Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bomba

#26 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by bomba »

mahir985 wrote:Posto mi je vozacka istekla krenuo sam da izvadim novu. Izvadio ljekarsko...
Od kada se to vadi ljekarsko kada radis zamjenu vozacke koja je istekla ? Ja prvi put cujem za ovo
covjekizsjene

#27 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by covjekizsjene »

bomba wrote:
mahir985 wrote:Posto mi je vozacka istekla krenuo sam da izvadim novu. Izvadio ljekarsko...
Od kada se to vadi ljekarsko kada radis zamjenu vozacke koja je istekla ? Ja prvi put cujem za ovo
Moras , cak mislim da ako imas problema sa vidom ili sluhom moras svake 3 godine mjenjat vozacku kao osobe preko 65 godina(u ovo drugo sam siguran).
bomba

#28 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by bomba »

Ja znam da se osobama starijim od 65 godina ili osobama sa tezim zdravstvenim problemima izdaju vozacke sa kracim rokom vazenja (3 godine ja mislim) i te osobe moraju svaki put vaditi ljekarsko kod produzenja ali prvi put cujem da neko ispod 65 godina (pretpostavljam da je pokretac teme mladji) mora da vadi ljekarsko uvjerenje za zamjenu istekle vozacke...
Bluemore

#29 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by Bluemore »

eh ovako situacija je slijedece negdej oko Konjica policija zaustavlja rutinska kontrola, , vozac se da bi dodao papire otkopca(dakle bio je propisno vezan pojasom) i ne nadju nista. voznaj se nastavlja.

nakon sedam dana cca stize na adresu kazna 30 KM ne vezan pojas??? rok za uplatu 7 dana.

sta biste vi uradili? je li neko imao iskustva s ovim ??
SportLux

#30 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by SportLux »

Ubit ce me njihova dobrota,sto misle na mene jesam li vezan i imam li sve sijalice na broju...
covjekizsjene

#31 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by covjekizsjene »

SportLux wrote:Ubit ce me njihova dobrota,sto misle na mene jesam li vezan i imam li sve sijalice na broju...
Zamisli zbog tvog nevezanog pojasa pogineš(ned'o Bog) i ostavis iza sebe djece kojima istog trenutnka drzava mora obezbjediti xx novaca iz drzavnog budzeta.Nije to njihove dobrota vec da sebi dzep zastite.
veljaca

#32 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by veljaca »

covjekizsjene wrote:
SportLux wrote:Ubit ce me njihova dobrota,sto misle na mene jesam li vezan i imam li sve sijalice na broju...
Zamisli zbog tvog nevezanog pojasa pogineš(ned'o Bog) i ostavis iza sebe djece kojima istog trenutnka drzava mora obezbjediti xx novaca iz drzavnog budzeta.Nije to njihove dobrota vec da sebi dzep zastite.
Grijesis, ne da zastite, nego da napune svoje dzepove .... o tome je rijec ....
mahir985

#33 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by mahir985 »

bomba wrote:Ja znam da se osobama starijim od 65 godina ili osobama sa tezim zdravstvenim problemima izdaju vozacke sa kracim rokom vazenja (3 godine ja mislim) i te osobe moraju svaki put vaditi ljekarsko kod produzenja ali prvi put cujem da neko ispod 65 godina (pretpostavljam da je pokretac teme mladji) mora da vadi ljekarsko uvjerenje za zamjenu istekle vozacke...
Imam dioptriju pa zato moram vaditi ljekarsko 8)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#34 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by mali_milojica »

A sta je sa pasosom? Da li se on moze izvaditi,a da se ne plate kazne?
SportLux

#35 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by SportLux »

mali_milojica wrote:A sta je sa pasosom? Da li se on moze izvaditi,a da se ne plate kazne?
Moze,ja ljetos izvadio novi.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#36 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by mali_milojica »

Hvala. :thumbup:
denzel001

#37 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by denzel001 »

E ovako trebam da podignem vozacku dozvolu slijedece sedmice ( mjesec dana zabrana) a imam kaznu koju nisam platio dali cu moc podignut vozacku ili moram prvo platit kaznu
covjekizsjene

#38 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by covjekizsjene »

veljaca wrote:
covjekizsjene wrote:
Grijesis, ne da zastite, nego da napune svoje dzepove .... o tome je rijec ....
Pa ako ce birati da napune ili isprazne dzepove odgovor je stvar logike.
_Reds_

#39 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by _Reds_ »

covjekizsjene wrote:
TheDocToR wrote:Istekla vozacka 2010.god., uredno obavio ljekarski test, kroz staklo na salteru vidio novu produzenu vozacku dozvolu, ali ne daju mi dok ne platim kazne.

Koji je to novi zakon na osnovu kojeg mozes preuzeti vozacku dozvolu (citao sam forum nisu se pozvali na neki zakon nego samo konstatovali) ?
Citaj malo , 2011 uveden zakon :) I meni rece poznanik rece da je digao vozacku ,a da nije platio kazne 8-)
Licno znam osobe koje su digle da nisu platile kaznu. Sad koji je to clan zakona, i da li sluzbenici imaju pojma o tome stvarno ne znam.
TheDocToR

#40 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by TheDocToR »

Ljudi mislim da mjesate dva pojma, kada zbog privremenog oduzimanja vozacke bilo to dan, dva, 30...nakon sto istekna kazna mozete ponovo preuzeti vozacku.

U slucaju da vam je istekla vozacka dozvola, vi mozete aplicirati za novu, izraditi ce vam novu, ali necete je moci preuzeti dok ne platite kazne.

Ponavljam od 2010.godine pokusavam da je podignem, od dojava da je pao CIPS sistem pa trci na foru da preuzmes, pa do razno raznih pokusaja podizanja vozacke, jos uvijek bezuspjesno.

Za vas koji se pitate: NE, necu platiti niti 1 KM kazne.
Nabucco

#41 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by Nabucco »

TheDocToR wrote:
Ponavljam od 2010.godine pokusavam da je podignem, od dojava da je pao CIPS sistem pa trci na foru da preuzmes, pa do razno raznih pokusaja podizanja vozacke, jos uvijek bezuspjesno.

Za vas koji se pitate: NE, necu platiti niti 1 KM kazne.
Pa koliko to imas kazne ?? :shock:
covjekizsjene

#42 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by covjekizsjene »

Meni od prijatelja mama radi u CIPSu , metneš cvaju i eto vozacke :mrgreen:
mahir985

#43 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by mahir985 »

covjekizsjene wrote:Meni od prijatelja mama radi u CIPSu , metneš cvaju i eto vozacke :mrgreen:
A u kojoj je to opstini mama :D
daxon

#44 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by daxon »

bomba wrote:Ja znam da se osobama starijim od 65 godina ili osobama sa tezim zdravstvenim problemima izdaju vozacke sa kracim rokom vazenja (3 godine ja mislim) i te osobe moraju svaki put vaditi ljekarsko kod produzenja ali prvi put cujem da neko ispod 65 godina (pretpostavljam da je pokretac teme mladji) mora da vadi ljekarsko uvjerenje za zamjenu istekle vozacke...
Osim u iznimnim slučajevima, rok važenja vozačke dozvole je 10 godina, prilikom svakog produžavanja potrebno je pribaviti ljekarsko uvjerenje. Inače, vozačka dozvola i ima ograničen rok važenja da bi se periodično utvrdilo zdravstveno stanje vozača, u protivnom, da nije toga, važila bi bez ograničenja.
asbosanac76

#45 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by asbosanac76 »

mozes ti produziti vozacku ali je neces podici dok kazne neplatis i ja sam svoju gledao samo kroz salter i nisam je dobio.a evo vec je vrijme i za nove vozacke
covjekizsjene

#46 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by covjekizsjene »

mahir985 wrote:
covjekizsjene wrote:Meni od prijatelja mama radi u CIPSu , metneš cvaju i eto vozacke :mrgreen:
A u kojoj je to opstini mama :D
Tamo 'đe Gornja Maocha :mrgreen:
TheDocToR

#47 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by TheDocToR »

Ma nudio sam ja tetama i puno vece cifre, ali posto me ne znaju nisu pristale. Ako ti mama stvarno radi javi se na privat da se dogovorimo, ako ne radi dobra ti zaebancija preko mojih ledja.

Za kolegu forumasa koji je pitao koliko imam kazni, ma bolje da ti ne govorim vjeruj mi :D

Ali racunam da ce sad kazne iz 2008 lagano na otpis, to mi je najgora godina :D
zgiba

#48 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by zgiba »

mahir985 wrote:
covjekizsjene wrote:
TheDocToR wrote:Istekla vozacka 2010.god., uredno obavio ljekarski test, kroz staklo na salteru vidio novu produzenu vozacku dozvolu, ali ne daju mi dok ne platim kazne.

Koji je to novi zakon na osnovu kojeg mozes preuzeti vozacku dozvolu (citao sam forum nisu se pozvali na neki zakon nego samo konstatovali) ?
Citaj malo , 2011 uveden zakon :) I meni rece poznanik rece da je digao vozacku ,a da nije platio kazne 8-)
Pa dobro da se ne bi igrali gluhi telefona da li ima neko link za taj zakon, rovio sam po stranici ministarstva komunikacija i prometa ali nista ne mogu naci. Moguce da bagra pokusava na foru da naplati kazne...
Član 41. Zakona o prekrsajima BiH
(Posljedice upisa kazne u Registar novčanih kazni)
(1) Dok se ne plate sve novčane kazne i troškovi koji su evidentirani u Registru novčanih kazni, kažnjenom se neće dozvoliti:
a) registracija ili produženje važenja registracije motornog vozila;
b) izdavanje ili produženje važenja vozačke dozvole;
c) učešće na javnom tenderu; ili
d) promjena registracije pravnog lica ili registracije samostalne zanatske djelatnosti.

kao i

Član 80. Zakona o prekrsajima FBiH
Posljedice upisa kazne u registar novčanih kazni
Dok se ne plate sve novčane kazne i troškovi koji su evidentirani u registru novčanih kazni, kažnjenom se neće dozvoliti:
registracija, ili produženje važnosti registracije motornog vozila;
izdavanje, ili produženje važnosti vozačke dozvole;
učestvovanje na javnom tenderu ili
promjena registracije pravnog lica, ili registracije samostalne obrtničke djelatnosti.
covjekizsjene

#49 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by covjekizsjene »

TheDocToR wrote:Ma nudio sam ja tetama i puno vece cifre, ali posto me ne znaju nisu pristale. Ako ti mama stvarno radi javi se na privat da se dogovorimo, ako ne radi dobra ti zaebancija preko mojih ledja.

Za kolegu forumasa koji je pitao koliko imam kazni, ma bolje da ti ne govorim vjeruj mi :D

Ali racunam da ce sad kazne iz 2008 lagano na otpis, to mi je najgora godina :D
Prijateljova mama , citaj malo jbga ti :mrgreen:
SportLux

#50 Re: Kazne za saobracajni prekrsaj - Zastara?

Post by SportLux »

Zastari a nekad ne zastari..
2010 god. mi dosla kazna iz 2003 god. da se javim na sud. :lol:
Sta je tacno bilo ne znam,jer sam zaboravio otici.
A znam za dosta kazni koje su jednostavno nestale.Ipak ovo sve super funkcionise :)
Post Reply