Opali samarcinu...ako ti ne znas zasto, ona ce se sjetiti !?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

xx-yy

#26 Re: Opali samarcinu...ako ti ne znas zasto, ona ce se sjetit

Post by xx-yy »

Arrival wrote:
Fair Life wrote:
[img]http://www.bhdani.com/img/logop12.gif[/img][color=white]__[/color][size=117][b]Broj 399 - 02.04.2005.[/b][/size] wrote:Zakoni i federalni poslanici

Šamaranje žena nije krivično djelo!?

Poslanici sa kojima smo nezvanično razgovarali o prijedlogu ovog zakona objašnjavaju da ukoliko je neko nasilnik u porodici, svakako mora krivično odgovarati, ali ne i oni koji "samo ošamare svoju ženu"?! (Dž.K.D.

krajnje je vrijeme da ovaj zakon ugleda svjetlo dana , joj joj tugo naša kakvi nas šupljoglavci vode i uređuju državu :(
whow

Post by whow »

Pa ovi gore navedeni kretenizmi od komentara su van svake pameti.
Muskarci koji imaju ovakve stavove o zenama su vjerovatno ili pederi ili mentalni bolesnici, ili su ruzni rahiticni i isfrustrirani te ih kao takve ni rodena majka realno nije mogla voljela te taj nedostatak materinske ljubavi ispoljavaju u vidu maloumno-primitivnih komentara .
digger

#28 Re: Opali samarcinu...ako ti ne znas zasto, ona ce se sjetit

Post by digger »

HRVAT-BIH wrote:izvrstan akt kopiranja s http://www.skepticsannotatedbible.com i slicnih stranica. ajmo nesto i iz islama staviti radi politicke korektnosti.
Nikada nisam studirao Bibliju/Sveto Pismo niti Kur'an. Ako imas islamski link, posalji. Sve sto se identifikuje sa istinom, neka se zna. Ako smatras da je navod netacan, to iznesi ovdje.

Samo se nemoj zamarati oko istrage na cijoj sam ja strani, jer te strane nema. Bar ne po religioznoj liniji.

Mozda si do sada primjetio da ja ne podnosim "fatmircice" pa i ako dolaze pod drugacijim imenom sa hriscanske ili neke trece strane.

Nista nije ucinilo ovu zemlju problematicnijom i jadnijom nego religiozne razmirice. A ako to smetnes trenutno s uma, onda ces vidjeti da uvijek ima morona koji ce u gornjem naci opravdanje za neke svoje postupke bez obzira kojoj religiji pripadaju.
winetou

Post by winetou »

I ženomrzitelji šta se desi onda kad vam se rodi kćerka ? :-) :D
secretlover

Post by secretlover »

U mene komsija meho kad vrelom peglom ispegla komsinicu sejdu po ledjima citav komisluk cuje njeno zapomaganje i kuknjavu. Nemoj - jooooooj, nemoj, a meni srce ko planina, nek se zna da jos ima ljudi sa kičmom, a ne pederčića kao ovaj whow i slični.

Sto komšija meho kaže :"Nema kurve bez ožiljaka", pa joj još cigaru na ledjima ugasi. Sutra sejda još bolja nego što je bila, pa svoga "medu" grli i ljubi ;).
sojka

Post by sojka »

Nista nije ucinilo ovu zemlju problematicnijom i jadnijom, nego religiozne razmirice
:)
Potpisujem!

Mada vas respekt onima koji nose vjeru u srcu, a ne na jeziku!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Podsjeti me na onaj "vic" kad Mujo ulazi u kucu i s vrata pocinje da mlati Fatu. Ova se buni "Sta ti je bolan, sta sam uradila?", a Mujo ce "Suti, da znam sta si uradila jos bi te vise mlatio!" :shock: :D
sojka

Post by sojka »

:lol: :lol: :lol: :lol:
mazohizam :D :lol:
HRVAT-BIH

#34 Re: Opali samarcinu...ako ti ne znas zasto, ona ce se sjetit

Post by HRVAT-BIH »

digger wrote:Nikada nisam studirao Bibliju/Sveto Pismo niti Kur'an. Ako imas islamski link, posalji. Sve sto se identifikuje sa istinom, neka se zna. Ako smatras da je navod netacan, to iznesi ovdje.
necu iz vise razloga: jer to spada u podforum religija; ne zelim podcjenjivati forumase koji su sigurno sposobni te linkove i sami naci; ne zelim ulaziti u bespotrebne diskusije sa svakakvim tipovima koji ce trubiti svoje i ne slusajuci sta uopce pises; kao sto si rekao: "nista nije ucinilo ovu zemlju problematicnijom i jadnijom nego religiozne razmirice". sto mislim o ovome tekstu vec sam ti rekao.
digger wrote:Samo se nemoj zamarati oko istrage na cijoj sam ja strani, jer te strane nema. Bar ne po religioznoj liniji.
to je tvoja stvar..
digger wrote:A ako to smetnes trenutno s uma, onda ces vidjeti da uvijek ima morona koji ce u gornjem naci opravdanje za neke svoje postupke bez obzira kojoj religiji pripadaju.
u slucaju krscanstva ces naci jako malo takvih ljudi, koji ce doslovice shvatati ovaj tekst i primjenjivati ga, a sve i ako to pozele, nece im biti omoguceno zakonima zemalja u kojima zive krscani kao vecina. evo ti i jedna zanimljiva vijest o indoneziji od danas kad hoces linkove, nije nikakva provokacija, samo me iznenadilo cime se oni zamaraju: http://www.hrt.hr/vijesti/HRT0013.html
Toozla

Post by Toozla »

secretlover wrote:U mene komsija meho kad vrelom peglom ispegla komsinicu sejdu po ledjima citav komisluk cuje njeno zapomaganje i kuknjavu. Nemoj - jooooooj, nemoj, a meni srce ko planina, nek se zna da jos ima ljudi sa kičmom, a ne pederčića kao ovaj whow i slični.

Sto komšija meho kaže :"Nema kurve bez ožiljaka", pa joj još cigaru na ledjima ugasi. Sutra sejda još bolja nego što je bila, pa svoga "medu" grli i ljubi ;).
a kicmena mozdina je sve sto imaju od mozga...
HRVAT-BIH

Post by HRVAT-BIH »

Toozla wrote:a kicmena mozdina je sve sto imaju od mozga...
...a uz to su vjerojatno i impotentni, pa preventivno djeluju.
digger

#37 Re: Opali samarcinu...ako ti ne znas zasto, ona ce se sjetit

Post by digger »

HRVAT-BIH wrote:
digger wrote:A ako to smetnes trenutno s uma, onda ces vidjeti da uvijek ima morona koji ce u gornjem naci opravdanje za neke svoje postupke bez obzira kojoj religiji pripadaju.
u slucaju krscanstva ces naci jako malo takvih ljudi, koji ce doslovice shvatati ovaj tekst i primjenjivati ga, a sve i ako to pozele, nece im biti omoguceno zakonima zemalja u kojima zive krscani kao vecina....
Ne mozes garantovati tako nesto jer malo znas o drugima. N. pr., zakon u SAD je da mozes imati samo jednu zenu (Bush dobio izbore na ovo), ali Utah ima mormonske zakone i "familije" sa vise zena, na koje se federalne vlasti prave kao da ne postoje.

A ako mislis da hriscani ne mogu da shvate religiju svako na svoj nacin, svjez primjer je kriscanska zemlja: Ruanda.

Nisam religiozan, ali ti ovo mogu garantovati: nema toga vjernika koji bar ponesto zna iz religioznih napisa i koji neke od tih nece primjeniti kada i kako mu licno odgovaraju. I ja nekada za istnito kazem: Boga mi!

Problem je ostati uvijek vjeran i cestit i drzati se samo onih dobrih. A takvi koji su religiozni i imaju visoku individualnu etiku i moral nema previse, i vjerovatno su podijeljeni jednako izmedju kriscanstva, islama, judaizma i drugih religija.
HRVAT-BIH

#38 Re: Opali samarcinu...ako ti ne znas zasto, ona ce se sjetit

Post by HRVAT-BIH »

digger wrote:Ne mozes garantovati tako nesto jer malo znas o drugima. N. pr., zakon u SAD je da mozes imati samo jednu zenu (Bush dobio izbore na ovo), ali Utah ima mormonske zakone i "familije" sa vise zena, na koje se federalne vlasti prave kao da ne postoje.
niti jedna krscanska zajednica ne smatra mormone krscanima. prave se da ne postoje jer je iz dobrovoljnih razloga i ne ulaze u to. medjutim dovoljno je da zena nazove na telefon da takvo sto ne zeli i gotovo je. nitko je ne smije prisiljavati na bilo sto.
digger wrote:A ako mislis da hriscani ne mogu da shvate religiju svako na svoj nacin, svjez primjer je kriscanska zemlja: Ruanda.
sukob u ruandi nije bio bas religiozne prirode i nema veze sa ovom temom o sjeci ruke zenama i smanjenom pravu zena. ali svakako u svim zaostalijim drustvima zene imaju manja prava. kako se drustva razvijaju i zivotinje dobijaju odredjena prava i ne mozes niti sa njima raditi sto zelis, a kamoli s ljudima.

digger wrote:Nisam religiozan, ali ti ovo mogu garantovati: nema toga vjernika koji bar ponesto zna iz religioznih napisa i koji neke od tih nece primjeniti kada i kako mu licno odgovaraju. I ja nekada za istnito kazem: Boga mi!
ljudi tendiraju da sve tumace u svoju korist iz egoizma, ali ovisi kako on shvaca te napise...
digger wrote:Problem je ostati uvijek vjeran i cestit i drzati se samo onih dobrih. A takvi koji su religiozni i imaju visoku individualnu etiku i moral nema previse, i vjerovatno su podijeljeni jednako izmedju kriscanstva, islama, judaizma i drugih religija. [/b]
ma to nema veze s religijom. zaboravio si i ateizam napomenuti, ima ih i tu jako puno, mozda cak i vise!
melina

Post by melina »

Poslanici sa kojima smo nezvanično razgovarali o prijedlogu ovog zakona objašnjavaju da ukoliko je neko nasilnik u porodici, svakako mora krivično odgovarati, ali ne i oni koji "samo ošamare svoju ženu"?!

ova pitanja treba zvanicno postavljati, bas me zanima koji od poslanika u svojoj kuci red zavodi samarom... :-?

samo nisu oni bas tako glupi da nam otvore srce na tu temu :roll:

mogli bi pokusati da'' samo samaranje'' uvedu u parlamentarne klupe, kao jedan od argumenata prilikom rasprave o zakonskim prijedlozima, mozda se nesto promjeni ''na bolje'' u ovoj nasoj federaciji, kad je to vec tako dobra metoda u raspravama...

ako nista postali bi zanimljiviji za gledati....

:x
HRVAT-BIH

Post by HRVAT-BIH »

melina wrote:mogli bi pokusati da'' samo samaranje'' uvedu u parlamentarne klupe, kao jedan od argumenata prilikom rasprave o zakonskim prijedlozima
ja sam za, jako dobar prijedlog!

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Dok god zena na samaru ne uzvrati nogom "po mudima" biti ce samaranja.

Biti ce bolje... za jedno pedeset godina.
stokaindahaus

Post by stokaindahaus »

I onda se primitivci pitaju zashto nas ne zhele u EU???....E moj Fair Life...nikad neche bit bolje u Bosni, dokle god se pederchine izhivljavaju nad zhenama...najbolja stvar shto sam uradio u votazhi je shto sam razgulio sa Balkana 92...zbogom zhohari, ko shto shupak nele kazhe :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

xx-yy wrote:
Fair Life wrote:
[img]http://www.bhdani.com/img/logop12.gif[/img][color=white]__[/color][size=117][b]Broj 399 - 02.04.2005.[/b][/size] wrote:Zakoni i federalni poslanici

Šamaranje žena nije krivično djelo!?

Poslanici sa kojima smo nezvanično razgovarali o prijedlogu ovog zakona objašnjavaju da ukoliko je neko nasilnik u porodici, svakako mora krivično odgovarati, ali ne i oni koji "samo ošamare svoju ženu"?! (Dž.K.D.
krajnje je vrijeme da ovaj zakon ugleda svjetlo dana , joj joj tugo naša kakvi nas šupljoglavci vode i uređuju državu :(
Dok god zene na samaru ne uzvrate nogom "po mudima" biti ce samaranja i zakon koji ce samaranje kvalifikovati kao krivicno djelo nece biti donesen.

Biti ce bolje... za jedno pedeset godina.
Fair Life

Post by Fair Life »

stokaindahaus wrote:I onda se primitivci pitaju zashto nas ne zhele u EU???....E moj Fair Life...nikad neche bit bolje u Bosni, dokle god se pederchine izhivljavaju nad zhenama...najbolja stvar shto sam uradio u votazhi je shto sam razgulio sa Balkana 92...zbogom zhohari, ko shto shupak nele kazhe :lol:
Kad nemamo cime drugim ponosimo se nasim primitivizmom (divljastvom).
secretlover

Post by secretlover »

Većih primitivaca i šupaka od Bosanki (Bošnjakinja nema), al to je jedna druga tema.

Žene kojima su uzori Ćele i ostali kriminalci, koje slušaju narodnu muziku i lože se na nepismene zalizane seljake i zaslužuju da ih rastrgaju od batina. Malo i dobivaju šta zaslužuju.
St.Germain

Post by St.Germain »

secretlover wrote:U mene komsija meho kad vrelom peglom ispegla komsinicu sejdu po ledjima citav komisluk cuje njeno zapomaganje i kuknjavu. Nemoj - jooooooj, nemoj, a meni srce ko planina, nek se zna da jos ima ljudi sa kičmom, a ne pederčića kao ovaj whow i slični.

tebi samo malj u glavu moze pomoci. pa te onda posut kanisterom benzina i zapalit. Onako MUSKI :D
Last edited by St.Germain on 05/02/2005 22:08, edited 1 time in total.
sojka

Post by sojka »

Ma ko je to Germain-a naljutio? :-) :)

Ne prljaj ruke :shock:
St.Germain

Post by St.Germain »

ma niko sojkic...

ne bih ja njeg pipnuo, konatakt bi se odvijao samo preko malja i kanistera, eventualno ga gurnut u stranu, ako se pocne koprcat i nekontrolisano kretat prema meni. I kada bude gorio, uhvate se zene za ruke i opletu oko njeg uzicko :D

gori vatra :D

uff, ja se malo uzivio :D
sojka

Post by sojka »

kolo, kolo, naokolo :-) :lol:

Wiener Walzer sind mir lieber ;)
St.Germain

Post by St.Germain »

ma more i walzer, ovakve muskarcine su pozilave, ne gori to brzo :lol:
Post Reply