Bosna ne ulazi u EU i prijete joj novi sukobi!
-
violentjack
Rata se ne trebas bojati..iscekujes ga jednostavno
-
violentjack
Ne..nazalost nisam imao godina
Ali eto kad je moj did mogao tamaniti cetnike
Rekao mi je da je to najveci merak
Pa makar da i ja dva sredim
Pa ako poginem ..poginem
Ali eto kad je moj did mogao tamaniti cetnike
Rekao mi je da je to najveci merak
Pa makar da i ja dva sredim
Pa ako poginem ..poginem
-
stokaindahaus
halo raja...chemu ishchudzavanje? Chemu nevjerica? Bosna je debelo crijevo Europe (zajedno za SeriMo i Aljbanjijom)...nemosh u EU sa oruzhjem u rukama/bashchi...i mrzhnjom u grudima...kao ovaj bolesnik Jaques...i kojekakvi Priglavci i Poljanari i Shtipani...i tako te budale...
a ima i ona...da li to sve CIA predvidja ili planira???
-
violentjack
Kao moj did rahmetli..ili neki drugi uceni i stariji ljudi
Sve iz iskustva.a ja slusam stas imam par godina pa slusam
Detaljnije ti mogu objasniti na bez cenzure
Sve iz iskustva.a ja slusam stas imam par godina pa slusam
Detaljnije ti mogu objasniti na bez cenzure
-
violentjack
Tako ce i ponovo 2020 ili 2030 mozda prije ponovo rat
-
Meyra
"Sto je babi milo, ono joj se snilo" nasa stara izreka koja nam objasnjava zasto CIA daje ovakve i slicne prognose.
CIA je to htjela da pojaca, ucini vjerodostojnijim sa "istrazivanjem 1000 naucnika"... medjutim to nije nista drugo nego Americki plan koji bi ona rado da ostvari pa nama stavlja "Bubu u uho" ... ist kao sto su uradili i 1990!!!!!!!
Citava Globalizacija.... ce se odvijati u znaku borbe izmedju Evrope i Amerike... a ta borba je vec izmedju Dolara i Euro davno pocela!
Amerikancima bi odgovarala nesigurna Evropa..... Konflikti u Evropi bi bili aduti Amerike.
Jucer je Njemackom sudu urucena Tuzba protiv Amerike za ratni zlocin.
Tuzioc je objasnio da je Njemacka duzna da ovaj prozes vodi jer ni u Americi ni u Iraku nije moguce doci do pravde.
Optuznica koristi sve argumente i zakone po kojima je Amerika vodila Nirmberski prozes. Po tim istim zakonima je napad na Irak - krimilasticki akt.
Da li ce Bosna ici naprijed.... ovisi ipak samo od Bosanaca.
Uglavnom Globalizacija donosi teska vremena sa sobom. Na vrijeme preuzeti odgovornost svak sam za sebe. Nikog nikakva drzava nece vise hraniti... samo vlastita sposobnost ili propadas.
Nevolja je postsocijalistickim Zemljama jer su izgubile 50 godina u ucenju politike.
Ako jedna bogata Njemacka uvodi, placanje ljekara, placanje studija, smanjuje Penzije i slicno.... treba biti realan pa se zapitati , sta onda moze meni da pruzi ratom razorena Bosna.
Jucer je na televiziji u Njemackoj izvjesna Gospdja Boyle takoi izruzila njemce sto kukaju zbog ovih reformi.... i rekla da se Njemci mogu ugledati na ljude u Bosni i Sarajevu... koji i u najtezoj situaciji pokusavaju svojim radom da opstanu i nisu malodusni i vjeruju u bolju buducnost.
Meyra
CIA je to htjela da pojaca, ucini vjerodostojnijim sa "istrazivanjem 1000 naucnika"... medjutim to nije nista drugo nego Americki plan koji bi ona rado da ostvari pa nama stavlja "Bubu u uho" ... ist kao sto su uradili i 1990!!!!!!!
Citava Globalizacija.... ce se odvijati u znaku borbe izmedju Evrope i Amerike... a ta borba je vec izmedju Dolara i Euro davno pocela!
Amerikancima bi odgovarala nesigurna Evropa..... Konflikti u Evropi bi bili aduti Amerike.
Tuzioc je objasnio da je Njemacka duzna da ovaj prozes vodi jer ni u Americi ni u Iraku nije moguce doci do pravde.
Optuznica koristi sve argumente i zakone po kojima je Amerika vodila Nirmberski prozes. Po tim istim zakonima je napad na Irak - krimilasticki akt.
Uglavnom Globalizacija donosi teska vremena sa sobom. Na vrijeme preuzeti odgovornost svak sam za sebe. Nikog nikakva drzava nece vise hraniti... samo vlastita sposobnost ili propadas.
Nevolja je postsocijalistickim Zemljama jer su izgubile 50 godina u ucenju politike.
Ako jedna bogata Njemacka uvodi, placanje ljekara, placanje studija, smanjuje Penzije i slicno.... treba biti realan pa se zapitati , sta onda moze meni da pruzi ratom razorena Bosna.
Jucer je na televiziji u Njemackoj izvjesna Gospdja Boyle takoi izruzila njemce sto kukaju zbog ovih reformi.... i rekla da se Njemci mogu ugledati na ljude u Bosni i Sarajevu... koji i u najtezoj situaciji pokusavaju svojim radom da opstanu i nisu malodusni i vjeruju u bolju buducnost.
Meyra
- manijak1
AmpakJucer je Njemackom sudu urucena Tuzba protiv Amerike za ratni zlocin.
Tuzilac je objasnio da je Njemacka duzna da ovaj prozes vodi jer ni u Americi ni u Iraku nije moguce doci do pravde.
Haman je došlo vrijeme za ispaljivanje
-
margareta
Manijace Bush je ZLOCINAC i na kraju ce cijala Amerika sa svojom zlocinackom politikom nastradati i pored svih obavjestajnih i inih tajnih sluzbi.manijak1 wrote:AmpakJucer je Njemackom sudu urucena Tuzba protiv Amerike za ratni zlocin.
Tuzilac je objasnio da je Njemacka duzna da ovaj prozes vodi jer ni u Americi ni u Iraku nije moguce doci do pravde.
kome će se i na koji način isplatiti odšteta
![]()
![]()
![]()
![]()
Haman je došlo vrijeme za ispaljivanješto se našeg mogućeg obračuna tiče i mene kao mogućeg učesnika .Ali sve nešto mi govori da nisam takve sreće .........da će se mogući sukob širiti
brzinom neke virusne upale pluća.
-
nebi
Kako je sve ovo mudroooo.....stvarno granici sa carolijom da je neko 1990 zakljucio da ce se Jugoslavija raspasti.
Ostale mudre procjene CIA-a: 9.11. kao i ABH oruzje u Iraku.
Meyra je u pravu: u pitanju je rivalitet USA i Europe,pa Ameri salju pismo Djedu Mrazu.
Ostale mudre procjene CIA-a: 9.11. kao i ABH oruzje u Iraku.
Meyra je u pravu: u pitanju je rivalitet USA i Europe,pa Ameri salju pismo Djedu Mrazu.
-
margareta
Meyra ne smijemo se vise EKONOMSKO I PRIVREDNO oslanjati na rat! Ta ista bogata Njemachka se oporavila 4 godine poslije totalnog kolapsai gorega statusa nego u kom' smo bili mi '95.god.Deset je godina proslo od kraja rata i moramo se konacno oduprijeti svim opstruktorima nasega oporavka.Meyra wrote:"Sto je babi milo, ono joj se snilo" nasa stara izreka koja nam objasnjava zasto CIA daje ovakve i slicne prognose.
Optuznica koristi sve argumente i zakone po kojima je Amerika vodila
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nirmberski prozes. Po tim istim zakonima je napad na Irak -
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
krimilasticki akt.
*******************************************************************************************
Meyra
-
digger
#41 Re: Bosna ne ulazi u EU i prijete joj novi sukobi!
Kada je Staljin odlucio da eliminise mogucu opasnost da ga armija skine s vlasti, on je negdje sredinom tridesetih pobio hiljade visokih oficira.St.Germain wrote:Procjene globalnog razvoja u narednih 15 godina objavio je sredinom januara National Intelligence Council (NIC), istrazˇivacˇki centar direktora americˇke CIA-e, nakon jednogodisˇnjeg rada visˇe od 1.000 americˇkih i stranih istrazˇivacˇa. Na osnovu njihovog rezultata moguc´e je konstatirati kako BiH cˇeka visˇe nego mracˇna buduc´nost.
To je isto uradio u Poljskoj da mu se poljska armija ne bi suprostavila.
Kod nas je nenasilno "obezglavljivanje" provedeno izmedju 1992 i danas. Desetine hiljada sposobnih i visoko-skolovanih--sto mladih, sto iskusnih--napustili su drzavu.
Neka se oni koji su ostali ne nadju pogodjeni jer za to nema namjere. Ali cinjenica je da je ovaj egzodus jedan od najvecih domacih problema. Isti je ne samo uzrok stanju nego i poslijedica.
Spomenu mirCERka da je mati gura da trazi papire. Ocito da ovaj proces nije zavrsen.
A posto je ovo sve dio savremene "bosanske kuhinje," dodajmo gornjem nezaposlenost, neimastinu (penzionera i drugih), etno-vjerske skoro nepremostive komplikacije, regionalna trvenja, primitivizam... i kao rezultat imamo "Bosansku Ujdurmu." Ista je tesko svarljiva, nema prijatan ukus, a istovremeno je to jedini obrok od koga zavisi ogromna vecina stanovnistva.
Da li jos neko misli da ce se nesto pozitivnije dogoditi samo od sebe da se ovo izmjeni?
Tesko. Jedan od glavnih razloga je taj da je cijela drzava "obezglavljena."
-
Pospanko
Ne vidim nikakvu prednost u tome da Bosna ude u Evropsku uniju, neka nas samo ostave na miru, neka nam ne oduzimaju a pomoc koju nam upucuju je taman tolika da nas prave budalama a da nista ne pomazu. Sve sto se sada u Bosni radi od strane medunarodne zajednice je to da nas sputavaju u bilo kakvom napredku, ko fol smjenjuju politicare, jer im pase da je u Bosni belaj. Da im je stalo do Bosne, mogli bi vrlo jednostavno rijesiti sve probleme, u roku od par mjeseci, Bosna nije Irak gdje ce im neko pucati u glavu ako provire iz svojih misijih rupa. Bosna je zemlja u kojoj sve mozes, ali ne mozes biti posten. Ako si posten sigurno ce se naci neki zakon koji ce se naci da dokazu da si ti prevario drzavu i da te uniste. Medunarodna zajednica ce jos aplaudirati kako nasa vlast radi. Ako krades, onda ces napredovati, postat ces na kraju i ministar nekog kantona, pa ces onda biti clan svih mogucih upravnih odbora, pa ces imati par firmi, i na kraju ce te proglasiti za uspjesnog privrednika i borca za bolje sutra.
Bosni ne treba evropska unija onakva kakva je sada, jer je to samo sistem da se i zadnja kap krvi izvuce iz zemalja koje su i onako u teskoj ekonomskoj situaciji.
Zamislite hrvatsku kojoj je sada glavni proizvod VEGETA, ta ista vegeta se nece moci izvoziti u EU jer ima neke od emulgatora koji su strogo zabranjeni zakonom evropske unije, i jos masu sitnih stvari koje se sada ne primjete, a na kraju ce biti i tekako pogubne za mnoge privrednike.
Bosni ne treba evropska unija onakva kakva je sada, jer je to samo sistem da se i zadnja kap krvi izvuce iz zemalja koje su i onako u teskoj ekonomskoj situaciji.
Zamislite hrvatsku kojoj je sada glavni proizvod VEGETA, ta ista vegeta se nece moci izvoziti u EU jer ima neke od emulgatora koji su strogo zabranjeni zakonom evropske unije, i jos masu sitnih stvari koje se sada ne primjete, a na kraju ce biti i tekako pogubne za mnoge privrednike.
-
HRVAT-BIH
zasto bi ti netko uopce davao pomoc, jesi invalid? rat prosao prije vise od 10 godina...Pospanko wrote:Ne vidim nikakvu prednost u tome da Bosna ude u Evropsku uniju, neka nas samo ostave na miru, neka nam ne oduzimaju a pomoc koju nam upucuju je taman tolika da nas prave budalama a da nista ne pomazu.
sve sto se danas u bih radi je da se puno pametuje...i ocekuje da "medjunarodna zajeBnica" uradi nesto za nas.Pospanko wrote:Sve sto se sada u Bosni radi od strane medunarodne zajednice je to da nas sputavaju u bilo kakvom napredku, ko fol smjenjuju politicare, jer im pase da je u Bosni belaj.
zasto bi nekom stalo do neke strane drzave, koliko i tebi do zanzibara...Pospanko wrote:Da im je stalo do Bosne...
stalo im je da je mir, nista vise od toga...
to i nije bas tocno: to nije glavni proizvod, vazniji proizvod od toga je turizam na primjer. da i to je proizvod nisam pogrijesio, jer ako proizvode gledas na materijalne stvari uskoro ni EU nece imati svojih proizvoda. dalje, vegetu mozes kupiti vec sada u EU, za to ne treba cekati da budes clanica. hrvatska kao pridruzena clanica ima vec pravo izvoziti bez carina vecinu proizvoda. dakle to s emulgatorima nije tocno. veci problem je sto ima kopija vegete jeftinijih na primjer iz poljske koje imaju jednak ukus i gotovo identicno izgledaju...Pospanko wrote:Zamislite hrvatsku kojoj je sada glavni proizvod VEGETA, ta ista vegeta se nece moci izvoziti u EU jer ima neke od emulgatora koji su strogo zabranjeni zakonom evropske unije, i jos masu sitnih stvari koje se sada ne primjete, a na kraju ce biti i tekako pogubne za mnoge privrednike.
-
Meyra
Hallo Hrvat, niko ne daje Bosni pomoc sto je voli nego zato sto je to odredjeno medjunarodnim konvencijama o pomoci nerazvijenim i post socijalistickim zemljama. Ova pomoc Bosni je sasvim nepravedno jako smanjena. Njemacka dobiva pomoc zbog bivse DDR, zasto onda Bosna da ne dobije. Raspadom Jugoslavije su zapadne zemlje otvorile sebi ovdje trziste za 20 Miliona ljudi !
Ova pomoc najbogatijih zemalja onim najsiromasnijim treba da sasvim minimalno izravna ogromne nepravde u raspodjeli na svijetu,
Evo samo jedan podatak koji je objavljen u njemackoj stampi.
Od ukupnih dobara (Ressourcen) , bogatstva na Zemlji, 8 (Osam) najbogatijih Amerikanaca (pojedinaca) posjeduju vise nego 47 drzava(siromasnih) zajedno !!!!!!!!
Svaki dan umire 35.000 ljudi od gladi!
Ulazak u evropsku zajednicu, prvo donosi strasne teskoce jer je Evropa tako struktuirana da opet u njoj oni sto najvise imaju najvise i dobivaju.
Meyra
Ova pomoc najbogatijih zemalja onim najsiromasnijim treba da sasvim minimalno izravna ogromne nepravde u raspodjeli na svijetu,
Evo samo jedan podatak koji je objavljen u njemackoj stampi.
Od ukupnih dobara (Ressourcen) , bogatstva na Zemlji, 8 (Osam) najbogatijih Amerikanaca (pojedinaca) posjeduju vise nego 47 drzava(siromasnih) zajedno !!!!!!!!
Svaki dan umire 35.000 ljudi od gladi!
Ulazak u evropsku zajednicu, prvo donosi strasne teskoce jer je Evropa tako struktuirana da opet u njoj oni sto najvise imaju najvise i dobivaju.
Meyra
-
digger
Dodao bih ovdje nesto. Najveci gubitak kroz socijalizam je ne poznavanje realnosti demokratskog i kompetetivnog drustva. U nas je uvijek bilo nekako "strpljiv--spasen." Neko ce da to sredi, neko ce dati sredstva za moj stan, mozda dobijem raniju penziju, pozajmicu pa kada vratim... Bojim se da i danas mnogi cekaju da neko nesto ucini, ali sad je vise os SAD ili EU.Meyra wrote:...Nevolja je postsocijalistickim Zemljama jer su izgubile 50 godina u ucenju politike....
Ja bih tako zelio da je ona u pravu.Meyra wrote:.... i rekla da se Njemci mogu ugledati na ljude u Bosni i Sarajevu... koji i u najtezoj situaciji pokusavaju svojim radom da opstanu i nisu malodusni i vjeruju u bolju buducnost.
-
Opanak u tranziciji
Ma sve to treba poslat na njive da ore¨!
u mom selu se kone ubise tracajuc, ali zato na pijaci kupuju krompir
paradjaz , papriku i caj od kamilice, a kamilica im oci izbi...
po njivama, ali ko bi trac'o,
pa pogledajte sva nam je zemlja zalivadjena
pa nisam mogo da vjerujem svojim ocima kad sam dosao u svicu da
im je gotovo sva zemlja uzorana¨¨
pa oni zive izmedju ostalog od poljoprivrede
a mi imamo blje uslove od njih ali avaj...
-
margareta
"Kom' obojci kom' opanci" - ali ti si josh u tranziciji. Koje njive opanak?Opanak u tranziciji wrote:Ma sve to treba poslat na njive da ore¨!
Mislis na minska polja? Znaju nashe snashe koje shtete bi ih snashle da uzoru posijane 'pashtete' i dr. gvozdjariju.Sva ta silna camomile tea obogacena je osiromashenim uranijem.
Za tracheve su zaduzeni mushki
vozdrica ti od srca
Qeer
-
Smrt fasizmu
#50 Bosna ne ulazi u EU i prijete joj novi sukobi
Ovaj tekst sadrzi malo istine, a mnogo vise lazi. Istina je da su "MEDJUNARODNI FAKTORI" znali da ce doci do raspada Jugoslavije, ali nije istina da su samo znali nego su upravo oni razorili JUgoslaviju, iznutra, (Posto nisu bili u stanju da je razore sa vana, a i ovako im je bilo jeftinije), i to preko svojih agenata Milosevica, Tudjmana, Iztebegovica, Karadzica, domacih izdajnika koje su godinama pripremali i skolovali za ovo sramno djelo. Istina je da je Bosna leglo TERORIZMA, ali ne samo ISLAMSKOG, nego i terorizma od strane fasista SDA-SDS-HDZ koalicije koji su zaveli nevidjeni teror nad narodom a sve pod kontrolom MEDJUNARODNE MAFIJE. Istina je da je Bosna POTENCIJAL KOJI SE CUVA ZA BUDUCE SUKOBE I RATOVE, ALI JE LAZ DA CE TO BITI USKORO. Bosna ce biti mirna sve dok je okupirana i dok pod PROTEKTORATOM....
I na kraju... STA JE CILJ OVOGA TEKSTA???
PA CILJ JE ZASTRASIVANJE NARODA U SVRHU ODRZAVANJA NA VLASTI SDA-SDS-HDZ FASISTA JER DOKLE SE GOD PRIJETI NARODU RATOM OVA KOALICIJA CE BITI NA VLASTI JER NAROD ZIVI U STRAHU..
Smrt fasizmu, sloboda narodu!!!
I na kraju... STA JE CILJ OVOGA TEKSTA???
PA CILJ JE ZASTRASIVANJE NARODA U SVRHU ODRZAVANJA NA VLASTI SDA-SDS-HDZ FASISTA JER DOKLE SE GOD PRIJETI NARODU RATOM OVA KOALICIJA CE BITI NA VLASTI JER NAROD ZIVI U STRAHU..
Smrt fasizmu, sloboda narodu!!!