ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

johntra

#26 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by johntra »

Pa ti nisi prekršio bilo kakav zakon, dotični jesu...
Zox

#27 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Zox »

Naravno. Nije ista situacija, samo sam htio reci da to sto te upisao u blokic ne mora da znaci nista.
shandrprcSA

#28 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by shandrprcSA »

johntra wrote:Pa ti nisi prekršio bilo kakav zakon, dotični jesu...
legitimisanje :D cisto da vidi ko je, sta je... :D :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Velkoski »

i mene neku noć zaustaviše, daj im vozačku bla bla, zapisaše u taj nekakav blokić ime i vozdra :zoka:

nisam ništa skrivio, za čudo Božije :D
Zox

#30 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Zox »

Ja sam bio malko pihnuo, ali u zatvorenom :)
StupskaBitanga

#31 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by StupskaBitanga »

ih čuj ovo kazne se naplaćuju za pijucckanje u javnosti. Nek odu u Veliki park svašta će naći
auuuuu
FreakyStyley

#32 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

Naplacauju itekako. Nije da ih nema u velikom parku. Nema ih nema, pa banu, raja popada sa svim i svacim i tako. :D
jabidapitam

#33 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by jabidapitam »

sencosouth wrote:U subotu prije tekme ja i drug smo kupili po pivu u Dp-u na grbavicu tek sto smo je otvorili , iza nas su bili specijalci prisli nam i trazili osnovne informacije . Naredili nam da porospemo alkohol i da se uputimo prema stadionu nisu nam izdali prekrsjani nalog btw. ja sam maloljetan a prijatelj je punoljetan , napisali su osnovne podatke u blokic nisu nam pisali prijave nit su mene priveli . Da li postoji ikakva sansa da mi dodje prekrsajni nalog na adresu ?
Ma jok, samo podatke zapisao, desilo se meni vise puta. Cisto eto da nesto napise. Inace bi te obavjestio.
FreakyStyley

#34 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

Nemoj davat laznu nadu momku, procitaj moj post na prethodnoj stranici. Moze se vrlo lako desit i da mu dodje. Dodje tako mnogima.
StupskaBitanga

#35 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by StupskaBitanga »

FreakyStyley wrote:Naplacauju itekako. Nije da ih nema u velikom parku. Nema ih nema, pa banu, raja popada sa svim i svacim i tako. :D

i tako nekako :D :D
sencosouth

#36 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by sencosouth »

danas sam vidio policajca koji me je zapisao tj malo prije prisao mu pitao ga rekao je ma neboj se nece nista , ovo nek ti bude opomena . Hvala vama :D
Ripicipi

#37 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Ripicipi »

Ono realno, prije da ce ti doci, nego da nece.
ganjeta

#38 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by ganjeta »

Haveru za pišanje 200 KM. :wink:

Mene nedavno zaustavili kod Rojala u Vogošći, i lagano šuplja, zapisao me u blokić... nakon 4-5 dana dođe kazna petobanka. Pojas i prljave tablice pis'o levat kosti yebo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#39 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Velkoski »

ganjeta wrote:Haveru za pišanje 200 KM. :wink:

Mene nedavno zaustavili kod Rojala u Vogošći, i lagano šuplja, zapisao me u blokić... nakon 4-5 dana dođe kazna petobanka. Pojas i prljave tablice pis'o levat kosti yebo.
znači nije ti dao onaj nalog ? e nabijem ih ako mi išta dođe, čitavih 30 sekundi me zadrž'o, bila bi to treća neplaćena 8-) :D
Qler

#40 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Qler »

Lako ih je sabirati kad mama i tata placaju, jos pride nemas ni auta ni nista na svom imenu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#41 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Velkoski »

pa svaka je bezveze napisana, imam keš da platim al' mi ne pada na pamet, ako te baš zanima, oni i ne znaju za kazne.

sad' prosipaj tu 'pamet' nekome drugom. ;-)
Edin H.

#42 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Edin H. »

ganjeta wrote:Haveru za pišanje 200 KM. :wink:

Kakav je to haj huj blokic sistem.

Zar ne mora da napravi zapisnik koji ces potpisati ako se slazes i ponuditi ti mandatnu kaznu?
Qler

#43 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Qler »

Nema mandatne i moze ti poslati na adresu isto kao ti zakaci na retrovizor, ne potpises nista...

a tebi sto ne znaju starci za kazne, sumnjam da je i jedna bez razloga, i sumnjam da nece starci saznati...
pOZz

#44 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by pOZz »

FreakyStyley wrote:Uglavnom, nemoj se iznenadit ako sta dodje, a ako sta dodje dodje ti u sanduce i potpises se dole na nalogu da trazis sudsko odlucivanje, odneses u opcinski sud, platis 10 km takse i zakazu ti rociste, dodje ti i taj papir na vrata. Zatim odes na sud, vadi se da si stuent, ucenik da nemas para itd. Ako budes imao srece platices 50ak KM sudskih troskova.
Ima li neki rok za koji se moraš odlučiti za sudsko odlučivanje?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#45 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Velkoski »

Qler wrote:a tebi sto ne znaju starci za kazne, sumnjam da je i jedna bez razloga, i sumnjam da nece starci saznati...
ma ja, papak mrtvi koji ne zna progovoriti dvije riječi me 10 puta ispituje "a jesiii liiiii popiiiijjjjjjjooooo ijednu" i kada vidi da nisam piše kaznu za neki njegov izmišljeni žmigavac, sasMa regularna kazna :thumbup:

kakve veze i da saznaju, platit ću nekad za 10 godina, ne moraš se ti brinuti o tome vjeruj mi, to je onako spomenuto u okviru teme.

nego, da ne radiš ti u MUP-u možda ? :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#46 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Muhamed Đakmić »

Kod mene su dva havera zapisali slično kao FreakyStileya i došle kazne po 200 KM. Vađenje na sudu, na kraju 50 KM sudskih troškova platili. Ali moraš zaokružiti da ideš na sudsko odlučivanje.

Prošlo ljeto za vrijeme SFF-a se pilo u parku kod BKC-a, samo bi oko pola 12-12 krenuli laganim korakom od vrha parka prema dole i raja bi se fino pokupila i produžila dalje. Nisu nikoga zapisivali.
omađijaj me

#47 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by omađijaj me »

sencosouth wrote:
Nije zvao ni stanicu , nit koji djavo samo rekao prospite izvadio blokic i zapiso . Al' mislim da nista nece doc to je bio prepad .A meni bi morao zvat roditelje i privesti me zato sto sam maloljetan ..
Ne moze te privest za prekršaj.
izgrebano

#48 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by izgrebano »

sencosouth wrote:
izgrebano wrote:
sencosouth wrote:U subotu prije tekme ja i drug smo kupili po pivu u Dp-u na grbavicu tek sto smo je otvorili , iza nas su bili specijalci prisli nam i trazili osnovne informacije . Naredili nam da porospemo alkohol i da se uputimo prema stadionu nisu nam izdali prekrsjani nalog btw. ja sam maloljetan a prijatelj je punoljetan , napisali su osnovne podatke u blokic nisu nam pisali prijave nit su mene priveli . Da li postoji ikakva sansa da mi dodje prekrsajni nalog na adresu ?
Prekršajni nalog nećeš dobiti na licu mjesta. Ne brini ništa, ako ti ne dođe u roku 7 dana neće ni doći :) Ako dođe, došo je :)
Nije zvao ni stanicu , nit koji djavo samo rekao prospite izvadio blokic i zapiso . Al' mislim da nista nece doc to je bio prepad .A meni bi morao zvat roditelje i privesti me zato sto sam maloljetan ..
Nema razloga da zove stanicu. Pošto si maloljetan, od tog nema ništa sinko. Nisi to napomeno :)
shandrprcSA

#49 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by shandrprcSA »

omađijaj me wrote: Ne moze te privest za prekršaj.
:lol:
pOZz

#50 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by pOZz »

Sarajevo1946 wrote:Prošlo ljeto za vrijeme SFF-a se pilo u parku kod BKC-a, samo bi oko pola 12-12 krenuli laganim korakom od vrha parka prema dole i raja bi se fino pokupila i produžila dalje. Nisu nikoga zapisivali.
Ja isto nisam vidio da su ikog zapisivali do 12, ali poslije bi fatali kako tu tako i u Parkuši.
Post Reply