Vijesti iz Tuzle
-
Kompljikator
25.02.2005
Kino Mladost
Rambo Amadeus (ulaz 7KM)
Kino Mladost
Rambo Amadeus (ulaz 7KM)
Last edited by Kompljikator on 25/02/2005 17:01, edited 1 time in total.
-
RPM
IVO POGORELIĆ USKORO U TUZLI
Jedan od vodećih svjetskih pijanista Ivo Pogorelić održat će 22. marta koncert u Tuzli. Kako je saopćeno iz Bosanskog kulturnog centra Tuzli, ustanovi koja organizira ovaj događaj, koncert će biti održan u velikoj dvorani BKC-a s početkom u 20.00 sati. U BKC kažu da će se, zbog velikog interesovanja za ovaj događaj i ograničenog broja mjesta, prodaja ulaznica vršiti samo u Marketing službi BKC Tuzla. U prodaji će biti 600 karata koje će se moći nabaviti po cijenama od 80 KM, 60 KM, 40 KM i za zadnja tri reda dvorane po 20 KM.
http://www.radioslon.ba/bih/default.asp ... 1621&mnu=3
Jedan od vodećih svjetskih pijanista Ivo Pogorelić održat će 22. marta koncert u Tuzli. Kako je saopćeno iz Bosanskog kulturnog centra Tuzli, ustanovi koja organizira ovaj događaj, koncert će biti održan u velikoj dvorani BKC-a s početkom u 20.00 sati. U BKC kažu da će se, zbog velikog interesovanja za ovaj događaj i ograničenog broja mjesta, prodaja ulaznica vršiti samo u Marketing službi BKC Tuzla. U prodaji će biti 600 karata koje će se moći nabaviti po cijenama od 80 KM, 60 KM, 40 KM i za zadnja tri reda dvorane po 20 KM.
http://www.radioslon.ba/bih/default.asp ... 1621&mnu=3
-
cackalica
vako...gostovo nam je napokon i ivo pogorelic...ovog puta nije zaobisao tuzlu...na koncertu nisam bila - nazlost...to nije bilo fizicki izvodljivo...no oni koji su ga slusali kazu da gotovo nisu mogli prepoznati djela koja je svirao..no ivo pogorelic to sebi naravno moze da dozvoli...tome ne treba da se cudimo nego da se zapitamo zasto?..dva dana poslije ,nastupao je i u sarajevu...ovdje su karte bile rasprodane i prije nego li su se pojavili plakati
za 2, 3 i 4. april su najavljeni koncerti prof.mirka duseka...to je zapravo promocija njegovog doktorata..zajedno s njim nastupace i svi njegovi nekadasnji ucenici koji su pak danas rasprseni po svijetu..tog zadnjeg dana.dakle 4.dirigovat ce profesor sarajevskoj filharmoniji
24, aprila ce tuzla opet biti cenar muzickih zbivanja.. ugostit ce ucenike osnovnih i srednjih muzickih skola.ali i studente iz federacije bih.rijec je o takmicenju.
eto toliko..
za 2, 3 i 4. april su najavljeni koncerti prof.mirka duseka...to je zapravo promocija njegovog doktorata..zajedno s njim nastupace i svi njegovi nekadasnji ucenici koji su pak danas rasprseni po svijetu..tog zadnjeg dana.dakle 4.dirigovat ce profesor sarajevskoj filharmoniji
24, aprila ce tuzla opet biti cenar muzickih zbivanja.. ugostit ce ucenike osnovnih i srednjih muzickih skola.ali i studente iz federacije bih.rijec je o takmicenju.
eto toliko..
-
Kompljikator
08. aprila 2005. godine
SKROZ
Dom Mladih
ulaz: ?????
SKROZ
Dom Mladih
-
sunday_morning
oooooo...jupi..na ovo se cekalo!Kompljikator wrote:08. aprila 2005. godine
SKROZ![]()
Dom Mladih
hvala Kompljikator, uljepsao si mi dan
-
fukara_tz
Uhapšen Leća
(nezavisne)
Uhapšen još jedan student Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu
Sin ministra dilao heroin
Alečković, apsolvent na Fakultetu kriminalističkih nauka u Sarajevu, u čijem su iznajmljenom stanu u Ulici Envera Šehovića u Sarajevu policajci pronašli 12 paketića sa heroinom, sin je uglednih roditelja.
Zlata Žigić, njegova majka, aktualna je ministrica nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, dok je Alečkovićev otac Ahmed ljekar u Kliničkom centru Tuzla .
Krivična prijava podnesena je i protiv Nedimove djevojke Brčanke Majde D. (23), studentice Pravnog fakulteta u Sarajevu, zbog ˝omogućavanja uzimanja droga˝, dok su Danijel K. (31) i Vahid H. (29) osumnjičeni da su posjedovali drogu.
U istrazi inspektora Odjeljenja za borbu protiv narkomanije sarajevskog MUP-a, ustanovljeno je da je Alečković u protekla tri mjeseca kontaktirao sa nepoznatim licima od kojih je kupovao heroin. Drogu je prepakirao u iznajmljenom stanu koji dijeli sa Majdom K. u Ulici Envera Šehovića i preprodavao ovisnicima u Sarajevu, među kojima su bili Danijel i Vahid.
˝Nevjerovatno je šta se dešava. Sramota je da bilo koji student rastura drogu. Možda bih nekako i razumio da momak studira umjetnost ili nešto u tom hipi stilu, ali radi se o studentu kriminalistike koji je sutra možda mogao postati i inspektor˝, rekao je Cvjetin Marić, načelnik Odjeljenja za borbu protiv narkomanije sarajevskog MUP-a.
Ovo je već drugi slučaj u posljednjih mjesec dana da studenti kriminalistike budu uhapšeni zbog rasturanja droge. Alen Džinić, takođe apsolvent Fakulteta kriminalističkih nauka, uhapšen je 24. marta, zbog sumnje da je preprodavao marihuanu. Džiniću je u preprodaji droge pomagao Jasmin Habota, član Omladinskog odbora Stranke demokratske akcije sarajevske opštine Centar.
Policajci su prilikom pretresa Džinićevog iznajmljenog stana pronašli kilogram marihuane.
D. MUMINOVIĆ
(nezavisne)
Uhapšen još jedan student Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu
Sin ministra dilao heroin
Alečković, apsolvent na Fakultetu kriminalističkih nauka u Sarajevu, u čijem su iznajmljenom stanu u Ulici Envera Šehovića u Sarajevu policajci pronašli 12 paketića sa heroinom, sin je uglednih roditelja.
Zlata Žigić, njegova majka, aktualna je ministrica nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, dok je Alečkovićev otac Ahmed ljekar u Kliničkom centru Tuzla .
Krivična prijava podnesena je i protiv Nedimove djevojke Brčanke Majde D. (23), studentice Pravnog fakulteta u Sarajevu, zbog ˝omogućavanja uzimanja droga˝, dok su Danijel K. (31) i Vahid H. (29) osumnjičeni da su posjedovali drogu.
U istrazi inspektora Odjeljenja za borbu protiv narkomanije sarajevskog MUP-a, ustanovljeno je da je Alečković u protekla tri mjeseca kontaktirao sa nepoznatim licima od kojih je kupovao heroin. Drogu je prepakirao u iznajmljenom stanu koji dijeli sa Majdom K. u Ulici Envera Šehovića i preprodavao ovisnicima u Sarajevu, među kojima su bili Danijel i Vahid.
˝Nevjerovatno je šta se dešava. Sramota je da bilo koji student rastura drogu. Možda bih nekako i razumio da momak studira umjetnost ili nešto u tom hipi stilu, ali radi se o studentu kriminalistike koji je sutra možda mogao postati i inspektor˝, rekao je Cvjetin Marić, načelnik Odjeljenja za borbu protiv narkomanije sarajevskog MUP-a.
Ovo je već drugi slučaj u posljednjih mjesec dana da studenti kriminalistike budu uhapšeni zbog rasturanja droge. Alen Džinić, takođe apsolvent Fakulteta kriminalističkih nauka, uhapšen je 24. marta, zbog sumnje da je preprodavao marihuanu. Džiniću je u preprodaji droge pomagao Jasmin Habota, član Omladinskog odbora Stranke demokratske akcije sarajevske opštine Centar.
Policajci su prilikom pretresa Džinićevog iznajmljenog stana pronašli kilogram marihuane.
D. MUMINOVIĆ
- Alfons Kauders
Da sam se iznenadio - nisam.fukara_tz wrote:Uhapšen Leća
D. MUMINOVIĆ
Samo me iznenadjuje tolika "paznja" koju su slucaju posvetile nase novine... Da li je to radi tog sto je Leca student kriminalistike, ili slucajno ima veze sa njegovim ili Majdinim starcima, tj. s politikom. U Oslobodjenju prozivaju i Izeta Zigica, fakat nema smisla...
Nije bilo potrebe da se na taj nacin pise u novinama, ipak su pretjerali, pa toliko prostora u crnoj hronici ne dobiju ubice !
- Alfons Kauders
Vodila je, dok je nije neko nazvo u kontakt programu i pito kako ona moze voditi tu sekciju, a sin joj se uzima...fukara_tz wrote:Ma nisam ni ja iznenadjen![]()
Novinarima je interesatno vjerovatno radi roditelja. Hebote pa Zlata Zigic ja mislim da vodi onu sekciju protiv narkomanije na medicini
Sami su sebi krivi, al ipak mi ih je zao, gradski je to svijet...
Nek nasim novinarima i drotovima nije interesantno kad dodju kriminalci u grad i pokupuju sve sto je vrijedno, nek ih zanimaju ovisnici, sitni dileri i jalija, jebo ih Leca, sta ljudi rade po Tuzli i Sarajevu on je nista !
-
fukara_tz
Ma da ti pravo kazem nije mi zao nikoga ko se drogira. Imaju ba ljudi sve u zivotu pa ne znaju vise sta ce od sebe pa hajmo se drogirat.
Kad kazu roditelji kao nisu znali da mu se dijete drogira, ne znam jesil cuo prosle godine je to nekako bilo kad su se djeca u Gimnaziji drogirala pa neko od profesora ih valjda ufatio. I na kraju se sve zataskalo jer se radilo o djeci javnih licnosti u Tuzli. Jebote vaznije da carsija ne sazna, nego zdravlje djeteta. Ma moj ne bi jeo danima sta bi mu uradio
Ma policija je ko mudo. Kaznice oni mene sto pojas ne zavezem, a tim krupnim ribama sto ti kazes niko nista ne smije.
I svasta bi jos dodo al ne smijem, kad citam vijesti Alfonso malo malo pa napisu, neko je na forumu rekao ovo rekao ono
pa zato vako uopsteno
mada se medju gradskom rajom zna sta je i kako je 
Kad kazu roditelji kao nisu znali da mu se dijete drogira, ne znam jesil cuo prosle godine je to nekako bilo kad su se djeca u Gimnaziji drogirala pa neko od profesora ih valjda ufatio. I na kraju se sve zataskalo jer se radilo o djeci javnih licnosti u Tuzli. Jebote vaznije da carsija ne sazna, nego zdravlje djeteta. Ma moj ne bi jeo danima sta bi mu uradio
Ma policija je ko mudo. Kaznice oni mene sto pojas ne zavezem, a tim krupnim ribama sto ti kazes niko nista ne smije.
I svasta bi jos dodo al ne smijem, kad citam vijesti Alfonso malo malo pa napisu, neko je na forumu rekao ovo rekao ono
- Alfons Kauders
Zao mi je, dzaba. Kod nas ljudi na takav svijet gledaju kao na okorjele kriminalce, a rijec je o jebenoj bolesti... Naravno za prodaju nema opravdanja, ali vecinu tih ljudi upravo vlastita ovisnost dovede do dilanja...fukara_tz wrote:Ma da ti pravo kazem nije mi zao nikoga ko se drogira. Imaju ba ljudi sve u zivotu pa ne znaju vise sta ce od sebe pa hajmo se drogirat.
Kad kazu roditelji kao nisu znali da mu se dijete drogira, ne znam jesil cuo prosle godine je to nekako bilo kad su se djeca u Gimnaziji drogirala pa neko od profesora ih valjda ufatio. I na kraju se sve zataskalo jer se radilo o djeci javnih licnosti u Tuzli. Jebote vaznije da carsija ne sazna, nego zdravlje djeteta. Ma moj ne bi jeo danima sta bi mu uradio![]()
I svasta bi jos dodo al ne smijem, kad citam vijesti Alfonso malo malo pa napisu, neko je na forumu rekao ovo rekao onopa zato vako uopsteno
mada se medju gradskom rajom zna sta je i kako je
Policija je smijesna, ganjaju djecu po Banji, prave ko fol racije po kaficima, bijedno, cijeli grad zna sta se sve radi, a oni se prave mutavi...
-
fukara_tz
Ma znas sto sam reko da mi nije zao, imam u komsilluku jednog malog izbacen iz srednje skole jer se drogiro. Drugi razred srednje, i sta ono zna sta je droga. I sad ti njegovi roditelji umjesto da ga kazne, oni ga nagradjuju kupuju mu sto stignu, ugadjaju i sl i nedavno sam cuo da je poceo da krade. A ima sve, fino zive, situirani, pa zato kazem takvih mi nije zao koji od dosade, ono dobije sve sto ima eh ode on frajercic da se drogira. Na takve sam nazovi narkomane mislio. A ovim pravim zelim brzo ozdravljenje i da se skinu s toga kako znaju 
I jos nesto za policiju, neko su me vece zaustavili ondje kod rudarskog instituta i sad pojacana muzika kod mene bila. Kad ce ti on meni ni dobro vece ni pomoz Bog, kaze kod tebe veselo u autu. Ja reko sta trebam, kaze sto si kao tako nervozan vako nako. Ma mislim se ides u pm boli tebe jel kod mene pojacano il smanjeno, nek radi svoj poso. A naravno vikendom ih ima na sve strane
I znamo da doticni "Tuzlak" razjebe sjelo gdje god dodje i niko mi nista ne smije. Cak ni policija dodju i gledaju dok on ne zavrsi sa lumpovanjem, a posten svijet koji se tu slucajno zadesi zaplati.
I jos nesto za policiju, neko su me vece zaustavili ondje kod rudarskog instituta i sad pojacana muzika kod mene bila. Kad ce ti on meni ni dobro vece ni pomoz Bog, kaze kod tebe veselo u autu. Ja reko sta trebam, kaze sto si kao tako nervozan vako nako. Ma mislim se ides u pm boli tebe jel kod mene pojacano il smanjeno, nek radi svoj poso. A naravno vikendom ih ima na sve strane
I znamo da doticni "Tuzlak" razjebe sjelo gdje god dodje i niko mi nista ne smije. Cak ni policija dodju i gledaju dok on ne zavrsi sa lumpovanjem, a posten svijet koji se tu slucajno zadesi zaplati.
- Alfons Kauders
Za nasu policiju se vazda moze dodat "jos nesto"...fukara_tz wrote:Ma znas sto sam reko da mi nije zao, imam u komsilluku jednog malog izbacen iz srednje skole jer se drogiro. Drugi razred srednje, i sta ono zna sta je droga. I sad ti njegovi roditelji umjesto da ga kazne, oni ga nagradjuju kupuju mu sto stignu, ugadjaju i sl i nedavno sam cuo da je poceo da krade. A ima sve, fino zive, situirani, pa zato kazem takvih mi nije zao koji od dosade, ono dobije sve sto ima eh ode on frajercic da se drogira. Na takve sam nazovi narkomane mislio. A ovim pravim zelim brzo ozdravljenje i da se skinu s toga kako znaju
-
sunday_morning
zapocet cu istim: da sam iznenadjena, nisam. ali zalosno je sto se kroz ovo sve, jedva docekalo spomenuti ime mame i babe koji su eto uspjesni, poznati i sl. zalosno je i sto je prof. Zigic vodila sekciju za borbu protiv droge...ali jel se tome treba smijati?! mozda je to bila njena zelja da pomogne drugima ako vec nije najuspjesnija u odgoju svoga sina. kakva god da je u politici ruku na srce to je vrhunski profesor. njena predavanja, njeno obecanje, zelja da prenese znanje je nesto sto se rijetko moze sresti na BH univerzitetima. i kada se vec koristi prilika da se pominje njeno ime u losem kontekstu, ja cu iskoristiti da je pomenem u najsvjetlijem (bez obzira sto mislim i dalje da je losa ministrica, neka se vrati potpuno na fax i radi ono u cemu je najbolja jer je vrhunska profesorica)fukara_tz wrote:Uhapšen Leća
.......................
Džiniću je u preprodaji droge pomagao Jasmin Habota, član Omladinskog odbora Stranke demokratske akcije sarajevske opštine Centar.
ovo gore boldirano je drugi par opanaka...ipak ne mogu da odolim a da ne kazem koliko je sve to smijesno, zalosno i pateticno u isto vrijeme. MUP-ovci i dalje vjeruju da su hipici i umjetnici negativci, drogerasi i sl. a studenti ekonomije, prava, kriminalistike cvjecke. i dok ovi prvi zive ''larpurlartizam'' ili se bar trude, drugi slusaju (da malo generaliziram) Stoju, nose sinteticne kosulje, locu do iznemoglosti, odvaljuju se kojekakvim drogama i onda se cudimo sto im zasjede i akcije propadaju!? zato nasi slikari ne mogu prodavati svoja djela skuplja od 150 KM...sta mi znamo sta je umjetnost...i jos dalje..ko su i sta su umjetnici, sve su to hipiji i drogerasi!
al' eto sad znamo da je u politiku najbolje otici. posebno u ove omladinske ogranke...
P.S. neka oproste svi koji su se osjetili povrijedjeni postom, ali bila sam isprovocirana nasim predrasudama..pa dokle vise!?
-
fukara_tz
Danas odrzana tradicionalna trka Vivicita, start je bio na Brcanskoj malti, cilj kod zgrade Opcine Tuzla . Ucestvovali su i atleticari iz Zenice, Sarajeva, Banjaluke i Beograda...
Sunday no sikiriki vodim te na Osmana Hadzica u srijedu u Romi
cijena 10KM, mislim da je za djevojke besplatno 
MIlenko Iliktarevic novi direktor Narodnog pozorista Tuzla...
Kako je Sloboda igrala danas?
Sunday no sikiriki vodim te na Osmana Hadzica u srijedu u Romi
MIlenko Iliktarevic novi direktor Narodnog pozorista Tuzla...
Kako je Sloboda igrala danas?
-
fukara_tz
Joj drug nemam pojma, niko vise ne prica o tome..a sevap bi bilo da nam naprave stadion kako treba.Raspitacu se malo
Malo prije javise da su clanice karate kluba Sinbra Tuzla koje su u sastavu BiH reprezentacije otisle na takmicenje u Istanbul osvojile dvije medalje i to Mirsada Suljkanovic prvoj mjesto u svojoj kategoriji i Merima Softic 3 mjesto. Eto cestitam
jos dvije medalje za BiH 
Malo prije javise da su clanice karate kluba Sinbra Tuzla koje su u sastavu BiH reprezentacije otisle na takmicenje u Istanbul osvojile dvije medalje i to Mirsada Suljkanovic prvoj mjesto u svojoj kategoriji i Merima Softic 3 mjesto. Eto cestitam
-
Drumer
Eh da i ja napisem nesto u vezi tog usmrdjelog Leće. Ma nek su ga baaaaaaaaaaaa uhapsili. Jos samo da nadju nekog sa velikom Comagom da ga naguzi u zatvoru, u kojem ce nadam se zavrsit.I on i svi ti nafurani mamini i tatini sinovi. Sve su to nehljebovici. I ovaj momak sto je reko da mu je zao jer je to ipak carsijska raja, ma jarane zajebi ti to baaaaaa, nigdje tu cojka nema, a ne znam zasto bi to bilo neko mjerilo. Cuj carsija. Ma mi nismo ni blizu carsije burazeru. Niti cemo kada biti. Toliko za sada...haj vozdrex...
-
sunday_morning
evo malo up-date-a
u subotu je otvorena CVJECARNICA, ex-HD. sto se tice ambijenta, sredjeno jeste, neke toplije boje, ali ipak nije ono sto sam ocekivala. jedan zid je obojen, neki likovi iz alan forda, ali vidi se da je to sve na brzinu. drugi zid i ostale karafeke ce raditi haman usput..elem, pola kafica ima neku sterilnu atmosferu pa sam se malo razocarala...
svirali su Big Brother, bilo je dosta raje i to je to..
ko je bio od forumasa (osim mene)
?
u subotu je otvorena CVJECARNICA, ex-HD. sto se tice ambijenta, sredjeno jeste, neke toplije boje, ali ipak nije ono sto sam ocekivala. jedan zid je obojen, neki likovi iz alan forda, ali vidi se da je to sve na brzinu. drugi zid i ostale karafeke ce raditi haman usput..elem, pola kafica ima neku sterilnu atmosferu pa sam se malo razocarala...
ko je bio od forumasa (osim mene)
- Alfons Kauders
Nije mi mjerilo to sto je carsijska raja, znam stotine ljudi koji su carsijska raja, pa im ja oraha iz ruke ne bi uzeo... Zao mi je sto je lik propo, sto je bolestan, sto je jos povuko sa sobom curu, zao mi je i njihovih porodica. Nije bitno jel seljacina iz neke vukojebine gdje se jos snijeg nije otopio, il je rodjen u po grada.Drumer wrote:Eh da i ja napisem nesto u vezi tog usmrdjelog Leće. Ma nek su ga baaaaaaaaaaaa uhapsili. Jos samo da nadju nekog sa velikom Comagom da ga naguzi u zatvoru, u kojem ce nadam se zavrsit.I on i svi ti nafurani mamini i tatini sinovi. Sve su to nehljebovici. I ovaj momak sto je reko da mu je zao jer je to ipak carsijska raja, ma jarane zajebi ti to baaaaaa, nigdje tu cojka nema, a ne znam zasto bi to bilo neko mjerilo. Cuj carsija. Ma mi nismo ni blizu carsije burazeru. Niti cemo kada biti. Toliko za sada...haj vozdrex...
Ako tebi nije - onda mi je zao i tebe...
P.S.
Citam u novinama neki dan da mu je odredjen pritvor, 30 dana, jel ti drago ?
Last edited by Alfons Kauders on 28/04/2005 16:14, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
Niko...sunday_morning wrote:evo malo up-date-a![]()
ko je bio od forumasa (osim mene)?
Bio sam prije par dana dole i nije mi se dopalo - ni uredjenje, ni muzika, moglo je ono i puuuno bolje...