ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
- johntra
#26 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Pa ti nisi prekršio bilo kakav zakon, dotični jesu...
- Zox
#27 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Naravno. Nije ista situacija, samo sam htio reci da to sto te upisao u blokic ne mora da znaci nista.
-
shandrprcSA
#28 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
legitimisanjejohntra wrote:Pa ti nisi prekršio bilo kakav zakon, dotični jesu...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#29 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
i mene neku noć zaustaviše, daj im vozačku bla bla, zapisaše u taj nekakav blokić ime i vozdra
nisam ništa skrivio, za čudo Božije
nisam ništa skrivio, za čudo Božije
- Zox
#30 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Ja sam bio malko pihnuo, ali u zatvorenom 
-
StupskaBitanga
#31 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
ih čuj ovo kazne se naplaćuju za pijucckanje u javnosti. Nek odu u Veliki park svašta će naći
auuuuu
auuuuu
-
FreakyStyley
#32 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Naplacauju itekako. Nije da ih nema u velikom parku. Nema ih nema, pa banu, raja popada sa svim i svacim i tako. 
-
jabidapitam
#33 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Ma jok, samo podatke zapisao, desilo se meni vise puta. Cisto eto da nesto napise. Inace bi te obavjestio.sencosouth wrote:U subotu prije tekme ja i drug smo kupili po pivu u Dp-u na grbavicu tek sto smo je otvorili , iza nas su bili specijalci prisli nam i trazili osnovne informacije . Naredili nam da porospemo alkohol i da se uputimo prema stadionu nisu nam izdali prekrsjani nalog btw. ja sam maloljetan a prijatelj je punoljetan , napisali su osnovne podatke u blokic nisu nam pisali prijave nit su mene priveli . Da li postoji ikakva sansa da mi dodje prekrsajni nalog na adresu ?
-
FreakyStyley
#34 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Nemoj davat laznu nadu momku, procitaj moj post na prethodnoj stranici. Moze se vrlo lako desit i da mu dodje. Dodje tako mnogima.
-
StupskaBitanga
#35 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
FreakyStyley wrote:Naplacauju itekako. Nije da ih nema u velikom parku. Nema ih nema, pa banu, raja popada sa svim i svacim i tako.
i tako nekako
-
sencosouth
#36 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
danas sam vidio policajca koji me je zapisao tj malo prije prisao mu pitao ga rekao je ma neboj se nece nista , ovo nek ti bude opomena . Hvala vama 
-
Ripicipi
#37 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Ono realno, prije da ce ti doci, nego da nece.
- ganjeta
#38 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Haveru za pišanje 200 KM.
Mene nedavno zaustavili kod Rojala u Vogošći, i lagano šuplja, zapisao me u blokić... nakon 4-5 dana dođe kazna petobanka. Pojas i prljave tablice pis'o levat kosti yebo.
Mene nedavno zaustavili kod Rojala u Vogošći, i lagano šuplja, zapisao me u blokić... nakon 4-5 dana dođe kazna petobanka. Pojas i prljave tablice pis'o levat kosti yebo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#39 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
znači nije ti dao onaj nalog ? e nabijem ih ako mi išta dođe, čitavih 30 sekundi me zadrž'o, bila bi to treća neplaćenaganjeta wrote:Haveru za pišanje 200 KM.![]()
- Qler
#40 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Lako ih je sabirati kad mama i tata placaju, jos pride nemas ni auta ni nista na svom imenu...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#41 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
pa svaka je bezveze napisana, imam keš da platim al' mi ne pada na pamet, ako te baš zanima, oni i ne znaju za kazne.
sad' prosipaj tu 'pamet' nekome drugom.
sad' prosipaj tu 'pamet' nekome drugom.
- Edin H.
#42 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Kakav je to haj huj blokic sistem.ganjeta wrote:Haveru za pišanje 200 KM.![]()
Zar ne mora da napravi zapisnik koji ces potpisati ako se slazes i ponuditi ti mandatnu kaznu?
- Qler
#43 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Nema mandatne i moze ti poslati na adresu isto kao ti zakaci na retrovizor, ne potpises nista...
a tebi sto ne znaju starci za kazne, sumnjam da je i jedna bez razloga, i sumnjam da nece starci saznati...
a tebi sto ne znaju starci za kazne, sumnjam da je i jedna bez razloga, i sumnjam da nece starci saznati...
-
pOZz
#44 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Ima li neki rok za koji se moraš odlučiti za sudsko odlučivanje?FreakyStyley wrote:Uglavnom, nemoj se iznenadit ako sta dodje, a ako sta dodje dodje ti u sanduce i potpises se dole na nalogu da trazis sudsko odlucivanje, odneses u opcinski sud, platis 10 km takse i zakazu ti rociste, dodje ti i taj papir na vrata. Zatim odes na sud, vadi se da si stuent, ucenik da nemas para itd. Ako budes imao srece platices 50ak KM sudskih troskova.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#45 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
ma ja, papak mrtvi koji ne zna progovoriti dvije riječi me 10 puta ispituje "a jesiii liiiii popiiiijjjjjjjooooo ijednu" i kada vidi da nisam piše kaznu za neki njegov izmišljeni žmigavac, sasMa regularna kaznaQler wrote:a tebi sto ne znaju starci za kazne, sumnjam da je i jedna bez razloga, i sumnjam da nece starci saznati...
kakve veze i da saznaju, platit ću nekad za 10 godina, ne moraš se ti brinuti o tome vjeruj mi, to je onako spomenuto u okviru teme.
nego, da ne radiš ti u MUP-u možda ?
- Muhamed Đakmić
#46 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Kod mene su dva havera zapisali slično kao FreakyStileya i došle kazne po 200 KM. Vađenje na sudu, na kraju 50 KM sudskih troškova platili. Ali moraš zaokružiti da ideš na sudsko odlučivanje.
Prošlo ljeto za vrijeme SFF-a se pilo u parku kod BKC-a, samo bi oko pola 12-12 krenuli laganim korakom od vrha parka prema dole i raja bi se fino pokupila i produžila dalje. Nisu nikoga zapisivali.
Prošlo ljeto za vrijeme SFF-a se pilo u parku kod BKC-a, samo bi oko pola 12-12 krenuli laganim korakom od vrha parka prema dole i raja bi se fino pokupila i produžila dalje. Nisu nikoga zapisivali.
- omađijaj me
#47 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Ne moze te privest za prekršaj.sencosouth wrote:
Nije zvao ni stanicu , nit koji djavo samo rekao prospite izvadio blokic i zapiso . Al' mislim da nista nece doc to je bio prepad .A meni bi morao zvat roditelje i privesti me zato sto sam maloljetan ..
- izgrebano
#48 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Nema razloga da zove stanicu. Pošto si maloljetan, od tog nema ništa sinko. Nisi to napomenosencosouth wrote:Nije zvao ni stanicu , nit koji djavo samo rekao prospite izvadio blokic i zapiso . Al' mislim da nista nece doc to je bio prepad .A meni bi morao zvat roditelje i privesti me zato sto sam maloljetan ..izgrebano wrote:Prekršajni nalog nećeš dobiti na licu mjesta. Ne brini ništa, ako ti ne dođe u roku 7 dana neće ni doćisencosouth wrote:U subotu prije tekme ja i drug smo kupili po pivu u Dp-u na grbavicu tek sto smo je otvorili , iza nas su bili specijalci prisli nam i trazili osnovne informacije . Naredili nam da porospemo alkohol i da se uputimo prema stadionu nisu nam izdali prekrsjani nalog btw. ja sam maloljetan a prijatelj je punoljetan , napisali su osnovne podatke u blokic nisu nam pisali prijave nit su mene priveli . Da li postoji ikakva sansa da mi dodje prekrsajni nalog na adresu ?Ako dođe, došo je
-
shandrprcSA
#49 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
omađijaj me wrote: Ne moze te privest za prekršaj.
-
pOZz
#50 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA
Ja isto nisam vidio da su ikog zapisivali do 12, ali poslije bi fatali kako tu tako i u Parkuši.Sarajevo1946 wrote:Prošlo ljeto za vrijeme SFF-a se pilo u parku kod BKC-a, samo bi oko pola 12-12 krenuli laganim korakom od vrha parka prema dole i raja bi se fino pokupila i produžila dalje. Nisu nikoga zapisivali.