ANKETA!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

KOJI OD OVA TRI AUTOMOBILA MISLITE DA JE BOLJI?

AUDI
10
23%
BMW
18
41%
MERCEDES
16
36%

Total votes: 44

nineac

Post by nineac »

:x :x :x
johntra

Post by johntra »

nemoj nineac prvo da vrijedjas alfu i daje poredis sa kantama od audija...prvo da vam je jasno ko je najvise snage izvlacio iz najmanje zapremine motora...to je alfa...sjetite se samo cuvenih 1.3 i 1.4 motora...to je bila umjetnost...s pocetka devdesetih koji su se ugradjivali u 33-ice...tako da je to ludnica...a ne dao Bog da si se igrali sa malo vise zapremine :shock: ...a sto se tice rasprave...mislim glupo je porediti BMW i Audi...audi je narodno auto...i dok on bude dijelio platforme sa golfovima,passatima i ostalim kantama iz wolsfburga, nikad nece nista biti od njega...zato sto kante imaju oko 70% istih dijelova...kad budete posebna kompanija onda se javite... :zzzz:
nineac

Post by nineac »

IZVINI :)
Nemoj tako, imaju oni TDI motor koji ide ko lud, nemožeš mu ništa, ipak je AUDI "PREMIUM KLASA" :lol:
A to nije ALFA radila za nabijanjem konja na male litraže nego HONDA, ali isto je to, HONDA,ALFA, BMW, MITSUBISHI itd, svi oni imaju više karaktera u šarafu od felge nego kompletan audi i mercedes :lol:
JD

Post by JD »

nineac wrote:Pa JD sigurno si imao priliku voziti BMW "kockicu" sa šestakom!
Nisam nazalost. Ja sam tek polozio u novembru prosle godine, tako da nemam toliko iskustvima sa autima. Jes da vozim svaki dan odkako sam polozio al' opet, to je samo 5 mjeseci...
Dosad sam vozio svoju Corsu naravno, i Fabiju jednom prilikom, i to je to.

Vozio sam se jednom u 318i, ja mislim da je bila 95 godiste, ovaj me jedan prijatelj iz Holandije provozao... To je jedini put da sam sjeo u jedan BMW (a toliko ludim za njima). :sad:

Nego danas kad sam u skoli bio, pred domom armije je bila parkirana 745iL (ova zadnja serija). Jao auta! Jedno 19" felge... Ja ne kontam kako se ono auto nekome nemoze svidjati (s obzirom na to kako su svi popljuvali izgled 7-ice). Ajd dobro oni milijarderi sto vozaju Ferrarije i Bentleye, njima mozda ne valja, al' nama obicnom svijetu, ne razumijem fakat. Meni da neko da ono auto, pa ne bi pogledao nijedno drugo.... :D
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Imam ja Ninaec za tebe odgovor u glavi, ali bi bilo ruzno da ga pisem!Sami vasi komentari govore dovoljno o vama,bez ljutnje,naravno da ja cijenim svacije misljenje,i naravno da se o ukusima ne raspravlja,ali tako pricati bez ikakvog pokrica i bez ikakvog znanja je sramota!Nista vise, a na kraju krajeva neko je pomenuo prodaju!Jos uvijek smo sretni sto imamo glave koje razmisljaju trezveno,pa je prodaja Audija za 2003 godinu bila veca od ukupne prodaje koju su ostvarili mercedes,bmw i volvoMislim da i u ovoj godini sjajno ide iako Audi nije jeftino Auto!Neko pominje filozofije,a zna da unutar koncerna su i Lamborgini i Seat koji nemaju istu filozofiju kao Vw.A lamborgini ima doradjenji Audijev motor,njihov izvorni quattro pogon,pa cak neke smijesne detalje poput klime i radia!I ne Ninaec,nisam imao tu srecu da vpzim B4,te 96 godine sam prvi put provozao tetkin plavi stojadin!Eto meni je zao sto vas ima takvih koji ne mislite siroko,i koji se trudite da od nekog detalja iskrivite misljenje o jednoj marci,ali mora uvijek biti i onih u opoziciji!Pozdrav
JD

Post by JD »

vier_ringe wrote:Nista vise, a na kraju krajeva neko je pomenuo prodaju!Jos uvijek smo sretni sto imamo glave koje razmisljaju trezveno,pa je prodaja Audija za 2003 godinu bila veca od ukupne prodaje koju su ostvarili mercedes,bmw i volvoMislim da i u ovoj godini sjajno ide iako Audi nije jeftino Auto!
Audi nije jeftino auto ali je puno jeftinije od BMW i Benza. Za najslabiji BMW ti treba minimalno 52.000 KM. Dok kod Audija imas A2 i A3 koji kostaju ispod 40.000 KM. I normalno je da ce imati vecu prodaju, kad imaju vise modela sa nizim cijenama.
Pa pogledajte VW, koliko oni prodaju auta... zato sto imaju Polo od 25.000 KM, Golf od 30.000 KM, Lupo od 15.000 KM, itd.
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Pa u pravu si, vjerovatno bi A2 i A3 trebao kostati 52 hiljade kao BMW!Pogledaj cijene pa uporedi da Audi nije nista jeftiniji od usporedivog BMW trice,jedino sto audi ima u seriji automatsku klimu!A2 nije prodat ni jedan zato sto je preskup za svoju velicini(skupa izrada alu karoserije) a A3 nekih 20 od 220 modela za proslu godinu!
JD

Post by JD »

Nisam bas to mislio ali eto.

Ja sam rekao kako Audi npr ima A3 koja je kompakt klasa gdje BMW nema pravog predstavnika (izuzev trice compact). A2 je jos manji.
A4 je u rangu cijene BMW 3... Zato sam govorio da Audi ima vise modela dostupnih siroj grupi kupaca nego sto je to BMW.
nineac

Post by nineac »

E vier ringe OK, neznamo nista. Ja se nikada nisam snalazio, niti znao glumiti u situacijama pred kafićima. Ti dđeš u svom A3, mace gledaju jooooj, automatska klima u serijskoj opremi: Ma divota! IMPRESIONIRAN SAM! Stvarno su daleko dogurali! Bolime k.... sto audi proda vise auta od bmw-a, ipak, sto bi ti vozio zadnji pogon i mislio hocel te zanijet ili nece? Pa ti si gospodin covjek, ti neces da se zamars, zato vozis audija, i to TDI! Da sto bi ti šalto, ganjo visoke obrtaje, pa ti imaš 235 ili 310 nm (neznam koji vozis) na 1.900 O/min! Stoga, ja i ti smo totalno različiti ljudi, jer moji prijatelji i ja smo ovih dana spremali lanciu deltu HF integrale za brdsku trku u Zenici! Ja neznam jesil ti ikada imao priliku uopće sjest u to auto kamoli ga voziti, ili u M3, ali to se zove ljubav prema autima, i to auto nema klimu, i nemozes glumiti pred kafićima i mace ganjat, ali ima karakter, tj. ono što audi nema! Jer eto, ja samo na trci vidio fadilov VW Polo, i jedan GTI II, stim što je taj GTI zadnji, fadilov polo je nov, i ima extra sponzore tako da je prvi! Ali nigdje audija quattro itd! Sto li? :lol:
Stoga, kada budes zivio za to, i sve to gledo kroz ljubav, a ne jel troši 6,5 ili 7 litara onda pričaj! jarane, probaj provozati Subaru Imprezzu, i onda reci sta je S4, i kakav mu je pogon, ili kako A6 zavrti quattro u prazno! Ma ne pričaj gluposti!
Nego na cestu po iskustvo!
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Ma necu vise nista reci,ti mislis kako ja govorim da je bmw los i da nevalja!Eto ja sam danas vidio jednu e klasu,iako je to mercedes,meni se svidio...Samo te molim,nemoj po forumu pricati kako je audi lose auto!To nije zato sto ga ja imam i to nema nikakve veze sa kaficima itd..Marka koju ti volis nemora uvijek biti ogledalo tvog karaktera!Danas sam se vozio u espace-u renaultovom 3.0dci automatic,bas je ljepota onaj automatic kako salta,gospodski...Ja sada ne kazem da ja volim da vozim automatic nego jednostavno da je zavisno iz ugla kojeg gledas i to fina opcija iako ti preferiras sportsku voznju i stalno ponavljkas kako audi to nemoze da pruzi...samo bmw!I BMW sedmica ima podvozje podeseno za udobniju voznju,i nemoze se naruciti bez automatike,a audi opet sa osmicom u toj klasi ima bar po test vozacima najagilnije podvozje(kazu u auto bildu vozno dinamicko remek djelo,a svi njemci navijaju za mercerdes)...Ja imam katalog product info od A6 i bas u tom katalogu kao glavni konkurent je petica pa tek onda e klasa i jaguar!!!I oni prave auta da pariraju bmw-u!Bmw sto se mene tice jeste bio bolji nekada,proslavljen sa sportskim 2002 ti ali danas su rame uz rame!Kvalitetom izrade petica nemoze da parira audijevim standardima!Ni to neznaci da ja nebi uzeo 5,znas i ti da je 540i strava na auto putu!Poput noza a opet ni 4.2 nije losiji nista!Eto jos te molim samo da se vise ne prepiremo...vozdra
P.S:kako ti znas da ja nisam vozio M3,heheh jesam na grobniku prije 2 godine,strasan je...A ti nikad ne bi rekao za neki audi da je dobar!
Nego jos ovdje ljudi pricaju kako je to auto nize klase...
JD

Post by JD »

vier_ringe wrote:Kvalitetom izrade petica nemoze da parira audijevim standardima!
Po cemu to boga ti ?
nineac

Post by nineac »

Pa valjda zato što koristi VW djelove :lol:
Nisam ja reko da je audi loš, bože sačuvaj, nego da još pure mora jest!
Svi uspoređuju BMW M3 sa Porsche-om 911 Carrerom, a ti sa S4!
I kada god neko spomene S4, odma počnu pričati kako imaju najkraći V8 na svijetu! Eto, to je baš bitno u toj klasi, bitnije od toga što ima slabije performanse od M3!
Ali eto, opet stvar ukusa, ali audi je naspram BMW-a previše "hladan" I to kako je stigo kvalitetom BMW, ma daj ne s...!
Pooll

Post by Pooll »

vier_ringe wrote:Kvalitetom izrade petica nemoze da parira audijevim standardima!
necu
nedam
nemam

sve ostalo odvojeno :D
Stari

Post by Stari »

Ovdje u Svedskoj ima jedan fazon kad pitas mladje momke koji pricaju o sportskim autima sta misle o Audi TT modelu ...odgovor me je iznenadio a glasi:

"...platis Porsche ..a dobijes VW..."
manijak1

Post by manijak1 »

:D Opet nema gore mog kandidata.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ni mog kandidata nema.Brazzo, izgleda da Jaguari i Aston Martini nisu u ovoj klasi.Steta... :D :lol:
nineac

Post by nineac »

Ma ovo sam pitanje postavio zato što znate kako se vazda o njima raspravlja!
Eh, Aston Martin je već drugi par rukava! to pitanje bi trebalo glasiti Ferrari, Aston martin, lamborgihini,Prosche, lotus?
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Ja sam za Lambo :)znate vec sto,i Audijev sef winterkorn vozi lambo:)
na kraju krajeva grebo njih sviju,finasu sva auta na svoj nacin!Ninaec,vidio sam danas vectru crnu gts(vjerovatno je 3.2),svidjela mi se mogu ti reci!!!
Kakav je taj njihov sestak i je li po tebi dobra?Uzivajte
BMW power

#44 nineac mlatis praznu slamu

Post by BMW power »

nineac mlatis praznu slamu
ti izgleda volis da pametujes a slabo si potkovan
navescu samo par tvojih izjava gdje pricas gluposti npr:
bolje gume naprijed, uvijek se bolje gume stavljaju pozadi bez obzira na vucu
AMG je sranje, ti mora da si lud
osamdesetih audi imao prvi V8, 1936 je audi(autounion) radio auta sa 16 cilindara
itd itd.....
mogao bih pisati do sutra tvoje gluposti ali nemam za to zivaca a poceo sam i preskakati tvoje komentare jer me previse nerviraju
na kraju de nam reci gdje pokupi toliko "znanje"

pozdrav od vlasnika BMW-a, ali od juna Audija
Last edited by BMW power on 29/04/2004 15:13, edited 1 time in total.
BMW power

#45 nineac mlatis praznu slamu

Post by BMW power »

ti izgleda volis da pametujes a slabo si potkovan
navescu samo par tvojih izjava gdje pricas gluposti npr:
bolje gume naprijed, uvijek se bolje gume stavljaju pozadi bez obzira na vucu
AMG je sranje, ti mora da si lud
osamdesetih audi imao prvi V8, 1936 je audi(autounion) radio auta sa 16 cilindara
itd itd.....
mogao bih pisati do sutra tvoje gluposti ali nemam za to zivaca a poceo sam i preskakati tvoje komentare jer me previse nerviraju
na kraju de nam reci gdje pokupi toliko "znanje"

pozdrav od vlasnika BMW-a, ali od juna Audija
nineac

Post by nineac »

BMW Power eto ja reko da je AMG u klasi felicije!
Pa de malo kontaj šta sam reko, ili si nepismen. I BMW je imao V12 i Mercedes prije II sv. rata, ali poslije niko se nije usudio da to radi dok BMW nije probio led, isto kao i sa ABS-om, TC, Xenon svjetlima, iDRIVE!
Sve su poslije nadograđivali i kopirali ostali! Audijev MMi je daleko bolji od BMW-ovog iDRIVE-a, nema on više funkcija, nego je dosta lakši za upotrebu, što jes jest, jer BMW 7 ima 292 stranice upustva, to je već previše!
Ali eto, BMW je uvijek bio taj koji je to prvi radio, i aluminisjki ovjes je prvi BMW napravio, pa je audi onda na A8 komplet to uradio, ali treba biti hrabar pa to napraviti!
To za AMG, ti da si vozo M3/5 i AMG dobro bi znao o čemu pričam, jer taauta nisu u istoj klasi! AMG je za gospodu koja voli izuzetno brzu vožnju, dok je koncepcija M modela skroz drugačija,a ako voziš BMW onda znaš šta pričam, ili i ti vozaš diesel-a!
Stoga, nemoj citirati moje "gluposti" nego ponovo pročitaj pa skontaj šta sam htio reći, a nikada nisam reko da neko od tih auta nevalja!!!
Ma to sa GTS Vectrom je komedija živa :lol:
To je OK motor i ništa više, beeeeezeeee auto!
Hvale se s tom GTS vectrom isto koda su napravili zlatno auto! Opel je pravio 60-tih auta u klasi BMW i Mercedesa, ovo sad jelakrdija. Imaju SAAB što ne naprave dobar turbo, kao što je Astra OPC!
nineac

Post by nineac »

Bolje gume nazad! To si garant pročito u nekom sranju kao što je auto blic ili možda u dnevnom avazu :lol:
OK, je gume bolje nazad daju bolju upravljivost i manje se troše, ali jesil se zapito kada si "mozgo" o tome koje gdje da staviš, koja osovina ima jače kočnice?
Stavi ćelave naprijed nove nazad pa probaj zakočiti, a to je po meni važnije od toga jel auto malo više upravljivi!
Pooll

Post by Pooll »

polako, nije ovo politika :D
nineac

Post by nineac »

Na BMW je OK staviti bolje gume nazad i auta njemu slična, ali to je vrhunska glupost, bar za mene, jer gume se sve 4 nove kupuju, pa ih svake godine rotiraj, i eto, duže traju, a i pomirio si to kočenje/upravljivost!
Jer ti vozaš BMW ili tako neko auto, znači trebo bi biti finansijski sposoban da kupiš 4 nove gume, stoga eto rješenja!
Ma nije politika, ali nevolim kada mi neko pripiše ono što nisam reko! Ja ni za jedno gore spomenuto auto nisam reko da nevalja, ali znam šta je za mene No.1, a to što vier ringe voli više audija, to je njegov "problem" na kraju krajeva ne bi valjalo da smo svi isti! ja samo navodim što je meni BMW bolji, a to ako neko voli AMG-a zato što je udoban i tih, a brz, e pa ako je udoban i tih, nemože biti da ga j...š brz ko M3/5 jer oni nisu tolko udobni i tihi, ali su zato brzi :-)
Post Reply