Najbolji dio Tuzle za život ?

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Great Cornholio

#26 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by Great Cornholio »

Lijep je i Dragodol, pogotovo sad kako je urađena toplifikacija svih zgrada i kako je renoviran park.
Za kuću, definitivno, najbolja lokacija.
Incub

#27 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by Incub »

To za Kanton si u pravu,
Medjutim u Kantonu su Ministri koji dolaze iz drugih opstina a svo ostalo osoblje je iz Tuzle, sekretarice, vozaci, savjetnici.... Znaci sami smo sebi krivi sto nam je ovako.
Evo recimo uz mi Breske- mene je iznenadilo da naselje nema gradski vodovod, o kanalizaciji da ne govorimo.
Slavinovici isto tako, ne mogu da vjerujem da stanovnici nisu pokrenuli akciju da dobiju osnovne uslove za zivot...

O zaposlenju je uzaludno i govoriti, pa Opstina Tuzla je jedna od rijetkih koja nema sistem da omoguci odradjivanje pripravnickog staza, samim time ne mozes traziti posao.
U Lukavcu, Kalesiji ljudi te dodjele u neku firmu zavrsis staz od godinu, neko i krace, polozis drzavni i trazis posao, i naravno, u Tuzli.
Dok mi ne mozemo ni konkurisati jer nemamo drzavni ispit zato sto nemas gdje odraditi tu godinu, za koju neces biti ni placen. eto malo treba ali to je tako daleko a sve do tada ce se ljudi uvaljivati
Great Cornholio

#28 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

@incub, biće valjda nekad bolje, jest' da će to biti teško ostvariti, ali hajde da se držimo teme, da pričamo o lijepim stvarima, kojih u Tuzli ima :)
Kiki_Musampa

#29 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by Kiki_Musampa »

Vanila, žao mi je što ti je grad "dug" 2 kilometra...

Što se tiče centra i stanova, definitivno četverostanke iza suda.
Na Sjenjaku sam živio, i definitivno mi se ne svidja, kao ni ostala "betonska" naselja.U zadnjih 6 godina živim u kući u Solini, i napredovanje u zadnjih 5 godina je očigledno. Kada se spoji asfaltom put Tuzla- Brčko kroz Solinu,mislim da će izgubiti malo od mira, ali da će takodjer ovaj dio ekonomski napredovati. Takodjer su lijepi dio Slavinovića kraj Interexa, Skojevska -male zgrade oko obdaništa i od okolnih mjesta su mi najljepše Breške.
Halcyon

#30 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by Halcyon »

Što je najgore, i novogradnja je u "commie blocks" fazonu, sve na isti fazon.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#31 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by plain vanilla »

Kiki_Musampa wrote:Vanila, žao mi je što ti je grad "dug" 2 kilometra...

Na Sjenjaku sam živio, i definitivno mi se ne svidja, kao ni ostala "betonska" naselja.U zadnjih 6 godina živim u kući u Solini, i napredovanje u zadnjih 5 godina je očigledno. Kada se spoji asfaltom put Tuzla- Brčko kroz Solinu,mislim da će izgubiti malo od mira, ali da će takodjer ovaj dio ekonomski napredovati. Takodjer su lijepi dio Slavinovića kraj Interexa, Skojevska -male zgrade oko obdaništa i od okolnih mjesta su mi najljepše Breške.
pa i Dubrave su lijepe, ali nisu grad :mrgreen:
Kiki_Musampa

#32 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by Kiki_Musampa »

plain vanilla wrote:
Kiki_Musampa wrote:Vanila, žao mi je što ti je grad "dug" 2 kilometra...

pa i Dubrave su lijepe, ali nisu grad :mrgreen:

Općina Živinice-tema je dio Tuzle :thumbup:
plain vanilla

#33 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by plain vanilla »

Kiki_Musampa wrote:
Općina Živinice-tema je dio Tuzle :thumbup:
VI bosanska, bivsa Oktobarska, Pasa bunar, Bulevar...
Great Cornholio

#34 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Ma svi smo mi neobjektivni kad je u pitanju rodni grad, ili dio grada u kojem smo odrasli, ali valjda je to tako normalno :)

plain vanilla

#35 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:Ma svi smo mi neobjektivni kad je u pitanju rodni grad, ili dio grada u kojem smo odrasli, ali valjda je to tako normalno :)

reci ba ljudima da si seljak :lol: :kiss:
Kinaski

#36 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by Kinaski »

Moluhe konza
Great Cornholio

#37 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:Ma svi smo mi neobjektivni kad je u pitanju rodni grad, ili dio grada u kojem smo odrasli, ali valjda je to tako normalno :)

reci ba ljudima da si seljak :lol: :kiss:
Jesam, bio, biću i ostaću, s brda, s Piskavice, šljego u Tuzlu. Mogu oni mene istjerat' iz sela, al' selo iz mene nikad 8-) :kiss:
Great Cornholio

#38 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Kinaski wrote:Moluhe konza
Onaj dio oko bazena je super mjesto za kuću, ali uskoro neće ni tu biti mjesta, "niknuće" par zgrada, i to je to što se tiče izgradnje.
sumirprimus

#39 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by sumirprimus »

vecinu vas vezu samo lijepe uspomene,il lafinate ovde!
udrch

#40 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by udrch »

Kula je ubjedljivo najbolje naselje za živjetti u Tuzli..
pa ne živi Hame džaba tu..usput jel Hame još živ? onaj jedan sin mu je haman poginuo nakon pada sa motora ili bi bratić Mirza?
OpusDei

#41 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by OpusDei »

Image

Image
desni

#42 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by desni »

Naravno Stupine :wink: .Kakva Solina od nje su ljepše i favele u Čaklovićima :D
%tacno*

#43 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by %tacno* »

udrch wrote:Kula je ubjedljivo najbolje naselje za živjetti u Tuzli..
pa ne živi Hame džaba tu..usput jel Hame još živ? onaj jedan sin mu je haman poginuo nakon pada sa motora ili bi bratić Mirza?

Samo se na Kulu treba popeti a pogotovo zimi. :-) Lijep je pogled odozgo ali brate, brdo.
Nije losa ni ABiH (Skojevska) i one kuce iza zgrada. Sve ti je na dohvat ruke (skola, bolnica, B.Malta...).

Sto zapadnije to tuznije (Moluhe, Kreka, Miladije, pa Krojcica...). :D
udrch

#44 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by udrch »

%tacno* wrote:
udrch wrote:Kula je ubjedljivo najbolje naselje za živjetti u Tuzli..

Samo se na Kulu treba popeti a pogotovo zimi. :-) Lijep je pogled odozgo ali brate, brdo.
Nije losa ni ABiH (Skojevska) i one kuce iza zgrada. Sve ti je na dohvat ruke (skola, bolnica, B.Malta...).

Sto zapadnije to tuznije (Moluhe, Kreka, Miladije, pa Krojcica...). :D
gdje se ba treba popeti? na Ilinčicu?
sumirprimus

#45 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by sumirprimus »

opus, tu izmedju te crvene(b-1) i hotela tz,ide jos jedna zgrada sa 3 lamele,preko 200 stanova,a vec se useljava na drugom kraju i b-10..eh,tek onda ce ta ulica i komplet stupine biti prenapucene...
kula kao i ši siti kao gaza siti,prenatrpano bez ikakvog reda,a tek ilinćica ... :D
moluhe na rudniku napravljene,kad su kopali temelje novoj zgradi kod tih bivsih bazena,naletli na okno...
slatina,o ovom ne bih,kad stanare ne alarmiraju oni koji bi trebali,koji cu k onda ja :roll:
irac,senjak,i ostala naselja takodje kameni blokovi,koji su vec odavno u fazi propadanja,jerbo jos uvijek nismo nadosli,na ove vlasnicke odnose,vlasnika stanarskih prava,OEV,kucnih upravitelja,MZ,opcine i koga sve ne...
i tako...
ima ono i svijetlih primjera,kao sto neko spomenu,pa nema potrebe i ja da medim.... :)
mO k3

#46 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by mO k3 »

plain vanilla wrote:
NIN wrote:Novogradnja izmedju Sjenjaka i Slavinovica. K tome, istocni dio grada je dosta cisci sto se zraka tice. Najbolja zgrada definitivno je tehnogradova uz setalsite na Banji.
da izvines, meni Slavinovici nisu grad..da ne pomjerise tablu Tuzle ostali bi van grada :D

a ta zgrada uz setaliste nemam pojma gdje je :lol:
Nemoj tako :))) tu imamo komad zemlje ...lijepa Tuzla
emirolini

#47 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by emirolini »

Ma Kula je dobra za one koji vole fitness zimi...
angie_

#48 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by angie_ »

Iako zivim na Stupinama, sada je tad dio postao prenaseljen a o saobracaju da ne govorim. Uvijek su mi bile lijepe one zgrade iza Suda, a trenutno i ova novogradnja u Slavinovicima izgleda dobro. :)
Salcho

#49 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by Salcho »

meni nije los sam centrr grada, ili mozda sjenjak, ono novo podrucje sto je izgradjeno oko dramaringa.
sanjam-te

#50 Re: Najbolji dio Tuzle za život ?

Post by sanjam-te »

Meni su lijepe zgrade kod suda samo su skroz stare,
-preko puta vojnih lamela, na onom brdašcu ima fina zgrada, izdvojena od ostalih, a opet blizu svega....
-lijepa mi je zgrada (il je to možda kuća) kad se krene na banju od crvenih 7, uz one male (zarasle) stepenice...ima 2 sprata i max 4 stana (ako nije kuća :D)
-Slavinovići su isto jako lijepi
-za kuću ima jako lijepih parcela putem prema solini, prije zgrada NN

i eto tako :D ima finih dijelova Tuzle.

Ja npr.nikad ne bih kupila stan u onim zgradama kod Merkatora, il dole na Slatini, nekako mi prenatrpano.
Post Reply