Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#26 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
otkud ja znam šta on radi sa tim uljem, možda ga zaista i baca u kanalizaciju, ali čemu ta priča da to svako radi? možda je čovjek fakat savjestan, pa ga skladišti ili ga kasnije prodaje, a kao što vidimo, i to se danas masovno otkupljuje...slažem se da se to ranije masovno radilo, ali danas uvijek ima neko ko te može šmeknuti i zovne eko drotove, pa te radi 10 maraka zaboli glava bezveze...
-
goran16v
#27 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
Naravno da znas, odnosno ne znas gdje drugo nego u saht. Cemu prica da svako to radi????? Pa upravo tome sto u praksi svako to radi. Onome kome je stalo do ekologije da ulje nosi kuci pa cuva do otkupa sigurno ideja zamjene ulja na parkingu nece pasti napamet ni pod tackom razno.johntra wrote:otkud ja znam šta on radi sa tim uljem, možda ga zaista i baca u kanalizaciju, ali čemu ta priča da to svako radi? možda je čovjek fakat savjestan, pa ga skladišti ili ga kasnije prodaje, a kao što vidimo, i to se danas masovno otkupljuje...slažem se da se to ranije masovno radilo, ali danas uvijek ima neko ko te može šmeknuti i zovne eko drotove, pa te radi 10 maraka zaboli glava bezveze...
- johntra
#28 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
pričaš samo u prazno, jer ne znamo ni ja, ni ti, šta će autor posta uraditi sa tim uljem...a ako ima onih koji prosipaju ulje gdje stignu, isto ima i onih koji su po tom pitanju malo više revnosniji...nije svako ograničeni Balkanac, u tome je bit....
-
goran16v
#29 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
Daj ba johntra, pa ti si svojim komentarom da se eto kao ne zna da nece prosuti u saht upravo postavio rekord u pricanju uprazno. Naravno da znamo gdje ce to ulje zavrsiti jer nema gdje drugo, a spajanjem "neogranicenog" i revnosnog Balkanca sa zamjenom ulja na parkingu u istu recenicu je realno i moguce k'o vegetarijanac stalno zaposlen u mesari i u tome je bit, a inace si me tim spajanjem nasmijao do suza!johntra wrote:pričaš samo u prazno, jer ne znamo ni ja, ni ti, šta će autor posta uraditi sa tim uljem...a ako ima onih koji prosipaju ulje gdje stignu, isto ima i onih koji su po tom pitanju malo više revnosniji...nije svako ograničeni Balkanac, u tome je bit....
-
preludezalude
#30 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
Hej vas dvojicagoran16v wrote:E sad si zbog ovog s plinom na*ebo cisto nacisto!Drvosjeca iz Dejcica wrote: Zapali ga, voziš Golf 6 a nisi u stanju izletiti 30KM da ti neko zamijeni uje. Ubi nas naš nakaradni mentalitet-kupim Mercedes M klase i ugradim plin u njega.
Ha Ha Ha
-
Edisontije
#31 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
Ima li neko iskustva kakav je ovaj 1.4 obični benzinac u golfu!?
Imam namjeru kupiti ovakav
Imam namjeru kupiti ovakav
-
Golf 6 80 KS
#32 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
de malo pažljivo čitajgoran16v wrote:Nije mudro slovo nego samo vagon torx sarafa ali ces se napatiti dok je skines i pitanje je hoces li je lezeci uposte moci uklopiti i zasarafiti nazad kako treba, a ista stvar vazi i za filter goriva. Uostalom, radi i pati se kad vec znas sta jest i sta nije mudro slovo i bauk na autu pod koji se ocigleno nikad nisi zavukao, ne trebaju ti formuski savjeti i linkovi da vidis kako se to radi.
jel cijelo vrijeme govorim da sam sam sebi mijenjao ulje, i da to HOĆU i na novom autu da radim sam
i o čemu ti pričaš
imam stan i kuću sa velikim dvorištemgoran16v wrote: Ostaje jos pitanje sta sa ispustenim uljem... Nekako mi mirise da bi se ta ciganija i cirkus na parkingu mogli zavrsiti izljevanjem u ulja saht...
ulje završava u mehaničkoj radionici (nevezanoj za auta) kod prijatelja koji ga upotrebljava u različite svrhe
- johntra
#33 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
nemoj tako, prospi u saht, vidis da goran sve zna...ja bi bar zbog njega to uradio...
-
kornjas
#34 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
Kad je aktuelno o ulju, da postavim uvijek aktuelno pitanje, gdje kupujete ulje, primjerice castrol 
-
Golf 6 80 KS
#35 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
a šta će ti Castrol "sumljivog kvaliteta"
kupuj domaće
legendarno motorno ulje OPTIMA
koje se i pored nelojalne i nekvalitetne konkurencije i dalje odlično drži
pravi najnovija ulja po WV specifikacijama i za najnovije TDI motore, svaka im čast
http://www.proauto.ba/portal/vijesti_au ... 1&nid=2817

najnovija ambalaža
http://www.proauto.ba/portal/vijesti_au ... 3&nid=3443

kupuj domaće
legendarno motorno ulje OPTIMA
koje se i pored nelojalne i nekvalitetne konkurencije i dalje odlično drži
pravi najnovija ulja po WV specifikacijama i za najnovije TDI motore, svaka im čast
http://www.proauto.ba/portal/vijesti_au ... 1&nid=2817

najnovija ambalaža
http://www.proauto.ba/portal/vijesti_au ... 3&nid=3443

-
goran16v
#36 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
Citaj pazljivo... Nije pitanje jesi li mijenjao ranije i sta hoces, nego imas li uslove, a ti ih NEMAS i moze te izaci skuplja pita neg tepsija i da ne zavrsis posao, o tome ja pricam, ali ti si ocigledno jos uvijek vrlo mlad sa bi to shvatio zato ako sve znas i ako si siguran ne znam zasto onda pitas kako se to radi.Golf 6 80 KS wrote:de malo pažljivo čitajgoran16v wrote:Nije mudro slovo nego samo vagon torx sarafa ali ces se napatiti dok je skines i pitanje je hoces li je lezeci uposte moci uklopiti i zasarafiti nazad kako treba, a ista stvar vazi i za filter goriva. Uostalom, radi i pati se kad vec znas sta jest i sta nije mudro slovo i bauk na autu pod koji se ocigleno nikad nisi zavukao, ne trebaju ti formuski savjeti i linkovi da vidis kako se to radi.
jel cijelo vrijeme govorim da sam sam sebi mijenjao ulje, i da to HOĆU i na novom autu da radim sam
i o čemu ti pričaš
imam stan i kuću sa velikim dvorištemgoran16v wrote: Ostaje jos pitanje sta sa ispustenim uljem... Nekako mi mirise da bi se ta ciganija i cirkus na parkingu mogli zavrsiti izljevanjem u ulja saht...
ulje završava u mehaničkoj radionici (nevezanoj za auta) kod prijatelja koji ga upotrebljava u različite svrhe
Pricu o tome gdje zavrsava ulje sacuvaj za nekog drugog.
-
Golf 6 80 KS
#37 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
upravo čitam onu knjigu "Upustva"goran16v wrote:Mislim da se ta opcija ne moze ukunuti.Golf 6 80 KS wrote:onda mi ostaje samo da rješim bez ovlaštenog servisa poništenje na instrument tabli
da li se može podesit da se više uopšte ne javlja, valjda znam kad sam promijenio i kad opet treba, to sam redovno pratio na bivšem autu, zaokružić na okruglu cifru 10.000/20.000/50.000..... i to je to
ova indikacija na tabli je po meni za ljude koji su poludebili, pa valjda ne znaju kad ponovo trebaju mijenjat ulje, pa ih trbea "podsjetit"
gdje kaže:
"Ako servis nije obavljen u VW servisnoj radionici, pokazivač se mora poništiti..." i dalje objašnjava postupak preko tipki na tabli !! uz napomenu na kraju
"Ako pokazivač servisnih intervala poništavate sami, nakon 15.000 km ili nakon jedne godine prikazuje se sljedeći servis. Servisni interval se ne utvđuje individulano.
podatke nipošto ne poništavajte IZMEĐU servisnih intervala, kako ne bi došlo do pogrešnih prikaza na pokazivaču"
znači, ne može se ukinuti, ali se može poništiti kad dođe vrijeme na svakih 15.000 km a zamjena ulja se može vršiti između tih zadatih intevala svakih 15.000
ti si napisao da se nikad nisam podvukao pod autoCitaj pazljivo... Nije pitanje jesi li mijenjao ranije i sta hoces, nego imas li uslove, a ti ih NEMAS i moze te izaci skuplja pita neg tepsija i da ne zavrsis posao, o tome ja pricam, ali ti si ocigledno jos uvijek vrlo mlad sa bi to shvatio zato ako sve znas i ako si siguran ne znam zasto onda pitas kako se to radi.
Pricu o tome gdje zavrsava ulje sacuvaj za nekog drugog.
nisam uopšte mlad, baš mlađima ne bi padalo na pamet da se zajebaju s time, to su gotovani koji bi samo sa rukama u džepovima hodali oko auta dok čekaju da neko drugi šta uradi, vjerovatno nesposobni da sebi promjene i gumu na autu
jedini problem koji bi mi se mogao javiti je da nemam potrebne ključeve za skidanje zaštite,
uostalom, znam šta ću, prvi put ću otići u servis, vidjeti kako sve rade i biti na čisto, mogu li to sve ponoviti sam idućeg puta
-
530i
#38 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
De nam uslikaj golfa i kuću i prijateljevu radionicu
Kakva ofirna reklamaža jedno peti put na forumu
PS
Ako vam je glavni kvalitet pljuvačina po konkurenciji ja bih se dobro zapitao...ruska posla po evropskim cijenama - to je moj sud modriča proizvoda...
Kakva ofirna reklamaža jedno peti put na forumu
PS
Ako vam je glavni kvalitet pljuvačina po konkurenciji ja bih se dobro zapitao...ruska posla po evropskim cijenama - to je moj sud modriča proizvoda...
-
Golf 6 80 KS
#39 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
budi tu, nemoj da bi đe otišo dok ja postavim slike530i wrote:De nam uslikaj golfa i kuću i prijateljevu radionicu![]()
Kakva ofirna reklamaža jedno peti put na forumu![]()
čega reklama
ne možeš zajebat njemca koji je dao certifikat, a ti meni pokaži za castrol ili neki drugi koji se prodaju u BH da imaju nešto slično, i jesil siguran da se ne sipa INA negdje u Grudama u Castrolovu ambalažu, ili još gore od INE530i wrote: PS
- sorcerer
#40 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
a sta to fali INI ?
-
Golf 6 80 KS
#41 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
fali joj certifikat od VW za specifikaciju 504 00 i 507 00 a koju IMA Optimasorcerer wrote:a sta to fali INI ?
Last edited by Golf 6 80 KS on 21/03/2013 16:28, edited 1 time in total.
- sorcerer
#42 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
siguran sam da taj certifikat imaju ova ''castrol'' filtrirana ulja sto se prodaju kod nas 
-
Golf 6 80 KS
#43 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
nađi...pokažisorcerer wrote:siguran sam da taj certifikat imaju ova ''castrol'' filtrirana ulja sto se prodaju kod nas
-
GaRGa
#44 Re: Zamjena ulja - kad, kako (Golf 6 1.4)
Golf 6 80 KS wrote:onda mi ostaje samo da rješim bez ovlaštenog servisa poništenje na instrument tabli
da li se može podesit da se više uopšte ne javlja, valjda znam kad sam promijenio i kad opet treba, to sam redovno pratio na bivšem autu, zaokružić na okruglu cifru 10.000/20.000/50.000..... i to je to
ova indikacija na tabli je po meni za ljude koji su poludebili, pa valjda ne znaju kad ponovo trebaju mijenjat ulje, pa ih trbea "podsjetit"
da te ispravim, samo KOMPLETAN debil postavlja ovakva pitanja na forumu. a sad ti nastavi dalje palamudit...