S.Korea all about

Post Reply
pirmin

#26 Re: S.Korea all about

Post by pirmin »

udrch wrote:meni su ove žnj zemlje koje su umislile da su supervelesile stvarno smiješne..
ono prijeti da će napasti Ameriku..
za hljeba nemaju..
Za hljeba nemaju ali milion ispranih mozgova u vojnim uniformama nikako nije za potcijeniti.

A krme mi izgleda prilicno lak na obaracu.
Warashii

#27 Re: S.Korea all about

Post by Warashii »

Ja samo ne znam kako se toliko zna o najizoliranijoj zemlji :S .
Jest jest imao je i Sadam hemijsko naoruzanje isto kao sto i Iran pravi atomsku. A kad smo kod atomske sto je Iran nebi imao? Zar nisu ameri jedini na planeti koji su to isto naoruzanje i koristili? Onda nam ocigledno najveca opasnost prijeti od Amerike. Zasto oni smiju onda imati atomsku, a ovi kao ne smiju jer su mozebit opasni?
Koliko samo americkih sranja mi gutamo i kako li nam sve kroje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#28 Re: S.Korea all about

Post by KatarinaKosaca »

Warashii wrote:Ja samo ne znam kako se toliko zna o najizoliranijoj zemlji :S .
Jest jest imao je i Sadam hemijsko naoruzanje isto kao sto i Iran pravi atomsku.
A kad smo kod atomske sto je Iran nebi imao? Zar nisu ameri jedini na planeti koji su to isto naoruzanje i koristili? Onda nam ocigledno najveca opasnost prijeti od Amerike. Zasto oni smiju onda imati atomsku, a ovi kao ne smiju jer su mozebit opasni?
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Avetinho

#29 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

Jest jest imao je i Sadam hemijsko naoruzanje isto kao sto i Iran pravi atomsku. A kad smo kod atomske sto je Iran nebi imao? Zar nisu ameri jedini na planeti koji su to isto naoruzanje i koristili? Onda nam ocigledno najveca opasnost prijeti od Amerike. Zasto oni smiju onda imati atomsku, a ovi kao ne smiju jer su mozebit opasni?
Sta je ovo? Katarina nije jedini trol na temi? Eno vam bolan Irana, Amerike, Sadama dole nize na forumu.

Ovo Sjeverna Koreja.
slucajni prolaznik

#30 Re: S.Korea all about

Post by slucajni prolaznik »

E jebajiga kolega, sad si nam ovim postom sjebao ustavne promjene u Federaciji i ukinuo novih 100 mil. USD MMF kredita. Od cega cemo zivjeti, ako budemo ovako pisali :D
KatarinaKosaca

#31 Re: S.Korea all about

Post by KatarinaKosaca »

Ja Sam Odavle wrote:Sta je ovo? Katarina nije jedini trol na temi? Eno vam bolan Irana, Amerike, Sadama dole nize na forumu.

Ovo Sjeverna Koreja.
A, ti, naravno, kao Amerikanac imaš monopol da odrediš ko je trol ko nije, ko je u pravu, a ko nije :lol: :lol: :lol:
mmaar

#32 Re: S.Korea all about

Post by mmaar »

Ako se uporedi sa rezimom SAD i drugim imperijalistickim zapadnjackim rezimima koji su samo u ovih desetak godina pokrenuli toliko pljackasko-osvajackih ratova, pobili milione civila, upropastili na desetke zemalja, Sjeverna Koreja je olicje miroljubivosti. Sto se tice gladi o kojoj se prica, ako je i istina, za to su najvise odgovorni oni koji provode neprijateljsku politiku prema toj zemlji i njenom narodu, a civilno stanovnistvo upravo najvise strada od tih sankcija. Sve reakcije Sjeverne Koreje su isprovocirane i imaju iskljucivo odbrambenu, a ne osvajacku namjenu. Da nece mozda na otvoreno visedecenijsko neprijateljstvo koje prema sjevernokorejskom narodu provodi nekoliko najokrutnijih rezima na planeti odgovarati cvijecem? I da bi se razgovaralo o Sjevernoj Koreji, treba prvo poci od osvajackih ratova koje su SAD i njeni trabanti vodili u tom dijelu svijeta, posljedicama tih ratova, kao i njihove politike uperene protiv naroda te regije. Nadam se samo da se njihova odbrambena politika ne svodi na prazne rijeci, a cini mi se da se ne svodi, jer bi i ta zemlja bila davno "oslobodjena" kao Irak, Libija i deseci drugih zemalja koje se ni u narednih sto godina nece oporaviti od "oslobadjanja".
mmaar

#33 Re: S.Korea all about

Post by mmaar »

KatarinaKosaca wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Sta je ovo? Katarina nije jedini trol na temi? Eno vam bolan Irana, Amerike, Sadama dole nize na forumu.

Ovo Sjeverna Koreja.
A, ti, naravno, kao Amerikanac imaš monopol da odrediš ko je trol ko nije, ko je u pravu, a ko nije :lol: :lol: :lol:
Ruskaja Pravdaja nije cak ni wannabe Gringos. On racune polaze u Tel Avivu i to je vise puta do sada pokazao na ovom forumu.
Avetinho

#34 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

KatarinaKosaca wrote:

Ovo Sjeverna Koreja.
Ne radi se o tome odakle je ko, nego da li se diskutuje o temi ili se tema trola (kao sto ti cinis) Amerikom, Boratom i lesevima djece na Bliskom istoku, Sadamam i Iranom.

Kato, ovo ti je besmisleno. Bice banova, tako da cu ja ovdje prestati odgovarati na tvoje besmislene provokacije.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

i Kuba je danas jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta....a zna se i zašto. Baš, kao i S. Koreju Amerika je drži pod sankcijama i embargom, kojeg provodi i preko svojih saveznika i preko svih međunarodnih organizacija u kojima se išta pita.

Da tebe neko drži u kavezu 30-40 godina baš se pitam kako bi se razvijao.
KatarinaKosaca

#36 Re: S.Korea all about

Post by KatarinaKosaca »

mmaar wrote:Ako se uporedi sa rezimom SAD i drugim imperijalistickim zapadnjackim rezimima koji su samo u ovih desetak godina pokrenuli toliko pljackasko-osvajackih ratova, pobili milione civila, upropastili na desetke zemalja, Sjeverna Koreja je olicje miroljubivosti.
Jako tačno :thumbup:

Ali, saš čut :wink:
It_is_a_Leclerc

#37 Re: S.Korea all about

Post by It_is_a_Leclerc »

slucajni prolaznik wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Uslovi u toj zemlji su grozni. Troše se mlijarde u nuklearno oružje, a narodu Sjeverne Koreje (izluđenom poput životinja koje se drže u kavezima) je luksuz bicikl, čarape, rukavice, a o televizoru, mobitelu, telefonu, računaru da i ne govorimo. Oni tamo umiru od gladi, dok im se "velike vođe" igraju Risika i prijete svijetu.

Sjeverna Koreja je prijetnja čovječanstvu, miru u svijetu... I takvi će ostati, jer ne postoji mogućnost da ih se razoruža mirnim putem.

Ne treba napominjati da ce najcesci izvori informacija na ovoj temi biti vlastita iskustva, razni putopisi, i sl., ali obavezno provjereni. Ko je jos glup da se sluzi USA propagandom i da u nju vjeruje :oops:
Upravo tako. Njemački i bh. fotografi su imali prilike posjetiti Sjevernu Koreju. Potraži na internetu njihove putopise o tome kako su im građani S. Koreje kriomice davali razna pisma i poruke, kojima su molili svijet da im pomogne. Svakog mjeseca ljudi koji su pobjegli iz S. Koreje na jug svojim sunarodnjacima balonima šalju čarape, čokolade i šalove, što je luksuz kakav se u S. Koreji viđa svakih pet godina.

Sjeverna Koreja i njena politika - "Ok, sad ćemo vas bombardovati, eto tek tako", nije politika anti-kapitalizma i borba za pravdu. To je politika koja svijet vodi u rat. I da nisam siguran da bi ovaj luđački režim u Pyongyangu milione svojih ljudi bacio pod američke i japanse projektile, i da nisam siguran da će ovaj politički idiot iz monstruozne porodice Kim-Jong u svakom slučaju upotrijebiti nuklearno oružje, navijao bih za međunarodnu intervenciju.
mmaar

#38 Re: S.Korea all about

Post by mmaar »

KatarinaKosaca wrote:
mmaar wrote:Ako se uporedi sa rezimom SAD i drugim imperijalistickim zapadnjackim rezimima koji su samo u ovih desetak godina pokrenuli toliko pljackasko-osvajackih ratova, pobili milione civila, upropastili na desetke zemalja, Sjeverna Koreja je olicje miroljubivosti.
Jako tačno :thumbup:

Ali, saš čut :wink:
Jedva cekam da se jave obozavaoci lika i djela đenerala Franka, Pinocea, Bibija, Obmane i Erdogana. Sta li ce da smisle nije tesko pogoditi :D
mmaar

#39 Re: S.Korea all about

Post by mmaar »

It_is_a_Leclerc wrote:Upravo tako. Njemački i bh. fotografi su imali prilike posjetiti Sjevernu Koreju. Potraži na internetu njihove putopise o tome kako su im građani S. Koreje kriomice davali razna pisma i poruke, kojima su molili svijet da im pomogne. Svakog mjeseca ljudi koji su pobjegli iz S. Koreje na jug svojim sunarodnjacima balonima šalju čarape, čokolade i šalove, što je luksuz kakav se u S. Koreji viđa svakih pet godina.
Bjeze tako iz svih zemalja koje treba "osloboditi", otvaraju dusu i ispovjedaju se po slobodarskom Zapadu :lol: :lol: :lol:
SaMaster

#40 Re: S.Korea all about

Post by SaMaster »

Jedno je imati uran, drugo napraviti atomsku velike razorne moci, a trece, mozda i najbitnije, napraviti "uredjaj" koji ce to prenijeti do cilja.

Ovo prvo nije upitno, ali ovo drugo dvoje po meni je itekako upitno. Uz cinjenicu da SAD, prije svih, sigurno detaljno prati, a znamo kakvu tehnologiju imaju, svako kretanje na teritriji Sj. Koreje, mislim da je i Sj. Koreja svjesna da bi bilo kakav pokusaj znacio brisanje te zemlje sa mape svijeta...

Mislim da je ovo samo jos jedna frustriranih reakcija povodom novih sankcija kakve smo odavno naviknuli gledati i slusati iz Koreje...
JoseMujica

#41 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

bori se lik za fotelju ko i svaki drugi političar...zar je kod nas bio rat zbog nečega drugoga osim zbog vlasti? Samo je ovaj mudro skonto da ako se uranizira mogu mu ga....

na kraju će ovakav imperijalistički odnos USA prema nekim zemljama rezultirati da će se i Iran morati atomizirati, i da će svaki El Presidente koji zasjedne na vlast bilo gdje u svijetu, da bi bio 100% siguran da će tu i ostati, težiti atomizaciji.

Ko što je i Fidela svojevremeno spasila ona ruska raketica.
ufff

#42 Re: S.Korea all about

Post by ufff »

gdje ce ko sa korejom djecem
mmaar

#43 Re: S.Korea all about

Post by mmaar »

SaMaster wrote:Jedno je imati uran, drugo napraviti atomsku velike razorne moci, a trece, mozda i najbitnije, napraviti "uredjaj" koji ce to prenijeti do cilja.

Ovo prvo nije upitno, ali ovo drugo dvoje po meni je itekako upitno. Uz cinjenicu da SAD, prije svih, sigurno detaljno prati, a znamo kakvu tehnologiju imaju, svako kretanje na teritriji Sj. Koreje, mislim da je i Sj. Koreja svjesna da bi bilo kakav pokusaj znacio brisanje te zemlje sa mape svijeta...

Mislim da je ovo samo jos jedna frustriranih reakcija povodom novih sankcija kakve smo odavno naviknuli gledati i slusati iz Koreje...
Nece jos dugo proci, a sakale ce pojesti njihovi vlastiti jagnjici :wink:
It_is_a_Leclerc

#44 Re: S.Korea all about

Post by It_is_a_Leclerc »

mmaar wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Upravo tako. Njemački i bh. fotografi su imali prilike posjetiti Sjevernu Koreju. Potraži na internetu njihove putopise o tome kako su im građani S. Koreje kriomice davali razna pisma i poruke, kojima su molili svijet da im pomogne. Svakog mjeseca ljudi koji su pobjegli iz S. Koreje na jug svojim sunarodnjacima balonima šalju čarape, čokolade i šalove, što je luksuz kakav se u S. Koreji viđa svakih pet godina.
Bjeze tako iz svih zemalja koje treba "osloboditi" i ispovjedaju se po slobodarskom Zapadu :lol: :lol: :lol:

Image

Fotografiju načinio Damir Šagolj iz neprijateljske, krajnje zapadnjački i pro-američki orjentisane Bosne i Hercegovine. Kako možemo vidjeti, život u slobodarskoj Koreji, buja na sve strane.
mmaar

#45 Re: S.Korea all about

Post by mmaar »

JoseMujica wrote:bori se lik za fotelju ko i svaki drugi političar...zar je kod nas bio rat zbog nečega drugoga osim zbog vlasti?
Lokalne marionete koje su se ovdje borile za vlast su bile nebitne. I nas, ukljucujuci sve bivse republike trebalo je osloboditi i upaliti nam svjetlo, a kako stvarnost izgleda pod svjetlom, nazalost imamo priliku da prozivljavamo.
mmaar

#46 Re: S.Korea all about

Post by mmaar »

It_is_a_Leclerc wrote:
mmaar wrote:
Bjeze tako iz svih zemalja koje treba "osloboditi" i ispovjedaju se po slobodarskom Zapadu :lol: :lol: :lol:

Image

Fotografiju načinio Damir Šagolj iz neprijateljske, krajnje zapadnjački i pro-američki orjentisane Bosne i Hercegovine. Kako možemo vidjeti, život u slobodarskoj Koreji, buja na sve strane.
Zenica?
Man of steel

#47 Re: S.Korea all about

Post by Man of steel »

Sjeverna Koreja je bolja Koreja.
SaMaster

#48 Re: S.Korea all about

Post by SaMaster »

Man of steel wrote:Sjeverna Koreja je bolja Koreja.
I RS je bolji dio BiH... :run:
JoseMujica

#49 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

da nije Alpašino u osvit zore?
mmaar

#50 Re: S.Korea all about

Post by mmaar »

SaMaster wrote:
Man of steel wrote:Sjeverna Koreja je bolja Koreja.
I RS je bolji dio BiH... :run:
Pogotovo odkad je vlast preuzeo americki miljenik od Laktasa, a naravno treba zahvaliti i njegovom prethodniku, "coveku mira i stabilnosti na Balkanu" Slobodanu Milosevicu licno.
Last edited by mmaar on 08/03/2013 22:18, edited 1 time in total.
Post Reply