UWC Mostar
-
Amanda
#26 Re: UWC Mostar
I meni su to rekli hehe, a zna li itko koliko nas se prijavilo?
-
Limpumponi
#27 Re: UWC Mostar
Sad mi rece taj momak da je nacuo danas da ima ''ogromna gomila'' :/ A prosle god. se prijavilo 170,tad kad je on aplikovao.Amanda wrote:I meni su to rekli hehe, a zna li itko koliko nas se prijavilo?
-
Amanda
#28 Re: UWC Mostar
Ogromna gomila kazes, a prosle godine se prijavilo 170? Koliko je onda ove?:((
- AlexGreys
#30 Re: UWC Mostar
Ja sam procitala da ce ih primiti 35 iz BiH in general, a 5 ekskluzivno iz Mostara. Pokusavam da nadjem informaciju koliko nas se tacno prijavilo, ali naravno da nitko ne postavlja tu informaciju online, jer zaboga, kome je od koristi internet? 
- AlexGreys
#31 Re: UWC Mostar
Evo broj stipendija:
UWC Nacionalni komitet BiH ove godine nudi ukupno 47 stipendija i to:
UWC Mostar (BiH) - 35 punih stipendija
UWC Mostar (BiH) - 5 stipendija nerezidencijalnog tipa za učenike iz Mostara
UWC Adriatic (Italija) - 1 puna stipendija
UWC Red Cross Nordic (Norveška) - 1 puna stipendija
UWC Li Po Chun (Kina/Hong-Kong) - 1 parcijalna stipendija
UWC Mahindra (Indija) - 1 parcijalna stipendija
UWC USA (SAD) - 1 puna stipendija za dječaka
UWC SEA (Singapur) - 2 pune stipendije za djevojčice
UWC Nacionalni komitet BiH ove godine nudi ukupno 47 stipendija i to:
UWC Mostar (BiH) - 35 punih stipendija
UWC Mostar (BiH) - 5 stipendija nerezidencijalnog tipa za učenike iz Mostara
UWC Adriatic (Italija) - 1 puna stipendija
UWC Red Cross Nordic (Norveška) - 1 puna stipendija
UWC Li Po Chun (Kina/Hong-Kong) - 1 parcijalna stipendija
UWC Mahindra (Indija) - 1 parcijalna stipendija
UWC USA (SAD) - 1 puna stipendija za dječaka
UWC SEA (Singapur) - 2 pune stipendije za djevojčice
-
Pretty Little Liar
#32 Re: UWC Mostar
Ne mora da znaci da su se bas svi prijavili za UWC u Mostaru 
-
Limpumponi
#33 Re: UWC Mostar
Ali uglavnom jesu 
Sta ste vi stavili posle MOstara? Ja sma prvo Mostar,pa Italija,USA itd.
A zamislite ponude vam u Singapuru xD
Sta ste vi stavili posle MOstara? Ja sma prvo Mostar,pa Italija,USA itd.
A zamislite ponude vam u Singapuru xD
- AlexGreys
#35 Re: UWC Mostar
Ja Mostar, USA pa Italija 
da vas pitam za interviewe, meni jedna prijateljica rekla da poslije ovog standardnog u subotu/nedjelju, ima drugi koji je bukvalno radionica u kojoj radis cijeli dan pa te oni observe kako radis u grupi, kakav si leader, ambition itd... Ima li tko jos slicnu informaciju?
da vas pitam za interviewe, meni jedna prijateljica rekla da poslije ovog standardnog u subotu/nedjelju, ima drugi koji je bukvalno radionica u kojoj radis cijeli dan pa te oni observe kako radis u grupi, kakav si leader, ambition itd... Ima li tko jos slicnu informaciju?
-
Amanda
#36 Re: UWC Mostar
AlexGreys wrote:Ja Mostar, USA pa Italija
Ja imam samo informaciju da je taj za sve ucenike u Mostaru pa vrlo moguce da je tako.
-
Pretty Little Liar
#37 Re: UWC Mostar
Koji vam je dan intervju?
-
Amanda
#38 Re: UWC Mostar
Utorak.Pretty Little Liar wrote:Koji vam je dan intervju?
-
Limpumponi
#39 Re: UWC Mostar
Da,da to je sigurno. Ako prodjes sad ovaj intervju nakon 7-10 dana bi te trebali pozvati na tu radionicu u Mostar,gdje se radi u grupi sa drugim prijavljenima... Npr. daju vam neku temu itd. I ako i tu prodjes tada si zapravo primljen. Bas je procedura xD Haha.AlexGreys wrote:Ja Mostar, USA pa Italija
-
Limpumponi
#40 Re: UWC Mostar
Meni je intervju u pon. u Tuzli 
A ljudi odakle ste i koliko se iz vase skole prijavilo ucenika?
- AlexGreys
#41 Re: UWC Mostar
Vjerujem da sam vec rekla, ali ja sam iz Druge gimnazije MYP u Sarajevu, i jedina sam iz svoje skoleLimpumponi wrote:Meni je intervju u pon. u Tuzli
iz KSC Gimnazije ih je proslo 4 ili 5
-
Limpumponi
#42 Re: UWC Mostar
Aha,iz moje je jos 2 pored mene,i sve tri smo prosle na intervju.
Mada kako sam ja cula oni 95 % prijavljenih pozovu na taj intervju.
-
mm-dlaka
#43 Re: UWC Mostar
kako to, u cemu je stvar ?Limpumponi wrote:Aha,iz moje je jos 2 pored mene,i sve tri smo prosle na intervju.
-
Amanda
#44 Re: UWC Mostar
Iz moje skole se nitko osim mene nije prijavio.Limpumponi wrote:Meni je intervju u pon. u Tuzli
-
Amanda
#45 Re: UWC Mostar
Na taj intervju prolazi skoro svatko jer oni daju priliku da im se ti sam predstavis, da bi bili što bilži istini.Naravno imaju neki kriterij, nece pozvati nekoga tko ima bas loše ocijene, negativne i to.mm-dlaka wrote:kako to, u cemu je stvar ?Limpumponi wrote:Aha,iz moje je jos 2 pored mene,i sve tri smo prosle na intervju.
-
daliborka
#46 Re: UWC Mostar
ukupno je prijavljeno oko 200 ucenika 
-
Miskeee
#47 Re: UWC Mostar
Ma svi gotovo dobiju ovaj prvi intervju.
Prije nego što odete na njega,trebate se informisati o aktuelnim događajima u svijetu.Ja razmišljam da neće postaviti o Papi Benediktu
I već sam vam rekao pitanja na prvoj strani.Otprilike.
Sve što kažete,morate argumentirati.Jasno im staviti do znanja da ste vi pravi učenik za njihov koledž i da ćete ih odlično predstavljati u svijetu poslije završetka.
Ovakve informacije sam ja dobio i držim se toga.
Samo da pitam,jel' nosimo ove certifikate i potvrde samo na uvid ili će to ono odnijeti sa sobom? Ako će odnijeti,da kopiram pa valja ponovo ovjerit
Prije nego što odete na njega,trebate se informisati o aktuelnim događajima u svijetu.Ja razmišljam da neće postaviti o Papi Benediktu
Sve što kažete,morate argumentirati.Jasno im staviti do znanja da ste vi pravi učenik za njihov koledž i da ćete ih odlično predstavljati u svijetu poslije završetka.
Samo da pitam,jel' nosimo ove certifikate i potvrde samo na uvid ili će to ono odnijeti sa sobom? Ako će odnijeti,da kopiram pa valja ponovo ovjerit
- AlexGreys
#48 Re: UWC Mostar
samo trebamo donijeti na pokaz, da ne ispadne da smo lagali na aplikacijama :OMiskeee wrote:Ma svi gotovo dobiju ovaj prvi intervju.
Prije nego što odete na njega,trebate se informisati o aktuelnim događajima u svijetu.Ja razmišljam da neće postaviti o Papi Benediktu![]()
-
Miskeee
#49 Re: UWC Mostar
Jel' moramo baš sve ponijeti? Nek bude da sam nešto slagaoAlexGreys wrote:samo trebamo donijeti na pokaz, da ne ispadne da smo lagali na aplikacijama :OMiskeee wrote:Ma svi gotovo dobiju ovaj prvi intervju.
Prije nego što odete na njega,trebate se informisati o aktuelnim događajima u svijetu.Ja razmišljam da neće postaviti o Papi Benediktu![]()
-
Limpumponi
#50 Re: UWC Mostar
Ljudi,kako stojite sa engleskim?