Ja samo realno i iskreno. Kakve koristi od bullshitinga?Arax_diss wrote:alucarda wrote:Odgovornost se uci od malih nogu, a ne za par mjeseci.
Iako ne treba dizati ruke od njega odmah, malo nas ovdje realno misli da se ovaj tip moze promjenjiti.
Ipak tvoj momak, pa probaj barem da budes nacisto sa sobom da si sve uradila sto si mogla.
A kad prekinete, glavu gore i furaj dalje. Ja mislim da ces cak da osjetis olaksanje
lol, djevojka pred brakom... nije komentar na mjestu ba, da se to rijeshit.
Posuđivanje novca
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- alucarda
#26 Re: Posuđivanje novca
- Edin H.
#27 Re: Posuđivanje novca
Moras naci bolji posao, tako da mozes momku dati vise novaca, posto on ociglednu voli monete
Svako ima neku slabost
Svako ima neku slabost
- MedenoSrce
#28 Re: Posuđivanje novca
Uzmemo hipoteticki da je momak super, pazi je, poštuje, mazi, voli, slažu se jedino ne zna sa novcem i većina savjeta koje je ovdje dobila jeste da ga ostavi - pa vi ste ljudi meni genijalni, ima li iko od vas život pa da savjetujete da se odmah razilaze ukoliko postoji i najmanji problem.
- Neradnik
#29 Re: Posuđivanje novca
Niko od nas nema zivot eto ti ga samo imas.MedenoSrce wrote:Uzmemo hipoteticki da je momak super, pazi je, poštuje, mazi, voli, slažu se jedino ne zna sa novcem i većina savjeta koje je ovdje dobila jeste da ga ostavi - pa vi ste ljudi meni genijalni, ima li iko od vas život pa da savjetujete da se odmah razilaze ukoliko postoji i najmanji problem.
Niko nije reko ostavi nego razgovaraj ako ne ide onda jebiga sto ici protiv sebe.Ovo je po meni jako bitno sto je rekla da citiram:
"Nedavno sam probala pričati sa njim otvoreno - priznaje da ne zna da se kontroliše kada ima novac ali da mu nikako nije žao i da će se 'nekako snaći' kada ga nema."
Znaci njemu nije zao pa ako je voli pazi i postuje kako moze da mu ne bude zao kad je to njoj veliki problem?Znaci hipotetika nista.
- alucarda
#30 Re: Posuđivanje novca
Njoj nije najmanji. Njoj je najveci.MedenoSrce wrote:pa vi ste ljudi meni genijalni, ima li iko od vas život pa da savjetujete da se odmah razilaze ukoliko postoji i najmanji problem.
Da budemo tacni, vecina joj je savjetovala da razgovara sa njim prvo.
- respo
#31 Re: Posuđivanje novca
srce samo sto kod nej nije problem je li on dize dasku na solji ili ne dgje ostavlja carape i slicno
nego direktno se odnosi na zivot
znaci nek ona rinta a on ce kupovati tene i farmerke
ako su vec korak do braka onda bi valjda i on trebao misliti o tome a ne kako ce biti obucen pred rajom trebama ili kim vec
i koliko vidim ovdje nije problem od "juce" nego je i pokusavala sa zajednickim racunom ili cim vec pa nije uspjelo
nego direktno se odnosi na zivot
znaci nek ona rinta a on ce kupovati tene i farmerke
ako su vec korak do braka onda bi valjda i on trebao misliti o tome a ne kako ce biti obucen pred rajom trebama ili kim vec
i koliko vidim ovdje nije problem od "juce" nego je i pokusavala sa zajednickim racunom ili cim vec pa nije uspjelo
- tendzera
#32 Re: Posuđivanje novca
Nazalost,tu nema nikakvog rjesenja.
Ko je naucio rasipat' pare i trositi na neke gluposti,
trosit' ce uvijek
trosit' ce uvijek
- Neradnik
#33 Re: Posuđivanje novca
Pa ne moze trosit kad nema kako ce.Znaci cim mu ona daje pare ima tu i njene krivice.Nemoj mu dat pa eto nek se snađe kad moze.Da moze nebi sigurno od nje uzimao al opet to je neka druga prica...tendzera wrote:Nazalost,tu nema nikakvog rjesenja.
trosit' ce uvijek
-
Arax_diss
#34 Re: Posuđivanje novca
alucarda wrote:Ja samo realno i iskreno. Kakve koristi od bullshitinga?Arax_diss wrote:alucarda wrote:Odgovornost se uci od malih nogu, a ne za par mjeseci.
Iako ne treba dizati ruke od njega odmah, malo nas ovdje realno misli da se ovaj tip moze promjenjiti.
Ipak tvoj momak, pa probaj barem da budes nacisto sa sobom da si sve uradila sto si mogla.
A kad prekinete, glavu gore i furaj dalje. Ja mislim da ces cak da osjetis olaksanje
lol, djevojka pred brakom... nije komentar na mjestu ba, da se to rijeshit.
kakav ba bullshiting? koliko ti je godina? ti to stvarno mislish sto si napisao?
chitam tvoj post i ibretim se...
bolan ona njega voli i ima mali problem sto lik voli da po restoranima jede i markirano da nosi pa posudi para od nje...
i to ti razlog da ga ona ostavi? u kojem ti svijetu zivish ba? da se sve rijeshit i popravit!
ma nema ludjeg foruma od ovog, djevoka trazi pomoc a vi sto ste u zivot razocarani joj odmazete... CUJ OSTAVI GA I FURAJ DALJE.
fakat ne mogu da vjerujem......................
-
Arax_diss
#35 Re: Posuđivanje novca
Gospodin_bez_kravate wrote:Pa ne moze trosit kad nema kako ce.Znaci cim mu ona daje pare ima tu i njene krivice.Nemoj mu dat pa eto nek se snađe kad moze.Da moze nebi sigurno od nje uzimao al opet to je neka druga prica...tendzera wrote:Nazalost,tu nema nikakvog rjesenja.
trosit' ce uvijek
extra savjet
- Asana
#36 Re: Posuđivanje novca
alucarda wrote:Odgovornost se uci od malih nogu, a ne za par mjeseci.
Bjezi glavom bez obzira. Zna da ti je stalo do njega i to iskoristava, vec sada.dječak sa šibicama wrote:Takav se nikada nece promijeniti, to je sigurno.
Udjete li u brak, tome nema kraja.
- respo
#37 Re: Posuđivanje novca
kakav extra savjet baArax_diss wrote:Gospodin_bez_kravate wrote:Pa ne moze trosit kad nema kako ce.Znaci cim mu ona daje pare ima tu i njene krivice.Nemoj mu dat pa eto nek se snađe kad moze.Da moze nebi sigurno od nje uzimao al opet to je neka druga prica...tendzera wrote:Nazalost,tu nema nikakvog rjesenja.
trosit' ce uvijek
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
extra savjet
ok nece mu davati i sta je time postigla?
sve sto on zaradi ce potrositi tako da ce sve u kuci ako se uzmi ici iz njenog dzepa i rezije i hrana i njena odjeca osim sexy vesa i sve ostale potrepstine za kucu a i za dijete kako ga planira/ju
e onda je tek najebala da kazem jer ce prestati raditi a on ce samo zaradjivati
- Neradnik
#38 Re: Posuđivanje novca
Postigla je za pocetak moze vidjeti jel se on uopste moze snaci kako kaze jer za to snalazenje ce morat vracat iz svog dzepa posto ce kod nje biti "izvini nemam".Njoj svakako vidis kako vraca a drugom ce bogami morat.respo wrote: kakav extra savjet ba
ok nece mu davati i sta je time postigla?
sve sto on zaradi ce potrositi tako da ce sve u kuci ako se uzmi ici iz njenog dzepa i rezije i hrana i njena odjeca osim sexy vesa i sve ostale potrepstine za kucu a i za dijete kako ga planira/ju
e onda je tek najebala da kazem jer ce prestati raditi a on ce samo zaradjivati
Pa neka vidi kako ce se dalje stvari odvijati.Al opet kazem sve nek odradi prije zajednice,zajednickog zivota....
- respo
#39 Re: Posuđivanje novca
bez obzira kako god okrene on cesve sto ima potrositi ostaju samo njene pare
to hoce li on posuditi od nekog ili nece je najmanje bitno jer to mora vratiti od plate koju zaradi i sve se svodi na to da jedina ona radi "za kucu"
to hoce li on posuditi od nekog ili nece je najmanje bitno jer to mora vratiti od plate koju zaradi i sve se svodi na to da jedina ona radi "za kucu"
- alucarda
#40 Re: Posuđivanje novca
Nisi ti bas nesto realan.Arax_diss wrote:kakav ba bullshiting? koliko ti je godina? ti to stvarno mislish sto si napisao?![]()
chitam tvoj post i ibretim se...
bolan ona njega voli i ima mali problem sto lik voli da po restoranima jede i markirano da nosi pa posudi para od nje...
i to ti razlog da ga ona ostavi? u kojem ti svijetu zivish ba? da se sve rijeshit i popravit!
ma nema ludjeg foruma od ovog, djevoka trazi pomoc a vi sto ste u zivot razocarani joj odmazete... CUJ OSTAVI GA I FURAJ DALJE.
fakat ne mogu da vjerujem......................
Eto cura je vec predlagala zajednicki racun i razgovarala sa njim pa se nije popravilo i rijesilo sve.
Sutra, kad nadje normalnog covjeka sa kojim ce moci planirati porododicu i osloniti se na njega skontat ce kakav je ovaj bio.
Bas mi pade na pamet ova pjesma
http://www.youtube.com/watch?v=pKV8uSX2nEQ
Ko ubila se za ovog tipa.
- Neradnik
#41 Re: Posuđivanje novca
Vidi oni planiraju zivjet skupa sto znaci da jos ne zive.Da se nebi dovela u situaciju o kojoj govoris zato joj kazem da pokusa sa ovim.Ocigledno nije dosao u tu fazu da mora od drugog trazit.Ona mu ovako dadne, njemu fino, zna ne mora sve vratit i fura svoje.Ovako kad bude moro iz svog dzepa sve sto posudi vracat pa novcanik bude tanji, sigurno ce se prohtjevi smanjivati.Jedino jel ako se kako drugacije ne snađe pa pocne od banaka "posuđivat"respo wrote:bez obzira kako god okrene on cesve sto ima potrositi ostaju samo njene pare
- kockica_kockica
#42 Re: Posuđivanje novca
On se nece promijeniti... moze razgovarati sa njim o tome, ali ce to biti samo prividno rijeseno jer ce on naci nekog drugog ko ce ga "pogurati" nju nece vise pitati i ona ce misliti da je problem rijesen...
Ja ne kazem da se ne udas za njega jer je to samo tvoja odluka... Ali prije nego odlucis dobro razmisli... ti ces njega uvijek gurati... bit cete uvijek duzni nekome.. jos kad dijete dodje... udala se ili ne, ne ostavljaj posao ni u ludilu...
Ja ne kazem da se ne udas za njega jer je to samo tvoja odluka... Ali prije nego odlucis dobro razmisli... ti ces njega uvijek gurati... bit cete uvijek duzni nekome.. jos kad dijete dodje... udala se ili ne, ne ostavljaj posao ni u ludilu...
- respo
#43 Re: Posuđivanje novca
vidis ja mislim da je vec bio u situaciji da od drugog trazi vjerovatno od prijatelja poznanika itdGospodin_bez_kravate wrote:Vidi oni planiraju zivjet skupa sto znaci da jos ne zive.Da se nebi dovela u situaciju o kojoj govoris zato joj kazem da pokusa sa ovim.Ocigledno nije dosao u tu fazu da mora od drugog trazit.Ona mu ovako dadne, njemu fino, zna ne mora sve vratit i fura svoje.Ovako kad bude moro iz svog dzepa sve sto posudi vracat pa novcanik bude tanji, sigurno ce se prohtjevi smanjivati.Jedino jel ako se kako drugacije ne snađe pa pocne od banaka "posuđivat"respo wrote:bez obzira kako god okrene on cesve sto ima potrositi ostaju samo njene pare
a kad je ona dosla onda je samo dobio siguran izvor posudjivanja sa benefitom da ne vraca sve
- MedenoSrce
#44 Re: Posuđivanje novca
Moje je misljenje da se nesto takvo moze promijeniti samo je bitno da skupa porade na disciplini i on zaista shvati da mu pete brendirane tene nisu potrebne, skupljaju prasinu, naredne godine nisu u modi i tako dalje
Sto se tice hodanja po restoranima cisto sumnjam da hoda sam, sigurno ne ode sam na veceru pa se onda nadje s njom
zasto onda ona kada on predlozi veceru ne kaze hajdemo skupa kupiti namirnice ja cu skuhati
Sto se tice hodanja po restoranima cisto sumnjam da hoda sam, sigurno ne ode sam na veceru pa se onda nadje s njom
zasto onda ona kada on predlozi veceru ne kaze hajdemo skupa kupiti namirnice ja cu skuhati
- graue_maus
#45 Re: Posuđivanje novca
veliki su to egoisti , tesko se mijenjaju ..........
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#46 Re: Posuđivanje novca
najvolem razumne odgovore na ljubavna pitanja
kao da ljubav i pamet imaju ista zajednicko
kao da ljubav i pamet imaju ista zajednicko
-
dječak sa šibicama
#47 Re: Posuđivanje novca
Moze pokusati, ali nece uspjeti.MedenoSrce wrote:Moje je misljenje da se nesto takvo moze promijeniti samo je bitno da skupa porade na disciplini i on zaista shvati da mu pete brendirane tene nisu potrebne, skupljaju prasinu, naredne godine nisu u modi i tako dalje
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#48 Re: Posuđivanje novca
da nadje bolji posao il da nauci bolje kuhatiEdin H. wrote:Moras naci bolji posao, tako da mozes momku dati vise novaca, posto on ociglednu voli monete![]()
Svako ima neku slabost
- MedenoSrce
#49 Re: Posuđivanje novca
dječak sa šibicama wrote:
Moze pokusati, ali nece uspjeti.
A ti to znas jer ...
-
dječak sa šibicama
#50 Re: Posuđivanje novca
Imam iskustva sa takvim ljudima.