gluposti!
ja niti sam iz rs-a niti sam sr*** pa se osjacam bolje nego bilo gdje drugo.
a o "seljakluku" na balkanu ne treba trosti rijeci. zavisi ti sve od kretena sto je na zici ili u kaficu. ako se mogu kaj, bre i djesi ba druzit i sjedit za istim stolom mozemo mi...
ugodjaj na jahorini je stvarno neuporediv, sto zbog vikend naselja koje toliko idilicno izgelda, tako iz zbog "ludjackih" derneka u mnostvu kafica.
kao sto rekoh bjelasnici fali jos "materijala" ali bice i to.
sto se tice tih projekata, jahorina i bjeasnica imaju vec rezradjene MASTER planove, za razliku od vlasica. s tim planom je predvidjeno da se povezu sa novom cestom, samim tim bi skijalista imali jedan ski pas i bile bi povezane s dnevnim busevima za skijase. jedinstveno.
nemoj se ljutit, ali vlasic je ipak samo brdo ma ciji god on bio i nema tu tradiciju koju imaju ova dva centra. napominjem te da je prvi lift na jahorini napravljen 1923 godine. jaharina ima kapacitet od 4000 kreveta, 7 hiljada skijasa na sat, 20 km staza (preostalih 30 km treba novim masterom priperemiti), 10tak luksuznih hotela, 15tak kafica, diskoteka, klubova, 20tak restorana i preko 15.000 posijetilaca nedjeljom.... (vidi
jahorina.org)
usporedi sarajevo sa parizom - koliko god ga mi volili .... opet je pariz pariz, tako je i jahorina - jahorina, sto me nece sprijeciti da idem opet na vlasic meni dragim ljudima...