav,
odlučio sam se za kupovinu automobila- dosad sam imao jaje audi![]()
![]()
![]()
HVALA UNAPRIJED
Ja bih isao na Passat. Velicinom i prostranoscu sigurno ne zaostaje za ova dva druga auta. Sve bolesti su rijesene,pa cak i famozne dizne na 2.0 motorima,a u 2009 god Passat se prodavao sa Common-Rail motorima. Za trapove nisam nikada cuo da ima neko problema u Passatu B6,tu iskljucivo mislim na hronicne,a ne pojedinacne slucajeve. Ti problemi su bili na Passatu starije generacije B5 i B5+. Kod mene je drug nedavno prodao Passata 2008,2.0 TDI motor,sa full opremom (navigacija,klima u dvije zone,kombinacija koza-alcantara sa onim profilisanim zajebanim sjedistima,bi-xenon itd itd) sa orginalnih 150 000 km za 20 000 KM. Za te pare ne mozes kupiti posten e90 318d,a kamoli 320d,a ista situacija je i sa Audijem B7vjerovatno,a B8 i da ne govorim.
-
motorola5
#39 Re: Kupovina novog automobila
Poštujem mišljenje "mali_milojica" i hvala na savjetima jedino neznam sta misliš oko ručne (elektronske kočnice na passatima kažu zna zakovati neki motorići na točkovima jel i to prevaziđeno kod mlađih generacija od 2008 pa ovamo kao što je riječ oko dizni.
i još nešto kad govorimo to je prevaziđeno što se tiše dječijih bolesti kod passata od 2008 godine pa naovamo, jeli ubrajamo i 2008 godinu u te "dobre godine"
Hvala,
i još nešto kad govorimo to je prevaziđeno što se tiše dječijih bolesti kod passata od 2008 godine pa naovamo, jeli ubrajamo i 2008 godinu u te "dobre godine"
Hvala,
- akcid
#40 Re: Kupovina novog automobila
Je li ova uobičajena cijena, ili je niža od ostalih?mali_milojica wrote:... Kod mene je drug nedavno prodao Passata 2008...za 20 000 KM...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#41 Re: Kupovina novog automobila
Ja iskreno nisam cuo za problem sa rucnom kocnicom,pa necu nista reci. Ali ako ih je bilo,vjerovatno se i to rijesilo sa facelift modelom koji pocinje od 2008 godine (malo drugacije karambolke,drugaciji satovi u unutrasnjosti,stop svjetla i jos neke sitnice uz spomenute CR dizel motore).motorola5 wrote:Poštujem mišljenje "mali_milojica" i hvala na savjetima jedino neznam sta misliš oko ručne (elektronske kočnice na passatima kažu zna zakovati neki motorići na točkovima jel i to prevaziđeno kod mlađih generacija od 2008 pa ovamo kao što je riječ oko dizni.
i još nešto kad govorimo to je prevaziđeno što se tiše dječijih bolesti kod passata od 2008 godine pa naovamo, jeli ubrajamo i 2008 godinu u te "dobre godine"![]()
Hvala,
I da,ubrajamo i tu 2008 godinu.
Ne znam sta bih ti rekao je li niza ili je uobicajena,ali znam da je auto prodavao max 20 dana i prvi covjek koji je dosao da ga vidi,taj ga je i odvukao. Rijetki su koji ce doci sa 20k KM u dzepu i izbrojati ih. Ja mislim da je to normalna cijena (kesha) za Passata starog 5 godina. Mozda je mogao i vise izvuci uz neke zamjene i zafrkancije.akcid wrote:Je li ova uobičajena cijena, ili je niža od ostalih?mali_milojica wrote:... Kod mene je drug nedavno prodao Passata 2008...za 20 000 KM...