DVOR Luxury Apartments

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cossack

#26 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Cossack »

StupskaBitanga wrote:pa i sistem daj šta daš doveo nas je u ovo rasulo
po čemu se ova zgrada uklapa u taj sistem???
I da imam odkud mi

#27 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by I da imam odkud mi »

Napravice jos vece ruglo.. Sramota da se ovako neplanski gradi u ovom dijelu Marijin Dvora, bez ikakvog razmisljanja. Ova ce zgrada vec nakon 3-5 godina izgledati nemoderna i dosadna. Bolje bi bilo sto puta da su zadrzali izgled fasada od nekih ljepsih starih zgrada koje su bile prije u tom kvartu. Pa makar da sa vana izgleda staro sa stilom a iznutra mogu napraviti novo, luksuzno i moderno koliko hoce.
mikasa

#28 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by mikasa »

E Keno, Keno...
Od tebe sam vise ocekivao, nisi se bas proslavio...
Ovom 3D modelaru reci da tramvaj ovim sinama ide prema Skenderiji a na prema Ilidzi :(
esad_plavi

#29 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by esad_plavi »

Zavidni Bosnje pod jeftinom krinkom brige za okolis lijece svoje komplekse. Bolje stracara dovijeka da stoji, samo da mu se u ego ne dirne. Sarajevo ce oprostiti sve osim uspjeha :bih:
mayab

#30 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by mayab »

Neka se gradi, samo i da mi dzabe daju tu stan ne bih da udisem prljavi zrak sa ulice gdje je uvijek prometni kolaps, i uz to 2 metra od tramvajskih vibracija :run:
Bodkin

#31 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Bodkin »

neka se gradi, sve je to super ali ono sto mene nervira je sto se niko ne sjeti da alo prosiri infrastrukturu oko tih gradjevina. bbi, uzeo sebi jednu traku kao izlaznu. ovaj odvratni betonski toranj preko puta alte ni ne pomislja da prosiri ulicu izmedju njih i zgrade parlamenta. svakako je tu svaki dan cep i sad ce biti jos gore itd itd
Ambrozija

#32 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Ambrozija »

Bodkin wrote:neka se gradi, sve je to super ali ono sto mene nervira je sto se niko ne sjeti da alo prosiri infrastrukturu oko tih gradjevina. bbi, uzeo sebi jednu traku kao izlaznu. ovaj odvratni betonski toranj preko puta alte ni ne pomislja da prosiri ulicu izmedju njih i zgrade parlamenta. svakako je tu svaki dan cep i sad ce biti jos gore itd itd
Grijesis, taj "odvartni betonski toranj" kako ti kazes je raspisao javni poziv za izvođenje radova na vanjskom uređenju – saobracajnica.
Bodkin

#33 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Bodkin »

Ambrozija wrote:
Bodkin wrote:neka se gradi, sve je to super ali ono sto mene nervira je sto se niko ne sjeti da alo prosiri infrastrukturu oko tih gradjevina. bbi, uzeo sebi jednu traku kao izlaznu. ovaj odvratni betonski toranj preko puta alte ni ne pomislja da prosiri ulicu izmedju njih i zgrade parlamenta. svakako je tu svaki dan cep i sad ce biti jos gore itd itd
Grijesis, taj "odvartnai betonski toranj" kako ti kazes je raspisao javni poziv za izvođenje radova na vanjskom uređenju – saobracajnica.
da ali da radi sta? jesi sigurna/siguran da ce siriti ulice? i ajde sve i da sam pogrijesio za njih za sve ostale ostaje konstatacija
Ambrozija

#34 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Ambrozija »

Bodkin wrote:
Ambrozija wrote:
Grijesis, taj "odvartnai betonski toranj" kako ti kazes je raspisao javni poziv za izvođenje radova na vanjskom uređenju – saobracajnica.
da ali da radi sta? jesi sigurna/siguran da ce siriti ulice? i ajde sve i da sam pogrijesio za njih za sve ostale ostaje konstatacija
Nisam sigurna, poziv je otvoren do 28. marta kada cemo dobiti vise informacija - nadam se pozitivnih.
Skyfox

#35 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Skyfox »

cini li mi se ili na slikama ima samo 6 spratova ovog dvora... ili pod 7. racunaju i prizemlje?
Ambrozija

#36 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Ambrozija »

Skyfox wrote:cini li mi se ili na slikama ima samo 6 spratova ovog dvora... ili pod 7. racunaju i prizemlje?
Da, i na http://www.dvor.ba pod karticom Apartmani pise da ima 6 spratova, ali u opisu projkta pise da ima 7 :?
mikasa

#37 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by mikasa »

Ambrozija wrote:
Skyfox wrote:cini li mi se ili na slikama ima samo 6 spratova ovog dvora... ili pod 7. racunaju i prizemlje?
Da, i na http://www.dvor.ba pod karticom Apartmani pise da ima 6 spratova, ali u opisu projkta pise da ima 7 :?
Pa dobro... Taj sprat se ne racuna, to je hedija...
Jay Gatsby

#38 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Jay Gatsby »

.
Last edited by Jay Gatsby on 25/03/2013 23:43, edited 1 time in total.
ins

#39 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by ins »

Ova je zgrada MORALA biti iskljucivo poslovna. Morala!

Mislim da ce se posljedice dopustanja ubacivanja stanova u cijelu pricu o Kvadrantu B poput armagedona vidjeti u svega par godina na Marijin dvoru, kada krene Tibra&co. Po iskustvu od zadnjih 15 godina, sto gori investitor se pojavi, imat ce vise uspjeha kod "nadleznih" :shock: :shock: :shock:

Jedan SDP-ov mandat u Gradu Sarajevu je uspio da dokrajci 40 godina planiranja na MD...

Sto se tice samog "Dvor" projekta, sam po sebi je naivan, banalan i potpuno besmislen :run:

Npr, luksuzni stanovi na 3,5 metra visine od trotoara, sto je visina mezanina u iole ozbiljnoj zgradi, sa ekskluzivnim i nadasve luksuznim pogledom na tramvajsku kontaktnu mrezu u visini ociju?! Ma daaaaj....

Ekskluzivni poslovni prostori bez dovoljne svijetle visine?! Visina plafona od 3 metra i ekskluziva u jednoj rijeci? Ma daaaaj.... Ocekujte ekskluzivne kladionice, mobitel-shopove i grillove, prosjecne povrsine 30 m2... Pa zgrade u Kranjcevicevoj napravljene prije 30 godina imaju svijetlu visinu prizemlja od 4 metra!

O samim stanovima ne treba trositi rijeci. Najveci stan ima dnevni boravak i kuhinju do koje se dolazi kroz spavaci trakt :lol: Stanovi generalno imaju rasporede prostorija kakvim i Dobrinja moze biti dobar uzor. Niti jedan "luksuzni" stan nema dio za radni ugao niti za radnu sobu/biblioteku, vec ima nagurane djecje sobe kao spavaonica u predgradju (cak je i Tibra bolja). Niti jedan stan nema ulazni hol. Nema tlocrta prizemlja, kao da gledam da 99% nije predvidjen nikakav ulazni hol, vec najobicniji haustor. Sta je luksuz u svemu? Jel to jacuzzi?! Ili imitacija mramora u kupatilu :-) Ma daaaj...

Po renderu fasada je obicna, ne alu-paneli, tako da ce za 5 godina na ovom mjestu izgledati kao 40 godina stara. Valjda je i to luksuz, sta li...

Ima toga jos...

Potpuni promasaj! :run:
Last edited by ins on 25/03/2013 23:16, edited 1 time in total.
Skyfox

#40 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Skyfox »

Ambrozija wrote:
da nece biti kao sa SCC naknadnog dodavanja spratova...
P308

#41 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by P308 »

ins wrote:Ova je zgrada MORALA biti iskljucivo poslovna. Morala!

Mislim da ce se posljedice dopustanja ubacivanja stanova u cijelu pricu o Kvadrantu B poput armagedona vidjeti u svega par godina na Marijin dvoru, kada krene Tibra&co. Po iskustvu od zadnjih 15 godina, sto gori investitor se pojavi, imat ce vise uspjeha kod "nadleznih" :shock: :shock: :shock:

Jedan SDP-ov mandat u Gradu Sarajevu je uspio da dokrajci 40 godina planiranja na MD...

Sto se tice samog "Dvor" projekta, sam po sebi je naivan, banalan i potpuno besmislen :run:

Npr, luksuzni stanovi na 3,5 metra visine od trotoara, sto je visina mezanina u iole ozbiljnoj zgradi, sa ekskluzivnim i nadasve luksuznim pogledom na tramvajsku kontaktnu mrezu u visini ociju?! Ma daaaaj....

Ekskluzivni poslovni prostori bez dovoljne svijetle visine?! Visina plafona od 3 metra i ekskluziva u jednoj rijeci? Ma daaaaj.... Ocekujte ekskluzivne kladionice, mobitel-shopove i grillove, prosjecne povrsine 30 m2... Pa zgrade u Kranjcevicevoj napravljene prije 30 godina imaju svijetlu visinu prizemlja od 4 metra!

O samim stanovima ne treba trositi rijeci. Najveci stan ima dnevni boravak i kuhinju do koje se dolazi kroz spavaci trakt :lol: Stanovi generalno imaju rasporede prostorija kakvim i Dobrinja moze biti dobar uzor. Niti jedan "luksuzni" stan nema dio za radni ugao niti za radnu sobu/biblioteku, vec ima nagurane djecje sobe kao spavaonica u predgradju (cak je i Tibra bolja). Niti jedan stan nema ulazni hol. Nema tlocrta prizemlja, kao da gledam da 99% nije predvidjen nikakav ulazni hol, vec najobicniji haustor. Sta je luksuz u svemu? Jel to jacuzzi?! Ili imitacija mramora u kupatilu :-) Ma daaaj...

Po renderu fasada je obicna, ne alu-paneli, tako da ce za 5 godina na ovom mjestu izgledati kao 40 godina stara. Valjda je i to luksuz, sta li...

Ima toga jos...

Ovo kao da je leopol sa skyscrapercity-a pisao. Malo previse k srcu primljeno :D
mikasa

#42 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by mikasa »

ins wrote:Ova je zgrada MORALA biti iskljucivo poslovna. Morala!

. Niti jedan "luksuzni" stan nema dio za radni ugao niti za radnu sobu/biblioteku, vec ima nagurane djecje sobe kao spavaonica u predgradju (cak je i Tibra bolja). Niti jedan stan nema ulazni hol. Nema tlocrta prizemlja, kao da gledam da 99% nije predvidjen nikakav ulazni hol, vec najobicniji haustor. Sta je luksuz u svemu? Jel to jacuzzi?! Ili imitacija mramora u kupatilu :-) Ma daaaj...
Ima toga jos...
Najgore je to sto se moram sloziti sa tobom... Mozda ja ne vidim ali ima li nesto pohvalno na ovom projektu?
ins

#43 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by ins »

Ima :)

Dvostruki "francuski" prozori, uspjesna i neobicna fasada solidne boje (bijela bi bila pun pogodak, ali i ova je dobra), lodje sa staklenim zidovima...

Da investitor odustane od profita po svaku cijenu, i da se mezanin uradi kao dio poslovnih prostora (npr kao novi Benetton u Ferhadiji sto je danasnji standard u arhitekturi) vanjski izgled zgrade bi bio 1000% bolji...
slucajni prolaznik

#44 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by slucajni prolaznik »

corvus_edin wrote:umjesto da grade na toj posebnoj lokaciji grada nesto posebno u sto se moze biti ponosno, oni grade drugorazrednu i dosadnu arhitekturu - nemam nista protiv stanogradnje, alo ova dosada otvara vrata drugim "investitorima" potput tibre pacific i drugim amaterima.

zalosno
Upravo ovako i ja mislim :-) :( Ovoj stambenoj zgradi ovdje nije mjesto. Neko je rasirio guzicu kad je bio u poziciji da odluci o namjeni objekta na ovoj lokaciji, neki skorojevic pozelio da ima stan u najuzem dijelu grada, i da usput nesto zaradi prodavajuci strancima muda pod bubrege, ne shvatajuci da je iznad ove ulice gotovo nemoguce i besmisleno stanovati. Valjda ce nekad shvatiti, za koju godinu kad bude umirao od buke, prljavstine, neuslovnosti kretanja, i sl. Ovako je kad papak hoce nazor da prestane biti papak, pa ispadne papcina :lol:

I da zagovornike bijele fasade podsjetim na sarajevske zimske magle, smog pun cadji iz dimnjaka i ljepljive crne gasove iz auspuha automobila, koji u milionskom broju prodju ovom ulicom tokom jedne sezone... Pa ni onaj crno-bijeli deterdjent ne bi mogao skinuti masne slojeve sa fasade i vratiti bijelu boju. Tako ce biti i sa ovom zutom :-)
P308

#45 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by P308 »

slucajni prolaznik wrote:
corvus_edin wrote:umjesto da grade na toj posebnoj lokaciji grada nesto posebno u sto se moze biti ponosno, oni grade drugorazrednu i dosadnu arhitekturu - nemam nista protiv stanogradnje, alo ova dosada otvara vrata drugim "investitorima" potput tibre pacific i drugim amaterima.

zalosno
Upravo ovako i ja mislim :-) :( Ovoj stambenoj zgradi ovdje nije mjesto. Neko je rasirio guzicu kad je bio u poziciji da odluci o namjeni objekta na ovoj lokaciji, neki skorojevic pozelio da ima stan u najuzem dijelu grada, i da usput nesto zaradi prodavajuci strancima muda pod bubrege, ne shvatajuci da je iznad ove ulice gotovo nemoguce i besmisleno stanovati. Valjda ce nekad shvatiti, za koju godinu kad bude umirao od buke, prljavstine, neuslovnosti kretanja, i sl. Ovako je kad papak hoce nazor da prestane biti papak, pa ispadne papcina :lol:

I da zagovornike bijele fasade podsjetim na sarajevske zimske magle, smog pun cadji iz dimnjaka i ljepljive crne gasove iz auspuha automobila, koji u milionskom broju prodju ovom ulicom tokom jedne sezone... Pa ni onaj crno-bijeli deterdjent ne bi mogao skinuti masne slojeve sa fasade i vratiti bijelu boju. Tako ce biti i sa ovom zutom :-)
renderi nisu ni blizu toliko detaljni da bi se mogla naslutiti materijalizacija fasade pa samim tim i hoce li se prljati ili ne.
neki

#46 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by neki »

Bodkin wrote:
Ambrozija wrote:
Ne stoji ti ni jedna konstatacija..
bbi nije sebi uzeo traku kao izlaznu, nego je sam izgradio tu traku pored dvije koje su do tada postojale..
nije obaveza odvratnog betonskog tornja da gradi saobracajnice koje su van njegove regulacione linije, to je obaveza opstine, grada, kantona kojima je odvratni betonski toranj uplatio milionska sredstva za pripremanje i opremanje parcele, koja su zakonom definisana kao vanbudzetska sredstva i iskljucivo se trose za gradnju i uredjenje saobracajnica i prilaza parceli. A gdje ta sredstva odlaze pitaj nacelnika, gradonacelnika, zlaju petrovica..
iz zadnje klupe

#47 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by iz zadnje klupe »

Znam da ja da imam(ko što nemam) para, nikad ne bi kupio onaj stan okrenut prema tramvajskim šinama, ko je ikad iskusio spavanje u objektu odmah tik tramvajske linije, zna da tu spavanja nema :-) ( da ne govorim da nikad otvorim prozora nece moci, izduvni gasovi iz auspuha, itd..)
shin

#48 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by shin »

Joj Bakira, pokrio od bristola - al'shiddi - dvor - BBI - pa gore prema zgradi islamske zajednice. Prava zelena transferzala sa arapskim kapitalom :D
miki.ba

#49 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by miki.ba »

Ocekivao sam nešto sasvim drugo.
Sticem dojam da u ovom gradu baš ima viška stambenog prostora i da prodaja stanova i onako ide loše.
Da sam bogat sigurno ne bih ondje kupio stan, srednji staleš i naravno kokuzi stan u ovom objektu sebi nece moci priuštiti, tako da pojma nemam koja je ciljna grupa.

Problem je što se u ovom gradu ne gradi ono što je potrebno, nego samo ono što ce poboljšati privatno finasijsko stanje snobova na vlasti. Ovakve investicije nam sigurno nece privuci niti jednog turistu.
Pa onakva zgrada ne bi bila interesantna ni u Jablanici, a kamoli na MD...ccc
Comrad

#50 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Comrad »

Pa sta je vama, kako mislite da Sebija ide na posao svaki dan sa poljina? Jos vidi snijeg kad padne.

Daleko je i importane...ovako samo predje ulicu i hop eto je u kancelariji.

p.s. Meni je ovo isto tibra, ista fasada, nikakvog oblika, nista. Jedino sto ima vece prozorske otvore i suncobrane na krovu. Tibra nema suncobrane.
Post Reply