Instalacija windows 7-ice

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Hell.is.here

#26 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by Hell.is.here »

Jesi li ti prvo formatirao NTFS format pa pokusao instalirati win7?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Qurajber

#27 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by Qurajber »

dinooh wrote:
adincebic wrote:Win 7 ne treba na PC koji ima manje od 1GB rana.
Govorim iz iskustva. Instalirao sam win7 1000x na 1000 razlicitih konfiguracija. Na 512 rama jednostavno ne radi dobro. Cak se desava da na YT zaledi. Bolja varijanta je xp za 512 rama.

Sent from... :)
i znas li sto se meni ovaj blue screen pojavljuje. Nemam vise zivaca da se bavim sa ovim, cijeli dan oko ovog i na kraju nista. Sta mrzim ove dane, kad nista ne ide...
To je zbog memorije. Jedna od te dvije je neispravna. Izvadi prvu odnosno drugu ram pločicu pa uradi instalaciju...
dinooh

#28 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by dinooh »

Prebacio sam sa AHCi na IDE ali ne ide ni tako. Izvadio ovaj Ram koji nije original njegov i opet nece. Sutra nosim u servis pa nek se oni peglaju, ja nemam zivaca vise.
Qurajber

#29 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by Qurajber »

dinooh wrote:Prebacio sam sa AHCi na IDE ali ne ide ni tako. Izvadio ovaj Ram koji nije original njegov i opet nece. Sutra nosim u servis pa nek se oni peglaju, ja nemam zivaca vise.
Sa ACHI na IDE se prebacuje ako se želi instalirati WIN XP a u računaru je SATA HDD. Tako da to nema veze sa tvojim problemom...I kada je to problem ispiše blue screen gdje tačno piše da nije došlo do prepoznavanja hdd-a i da klikneš F3 i napustiš instalaciju. Ti si ubijeđen da je onaj ram modul koji si prije stavio ispravan. Jesi li pokušao razmislit zašto su krenuli problemi sa tim laptopom. Jesi li ubijeđen da HDD potpuno ispravan, jesi li ga testirao....
dinooh

#30 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by dinooh »

Hvala vam, ali sutra ga nosim u servis. Oni ce to rjesit, nije im prvi put. Pokusao sam sa AHCI na IDE jer nije bilo ponudeno ATA sta je Nermin_BH preporucio.
bob12

#31 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by bob12 »

Potšo se ne razumješ baš dobro u informatiku instaliraj linux mint 13 ili ubuntu 12.04,nećeš se pokajati imaš sve programe predinstalirane besplatnu potporu 5 god.jednostavna instalacija .brz je jeftin ,pouzdan za običnog korisnika super.
preporučujem linux mint 13 ,samo malo vini na netu kako šta lai lako je skontaćeš brzo ....
dinooh

#32 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by dinooh »

Ma navikao sam na windows i dzaba, da mi na ovom XP i dalje sve radi kako treba, nikad ne bi promjenio. Ovo mi je prvi put da pokusavam instalirat OS na PC/laptop. Ali opet je dobar, 5 godina izdrzao bez rusenja sistema :D
bob12

#33 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by bob12 »

dinooh wrote:Ma navikao sam na windows i dzaba, da mi na ovom XP i dalje sve radi kako treba, nikad ne bi promjenio. Ovo mi je prvi put da pokusavam instalirat OS na PC/laptop. Ali opet je dobar, 5 godina izdrzao bez rusenja sistema :D

ako budeš probavao pošto će sad xp ističi ažuriranje probaj linux mint odličan je i veoma jednostavan.
Walther

#34 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by Walther »

bob12 wrote:
dinooh wrote:Ma navikao sam na windows i dzaba, da mi na ovom XP i dalje sve radi kako treba, nikad ne bi promjenio. Ovo mi je prvi put da pokusavam instalirat OS na PC/laptop. Ali opet je dobar, 5 godina izdrzao bez rusenja sistema :D

ako budeš probavao pošto će sad xp ističi ažuriranje probaj linux mint odličan je i veoma jednostavan.
a kako ce to xp istici?
Nermin_BH

#35 Re: Odg: Instalacija windows 7-ice

Post by Nermin_BH »

dinooh wrote:Hvala vam, ali sutra ga nosim u servis. Oni ce to rjesit, nije im prvi put. Pokusao sam sa AHCI na IDE jer nije bilo ponudeno ATA sta je Nermin_BH preporucio.
Moja greska ispravio, ja uvijek kod windows 7 moram izgasiti AHCI jer nece da se instalira kao nema driver, tek ga poslje instalacije ukljucim.
bob12

#36 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by bob12 »

Walther wrote:
bob12 wrote:

a kako ce to xp istici?

ja mislim ove god neće ih više windows imati podršku za njih ,ali probaj neki linux nemoraš ga ni instalirati možeš sa usb ili cd probati ,ali i xp možeš nastaviti koristiti ...
dinooh

#37 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by dinooh »

Odnio u servis i za 3 sata me zovu da dodem po laoptop. nisam pitao kako je rjesio ovo sa blue screen, ali sad radi ko zmaj. Win 7 64bit. Je li moguce da se procesor vise grije na 64bit nego na 32bit win 7?
bob12

#38 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by bob12 »

dinooh wrote:Odnio u servis i za 3 sata me zovu da dodem po laoptop. nisam pitao kako je rjesio ovo sa blue screen, ali sad radi ko zmaj. Win 7 64bit. Je li moguce da se procesor vise grije na 64bit nego na 32bit win 7?

probaj neki linux sa live cd nećeš se pokajati ,plavi ekran kod linux ne postoji haha
basicm

#39 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by basicm »

Imam osjecaj da ovdje djeca od 12 godina pisu!
Sta si navalio na linux kad ti covjek fino kaze da hoce win7.
100% je bilo do AHCI, imao sam slican HP i tu je zezao. Inace oni imaju mogucnost otkljucavanja BIOS pa ti win7 bude originalni OEM koji dolazi iz HP.

Sent from my iPhone using Tapatalk
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#40 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by crysis »

Qurajber wrote:
Govorim iz iskustva. Instalirao sam win7 1000x na 1000 razlicitih konfiguracija. Na 512 rama jednostavno ne radi dobro. Cak se desava da na YT zaledi. Bolja varijanta je xp za 512 rama.

Došlo je vrijeme da i za Win XP treba 1GB rama, pogotovo sa današnjim antivirusnim programima, mozilom, chrome-om itd...
nemoj stavljat najnovije antiviruse i programe, npr nero 6 jos uvije obavlja svoj posao nema potrebe za 10-kom. isto tako stariju mozilu i nedat joj da se automatski apdejtuje.
bob12

#41 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by bob12 »

crysis wrote:
Qurajber wrote:

Došlo je vrijeme da i za Win XP treba 1GB rama, pogotovo sa današnjim antivirusnim programima, mozilom, chrome-om itd...
nemoj stavljat najnovije antiviruse i programe, npr nero 6 jos uvije obavlja svoj posao nema potrebe za 10-kom. isto tako stariju mozilu i nedat joj da se automatski apdejtuje.

Šta zar niko ovdje nije čuo za linux hahaha
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#42 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by crysis »

mora da si frisko na linuxu pa ti se svidio
Hell.is.here

#43 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by Hell.is.here »

Ne mora znaciti da je do memorije ili do hdd, ako ga ocitava znaci da je koliko toliko ok... ali mi nisi odg. Na pitanje..

Moze takodjer da bude ako nisi formatirao hdd odnosno pokusavas da preko winxp instaliras win7 i takodjer ako je Fat32 neces uspjeti instalirati win7 ni vistu ni nista, poslusaj sprzi magic partition napravi ga bootable , preko njega napravi particije kakve zelis i formatiraj NTFS, I onda probaj da instaliras win7, a kao sto sam ti ranije rekao da probas sa bootable usb, jer tada nema da nesto ne moze da ocita kao npr los laser od cd/dvd roma ili izgreban cd/dvd i slicna sranja

Hell.is.here

#44 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by Hell.is.here »

Zaboravio sam napomenuti da ti je mozda losa kopija win7

I da pusti ove genijalce sto pricaju o memoriji nidje veze ako je funkcionisao prije pocetka instalacije znaci da i sad funkcionise.

bob12

#45 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by bob12 »

crysis wrote:mora da si frisko na linuxu pa ti se svidio
ma jok odavno ,xp koristim samo zbog offica koji je bolji od libre ..
Nermin_BH

#46 Re: Odg: Instalacija windows 7-ice

Post by Nermin_BH »

Hell.is.here wrote:Ne mora znaciti da je do memorije ili do hdd, ako ga ocitava znaci da je koliko toliko ok... ali mi nisi odg. Na pitanje..

Moze takodjer da bude ako nisi formatirao hdd odnosno pokusavas da preko winxp instaliras win7 i takodjer ako je Fat32 neces uspjeti instalirati win7 ni vistu ni nista, poslusaj sprzi magic partition napravi ga bootable , preko njega napravi particije kakve zelis i formatiraj NTFS, I onda probaj da instaliras win7, a kao sto sam ti ranije rekao da probas sa bootable usb, jer tada nema da nesto ne moze da ocita kao npr los laser od cd/dvd roma ili izgreban cd/dvd i slicna sranja

Sistemska particija da bude FAT 32 ? Ne znam ko bi to tako stavio. Covjek je popravio laptop, ne kontam sta sad pisete.
south

#47 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by south »

Intel (R) Pentium (R) Dual CPU E2140 @1.60GHz 1.60GHz
Ram 1,00GB
Graficka ATI Radeon X1050
Win7 radi bez problema i uopste nije nista sporo ;-) :-D
vedo_dz

#48 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by vedo_dz »

Probacu ovdje da ne otvaram novu temu potrebna mi je instalacija windows 7 profesional ili ultimate 64bit ali bez kljuca ubiti da je orginalna instalacija kljuc imam za ultimate verziju profesional mogu nabavit od prijatelja samo nemam instalaciju navedenu hvala unaprijed
Qurajber

#49 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by Qurajber »

basicm wrote:Imam osjecaj da ovdje djeca od 12 godina pisu!
Sta si navalio na linux kad ti covjek fino kaze da hoce win7.
100% je bilo do AHCI, imao sam slican HP i tu je zezao. Inace oni imaju mogucnost otkljucavanja BIOS pa ti win7 bude originalni OEM koji dolazi iz HP.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo je do sada nešto najpametnije što sam pročitao. Kako to do sada nisam vidio...
vedo_dz

#50 Re: Instalacija windows 7-ice

Post by vedo_dz »

jel neko ima link na pp za windows 7 bez kljuca fabricka verzija
Post Reply