zena-muskarac a da nisu rodjaci
-
bosniak
ma kakvo bolan zabranjeno voce.ne mora se zani braniti nesto ali zar nije glupa situacija.
u stvari svako ima svoje.po meni neka zene sa svojim covjekom pa nek oni idu kud hoce i druze se s kim hoce.
zasto se dovodit u neugodnu situaciju.recimo da je zena vjerna ali njen kahvedzija nije.
u stvari svako ima svoje.po meni neka zene sa svojim covjekom pa nek oni idu kud hoce i druze se s kim hoce.
zasto se dovodit u neugodnu situaciju.recimo da je zena vjerna ali njen kahvedzija nije.
-
HRVAT-BIH
sto smo osjecajni i osjetljivi...ufffffArrival wrote: ne radi se o seksu...radi se o osjecaju, osjecajima
principima i sl.
e tad se nemas sta bojati, osim ako ide s nekim siledzijom van.bosniak wrote:recimo da je zena vjerna ali njen kahvedzija nije.
p.s. ti bas uvjek polazis od sebe a
-
sanjanin
Tebi se bas mora crtati. Vecina onih koji tako razmisljaju redovno varaju zene ali zeni ne daju da makne iz kuce. To je vrlo rasirena pojava u BiH.bosniak wrote:ma kakvo bolan zabranjeno voce.ne mora se zani braniti nesto ali zar nije glupa situacija.
A ako zeni zabranis da izadje time ne dobijas nista jer de tada ako ima malo mozga izaci dok si ti na poslu, a vjerovatno ga i primit. Ili kulturnije receno, trazit ce srecu na drugom mjestu. Osim ako njena glupost i pokornost nema granica.
-
bosniak
hrvat nemoj da potezes za uvredama.ti svoju zenu posalji gdje god hoces.mogo bi i ja tebe sad da isprovaljujem ali nema potrebe.ovo je samo bila jedna tema da se ubije malo vremena.
ako je tebi glup ovaj stav i meni je jos gluplji tvoj stav pa nisam vrijedjo.
ako je tebi glup ovaj stav i meni je jos gluplji tvoj stav pa nisam vrijedjo.
-
bosniak
e wedo pa to sam i mislio.
mozda na zapadu ima dobrih stvari ali ima i u nasoj tradiciji stvari kojima bih dao prednost.treba zeni sloboda ali zna se sta je granica.isto tako i muskarcu vazi ta granica.
eto zapad daje slobodu pa pucaju brakovi dok si reko keks.sta fali nasoj slobodi sa nekim moralnim ogranicenjima.
al sto se mene tice nek radi ko sta hoce,mada ja mislim da ce i zeni bolje biti ako zna da ja necu s drogom bit sam kafi
mozda na zapadu ima dobrih stvari ali ima i u nasoj tradiciji stvari kojima bih dao prednost.treba zeni sloboda ali zna se sta je granica.isto tako i muskarcu vazi ta granica.
eto zapad daje slobodu pa pucaju brakovi dok si reko keks.sta fali nasoj slobodi sa nekim moralnim ogranicenjima.
al sto se mene tice nek radi ko sta hoce,mada ja mislim da ce i zeni bolje biti ako zna da ja necu s drogom bit sam kafi
-
sanjanin
Strah.bosniak wrote:to vecina je diskutabilno.niko nije izbrojo.a ja mislim da vecina ne tjera zene da sjede u kuci.nego jednostavno da ne idu s drugim muskarcima na kafu SAME
meni je to suhveli al nekom nije.i gotova prica
Fazon je da ako ti kaze da ide na kafu sa nekim prijateljem ne bi trebalo da se bojis necega.
I da, ogromna vecina to radi. Ne moze se to izbrojati ali se moze vidjeti, dokazati.
Narocito ukoliko se nadjes u situaciji u kojoj mozes vidjeti razmjere kurvanja.
-
wedo
e prijatelju zapad je nesto nenormalno. jebo te ja sam evo u americi i ovdje nista nije normalno. njima je sasvim ok kada cura u nekoj 18-oj godini zatrudni i ako se vjencaju pa nakon par mjeseci se razvedu kao nije islo pa eto raskunilu i tako te stvaribosniak wrote:e wedo pa to sam i mislio.
-
sanjanin
Mislim da je to malo vjerovatna varijanta. Otkrije se na kraju. Jer ne moze se to sakriti perfektno.bosniak wrote:ali ako tvoja kaze odoh na kafu i uz kafu se i pukne sa komsom .sta onda.hosh bit miran.
idem ja sad a vi ostanite zdravi i veseli u svojoj demokratiji.ispijajte kahve uz rahatluk uz nadu da vam ista ne prisjedne
- Fair Life
U slucaju da si se potrudio zenu napraviti nezadovoljnom i "nezadovoljenom" onda mozes razmisljati takvim nacinom.bosniak wrote:to vecina je diskutabilno.niko nije izbrojo.a ja mislim da vecina ne tjera zene da sjede u kuci.nego jednostavno da ne idu s drugim muskarcima na kafu SAME
meni je to suhveli al nekom nije.i gotova prica
Zena koja je ekonomski neovisna o suprugu, ili partneru, nece ni pitati za dopustenje da ode sa drugim na kavu (ili na samostalan godisnji odmor).
Sumnjati u zenu (znaci sumnjati u sebe) je veca sramota Bosniak, nego biti od nje prevaren. Ako se "to" desi sjeti se one narodne mudrosti: "Ni manje stete, ni vece zalosti..."
-
winetou
micika wrote:winetou wrote:U kakvoj kući si ti odrastao?pa i brat je brat ali svi oni imaju stvarku medju nogama
Winetou,kad cemo na kafu![]()
![]()
![]()
Jos cu i mini nabacit![]()
![]()
Jao kad cujem ovakve gluposti,hoce bubreg da mi otkaze
-
jokeren
Ima svakakvih veza i brakova, kao i motiva iz kojih su nastali, tako da ne postoji univerzalno pravilo. Licno sam maksimalno liberalan, ali to ne znaci da su uklonjene sve granice i ogranicenja. Kao sto rekoh, univerzalno pravilo ne postoji, ali postoje neke eticke i moralne norme koje razgranicavaju blud od morala. U septembru se puni deset godina kako zivim(nevjencan) sa svojom hanumom s kojom imam kcerkicu. Nikada joj nisam rekao to smijes, a to ne smijes, jer znam da na to nemam pravo, a sve i kada bih imao - ne bih to radio, jer meni ne treba rob, meni treba drug. Odrasla je osoba i sve ide na njen obraz i svijest, a ja samo mogu reci; odgovara mi ili ne odgovara mi ta osoba. Dakle, onakva kakva jeste. A ako bas hocu nesto da mijenjam, onda mogu i imam moralno i zakonsko pravo samo mijenjati sebe.
Ja ne mislim da je normalno da nasamo izlazim sa zenskim osobama, osim clanova familije, naravno. A ako moja hanuma misli da treba nasamo izlaziti sa drugim muskarcima, onda mi nismo jedno za drugo. Niti je ona zena za mene, niti sam ja covjek za nju. Medjutim, to ne znaci da se mi ne mozemo druziti sa suprotnim polom, niti da uvijek moramo biti priheftani jedno za drugo. Uopste ne, ali postoje prihvatljivi i potpuno neprihvatljivi nacini, mjesta i vrijeme za takvu vrstu susreta i druzenja.
Ja ne mislim da je normalno da nasamo izlazim sa zenskim osobama, osim clanova familije, naravno. A ako moja hanuma misli da treba nasamo izlaziti sa drugim muskarcima, onda mi nismo jedno za drugo. Niti je ona zena za mene, niti sam ja covjek za nju. Medjutim, to ne znaci da se mi ne mozemo druziti sa suprotnim polom, niti da uvijek moramo biti priheftani jedno za drugo. Uopste ne, ali postoje prihvatljivi i potpuno neprihvatljivi nacini, mjesta i vrijeme za takvu vrstu susreta i druzenja.
-
bosniak
e bas tako jokeren.to ja njima pokusavam da objasnim.
al nema veze.nek su mi svi zivi i zdravi i nek im bude kako vole.nek im zene izlaze s jaranima na kafu da im ne bude dosadno a nek nama koji drugacije mislimo bude kako mi volimo.
i vuci siti i koze na broju
al nema veze.nek su mi svi zivi i zdravi i nek im bude kako vole.nek im zene izlaze s jaranima na kafu da im ne bude dosadno a nek nama koji drugacije mislimo bude kako mi volimo.
i vuci siti i koze na broju
-
hananah
bosniak, u ljubavi je jako vazno povjerenje a tu svoju bolesnu posesivnost i ljubomoru malo lijeci. A kad zena voli muskarca da ih je desetorica golih oko nje ona ce na njih gledati kao na bespolna bica. Ako zena ne voli muskarca onda je on moze zazidati u sobu ona ce ako nista kad se samozadovoljava misliti na drugog. Zato izvedi zakljucak i oslobodi se predrasuda, ljubomore i posesivnosti, jer to moze ubiti i najvecu ljubav.