Premalo seksa u braku
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#26 Re: Premalo seksa u braku
Ne pravi je ljubomornom, samo ćeš napraviti veće sranje. Il' je nekako natjeraj da odete kod savjetnika il' čekaj il' se zadovolji sa tim što imaš il' se razvedi al' ne varaj ni pod razno. Uglavnom, misli i na to dijete, nije sex važniji od njega.
- žuta lala
#27 Re: Premalo seksa u braku
Smatraju li tebe te tvoje drugarice sexy muškarcem? Žena se možda ne brine da bi je mogao prevariti s tim drugaricama, pa joj je svejedno i kad izlaziš s njima. (Inače žene ne vole kad muškarci imaju dosta ženskih prijateljica)HardFeelings wrote:
Evo sad mi iskoči neko napisao post prije mene, na ovo sam mislio. Da li može biti kontraproduktivno s obzirom da trenutno muški prijatelji nisu blizu mene sem jednog koji je dosta zauzet svojom porodicom, a ostatak mojih poznanstava čine većinom žene.
Ja mislim da bi trebao uraditi onako kako sam napisala, i ako te voli, mislim da bi trebala reagovati. A ako ne, onda sjedi i opet fino s njom popričaj, nemoj navaljivati ni moliti, već samo pitaj kako ona misli da ti zadovoljiš svoje potrebe i ima li ona uopće potrebe - i da ako ima neki problem, možete popričati s nekim savjetnikom.
I da se razumijemo, nisam ja rekla da ti nju varaš, već samo da "ohladiš" i da ne navaljuješ više, da ne letaš za njom, već da imaš i neki svoj društveni život (ponekad izađeš s nekim drugom ili sl., a ne nju kući na koljenima preklinjati da spava s tobom)
- AsmirVD
#28 Re: Premalo seksa u braku
Auuu, pa ovo nije dobro nikako. 45 dana.. pa nije vama po 55 godina..HardFeelings wrote:Jedno vrijeme nisam navaljivao, i tako je prošlo 40-45 dana, više nisam mogao izdržati i inicirao sam seks, to je bilo solidno čak šta više, ali čekati ženu u najboljim godinama 45 dana da ti da, bukvalno mjesec ipo je previše. Ne znam šta je u pitanju, finansijskih problema nemamo, ona ne radi težak posao, dosta vremena provodimo zajedno kući..
S druge strane ima osoba kojima odgovara ovo gore sto si napisao, a da li bi ja mogao izdrzati, cisto sumnjam. Pogotovo sto kazes da se zena sa tobom mazi, romanticni ste, a na kraju od seksa nista.
Situacija je cudna, probaj na bilo koji nacin s njom razgovarati i ne siliti je ni na sta. A ako ostane isto (45 dana
Ne trolujem te, ne zajebavam se vec ti vrlo ozbiljno ovo kazem. Ajd da zena ima neki konrektan problem, nego sto kazes dobra, fina, krasna, al od seksa nista nema, cudno jarane moj.. Zelim ti svu srecu.
- madtv
#29 Re: Premalo seksa u braku
zuta_lala wrote:Smatraju li tebe te tvoje drugarice sexy muškarcem? Žena se možda ne brine da bi je mogao prevariti s tim drugaricama, pa joj je svejedno i kad izlaziš s njima. (Inače žene ne vole kad muškarci imaju dosta ženskih prijateljica)HardFeelings wrote:
Evo sad mi iskoči neko napisao post prije mene, na ovo sam mislio. Da li može biti kontraproduktivno s obzirom da trenutno muški prijatelji nisu blizu mene sem jednog koji je dosta zauzet svojom porodicom, a ostatak mojih poznanstava čine većinom žene.
Ja mislim da bi trebao uraditi onako kako sam napisala, i ako te voli, mislim da bi trebala reagovati. A ako ne, onda sjedi i opet fino s njom popričaj, nemoj navaljivati ni moliti, već samo pitaj kako ona misli da ti zadovoljiš svoje potrebe i ima li ona uopće potrebe - i da ako ima neki problem, možete popričati s nekim savjetnikom.
I da se razumijemo, nisam ja rekla da ti nju varaš, već samo da "ohladiš" i da ne navaljuješ više, da ne letaš za njom, već da imaš i neki svoj društveni život (ponekad izađeš s nekim drugom ili sl., a ne nju kući na koljenima preklinjati da spava s tobom)
- dr.Gonzo
#30 Re: Premalo seksa u braku
Zneska i muska seksualnost su skroz razlicite. Kod muskarca ide "odozdo", stvar hormona i fizicke potrebe. Kod zena je to rijetko slucaj, mozda par puta mjesecno, kad imaju plodne dane. Zato da bi probudio zensku seksualnu energiju, moras proci kroz barijeru zenske glave, i srca. Isprazniti glavu i otopiti srce.
Ja ti mogu dati jedan sasvim nekonvencionalan savjet. Probaj da ne jedes meso 30 dana, i pazljivo posmatraj sta ce to uraditi sa tvojim libidom. Rekao bih da ces nakon toga eksperimenta bolje razumjeti zenu.
Ja ti mogu dati jedan sasvim nekonvencionalan savjet. Probaj da ne jedes meso 30 dana, i pazljivo posmatraj sta ce to uraditi sa tvojim libidom. Rekao bih da ces nakon toga eksperimenta bolje razumjeti zenu.
- znalac
#31 Re: Premalo seksa u braku
ako si ulozio toliko truda koliko tvrdis, ako se trudis oko nje i djeteta koliko tvrdis onda jarane treba da joj kazes da te nije vrijedna i da se razvedes; nije jedina na svijetu, ako nije u stanju da shvati vaznost tog intimnog odnosa kao neceg sto vas zblizava ili ako joj vise nije do toga, nadji onda sebi drugu, to bar nije tesko
- JThomas
#32 Re: Premalo seksa u braku
očito je da se ona više ne loži na tebe. i tu uopšte ne mora biti da ima drugog...samo neće ni s tobom 
- bosan
#33 Re: Premalo seksa u braku
Ma udala se za tebe zbog papira , 5 godina proslo ,sad je slobodna . Ceka da skontas 
- gomago
#34 Re: Premalo seksa u braku
Čim joj nije do toga, onda ona ima toga dovoljno pa joj ne treba, pa nije drvo da može trpiti toliko bez sexa, u najboljim godinama svog života, nema drugog razloga, bez obzira što joj ti sve udovoljavaš, ne vole to naše žene, naše su žene bezobrazne i one vole malo žešće momke to je to.
Čim si fin prema njoj i trudiš se u svemu onda si mlakonja i muto to one tako imaju razmišljanje nije to kao U hrvatskoj i dalje na zapadu.
Čim si fin prema njoj i trudiš se u svemu onda si mlakonja i muto to one tako imaju razmišljanje nije to kao U hrvatskoj i dalje na zapadu.
-
Mirnes321
#35 Re: Premalo seksa u braku
Ovo su tipicni simptomi, prihvati da njoj udovoljava drugi muskarac..
Zakon prirode, zenka trazi perspektivnog muzjaka, tebe je vidim fino izmuzla i izlevatila za posao i zivot na zapadu, a vjerovatno i drzavljanstvo..
Mozda ti nisi los, ono moderno musko, na tri strane, malo djeca, malo posao, malo zena, kuvanje pranje i ostalo.. ali s vremena na vrijeme dodje zenama onaj instinkt da hoce snaznog dominantnog muskarca s kojim ce nesto osjecati.. ne govorim ja da si ti los, ne, samo ti nisi "materijal" za takvu zenu..
Primjer, necu generalizovat i ima i obrnutih slucajeva:
Prvi par koji znam, njemu svejedno, standardna podjela na muske i zenske poslove u kuci, njega apsolutno briga za sve, neki prosjecan zivot, al zato svoju zenu otrese da bude prezadovoljna, nazalost seks je jedina stvar s kojom moze biti zadovoljna u takvom braku..
Drugi par koji znam oboje visoko obrazovani, fini, kulturni, krasni, tip se nateze sa 2 djece, uz to, pere, kuva, brise, leti na svaku zeninu zapovjed, seks gola voda, u prosjeku traje 2 minuta. Stabilni finansijski, sve cvjeta od ljubavi, ali zena u dubini duse jako nezadovoljna jer nema uzbudjenja.
Ovo je samo primjer i ne podrzavam ni jednu soluciju, ali su vrlo ceste. Mnogo cesce nego da idu obe stvari u paru (dobro jebe i zena zadovoljna + dobar i pozrtvovan muz).
Zakon prirode, zenka trazi perspektivnog muzjaka, tebe je vidim fino izmuzla i izlevatila za posao i zivot na zapadu, a vjerovatno i drzavljanstvo..
Mozda ti nisi los, ono moderno musko, na tri strane, malo djeca, malo posao, malo zena, kuvanje pranje i ostalo.. ali s vremena na vrijeme dodje zenama onaj instinkt da hoce snaznog dominantnog muskarca s kojim ce nesto osjecati.. ne govorim ja da si ti los, ne, samo ti nisi "materijal" za takvu zenu..
Primjer, necu generalizovat i ima i obrnutih slucajeva:
Prvi par koji znam, njemu svejedno, standardna podjela na muske i zenske poslove u kuci, njega apsolutno briga za sve, neki prosjecan zivot, al zato svoju zenu otrese da bude prezadovoljna, nazalost seks je jedina stvar s kojom moze biti zadovoljna u takvom braku..
Drugi par koji znam oboje visoko obrazovani, fini, kulturni, krasni, tip se nateze sa 2 djece, uz to, pere, kuva, brise, leti na svaku zeninu zapovjed, seks gola voda, u prosjeku traje 2 minuta. Stabilni finansijski, sve cvjeta od ljubavi, ali zena u dubini duse jako nezadovoljna jer nema uzbudjenja.
Ovo je samo primjer i ne podrzavam ni jednu soluciju, ali su vrlo ceste. Mnogo cesce nego da idu obe stvari u paru (dobro jebe i zena zadovoljna + dobar i pozrtvovan muz).
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#36 Re: Premalo seksa u braku
wordgomago wrote:Čim si fin prema njoj i trudiš se u svemu onda si mlakonja i muto
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- bregano
#38 Re: Premalo seksa u braku
Haskom tribunalu
bi je trebalo predat
kad moze tako
gledat, a ne dat'...
http://www.youtube.com/watch?v=MsDNDkTutTM
bi je trebalo predat
kad moze tako
gledat, a ne dat'...
http://www.youtube.com/watch?v=MsDNDkTutTM
- p206
#39 Re: Premalo seksa u braku
Svaka žena kad rodi dijete, ili nekoliko djece, zavisi od toga koliko ona smatra da je "optimalno"... odbije muža od sise
i još nečeg da se ne izražavam... poslije toga utanji to pravo, kod svih... to je opšte pozdata stvar. Onda uslijede razlozi "nemoj djeca će nas čuti" i sl. Što je to tako, nemam pojma... nisam oženjen tako da se ne zamaram još uvijek tim.
možda je toj tvojoj optimalno jedno dijete, nagađam...
možda je toj tvojoj optimalno jedno dijete, nagađam...
- thea
#40 Re: Premalo seksa u braku
Dobar sex cini 10% braka, los sex cini 90% braka kome ugoditi. 
-
Mirnes321
#41 Re: Premalo seksa u braku
O ovome pricam. Ja bi volio eto da je njoj samo ovo jedna faza, pa da se ona vrati sva uspaljena tebi u nove pobjede pod pokrivacem.. ali ne ide to tako.bosan wrote:Ma udala se za tebe zbog papira , 5 godina proslo ,sad je slobodna . Ceka da skontas
Jbg, nase zene su, koliko god one bile emancipovane ili ne, ipak materijal za nekog alfa dominantnog muskarca.. Upoznao sam gore u Danskoj kad sam bio zene kojima bas odgovara da muskarac pere, kuva, cisti, naravno ravnopravno se dijele poslovi, a da je dominantan i nije im bitno.. Mi neuki u bosni bi rekli peder
Ima svega, al generalno nase zene su ti vise za te macho jebace koji misle da su glavni, nego razumne liberalne osobe koje se na sve nacine bore za sebe.
Zivio ti meni i zelim ti puno srece jer ce ti to u ovoj situaciji trebati.
- fatamorgana
#42 Re: Premalo seksa u braku
Entropio wrote:
-
Nota
#43 Re: Premalo seksa u braku
Mozda je zgrajsala na tetrapak frigidnosti preko noci.
Pa pitaj je sto neces da se sexamo otvoreno mani okolo kole.
Fakat mi je zao sto ti se to desava
Pa pitaj je sto neces da se sexamo otvoreno mani okolo kole.
Fakat mi je zao sto ti se to desava
- uglavnomja
#44 Re: Premalo seksa u braku
dr.Gonzo wrote:Zneska i muska seksualnost su skroz razlicite. Kod muskarca ide "odozdo", stvar hormona i fizicke potrebe. Kod zena je to rijetko slucaj, mozda par puta mjesecno, kad imaju plodne dane. Zato da bi probudio zensku seksualnu energiju, moras proci kroz barijeru zenske glave, i srca. Isprazniti glavu i otopiti srce.
.
a pogotovo sto zene potpuno drugacije psihicki prihvataju seks
muskima je ventil i opustanje
a zenama stres (ponekad, kad one nisu raspolozene, a on navaljuje, 3. ili 5. put isti dan
bar 50% brakova ima iste probleme, muskarci se zene misleci da ce biti seksa bar 700 puta godisnje
a zene se udaju iz kontra razloga
skontaj sta voli, a sta ne, ako voli brzinski, bez mazenja, onda budi zec, ili obrnuto. i ne navaljuj, pusti neko vrijeme,
ali pokusaj i ti njoj uskratiti nesto ona voli, odlazak na kolace ili na koncert ili nesto sto ne moze sama otici-uraditi-donijeti-itd, reci da si umoran, stres, boli te glava - citav njen repertoar.
i nemoj je varati, mada izgleda da si blizu
i racunaj, tu moze jos jedna osoba biti povrijedjena.
- respo
#45 Re: Premalo seksa u braku
sad sam skonto foru ove teme
on se zali ovo ono na kraju ce forumasice iz sazaljenja svaka sa njim po 2 puta na dan imati sex
neposredno i papire te drzave u kojoj je
pomagajte i meni nisam imao sex 10 godina sta da radim
on se zali ovo ono na kraju ce forumasice iz sazaljenja svaka sa njim po 2 puta na dan imati sex
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#46 Re: Premalo seksa u braku
ti vala nikada nisi im'o sex, realnorespo wrote:sad sam skonto foru ove teme
- žuta lala
#47 Re: Premalo seksa u braku
Pa to možda ženama koje prođu i sito rešeto prije braka, k'o što bi se reklo. A one koje ne spavaju prije braka, ili spavaju samo sa nekoliko muškaraca ne razmišljaju baš tako.uglavnomja wrote: a pogotovo sto zene potpuno drugacije psihicki prihvataju seks![]()
muskima je ventil i opustanje
a zenama stres (ponekad, kad one nisu raspolozene, a on navaljuje, 3. ili 5. put isti dan)
bar 50% brakova ima iste probleme, muskarci se zene misleci da ce biti seksa bar 700 puta godisnje![]()
a zene se udaju iz kontra razloga![]()
....
- respo
#48 Re: Premalo seksa u braku
realno dosadan sileet wrote:ti vala nikada nisi im'o sex, realnorespo wrote:sad sam skonto foru ove teme
ako si ljubomoran na mene kopiraj
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- vazi
#50 Re: Premalo seksa u braku
a jesi nas'o dje ces savjet traziti
ako je istina sto pises onda shvati da je to cest slucaj sa zenala, cim dijete dodje postanu prvenstveno majke i zaborave da su i dalje i supruge, desi se to jako cesto...Strpljenje i polako prica da shvati da je steta, da vrijeme prolazi i tako...Cesto se desi da se te zene "probude" negdje oko 40 i neke godine, hajd bolje ikad nego nikad
i nema ti to veze s tim sto si i ti "nagodan" muz i sto dijelite poslove, jako je mali broj zena koji voli macho muskarce...Sve se dijeli u svakodnevnom zivotu ravnopravno a muskarac "dokazuje" da je muskarac kad treba, kad je neka frka kad treba sacuvati hladnu glavu i donijeti ispravno vaznu odluku, smiriti situVaciju itd itd
i mozes biti siguran da te ne vara, zena koja vara sve radi da to prikrije znaci mazna je s muzem da ne bi posumnjo ... ove tvrdnje da te vara su bezzze
ako je istina sto pises onda shvati da je to cest slucaj sa zenala, cim dijete dodje postanu prvenstveno majke i zaborave da su i dalje i supruge, desi se to jako cesto...Strpljenje i polako prica da shvati da je steta, da vrijeme prolazi i tako...Cesto se desi da se te zene "probude" negdje oko 40 i neke godine, hajd bolje ikad nego nikad
i nema ti to veze s tim sto si i ti "nagodan" muz i sto dijelite poslove, jako je mali broj zena koji voli macho muskarce...Sve se dijeli u svakodnevnom zivotu ravnopravno a muskarac "dokazuje" da je muskarac kad treba, kad je neka frka kad treba sacuvati hladnu glavu i donijeti ispravno vaznu odluku, smiriti situVaciju itd itd
i mozes biti siguran da te ne vara, zena koja vara sve radi da to prikrije znaci mazna je s muzem da ne bi posumnjo ... ove tvrdnje da te vara su bezzze