Na koji ti mislis? HTC Hub ili Google Play Store? HTC hub sam probao par puta koristiti, upravo iz nekih problema oko registracije i pristupa nisam ni uspio a svakako mislim da nema nista posebno sto nema na Play Store... Sve sto sam instalirao od aplikacija to su free apps sa Play Store i nikad nista nisam kupovao...niti planiramlittlemissSunshine wrote:zdravo ljudi
mene zanima kako funcionise market place na htc-u,inace imam hd7.Posto BiH nije podrzana koju zemljuda stavim? XD Ima li neko iskustva,kako kupovati aplikacije i to?
HTC-all about
Moderator: Benq
-
houseoflabor
#26 Re: HTC-all about
-
littlemissSunshine
#27 Re: HTC-all about
da mislila sam na Google Play Store.Problem je sto na e-mailu nisam registrirala zemlju iz koje dolazim i sada me na telefonu upozorava da to ucinim,samo sto nema BiH i ne znam koju zemlju da stavim od podrzanih... 
-
houseoflabor
#28 Re: HTC-all about
Stavis Hrvatsku ako ima i neces nista zeznuti...nekako, nikako da se sjetim tog dijela registriranja oko upisa drzave...inace koristis gmail koji inace upotrebljavas za logovanje recimo na Youtube...a mozes jos lakse pristupiti sa istim Gmail acountom na Play store preko racunara i instalirati aplikacije bez da diras mob...littlemissSunshine wrote:da mislila sam na Google Play Store.Problem je sto na e-mailu nisam registrirala zemlju iz koje dolazim i sada me na telefonu upozorava da to ucinim,samo sto nema BiH i ne znam koju zemlju da stavim od podrzanih...
-
littlemissSunshine
#29 Re: HTC-all about
hvala
inace,postoji li neki nacin da bluetooth proradi ? 
- butterfly_01
#30 Re: HTC-all about
imam HTC one X, prvi mi je to HTC i prezadovoljna sam telefonom.
0.1 GHz brzi procesor u odnosu na S3 Galaxy se sa korisnickog iskustva vrlo osjeti..
Nisam jos rootala telefon, to planiram soon.. samo me brine garancija, jer gubim garanciju.
0.1 GHz brzi procesor u odnosu na S3 Galaxy se sa korisnickog iskustva vrlo osjeti..
Nisam jos rootala telefon, to planiram soon.. samo me brine garancija, jer gubim garanciju.
- Maharadza
#31 Re: HTC-all about
To je kod htc-a stvarno njesra jer moraš otključati bootloader da bi tek mogla uopšte razmišljati o root-anju. Barem koliko ja znam kod njih je isti uvijek zaključan pa nema onih 'one-click root' fazona kao za ostale otključane uređaje.butterfly_01 wrote:imam HTC one X, prvi mi je to HTC i prezadovoljna sam telefonom.
Tapatalked
-
houseoflabor
#32 Re: HTC-all about
koliko sam cuo/citao, ukoliko ti zatreba garancija moze se vratiti sve na staro da ne skontaju na servisu da je rootan, ukoliko se uradi backup... imam Sensation i davno ga pokusao rootati, medjutim, jedan sam od rijetkih sretnika koji ima bootloader verziju 0.27 cini mi se koja se ne moze otkljucati normalnim putem nego nekim zicama i spajanjima...koji sam ja baksuz...ako neko zna bolji nacin neka javiMaharadza wrote:To je kod htc-a stvarno njesra jer moraš otključati bootloader da bi tek mogla uopšte razmišljati o root-anju. Barem koliko ja znam kod njih je isti uvijek zaključan pa nema onih 'one-click root' fazona kao za ostale otključane uređaje.butterfly_01 wrote:imam HTC one X, prvi mi je to HTC i prezadovoljna sam telefonom.
Tapatalked
-
houseoflabor
#33 Re: HTC-all about
i ima li iko problema sa alarmom na HTCu? u pitanju je HTC Sensation... imam aktivna tri alarma za radne dane i tako je postavljen vec duze vrijeme, problem je sto nakon 10 dana normalnog aktiviranja u zadano vrijeme npr. 11. dan jednostavno ne zvoni i ja tako vjerovatno zakasnim na posao
restartujem telefon i onda je neko vrijeme ok...i opet...sve do jednom, kad ga opucam u zid 
- Maharadza
#34 Re: HTC-all about
Znači konačno ta opcija dostupna i za htc uređaje?! A to odavno ima za Samsung uređaje tj. vrati ti onaj 'flash-counter' na nulu pa nosi u servis i pravi se lood.houseoflabor wrote:koliko sam cuo/citao, ukoliko ti zatreba garancija moze se vratiti sve na staro da ne skontaju na servisu da je rootan, ukoliko se uradi backup... imam Sensation i davno ga pokusao rootati, medjutim, jedan sam od rijetkih sretnika koji ima bootloader verziju 0.27 cini mi se koja se ne moze otkljucati normalnim putem nego nekim zicama i spajanjima...koji sam ja baksuz...ako neko zna bolji nacin neka javiMaharadza wrote:To je kod htc-a stvarno njesra jer moraš otključati bootloader da bi tek mogla uopšte razmišljati o root-anju. Barem koliko ja znam kod njih je isti uvijek zaključan pa nema onih 'one-click root' fazona kao za ostale otključane uređaje.butterfly_01 wrote:imam HTC one X, prvi mi je to HTC i prezadovoljna sam telefonom.
Tapatalked
Tapatalked
-
bboypatron
#35 Re: HTC-all about
Ja imam HTC TOuch 2 T333, poprilicno star, no prezadovoljan sam..jako stablian, baterija fenomenalna 
Slijedeci izbor ce opet biti fokusiran na HTC.
Slijedeci izbor ce opet biti fokusiran na HTC.
- Distortion
- Maharadza
#37 Re: HTC-all about
Distortion wrote:http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /130327140
Oplakah na ovaj komentar!Gdje je Chuckie i respo da kazu kako je ajfon bolji..hahahaha..
-
houseoflabor
#38 Re: HTC-all about
Ovaj uredjaj ima kameru od 4mp, ali je kamera profesionalna, ne kao ostale koje se ugradjuju u telefone, zato je dobra cam. Sto se tice ostalog, nigdje veze! Rizikujete preko 1.000KM ako kupite ovaj "komad" plastike, jer ako vam ispadne, ode sve u 3 pm.! Preporucujem Sony Xperia Z, otporan na vodu, na udarce i prasinu, ostalo ima sto i ovaj HTC.
Čak 4Mp kamerica, pa strašno, i nova opcija, može dijeliti slike na društvenim mrežama, nema multiwindow multitasking, nema slot za memory karticu, pakoja je ovo godina 2006?
Evo i zasto mrzim Klix komentare i komentatore, samo me iznerviraju...sve profesionalac do profesionalca, strucnjaci, smartphone recenzenti, srljanje glavom kroz zid, bolji "ajfon", bolji S4, bolji HTC, bolja Xperia...
Ako ikoga realno zanima detaljini comparation test u svim segmentima HTC ONE VS. S4, Gsmarena je izbacila jedan takav clanak koji je vrhunski...ne mogu postaviti trenutno link, nemam pristupa sa posla... BTW ne ide u prilog HTC Oneu ali tako je kako je...
Čak 4Mp kamerica, pa strašno, i nova opcija, može dijeliti slike na društvenim mrežama, nema multiwindow multitasking, nema slot za memory karticu, pakoja je ovo godina 2006?
Evo i zasto mrzim Klix komentare i komentatore, samo me iznerviraju...sve profesionalac do profesionalca, strucnjaci, smartphone recenzenti, srljanje glavom kroz zid, bolji "ajfon", bolji S4, bolji HTC, bolja Xperia...
Ako ikoga realno zanima detaljini comparation test u svim segmentima HTC ONE VS. S4, Gsmarena je izbacila jedan takav clanak koji je vrhunski...ne mogu postaviti trenutno link, nemam pristupa sa posla... BTW ne ide u prilog HTC Oneu ali tako je kako je...
- Qler
#39 Re: HTC-all about
Ma HTC One se obrukao sa kamerom propisno. Ultrapixel, a slike su skoro kao na nokia N95...
- Qler
#40 Re: HTC-all about
abrinjaDonjo wrote:bogati sta ti radis u zivotu???? ja isfrustranijeg lika, poslije lud i ponosan, nisam vidio odavno ovdje.Qler wrote:Ma HTC One se obrukao sa kamerom propisno. Ultrapixel, a slike su skoro kao na nokia N95...
na SVAKU temu gdje se spominje kamera ti moras se javit i dati svoje "profesionalno" misljenje! koga ba boli q za tvoje misljenje i sto konstantno svrsavas na Nokiu i njihovu kameru??? jesi se to ikad upitao???
Ljudi, profesionalci urade review kamera slika itd itd itd al se ti javis onda da ih svojim teorijama pobijes i kazes da ne valja kamera, da je ovakva il onakva itd... sta ti mislis ko si??? ako si neki vrhunski strucnjak u tom polju sa visegodisnjem iskustvom onda nam se predstavi, inace prestani spamat i uzivaj sa svojom Lumiom il radi sta hoces sa njom, mene ne interesuje jel slikas, il je diras il sta god radis sa njom.
tako da nemoj ni ti nas smarati svojim glupim izjavama na svakoj temi, koga boli q jos jednom za tvoje misljenje o svakoj mogucoj kameri na svakom mogucem telefonu i da ni jedna ne valja sem Lumie, i samo jedno te isto ponavljas ko papagaj kakav, strasno....
A tvoje misljenje je relevantno?
Ja trazim telefon sa dobrom kamerom, i realno, ovo sto je HTC uradio je smijesno. Eno ti test na phone arena, gsm arena, allaboutsymbian, pogledaj testove, pa mi onda dodji i reci kakva je kamera na HTC One! Daj mi nadji jedan, jedan test, gdje kazu da je bolja od Nokia 808PV, od Samsung S4, od Sony Xperia Z, od Lumia 920...
Za tebe sam vrhunski strucnjak, bog i allah za kamere na telefonima.
http://www.allaboutsymbian.com/features ... 08_vs_.php
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... -913p8.php
http://www.techradar.com/news/phone-and ... cleContent
Eto ti da malo procitas, da se informises, da ne pricas svasta, mogao bi te neko cuti pa da se crvenis.
HTC je napravio LOSU kameru, cak je na HTC One X bolja kamera nego na One.
- Qler
#41 Re: HTC-all about
Pratim tebe da ti odgovorim odmah.
Nisam ja iznio svoje misljenje, nego misljenje svih koji su testirali telefon. Na stranu mogucnosti telefona, snaga i brzina, to je jedno. Kamera je fail zesci. Bit mog posta je da ne spamam nego ti fino iznesem cinjenice, spam je nesto sto nema pokrice, prica u suplje i prazno, dok ja tebi pokusavam objasniti sa dokazima da je HTC fulio sa kamerom.
Hajde molim te dokazi da spamam, i pobij me dokazima da je kamera na HTC One bolja od konkurencije... i ja vise necu ni jedne reci o kamerama na mobitelima!
Nisam ja iznio svoje misljenje, nego misljenje svih koji su testirali telefon. Na stranu mogucnosti telefona, snaga i brzina, to je jedno. Kamera je fail zesci. Bit mog posta je da ne spamam nego ti fino iznesem cinjenice, spam je nesto sto nema pokrice, prica u suplje i prazno, dok ja tebi pokusavam objasniti sa dokazima da je HTC fulio sa kamerom.
Hajde molim te dokazi da spamam, i pobij me dokazima da je kamera na HTC One bolja od konkurencije... i ja vise necu ni jedne reci o kamerama na mobitelima!
-
CrazyDiablo
#42 Re: HTC-all about
Nema teme koje qler nije usrao s nokiom i kamerom
- Qler
#43 Re: HTC-all about
Sta cu kad nece niko drugi.
Opet, javim se samo kada neko pocne o kameri pricati na mobitelu. Ne javljam se kad se prica o testovima OS-a, jel bolji JB ili ICS, jel jailbreak opasan i sl. Kad neko pita koji telefon ima dobru kameru, ili ako se neko provali pa kaze da je HTC ikad napravio dobru kameru, dodjem da ga demantujem.
Opet, javim se samo kada neko pocne o kameri pricati na mobitelu. Ne javljam se kad se prica o testovima OS-a, jel bolji JB ili ICS, jel jailbreak opasan i sl. Kad neko pita koji telefon ima dobru kameru, ili ako se neko provali pa kaze da je HTC ikad napravio dobru kameru, dodjem da ga demantujem.
- agent_zero
#44 Re: HTC-all about
Evo ovako, ja ću ovdje krajnje objektivno i neutralno da iznesem svoje mišljenje o ovome o čemu pretjerano žustro i žestoko diskutujete (btw, trenutno i sam posjedujem htc iz one serije). Smirite se malo, nema potrebe za tolikim tenzijama.
Htc kao mobitel - po meni odlični, bez premca u top3 android ponude. Kvaliteta izrade i korisničko sučelje (sense) bez premca.
Mana - to isto sučelje često nepotimizirano dovoljno, šupačka politika vezana za nadogradnju softvera. A to isto je najveći minus i tu su najgori od svih android vendora.
Kamera - pomak sa one serijom u odnosu na raniji period, ali i dalje je to daleko iza nokie i samsunga. I dan danas na kompu imam slike i sa nokia i sa samsunga i sa htc-a, iphone-a i bez premca su nokia i samsung top ponude kad su kamere u pitanju. I dan danas.
Htc kao mobitel - po meni odlični, bez premca u top3 android ponude. Kvaliteta izrade i korisničko sučelje (sense) bez premca.
Mana - to isto sučelje često nepotimizirano dovoljno, šupačka politika vezana za nadogradnju softvera. A to isto je najveći minus i tu su najgori od svih android vendora.
Kamera - pomak sa one serijom u odnosu na raniji period, ali i dalje je to daleko iza nokie i samsunga. I dan danas na kompu imam slike i sa nokia i sa samsunga i sa htc-a, iphone-a i bez premca su nokia i samsung top ponude kad su kamere u pitanju. I dan danas.
Last edited by agent_zero on 28/03/2013 14:43, edited 1 time in total.
- Qler
#45 Re: HTC-all about
Ma meni je HTC najbolja "varijanta" Andorida. Fizicki najljepsi i najkvalitetniji. Meni je sense miljama ispred touchwiz-a i onog sony-evog, (lg nisam koristio nesto da bi dao bilo kakvo misljenje)... Generalno HTC mi je super, ali opet je cinjenica da su im kamere lose, i to pravo...
-
Maha23
#46 Re: HTC-all about
Imam HTC Sensation XE i zanima me jeli moguce promjeniti crnu pozadinu kad se udje u meni sa aplikacijama, a da nije pomocu nekih launchera sa play store ?
-
CrazyDiablo
#47 Re: HTC-all about
Bas ti je strucno misljenje kad samo kameru gledasQler wrote:Sta cu kad nece niko drugi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Maharadza
#48 Re: HTC-all about
A ni ti nisi ispao nimalo "jadan" što čovjeku iznosiš direktno isključivo svoje sebično mišljenje da te isti "ne interesuje" i istovremeno iznosiš svoje ne znanje o postojanju opcije "gnjavatora/ice" na forumu, gdje istog' možeš dodati i njegovi postovi ti neće više biti prikazivani! Jednostavno, kulturno, opušteno! Ali jok, neka si ti njega napao i izvrijeđao kao pravi "daša" i još imaš obraza da nazivaš istoga "jadnim"?! Aferim, kultura na nivou!abrinjaDonjo wrote:pa samo si potvrdio koliko si jadan, time sto si uvijek na forumu i na sve odgovoris u roku od minute, a da ne pricam o tome da ocigledno ne znas citati...Qler wrote:abrinjaDonjo wrote:
bogati sta ti radis u zivotu???? ja isfrustranijeg lika, poslije lud i ponosan, nisam vidio odavno ovdje.
na SVAKU temu gdje se spominje kamera ti moras se javit i dati svoje "profesionalno" misljenje! koga ba boli q za tvoje misljenje i sto konstantno svrsavas na Nokiu i njihovu kameru??? jesi se to ikad upitao???
Ljudi, profesionalci urade review kamera slika itd itd itd al se ti javis onda da ih svojim teorijama pobijes i kazes da ne valja kamera, da je ovakva il onakva itd... sta ti mislis ko si??? ako si neki vrhunski strucnjak u tom polju sa visegodisnjem iskustvom onda nam se predstavi, inace prestani spamat i uzivaj sa svojom Lumiom il radi sta hoces sa njom, mene ne interesuje jel slikas, il je diras il sta god radis sa njom.
tako da nemoj ni ti nas smarati svojim glupim izjavama na svakoj temi, koga boli q jos jednom za tvoje misljenje o svakoj mogucoj kameri na svakom mogucem telefonu i da ni jedna ne valja sem Lumie, i samo jedno te isto ponavljas ko papagaj kakav, strasno....
A tvoje misljenje je relevantno?
Ja trazim telefon sa dobrom kamerom, i realno, ovo sto je HTC uradio je smijesno. Eno ti test na phone arena, gsm arena, allaboutsymbian, pogledaj testove, pa mi onda dodji i reci kakva je kamera na HTC One! Daj mi nadji jedan, jedan test, gdje kazu da je bolja od Nokia 808PV, od Samsung S4, od Sony Xperia Z, od Lumia 920...
Za tebe sam vrhunski strucnjak, bog i allah za kamere na telefonima.
http://www.allaboutsymbian.com/features ... 08_vs_.php
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... -913p8.php
http://www.techradar.com/news/phone-and ... cleContent
Eto ti da malo procitas, da se informises, da ne pricas svasta, mogao bi te neko cuti pa da se crvenis.
HTC je napravio LOSU kameru, cak je na HTC One X bolja kamera nego na One.
ja nigdje nisam iznio svoje misljenje, ja sam napisao da nas NE INTERESUJE tvoje spamanje i gluposti koje pises na svakoj temi, al nisam ni ocekivao da ti mozes uopste shvatit bit posta, bit napisanog! kraj diskusije
PS. Ti da si ikakav čovjek, ako ništa preskočio bi komentar istoga, ignorirao ga, ma bilo šta, samo ne bi postupio onako kako jesi da imaš imalo obraza i kulture u tom' svome mozgu! Ovo je dobronamjeran savjet da se malo "opustiš" i da shvatiš da možda postoje ljudi sa totalno drugačijim mišljenjem od tvoga ali koje ne moraš svim silama ubijeđivati da je samo tvoje mišljenje "ono pravo", jer ko to zna, svi mi imamo drugačije ukuse, interese i sviđanja i hvala Bogu što je to tako! Jednoumlje je LOŠE, kako za pojedinca tako i za zajednicu i što prije to shvatimo, to bolje po nas!
- Qler
#49 Re: HTC-all about
Pa samo me kamera i zanima. Tu se razumijem koliko toliko, i tu mogu dati neko mišljenje. Što da se petljam tamo gdje me i ne interesuje i nemam neko mišljenje. Andorid i onako jedino valja na nexusu, tj. stock, ovo ostalo je sve tu dok mu ne promijenis rom...CrazyDiablo wrote:Bas ti je strucno misljenje kad samo kameru gledasQler wrote:Sta cu kad nece niko drugi.
- Maharadza
#50 Re: HTC-all about
Onda je ovo za tebe jaro:Qler wrote:Pa samo me kamera i zanima. Tu se razumijem koliko toliko, i tu mogu dati neko mišljenje. Što da se petljam tamo gdje me i ne interesuje i nemam neko mišljenje. Andorid i onako jedino valja na nexusu, tj. stock, ovo ostalo je sve tu dok mu ne promijenis rom...CrazyDiablo wrote:Bas ti je strucno misljenje kad samo kameru gledasQler wrote:Sta cu kad nece niko drugi.
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d5200/