Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
alarm ba
#26 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
MetaBH d.o.o. Sarajevo ovlasteni uvoznik i serviser MetaSystem za Bosnu i Hercegovinu
http://www.meta-bh.com
http://www.alarm.ba
http://www.meta-bh.com
http://www.alarm.ba
-
Sa_u_srcu
#27 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Ne znam odakle vam te informacije da Cobra kosta 500 KM. Ja kada sam je ugradjivao, u Comelu kod Remize u ovlastenom servisu kostala je 650 KM, s tim, da se zakljucavanje i ostale funkcije zadrzavaju na originalnom kljucu vozila.
Uz to, sam dobio i karticu, koja udaljena od vozila 10 metara, onemugacava, bilo kakvo paljenje ili pokretanje motora, cak i ako imate originalan kljuc. Ne znam koliko je Cobra mocna, tj. koliko vrijedi u odnosu na druge, ali mogu reci iz licnog iskustva...nakog kradje golfa 3 kojeg sam imao, 2001 godine, ugradio sam prvi put u Comelu, na tadasnjeg golfa 4 Cobru i nikad nisam imao nikakvih problema, nakog tog auta i na golfu 5 je bio isti alarm. Sada vozim audija, i opet je CObra na njemu, parkiram gdje stignem, i nikada mi auto nije ni pogledano, a ne nesto vise...
Iz ovih razloga, moja preporuka ide za ovaj alarm, i nikada nisam imao, ni najmanji problem sa ovim alarmom, perfektno je radio na svim autima...
Uz to, sam dobio i karticu, koja udaljena od vozila 10 metara, onemugacava, bilo kakvo paljenje ili pokretanje motora, cak i ako imate originalan kljuc. Ne znam koliko je Cobra mocna, tj. koliko vrijedi u odnosu na druge, ali mogu reci iz licnog iskustva...nakog kradje golfa 3 kojeg sam imao, 2001 godine, ugradio sam prvi put u Comelu, na tadasnjeg golfa 4 Cobru i nikad nisam imao nikakvih problema, nakog tog auta i na golfu 5 je bio isti alarm. Sada vozim audija, i opet je CObra na njemu, parkiram gdje stignem, i nikada mi auto nije ni pogledano, a ne nesto vise...
Iz ovih razloga, moja preporuka ide za ovaj alarm, i nikada nisam imao, ni najmanji problem sa ovim alarmom, perfektno je radio na svim autima...
- valter.ba
#28 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Ima li neki novi update koji alarm ugraditi
.
Može li Cobra biti inegrisana uz ključ ili mora onaj privjesak uz ključ?
Može li Cobra biti inegrisana uz ključ ili mora onaj privjesak uz ključ?
- nivla
#29 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
da sad ugradjujem ugradio bih META, ne zato sto mislim da je bolji od kobre nego zato sto nije lijepo kad trebas negdje u pola noci upalit auto pa probudis cijeli komsiluk jer ti alarm nije ocitao karticu
- vjeshalica
- valter.ba
#31 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Hvala
Možda ću ipak Metu samo zbog te kartice.
- Ajs_Nigrutin
#32 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Joj i mene ovo zna raspizditi, znaci Bože. Tlak skoči na milion instant. Jebo te, jednom je očita za sekund, drugi put za 7 sekundi, treći put vidim da je blizu da krene pištati pa krenem pritiskati ono dugme da ga manuelno deaktiviram. Sjećam se, otišao na Boracko jezero, auto tek kupio, prvi put mi bio da se susrećem sa tim alarmom (prije toga imao auto 2000. godište, neko centralno zaključavanje, ništa specijalno, rahat bio), kad je ti počelo pisati, pa čovječe imaš dojam da te ljudi gledaju i kontaju vidi frajera pokušava obiti tuđe auto. E sto se tad isikirah u pm. Sad ovako nekad sa bebom, pa ubacim u auto a pred spavanje, k’o na iglama hoće li nas podići sve na noge ili će očitati normalno. Stvarno stres sveprisutni.
-
husoboss
#33 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Često nepredvidiv s prepoznavanjem kartice, nema pravila je li u dzepu, ili s kljucem za koliko ce je prepoznati. Desavalo mi se da da mahalu probudim jer nije uspio prepoznati a ja ušao
Kakav je Pandora alarm, vidim u posljednje vrijeme da se reklamirau?
- mirsek
#34 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Ja sam namjerno odvojio daljinski od auta i karticu od cobre. Kad ulazim u auto prvo pritisnem na karticu da iskljucim alarm pa tek onda onda otkljucam centralnu od auta i obrnuto kad zakljucavam. Malo duza procedura ali jos veca sigurnost od kradje.
- vjeshalica
#35 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Ja nisam imala tih problema imamo 2 auta sa kobrama. Jedino se znalo desiti da je kasnilo otkljucavanje kad je oslabila baterija. Kad pritisnem otkljicavanje prodje vremena za prvi signal ali otvorim vrata i ne pali ze alarm. Sad su mozda nove verzije kobre poboljsanije u odnosu na te starije.
-
dado_
#36 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Na par auta imao cobru, bateriju mjenjao mjesecno preventivno zbog paljenja, jednom mami dao auto otisla u hr policija dosla koliko je svirao, nije znala zena ugasit
sad na ovom dosla meta, rahatluk
- nivla
#37 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
ja sam prvo kontao da sta ne valja kod moje kobre, dok nisam vidio da i drugi kubure jednako, ukratko ne bih vise nikad kobru, znam da ljudi s metom nemaju ovih problema
na karticama kobre baterija mora biti dobra i mijenjat se najkasnije svako 6 mjeseci, ali nema garancije ni sa novom baterijom da ce na vrijeme ocitati code, to je jednostavno vam kontrole vlasnika
na karticama kobre baterija mora biti dobra i mijenjat se najkasnije svako 6 mjeseci, ali nema garancije ni sa novom baterijom da ce na vrijeme ocitati code, to je jednostavno vam kontrole vlasnika
-
milojicabrzi
#38 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Mora kod privjesak od Cobre imati dobru bateriju, ne treba biti zatrpan negdje u tasni, meni je u novčaniku, pa ako ne prepozna u prvih 10-ak sekundi, ja prinesem novčanik volanu, skoro odmah očita.
To paljenje alarma da ne očita u predviđenom roku, znalo se desiti jednom u 2-3 mjeseca, tako da nije nešto ni strašno ni učestalo.
Ljudi dosta prave grešku, kad se auto otključa, mora se sačekati aktiviranje kodera, pa onda tek zaključati, e tu ljudi prave grešku, siđu da otključaju kad im ostane nešto u autu, a ne ponesu koder, pa odmah zaključaju ili npr. da izvade ceker i odmah zaključaju, bez da je kod očitan, odu kući a za par minuta se upali

To paljenje alarma da ne očita u predviđenom roku, znalo se desiti jednom u 2-3 mjeseca, tako da nije nešto ni strašno ni učestalo.
Ljudi dosta prave grešku, kad se auto otključa, mora se sačekati aktiviranje kodera, pa onda tek zaključati, e tu ljudi prave grešku, siđu da otključaju kad im ostane nešto u autu, a ne ponesu koder, pa odmah zaključaju ili npr. da izvade ceker i odmah zaključaju, bez da je kod očitan, odu kući a za par minuta se upali
- nivla
#39 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
otkljucam auto ne pisne u roku koji je predvidjen zvizdi alarm u 3 ujutru pred zgradom,rf id kartica je uvijek uz kljuc tako da nema smisla da je ne uhvati, desava se previse cesto pa i kad je baterija potpuno nova, koder uvijek nosim sa sobom jer je isti na privjesku s kljucem od autamilojicabrzi wrote: ↑18/04/2023 10:55 Mora kod privjesak od Cobre imati dobru bateriju, ne treba biti zatrpan negdje u tasni, meni je u novčaniku, pa ako ne prepozna u prvih 10-ak sekundi, ja prinesem novčanik volanu, skoro odmah očita.
Ljudi dosta prave grešku, kad se auto otključa, mora se sačekati aktiviranje kodera, pa onda tek zaključati, e tu ljudi prave grešku, siđu da otključaju kad im ostane nešto u autu, a ne ponesu koder, pa odmah zaključaju ili npr. da izvade ceker i odmah zaključaju, bez da je kod očitan, odu kući a za par minuta se upali![]()
![]()
-
milojicabrzi
#40 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
To se ne bi trebalo dešavati, tako da najbolje da ti provjere u čemu je problem... meni se desi da ne očita karticu npr. jednom u 3 mjeseca...
- vjeshalica
#41 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Zimus kad su mi vrata zaledila, i probala da otvorim zadnja nije moglo, i kasnije se kobra upalila valjda kako je auto stajalo na suncu pa brava popustila i detektovalo otvaranje vrata. Mozda treba provjeriti i instalaciju auta za svaki slucaj
- nivla
#42 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
ali se desava i to ne samo meni nego mnogim koji su je ugradili, pa stalno nekom svira na parkingu to smece od alarma, ne znam nikog ko je ugradio od raje da mu se to ne desavamilojicabrzi wrote: ↑18/04/2023 11:15 To se ne bi trebalo dešavati, tako da najbolje da ti provjere u čemu je problem... meni se desi da ne očita karticu npr. jednom u 3 mjeseca...
da ne bude da sad dajem negativne komentare na firmu koja je ugradila, oni su to "provjerili" i sve je ispravno sa instalacijama nego eto tako cim ne ocita trci promijeni bateriju, naravno ne moze bilo koja nego samo varta koju oni prodaju za 5KM, iako i duracell obavlja posao duze od te baterije pa se opet desi da iz cista mira ne ocita karticu
-
saabsa
#43 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Ne zovu ga lopovi džaba blavor 
- Laplace
#44 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Kod mene je protivprovalni sistem koji dosad nije zakazao: parkiram između Golfa i Audija. Jedino se bojim da me neko ne optuži da je od mog auta dobio koroziju.
-
Throttle
#45 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Opela slobodno ostavi s kljucem unutra u bravi, nece ga niko, ljudi imaju dosta problema i bez toga 
- kabal1337
#46 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Zasto je manja sansa, kad cobru da skines sa auta je suvise lahko. + Na to dodaj da se ugradjuje na ista mjesta...
Mislim da sakrivanje modula i maskiranje instalacije da nije nista caprkano doprinosti zastiti, nazlost u vecini slucajeva kobra bas i nije jedna od tih.
- mirsek
#47 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Koliko sam citao, krali su aute sa zederom, lavljom kandzom, ali sa cobrom rijetko ili nikako, ne znam za Mete i druge alarme.kabal1337 wrote: ↑18/04/2023 16:14Zasto je manja sansa, kad cobru da skines sa auta je suvise lahko. + Na to dodaj da se ugradjuje na ista mjesta...
Mislim da sakrivanje modula i maskiranje instalacije da nije nista caprkano doprinosti zastiti, nazlost u vecini slucajeva kobra bas i nije jedna od tih.
Kako ce skinuti cobru kad se aktivira alarm cim otvoris bilo sta a cobra ima svoju vlastitu struju, nije ovisna o akumulatoru i autu ?
I ne moze se tako lako cobra probiti, ja sam isao kod ljudi koji su prije godinama radili u comelu i nisu mogli da moju noviju verziju cobre preprogramiraju mada su satima pokusavali.
- kabal1337
#48 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Pa koja korist ako joj uklonis mozak?mirsek wrote: ↑18/04/2023 17:22Koliko sam citao, krali su aute sa zederom, lavljom kandzom, ali sa cobrom rijetko ili nikako, ne znam za Mete i druge alarme.kabal1337 wrote: ↑18/04/2023 16:14
Zasto je manja sansa, kad cobru da skines sa auta je suvise lahko. + Na to dodaj da se ugradjuje na ista mjesta...
Kako ce skinuti cobru kad se aktivira alarm cim otvoris bilo sta a cobra ima svoju vlastitu struju, nije ovisna o akumulatoru i autu ?
I ne moze se tako lako cobra probiti, ja sam isao kod ljudi koji su prije godinama radili u comelu i nisu mogli da moju noviju verziju cobre preprogramiraju mada su satima pokusavali.
- mirsek
#49 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Ja sam 3 puta mijenjao bateriju na modulima u prethodne 4 godine( imam 2 pa cim prvi prestane raditi ili je pri kraju upalim drugi dok prvom zamjenim bateriju i onda ga ostavim u kuci ugasenog kao rezervu, a i primjetim kad je baterija pri kraju jer trebam biti blize autu da se alarm deaktivira) i nikad mi nisu rekli da moram tacno odredjenu bateriju koristiti.nivla wrote: ↑18/04/2023 11:25ali se desava i to ne samo meni nego mnogim koji su je ugradili, pa stalno nekom svira na parkingu to smece od alarma, ne znam nikog ko je ugradio od raje da mu se to ne desavamilojicabrzi wrote: ↑18/04/2023 11:15 To se ne bi trebalo dešavati, tako da najbolje da ti provjere u čemu je problem... meni se desi da ne očita karticu npr. jednom u 3 mjeseca...
da ne bude da sad dajem negativne komentare na firmu koja je ugradila, oni su to "provjerili" i sve je ispravno sa instalacijama nego eto tako cim ne ocita trci promijeni bateriju, naravno ne moze bilo koja nego samo varta koju oni prodaju za 5KM, iako i duracell obavlja posao duze od te baterije pa se opet desi da iz cista mira ne ocita karticu
Mozda koristimo razlicite verzije cobre.
Last edited by mirsek on 18/04/2023 17:35, edited 1 time in total.
- mirsek
#50 Re: Zasto cobra glasi kao najbolji alarm?
Pa nema koristi slazem se, ali eto konkretno, koliko si cuo da se auta sa cobrom ukralo i koji su to modeli auta bili ?kabal1337 wrote: ↑18/04/2023 17:25Pa koja korist ako joj uklonis mozak?mirsek wrote: ↑18/04/2023 17:22
Koliko sam citao, krali su aute sa zederom, lavljom kandzom, ali sa cobrom rijetko ili nikako, ne znam za Mete i druge alarme.
Ja licno smatram da se cobra od 550 KM isplati na svakom autu od 10.000-50.000 KM i da je bolje rjesenje od zedera, lavlje kandze ili fabricke zastite, preko 50.000 KM bih isao i na kasko.