Gradonačelnik Sarajeva
- Paranoid
#26 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Najbolje bi bilo kada bi nam OHR nametnuo gradonačelnika Sarajeva, ili još bolje kada bi KS ponudio nekim od Sarajevskih bratimljneih gradova mjesto gradonačelnika pa bi npr. mogao grad Insbruk ili Amsterdam poslati nekog od svojih sposobnih ljudi koji bi sigurno u ovom gradu više vrijedio od ponudjenih kandidata političkih partija...
Gradjani Splita su takodje imali sličnu inicijativu i tražili kandidata "stranca"...
Gradjani Splita su takodje imali sličnu inicijativu i tražili kandidata "stranca"...
-
etovidis
#27 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Razlog je taj da svi ratni političari, bez obzira ko je u pitanju, neminovno izazivaju podjele (i to one najgore, da se ne lažemo - po nacionalnoj osnovi) što je zadnja stvar koju bi gradonačelnik Sarajeva trebao prouzrokovati.KatarinaKosaca wrote:etovidis wrote:Kljujić je kadar još iz rata, a takve po mome mišljenju treba zaobilaziti u širokome luku![]()
![]()
![]()
Da mi je netko 93, 94 rekao da ću prvo dočekati strance sa ovim stavom, onda i domaće.. Odvratno... Forsiranje dezertera, stavljanje rata pod tepih i svih žrtava u korist čega? Koga? Jadno, nisko, nemoralno..
-
muzicar_iz_parka
#28 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Neka postave Zmaja od Šipova, jest da nije Zmaj od Bosne, al jedini živi primjerak. 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#29 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Netačno. Zabluda, predrasuda, laž.etovidis wrote:Razlog je taj da svi ratni političari, bez obzira ko je u pitanju, neminovno izazivaju podjele (i to one najgore, da se ne lažemo - po nacionalnoj osnovi) što je zadnja stvar koju bi gradonačelnik Sarajeva trebao prouzrokovati.
-
etovidis
#30 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Vrijeme će pokazati.KatarinaKosaca wrote:Netačno. Zabluda, predrasuda, laž.etovidis wrote:Razlog je taj da svi ratni političari, bez obzira ko je u pitanju, neminovno izazivaju podjele (i to one najgore, da se ne lažemo - po nacionalnoj osnovi) što je zadnja stvar koju bi gradonačelnik Sarajeva trebao prouzrokovati.
- KatarinaKosaca
#31 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Aha, imamo i vidovnjaka MIlanaetovidis wrote:Vrijeme će pokazati.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#32 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Od ove trojice do sada predlozenih Finci mi je bio najadekvatnija varijanta.
Naravno, da sam sam kojim slucajem predlagao gradonacelnika, ne bi bio ni jedan od ove trojice.
Mladji covjek, pun elana i idealizma...spreman da se uhvati u kostac borbe i lobiranja, sirom svijeta, za napredak i prosperitet ovog grada. To je ono sto nam treba,i cemu se ja licno nadam.
Trenutno funkcija gradnoacelnia je najvise protokolarnog karaktera. Naravno, niko nikome ne brani da se samoinicijativno upusti u borbu i proces lobiranja i "otimanja" za interes ovoga grada. Ovi do sada, sve i jedno, su sasvim spokojno i melanholicno pristali da budu taj "fikus", koji prima delagecije i presjeca vrpce. Uz par projekata koji su pojedinacno vrijedni hvale, sve se svodilo na to.
Ne hvala. Gradjani ovoga grada ne zasluzuju da se pojedinci, onako kao po nekim starim zaslugama (il "zaslugama"), u poodmaklim zivotnim godinama, u vidu neke nagrade postavljaju na tu poziciju.
Finci je ocito ispao iz seme, ostala su ova dvojica koji nisu adekvatni (svaki iz drugih razloga), i nadam se da ce uskoro barem jedan od ova dva bloka, ako ne i oba, izaci sa novim imenima koji ce se barem priblizno podudarati sa mojim shvatenjem kakav gradonacelnik Sarajevu treba.
Naravno, da sam sam kojim slucajem predlagao gradonacelnika, ne bi bio ni jedan od ove trojice.
Mladji covjek, pun elana i idealizma...spreman da se uhvati u kostac borbe i lobiranja, sirom svijeta, za napredak i prosperitet ovog grada. To je ono sto nam treba,i cemu se ja licno nadam.
Trenutno funkcija gradnoacelnia je najvise protokolarnog karaktera. Naravno, niko nikome ne brani da se samoinicijativno upusti u borbu i proces lobiranja i "otimanja" za interes ovoga grada. Ovi do sada, sve i jedno, su sasvim spokojno i melanholicno pristali da budu taj "fikus", koji prima delagecije i presjeca vrpce. Uz par projekata koji su pojedinacno vrijedni hvale, sve se svodilo na to.
Ne hvala. Gradjani ovoga grada ne zasluzuju da se pojedinci, onako kao po nekim starim zaslugama (il "zaslugama"), u poodmaklim zivotnim godinama, u vidu neke nagrade postavljaju na tu poziciju.
Finci je ocito ispao iz seme, ostala su ova dvojica koji nisu adekvatni (svaki iz drugih razloga), i nadam se da ce uskoro barem jedan od ova dva bloka, ako ne i oba, izaci sa novim imenima koji ce se barem priblizno podudarati sa mojim shvatenjem kakav gradonacelnik Sarajevu treba.
Last edited by -LIBERO- on 20/03/2013 17:46, edited 1 time in total.
-
etovidis
#33 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Treba pitati npr. naše sugrađane i z reda srpskog naroda (i sve ostale naravno) šta misle o Kljujiću kao gradonačelniku. Osim ako to nije bitno?KatarinaKosaca wrote:Aha, imamo i vidovnjaka MIlanaetovidis wrote:Vrijeme će pokazati.![]()
Kako kaže Željko Komšić i tu ga do kostiju razumijem "Nemoj mi dirati u ratne drugove", pa tako se i ja osipam od ove dezerterske promidžbe.
![]()
- KatarinaKosaca
#34 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Treba svakog pitati šta o svakom misli... i nikada neće svi biti zadovoljni, zato u demokraciji određuje većina. Ipak, to ne sapire sram sa tvog posta da treba izbjegavati "ratne", jer , eto, kako nismo mi, ta ćemo mi. Trebali smo u Minhen zdušitietovidis wrote:Treba pitati npr. naše sugrađane i z reda srpskog naroda (i sve ostale naravno) šta misle o Kljujiću kao gradonačelniku. Osim ako to nije bitno?
Obično imaš smislene postove, mislim da ti se ovdje omakla tastatura i to dobro. Ne mogu ni da zamislim šta bi bilo u prošlom sistemu da je netko rekao treba izbjegavati ove "ratne"
-
etovidis
#35 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Svaka osoba koja će izazvati međunacionalne podjele je izrazito štetna za Sarajevo.KatarinaKosaca wrote:Treba svakog pitati šta o svakom misli... i nikada neće svi biti zadovoljni, zato u demokraciji određuje većina. Ipak, to ne sapire sram sa tvog posta da treba izbjegavati "ratne", jer , eto, kako nismo mi, ta ćemo mi. Trebali smo u Minhen zdušitietovidis wrote:Treba pitati npr. naše sugrađane i z reda srpskog naroda (i sve ostale naravno) šta misle o Kljujiću kao gradonačelniku. Osim ako to nije bitno?![]()
Obično imaš smislene postove, mislim da ti se ovdje omakla tastatura i to dobro. Ne mogu ni da zamislim šta bi bilo u prošlom sistemu da je netko rekao treba izbjegavati ove "ratne"![]()
![]()
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/300 ... nazad.html
Košarac: Izborom Kljujića Sarajevo bi se vratilo 20 godina unazad
Izbor Stjepana Kljujića za novog gradonačelnika Sarajeva predstavljao bi opštu lakrdiju i povratak Sarajeva za 20 godina unazad, ocijenio je Staša Košarac, šef Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih Republike Srpske.
"S obzirom na činjenicu da znamo kakva je bila uloga Stjepana Kljujića u ratu, na taj način se još jedanput vrijeđa srpski narod u BiH, prije svega i ono malo Srba koje žive u Sarajevu", rekao je on.
Košarac je naglasio da ljudima kao što je Kljujić nije mjesto u politici, već iza rešetaka, s obzirom na to da su odgovorni za sve što se dešavalo Srbima u Sarajevu.
"Upravo takva inicijativa potvrđuje istinitost našeg stava da mi ne možemo doživljavati Sarajevo glavnim gradom BiH", pojasnio je Košarac.
Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila i Savez logoraša Republike Srpske ocijenili su da je frapantna najava da bi Stjepan Kljujić mogao da bude novi gradonačelnik Sarajeva i da bi takav prijedlog predstavljao uvredu za srpske žrtve rata.
Potpredsjednik Socijaldemokratske unije BiH Miro Lazović rekao je sinoć, gostujući u dnevniku BHT1, da bi Stjepan Kljujić mogao da bude izabran za novog gradonačelnika Sarajeva.
- uglavnomja
#36 Re: Gradonačelnik Sarajeva
u onom sistemu su se znali pobjednici
nego, fakat, moje misljenje, kao osobe koja je provela rat u sarajevu, je da nije mjesto bivsim vojnicima u politici. napr. sefer je za mene totalni promasaj, sto ne znaci da sam u pravu
s obzirom na % glasova. ali to opet nije veliki broj ako se uzme ukupno biracko tijelo.
druga stvar, jedno je politicar-ratnik, a drugo ratni politicar.
bar kljuic nema tih nekih ratnih zasluga
ili mi je nesto promaklo 
nego, fakat, moje misljenje, kao osobe koja je provela rat u sarajevu, je da nije mjesto bivsim vojnicima u politici. napr. sefer je za mene totalni promasaj, sto ne znaci da sam u pravu
bar kljuic nema tih nekih ratnih zasluga
- KatarinaKosaca
#37 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Moš milit reko Staša koji živi u B. L. ili u Istočnom ili gdje već. Onaj isti koji Dobrovoljačku naziva zločinom, saraejvske Srbe paćenicima nam treba biti referenca... Blago tebi @eto vidiš

-
etovidis
#38 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Bitno je kako bi ga doživio tzv. obični svijet, tj. da li bi takva osoba, kakva god bila ratna biografija, ujedinila ili dodatno podijelila narod po nacionalnoj osnovi.uglavnomja wrote:u onom sistemu su se znali pobjednici![]()
nego, fakat, moje misljenje, kao osobe koja je provela rat u sarajevu, je da nije mjesto bivsim vojnicima u politici. napr. sefer je za mene totalni promasaj, sto ne znaci da sam u pravus obzirom na % glasova. ali to opet nije veliki broj ako se uzme ukupno biracko tijelo.
bar kljuic nema tih nekih ratnih zaslugaili mi je nesto promaklo
- KatarinaKosaca
#39 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Građani Sarajeva koji jesu bili u svom gradu kad je najpotrebnije .. nemam sumnje. Oni sa brda uključujući i citiranog (tebi na obraz) Košarca, također nemam sumnje ..etovidis wrote:Bitno je kako bi ga doživio tzv. obični svijet, tj. da li bi takva osoba, kakva god bila ratna biografija, ujedinila ili dodatno podijelila narod po nacionalnoj osnovi.
E, sad radi se o našim novim sugrađanima i mladim generacijama koji nemaju pojma ili samo znaju po priči rat u Sarajevu, ti bi odlučivali. I ti valjda i odlučuju. Dezerteri takođe..
- didžej
#40 Re: Gradonačelnik Sarajeva
ne treba kosarac da odredjuje ko ce biti gradonacelnik sarajeva.
ali treba znati da je 2017. saarajevo skupa sa istocnim sarajevom grad domacin evropskih zimskih olimpijskih igara za mlade. kako tim povodom kljujic misli saradjivati sa "anamo onim" a kontakt je neophodan? kako kljujic misli otputovati u bilo koji grad kad je za njim raspisana potjernica? u redu, znamo svi da ce ga pustiti bilo koja zemlja gdje bude uhapsen ali sto ce to sarajevu? to su samo novi skandali, incidenti, dizanje tenzija...
druga stvar, kljujica sam slusao i uzivo prije izvjesnog vremena, covjek je totalno nepovezan, lupa neke gluposti, opterecen desavanjima iz 1992., ogorcen na sarajevo sto mu nije dalo status koji navodno zasluzuje... i inace stekao sam utisak da sa zivcima nije bas najbolji.
s druge strane kamocaji uhvacen "s prstima u tegli pekmeza" i ima obraza da prihvati kandidaturu, sto samo govori o njegovom moralu.
gradonacelnik mora biti neko treci. definitivno.
ali treba znati da je 2017. saarajevo skupa sa istocnim sarajevom grad domacin evropskih zimskih olimpijskih igara za mlade. kako tim povodom kljujic misli saradjivati sa "anamo onim" a kontakt je neophodan? kako kljujic misli otputovati u bilo koji grad kad je za njim raspisana potjernica? u redu, znamo svi da ce ga pustiti bilo koja zemlja gdje bude uhapsen ali sto ce to sarajevu? to su samo novi skandali, incidenti, dizanje tenzija...
druga stvar, kljujica sam slusao i uzivo prije izvjesnog vremena, covjek je totalno nepovezan, lupa neke gluposti, opterecen desavanjima iz 1992., ogorcen na sarajevo sto mu nije dalo status koji navodno zasluzuje... i inace stekao sam utisak da sa zivcima nije bas najbolji.
s druge strane kamocaji uhvacen "s prstima u tegli pekmeza" i ima obraza da prihvati kandidaturu, sto samo govori o njegovom moralu.
- KatarinaKosaca
#41 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Pa, onda sistemom reciproteta meni, a vjerujem i mnogim sugrađanima jako smeta ulica Draže Mihajlovića tamo, pa šta ćemo sad? MIslim kad već mislimo toliko i tako na ZOI:didžej wrote:ne treba kosarac da odredjuje ko ce biti gradonacelnik sarajeva.
ali treba znati da je 2017. saarajevo skupa sa istocnim sarajevom grad domacin evropskih zimskih olimpijskih igara za mlade.
-
etovidis
#42 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Upravo tako. Ja nisam ni htio spominjati ostale stvari vezane za ovog kandidata jer mislim da je međunacionalni problem važniji.didžej wrote:ne treba kosarac da odredjuje ko ce biti gradonacelnik sarajeva.
Treba gledati unaprijed i uspostavljati kontakte. Kljujić je najgora moguća osoba za to.
- vaučer
#43 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Pff...kasnite za Mostarom godinama.
-
etovidis
#44 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Zanimljiv članak na ovu temu, Radio Sarajevo, nažalost ne mogu postaviti link ali lako je naći.
'Bogić Bogićević na rasprodaji'
'Bogić Bogićević na rasprodaji'
-
Bosnjak333
#45 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Nasa Stranka je dno dna sa svojim prijedlozima.Ja stvarno ne razumijem sta su oni sebi umislili...
-
theTruePath
#46 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Zasto nema ni jednog bosnjackog kandidata?
- It_is_a_Leclerc
#47 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Zato što su Bošnjaci u zadnja dva mandata bili gradonačelnici Sarajeva, a Sarajevo kao multietnična sredina za koju težimo da je zovemo metroplola, mora ispoštovati i svoje građane drugih narodnosti, na ovakav način.theTruePath wrote:Zasto nema ni jednog bosnjackog kandidata?
-
theTruePath
#48 Re: Gradonačelnik Sarajeva
znaci to je onaj eurovizijski metod jedna godina srbin,jedna hrvat,treca bosnjak,stim sto je ovdje 2 puta bosnjak,1 nebosnjak,2 bosnjakIt_is_a_Leclerc wrote:Zato što su Bošnjaci u zadnja dva mandata bili gradonačelnici Sarajeva, a Sarajevo kao multietnična sredina za koju težimo da je zovemo metroplola, mora ispoštovati i svoje građane drugih narodnosti, na ovakav način.theTruePath wrote:Zasto nema ni jednog bosnjackog kandidata?
- slucajni prolaznik
#49 Re: Gradonačelnik Sarajeva
theTruePath wrote:znaci to je onaj eurovizijski metod jedna godina srbin,jedna hrvat,treca bosnjak,stim sto je ovdje 2 puta bosnjak,1 nebosnjak,2 bosnjakIt_is_a_Leclerc wrote:Zato što su Bošnjaci u zadnja dva mandata bili gradonačelnici Sarajeva, a Sarajevo kao multietnična sredina za koju težimo da je zovemo metroplola, mora ispoštovati i svoje građane drugih narodnosti, na ovakav način.theTruePath wrote:Zasto nema ni jednog bosnjackog kandidata?
Otprilike tako, s tim da je ove godine na red dosao kandidat Ostalih, sto znaci da bi gradonacelnik trebao biti Finci
-
Sarajevo11
#50 Re: Gradonačelnik Sarajeva
Pravog kandidata za gradonačelnika će te naći jedino u radničkoj klasi u kojoj postoji određeni broj visokomoralnih ljudi.Kada shvate frustrirani samo nazvani pametnjakovići da nije budućnost ove države u mitu i korupciji,nego u radu i iskrenom zalaganju za bolje sutra,a za požrtvovanje je opet najviše spremna radnička klasa i vrlo rijedak intelektualni kadar koji nije ogrizao u korupciji.
-Građani treba da imaju na uvid imovinske kartice od svih općinskih i gradskih vijećnika.
-Da li postoji i jedan gradski vijećnik od 1995-2013 da je volontirao iz ljubavi prema gradu Sarajevu i njegovim građanima,a ne samo gledao materijalnu korist i pranje novca u što više gradskih projekata i upravnih odbora.
Svakim danom imamo sve više nezaposlenih građana i bogatih pojedinaca.
-Građani treba da imaju na uvid imovinske kartice od svih općinskih i gradskih vijećnika.
-Da li postoji i jedan gradski vijećnik od 1995-2013 da je volontirao iz ljubavi prema gradu Sarajevu i njegovim građanima,a ne samo gledao materijalnu korist i pranje novca u što više gradskih projekata i upravnih odbora.
Svakim danom imamo sve više nezaposlenih građana i bogatih pojedinaca.