Ismet Bajramovic celo -2

Micaha

#26 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by Micaha »

racionalista wrote:trol neki iz BL 100%
Nije bas da izmislja...
didžej

#27 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by didžej »

ovakvi detalji se ne mogu izmisliti.
@karanana, naravno da je fina, ne bih se ja sa svakim zabavlj'o. :wink:
sema911s

#28 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by sema911s »

VjecitiStudent wrote:1984+11 = 1995.
Kako se desilo da izadje iz zatvora vec 1991.?
zaratilo se i ispraznili celije da nas kriminalci cuvaju od nepriatelja
4m3l

#29 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by 4m3l »

.
Micaha

#30 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by Micaha »

Cudo ne dolaze branioci lika i djela... Nas Babuka... Tema o Juki nije mogla dva dana
dječak sa šibicama

#31 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by dječak sa šibicama »

Ma laz naravno, Celo junacina, dobricina, na ranu ga priviti :roll:

Govno mafijasko, nikad ne treba zaboraviti kako je hladnokrvno ubio Zorana Vucica, vojnog policajca Armije BiH. I nije dana odlezao.
sema911s

#32 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by sema911s »

Micaha wrote:Cudo ne dolaze branioci lika i djela... Nas Babuka... Tema o Juki nije mogla dva dana
sace nebrini otisli su kod reisa da se posavjetuju kako da brane lik i djelo heroja branitelja potlacenih naroda,. znas kako je u drzavnim firmama dok se razbude pa onda smo nahebalii
TheMule

#33 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by TheMule »

slucajni prolaznik wrote: Da sam se ja pitao, ni pocetkom rata on ne bi smio nositi oruzje, i bio bi daleko od pozicija odlucivanja i komandovanja. Ali ne, nasoj vlasti on je bio podoban, cak je bio k-dant vojne policije :? To samo u nasem drustvu moze biti :-) :(

SDA je na vlasti bila tada, i zato ih ja osudjujem za saucesnistvo za propast ranije drzave i krizu danasnje.

Kakva SDA i podobnost? Zar uvjek morati blatiti Predsjednika, ma kakva tema bila? Nije niko nikoga proglasio i dao komandu na lijepe oci, niti su politicari imali snage da postrojavaju drzavu kako hoce. Ovdje vecina nema pojma kako stvarni svijet funkcionise. Samo znaju ismijavati i kolutati ocima, pa cak i oni od 50 + godina u guzici.

Ljudi kao Celo 1 i 2, Juka, itd, nisu imali neki komad papira (ustav) koji daje snagu politicarima u samo visoko funkcionalnim drzavama koje rade ko dobro podmazane masine. Oni su imali istinsku snagu, veze, veliki broj ljudi, oruzije, opremu, hrabrost, znanje, i volju, da organizuju otpor i suprostave se cetnicima. Uz to su imali nesto sto malo ljudi ima, a sto pravi lideri moraju imat: mogli su inspirisati lojalnost i dici moral do neba. Ljudi su gledali u njih kao neke mitske heroje i isli kalasnikom protiv tenkova, a ne nekog bivseg majora ili kapetana iz JNA kojem je data komanda tamo neke novoosnovane jedinice TO/ARBIH.

Tu lezi njihova zasluga u ratu.
sinuhe

#34 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by sinuhe »

Ovaj Celo je ocito imao veze dok 92 nije bio u zatvoru, ali otkud mu oruzje? On isao u nabavku u Ukrajinu? :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by JoseMujica »

madner wrote:
JoseMujica wrote:tigre jel SRNA već obradila ovu prigodnu vijest :D lavovi u novom ruhu :-)
Nakon sto su uklonili dokaze, Teheranci su nabavili novo oruzje za nova zlodjela.
perfektno oružje samo pojede tragove...treba još provjeti Jel ima žutih tramvaja koji voze do Pionirske :lol:
oridjidji

#36 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

Bajramovica kojeg spominjete, ostao je zapamcen po 2 maju i svome doprinosu koji je dao toga dana. U dokumentarcu "Krvavi ples po seher" postoji svjedocanstvo o tome kako je on dao svoj doprinos u odbrani grada tog dana. Isto tako ima i kisa svjedocanstava Kerima Lucarevica Doktora o tome sto je istog smatrao dobrim vojnim policajcem.

Nije on ni prvi ni posljednji koji je isplivao iz kriminala i iskocio u uniformu vojnika. Svaki grad imao more takvih pojedinaca. Heroj ili samo kriminalac, zar je to bitno sada kada ga vise nema?
oridjidji

#37 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

sema911s wrote:
Pa da su cekali postene koji ne znaju skupa da se dogovore do trafike da odu, odbranu bi stvarali i 94 jer bi potrosili 2 godine rata u namjeri da ne kupe prijeko potrebno oruzje za odbranu ni od Srba ni od Hrvata jer jbg gdje ces od neprijatelja kupiti oruzje...

Trebo je Atif Dudakovic cekati da posteni i fini bosanski puk porazi prackama Srbe, kako bi imao necim jacim od pracke da odbrani Bihac, umjesto da kupuje oruzje od Legije i co. tokom rata...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#38 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by sabina1 »

oridjidji wrote:
sema911s wrote:
Pa da su cekali postene koji ne znaju skupa da se dogovore do trafike da odu, odbranu bi stvarali i 94 jer bi potrosili 2 godine rata u namjeri da ne kupe prijeko potrebno oruzje za odbranu ni od Srba ni od Hrvata jer jbg gdje ces od neprijatelja kupiti oruzje...

Trebo je Atif Dudakovic cekati da posteni i fini bosanski puk porazi prackama Srbe, kako bi imao necim jacim od pracke da odbrani Bihac, umjesto da kupuje oruzje od Legije i co. tokom rata...
Znači svi pošteni ljudi , nekriminalci , oni koji nikada nisu bili u zatvoru, borci Armije Republike Bosne i Hercegovine su blesavi zombiji koji zapravo nisu znali ni da hodaju a kamo li da organiziraju odbranu jer "odbranu bi stvarali i 94 jer bi potrosili 2 godine rata u namjeri da ne kupe prijeko potrebno oruzje za odbranu ni od Srba ni od Hrvata jer jbg gdje ces od neprijatelja kupiti oruzje..." a kriminalne konjokradice i sjecikese koji su se sticajem okolnosti našli na slobodi i neodgovornošću viših zapovjednih tijela dobili niže zapovijedne funkcije , predstavljaju ustvari visprene marince koji su svojim pogledima obarali četnike a lukavom i strategijom novcem KUPITI oružje su obesmislili najsuptilnije četničke planove u porobljavanju zemlje i grada.
Mislim da stručnjaci kreiraju vojno-stratešku literaturu na osnovu njihove genijalnosti !

Degradirati bilo kojeg borca Armije Republike Bosne i Hercegovine umanjujući njegovu hrabrost,sposobnost , plemenitost , žrtvu i ljubav ka domovini sa akcijama raznih konjokradskih grupa i njihovim liderima kojima su nesretne okolnosti (najteže po zemlju) dozvoljavali slobodno kretanje bez policijske pratnje (s oružjem) predstavlja..........................................................................nemam odgovarajući smajli i drago mi je što ga nemam....
fidoremilienko

#39 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by fidoremilienko »

DŽE ČE S ČELOM, MUSAFA MI!
skuterista

#40 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by skuterista »

sinuhe wrote:Ovaj Celo je ocito imao veze dok 92 nije bio u zatvoru, ali otkud mu oruzje? On isao u nabavku u Ukrajinu? :D
pa zna se za koga je radio kad je prijevremeno pušten i za koga su on i jaran mu Dragiša dilali drogu ....
skuterista

#41 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by skuterista »

oridjidji wrote:Isto tako ima i kisa svjedocanstava Kerima Lucarevica Doktora o tome sto je istog smatrao dobrim vojnim policajcem.
ma ja ba,dobar je babuka,uzoran mladić i krasan dečko ,pusti ove podrumaše :-)
MyTao

#42 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by MyTao »

didžej wrote:celo je bio silovatelj i ubica. silovanje mu je bila specijalnost, i prije rata, i u ratu i poslije rata. jedne prilike setam titovom s tadasnjom djevojkom, proljece bilo, vec pao mrak... i tacno kod vjecne vatre, mi odozdo desnom stranom kad odozgo s moje lijeve strane ide celo skupa sa 4-5 njegovih gorila.
a moja djevojka i lijepa i zgodna, otoplilo a ona se sredila, suknjica, sminkica, stiklice... :) snimim ga vec na desetak metara, on visok kakav jest iz sve one mase nju pikirao i bulji oci da mu ispadnu. mimoilazimo se, ja joj cvrsto stisnuo ruku i lafo gledam pravo a periferni vid mi na maksimumu. :) i vidim tijelo mu odlazi a glava i oci mu ostali priljepljene za nas, tacnije za pozadinu moje djevojke.
kad smo odmakli kaze ona meni "jesi vidio one jalijase kako nas gledaju". :D promumlah nesto u fazonu "aha", nakon dvadesetak metara okrenem se, vidim nema ih u vidokrugu, osvrnem se oko sebe jos koji put da vidim da nas nisu upratili i pravac mojoj kuci. :run:
tacno sam mu izbliza vidio manijacki pogled kad je zensko u pitanju, nije prijatan osjecaj.
Ako je kao sto uvod teme kaze, on je tebe gledao izgleda :):)
tony montana

#43 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by tony montana »

Bio je produkt SDA-ove ideologije s početka 90-ih,da rahmetli Dedo nije tako htio,Ćelo nikad ne bi ni dostigao slavu koju je dostigao za vrijeme rata i poslije rata.Kako je odmicalo vrijeme nakon rata počeli su ga sve više i više udaljavati od sebe,jer im više nije bio potreban,i postajao je sve veća prijetnja za njih jer je puno znao.Otišao je sa scene na vrlo sličan način kao i drug mu,koji je imao isti nadimak.
Edin H.

#44 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by Edin H. »

XXS wrote:To sto ti kazes je bilo prijepodne.

Al', poslijepodne Dedo skontao da mu Ismet moze valjati u nekim situacijama.....pa skonta da mu nevalja, pa ga prob'o roknuti....pa Ismet prezivio, pa mu Dedo dao poslovne prostore i talove da cuti....pa se onda Ismet sam roknuo kad je skontao koliki je supak bio
Pa pripazio je Dedu da ga ko ne dira u muriji, morao mu se oduziti.
Chelu pred rat izvadio Alija, Dragisu Radovan, sta nije jasno?
Ljudi poslovni, odmah se dali u business. Pita treba Dragisu u BB-u, sjedi i Chelo
"Cime se bavis"
Kaze on: "Trgovacki putnik"
Studentica iz unutrasnjosti: "Ma i ja nesto slicno radim, sli slabo ide, tesko vrijeme".
Dragisa nonsalantno izvadi iz dzepa havajke nekoliko milja maraka: "Meni i ne ide tako lose, snalazim se pomalo" :D
oridjidji

#45 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

tvsabina wrote:
oridjidji wrote:
sema911s wrote: zaratilo se i ispraznili celije da nas kriminalci cuvaju od nepriatelja

Znači svi pošteni ljudi , nekriminalci , oni koji nikada nisu bili u zatvoru, borci Armije Republike Bosne i Hercegovine su blesavi zombiji koji zapravo nisu znali ni da hodaju a kamo li da organiziraju odbranu jer "odbranu bi stvarali i 94 jer bi potrosili 2 godine rata u namjeri da ne kupe prijeko potrebno oruzje za odbranu ni od Srba ni od Hrvata jer jbg gdje ces od neprijatelja kupiti oruzje..." a kriminalne konjokradice i sjecikese koji su se sticajem okolnosti našli na slobodi i neodgovornošću viših zapovjednih tijela dobili niže zapovijedne funkcije , predstavljaju ustvari visprene marince koji su svojim pogledima obarali četnike a lukavom i strategijom novcem KUPITI oružje su obesmislili najsuptilnije četničke planove u porobljavanju zemlje i grada.
Mislim da stručnjaci kreiraju vojno-stratešku literaturu na osnovu njihove genijalnosti !

Degradirati bilo kojeg borca Armije Republike Bosne i Hercegovine umanjujući njegovu hrabrost,sposobnost , plemenitost , žrtvu i ljubav ka domovini sa akcijama raznih konjokradskih grupa i njihovim liderima kojima su nesretne okolnosti (najteže po zemlju) dozvoljavali slobodno kretanje bez policijske pratnje (s oružjem) predstavlja..........................................................................nemam odgovarajući smajli i drago mi je što ga nemam....
Nisi shvatila poentu, niko ne hvali njihov kriminal, al rat je vrijeme koje je najblize anarhiji i oni koji su bili kriminalci u tome periodu ce se puno bolje snaci od postenih ljudi, kao sto se i danas snalaze u miru i to pravi razliku, cak i kad je pitanje organizacija otpora. Mislis da je neko Juki Prazini morao dati oruzje 92 da bi ga imao ili ga je imao puno prije te godine? Mislis da isti nisu prije mnogih domacih nesretnika znali sta nam se sprema prije 92 dok je jos raja protestvovala po Sarajevu za mir? Vidis mozemo mi svima njima osporavati zasluge, svoj toj sarajevskoj jaliji koja je uzela puske 92, koja je Sarajevo branila i po Sarajevu pored toga krala i sebe ogradjivala i u takvom ratu, nisu svi bili posteni kao oni koji su nas ostavili i koji su medju nama bili najbolji sinovi poput Sehovica, Salcina, Zajke i dr, ali da nisu imali svojih zasluga za odbranu grada u prvim danima, bila bi laz.

Ti si rekla da su posteni momci blesavi zombiji, ja to nisam rekao. Ti mozes dramiti koliko hoces oko mojih rijeci.

Kakvu bi danas ljudi pricali o Celi da je recimo poginuo 2. maja 92 , dali bi ga danas nazivali herojem ili samo kriminalcem? Poznavajuci mentalitet ovoga naroda halali bi mu i hiljadu silovanja da su se desila do Sebilja.

Vjeruj mi oko mene ima mnogo zivucih junaka, malih ljudi koji su uzeli pusku koji su ostali zivi i postenih i onih manjih posteni, ali i masu onih koji to nisu, koji nisu smjene opucali na strazi na bilo kojoj od dobrinjskih linija i koji su zajedno sa po kojim komsijom srbinom otisli kopati rovove po Mojmilu, a bilo je i onih koji su bili vjecita logistika. Znam i previse mladih ljudi koji su dali svoj zivot za ovu drzavu i nemam namjeru da ih degradiram ovom pricom.

Ispricacu ti jedan dogadjaj vezan za Hamdiju Abdica Tigra, znas sigurno ko je on, koji je zajedno za vrijeme rata 94 godine izrezirao citav dogadjaj u kojem je on sa svojom postrojbom poceo da ratuje protiv petog korpusa, pa su po Bihacu palili gume i pucali, kako bi to stvarno izgledalo, na kraju je na konto te navodne pobune izmanipulisao Fikreta Abdica, uzeo odredjenu svotu novca i cijevi koji su im poslje posluzili da poslje istoga poraze. Vjerovatno da je poginuo tih dana, niko ga danas nebi nazivao bihackim kriminalcem, već herojem. Nije Izet Nanic koji je sigurno najbolji sin Krajine, ali opet nije ni covjek ciju borbu i zalaganje treba pljuvati, jer je danas to sto jeste.
rookfash

#46 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by rookfash »

Jeste bio kriminalac i za kriminalne radnje, da je bilo normalne pravne drzave, je trebao krivicno odgovarati. No uz jos nekolicinu ljudi je bio jedan od najzasluznijih sto sarajevo tog 2. maja 1992. nije dozivjelo sudbinu srebrenice '95. za to mu hvala. kraj priče.
oridjidji

#47 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

skuterista wrote:
oridjidji wrote:Isto tako ima i kisa svjedocanstava Kerima Lucarevica Doktora o tome sto je istog smatrao dobrim vojnim policajcem.
ma ja ba,dobar je babuka,uzoran mladić i krasan dečko ,pusti ove podrumaše :-)
:D
sinuhe

#48 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by sinuhe »

Jadan onaj ko Celi mora biti zahvalan. Dobro je iko ostao i ziv.
Comrad

#49 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by Comrad »

Ajde malo pregledajte ko je od ovih 'heroja' poginuo u ratu? Svi su izvukli guzicu. Pocevsi od doticnog, pa do Delalica, Juke itd. I Caco bi ostao ziv da je bio malo pametniji. Po pricama nema, isli na metke prsima. Odvadite malo. Cinjenica je da su golobradi mladici poslani u borbu, dok su njihovi 'komadanti' poput juke ordinirali po gradu u bengama, krali i zabavljali se.

Gdje su zasluge tamo nekog borca koji je prelezao 4 godine na treskavici, bubrege tamo ostavio od ovih sto su se vrtili i glumili komandire, a dojucerasnji silovatelji, krimosi.

I budala je onaj ko je dao tim ljudima da komanduju, to nije niko htio da komanduje vojskom? Sigurno je bilo mali milion vise obrazovaniji ljudi za taj posao. Pa cemu ljudi studiraju tolike akademije...

Da su imali hrabrosti i neke odlike vodja, jesu, ali su isto tako bili kriminalci i to se trebalo imati na umu prije nego su im se dali neke ovlasti.
oridjidji

#50 Re: Ismet Bajramovic celo -2

Post by oridjidji »

Comrad wrote:Ajde malo pregledajte ko je od ovih 'heroja' poginuo u ratu? Svi su izvukli guzicu. Pocevsi od doticnog, pa do Delalica, Juke itd. I Caco bi ostao ziv da je bio malo pametniji. Po pricama nema, isli na metke prsima. Odvadite malo. Cinjenica je da su golobradi mladici poslani u borbu, dok su njihovi 'komadanti' poput juke ordinirali po gradu u bengama, krali i zabavljali se.

Gdje su zasluge tamo nekog borca koji je prelezao 4 godine na treskavici, bubrege tamo ostavio od ovih sto su se vrtili i glumili komandire, a dojucerasnji silovatelji, krimosi.

I budala je onaj ko je dao tim ljudima da komanduju, to nije niko htio da komanduje vojskom? Sigurno je bilo mali milion vise obrazovaniji ljudi za taj posao. Pa cemu ljudi studiraju tolike akademije...

Da su imali hrabrosti i neke odlike vodja, jesu, ali su isto tako bili kriminalci i to se trebalo imati na umu prije nego su im se dali neke ovlasti.
Najvise se o ovim pojedincima i dobrog i loseg moze saznati iz knjiga Sefera Halilovica i Kerima Lucarevica. Ljudi su odradili dosta borbi koji su bile dovoljne na pocetku rata da Srbi ne umarsiraju u Sarajevo i oko njih se okupilo bruku raje. Znaci nije da nisu okusili borbe. Juka je imao svoju vojnu formaciju, Caco je dosta raje povukao sa sobom koji su postali kasnije dio desete brdske brigade, Celo i Topa su upali u vojnu policiju, Svrakic je satro formirao na krilima SDA zelene beretke i td. Nije BiH docekala rat spremna i s vojskom koja je stara ihahaj, nego se ista u ratu stvarala i oblikovala, zato i jesu ti pojedinci imali svoje mjesto u njoj.

Ordinirao je Juka i po okolnim planinama, sta mislis kako je zarobio komandni stab Armije BiH na Igmanu, prije prebjega na hrvatsku stranu?

Ne mozes ocekivati disciplinu u vojsci koja se stvara u najgorim okolnostima. Ko je citao o tome periodu zna, da se disciplina vremenom nametala, a ovi likovi smjestali na margine desavanja.Tako da su se citave strukture koji su vodili ovi pojedinci sistematski razbijale, kako bi se nametnula disciplina u vojsci.

Kada si covjek sa ulice i blizak si strukturama vlasti, svakako da vidis more leziljebovica koji na tvome zalaganju uzimaju pare i grade bolje zivote, dok tebi glava visi u torbi. Sami Celo je more puta govorio, da nije kriminalac onaj koji ukrade kasetofon, vec foteljasi koji ukradu milione i ostete bruku ljudi. Vjerujem da je svaki od njih vidio more razloga zbog kojih je povjerovao da je njihova borba besmislena i poslje se jednostavno izmakli iz nje.

Mi pricamo o losim i dobrim stranama vojnika kriminalaca i njihovim zaslugama. Postenje, borba i zasluge ljudi koji su rat proveli na Treskavici su neupitne i svi su oni heroji i ljudi koji su najzasluzniji sto je BiH opstala.

Nismo mi imali tada puno vojske koja je odstudirala silne vojne akademije. Nasoj vojsci je dugo trebalo da iskoci iz patika u vojne cizme. Dovoljno je spomenuti da je vojska nastajala spontano, imali smo patriotsku ligu, zelene beretke, to BiH i hiljadu nekih malih i velikih formacija koji su poslje postale brigade, odredi i td.
Post Reply