Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Mračajski proto

#26 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Mračajski proto »

Cetinski u Zetri, 15.05.
Edin H.

#27 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Edin H. »

Better Man wrote:Već sam rekao i ponoviću da je Sarajevo glede koncerata, jedna velika selendra i ostajem pri toj tvrdnji! Sve dok nam se pod spektakl podavljivali koncerti Nine Badriž, Severine, Željka Joksimovića i Samardžića, Halida Bešlića, Olivera Dragojevića i sličnih biće tako! Kad se u Sarajevu desi koncer istinske zvijezde (Iron Maiden, Nick Cave, Mark Lanegan, Dinosaut Jr., Pearl Jam, Metallica, Santana, Eric Clapton, Bob Dylan, Soundgarden, Mudhoney itd.), ali ne olinjale ili nakve kvazi zvijezde iz Rumunije ili podvala tipa Beyonce, Britney Spears, Rihanna i sl.
Pa ti sto ih ti nabroja ne mogu vise ni dovoljno raje nakupiti kada bi za svoj rodjendan organizovali koncert u svojoj basti :oops:
Dolaze nove generacije, a one slusaju te podvale , kako ih ti nazva.
dale cooper

#28 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by dale cooper »

Edin H. wrote:
Better Man wrote:Već sam rekao i ponoviću da je Sarajevo glede koncerata, jedna velika selendra i ostajem pri toj tvrdnji! Sve dok nam se pod spektakl podavljivali koncerti Nine Badriž, Severine, Željka Joksimovića i Samardžića, Halida Bešlića, Olivera Dragojevića i sličnih biće tako! Kad se u Sarajevu desi koncer istinske zvijezde (Iron Maiden, Nick Cave, Mark Lanegan, Dinosaut Jr., Pearl Jam, Metallica, Santana, Eric Clapton, Bob Dylan, Soundgarden, Mudhoney itd.), ali ne olinjale ili nakve kvazi zvijezde iz Rumunije ili podvala tipa Beyonce, Britney Spears, Rihanna i sl.
Pa ti sto ih ti nabroja ne mogu vise ni dovoljno raje nakupiti kada bi za svoj rodjendan organizovali koncert u svojoj basti :oops:
Nije upitan kvalitet bendova koje je betterman spomenuo, već je on tu udrobio bendove različite profilacije
i popularnosti. Recimo ne može se porediti Santana ili Clapton sa Laneganom ili Mudhoney. Ova prva
dva su mega zvijezde, dok su Lanegan i Mudhoney kultni izvođači koji nikada nisu doživjeli neki
veći komercijalni uspjeh, ali su bez obzira izdali niz sjajnih albuma.

Beyonce, Britney Spears i Rihanna nisu nikakve podvale, već takođe se mogu svrstati u super zvijezde,
sviđalo se to kome ili ne. Ljudi pogrešno doživljavaju trenutni pop mainstream kao neku stranu
inačicu turbo folka što je skroz pogrešno. Istina je da turbo folk izvođači pokušavaju oponašati imidž
stranih zvijezda, samo što to u njihovoj verziji ispadne jeftino. Jer nije isto baratati sa budžetom od
par miliona i par hiljada što se tiče produkcije spotovova, organizacije koncertne turneje itd.
Da ne govorim da se muzički i ne mogu usporediti ove dvije stvari, jer nema neke velike sličnosti.
radostan dan

#29 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by radostan dan »

šta bi sa džejom, jel dolazio kao što je i najavljeno?
sheilak

#30 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by sheilak »

Sarajevo_Grad wrote:Cetinski u Zetri, 15.05.
pa, ovo bi trebalo zabraniti :-)
MokeQc

#31 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by MokeQc »

Nije Nina Badric Celine Dion, a vala nije ni Seka Aleksic, ja bih je stavio u neki prosjecan main stream pop.

A sto se koncerata tice, mislim da Sarajevu fali jedna kriticna masa za neke spektakle. U poredjenju sa Zagrebom i Beogradom, imamo duplo manje stanovnika tako da je tesko ocekivati da napunis Zetru za RHCP, Clapton-a ili Maiden...
Izmedju ostalog, to je i zbog popularnosti turbo folka, ta je publika danas definitivno u vecini i Ceca moze napuniti Zetru nekoliko puta ('bez vadjenja' :) tako da kazem)
Better Man

#32 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Better Man »

MokeQc wrote:Nije Nina Badric Celine Dion, a vala nije ni Seka Aleksic, ja bih je stavio u neki prosjecan main stream pop.

A sto se koncerata tice, mislim da Sarajevu fali jedna kriticna masa za neke spektakle. U poredjenju sa Zagrebom i Beogradom, imamo duplo manje stanovnika tako da je tesko ocekivati da napunis Zetru za RHCP, Clapton-a ili Maiden...
Izmedju ostalog, to je i zbog popularnosti turbo folka, ta je publika danas definitivno u vecini i Ceca moze napuniti Zetru nekoliko puta ('bez vadjenja' :) tako da kazem)
Da li misliš da su na RHCP, Iron Maiden i Erica Claptona dolazili isključivo stanovnici gradova u kojima su svirali, odnosno država,a ne i publika i susjednih zemalja! U2 je imao da rasprodana koncerta na Maksimiru i na tim koncertima nisu bili samo hrvatski građani, već publika iz čitave Evrope! Da neko od njih dođe u Sarajevo mgao bi rasprodati Zetru, jer bi došla publika sa prostora cijele ex Yu, pa i iz Evrope!
FreakyStyley

#33 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by FreakyStyley »

MokeQc wrote:Nije Nina Badric Celine Dion, a vala nije ni Seka Aleksic, ja bih je stavio u neki prosjecan main stream pop.
Recimo, ali daleko od toga da je neka diva ili nesto slicno. Lagane pop pjesmice, bez poente, za domacice da im sviraju na RSG-u dok kuhaju rucak.
FreakyStyley

#34 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by FreakyStyley »

Better Man wrote:

Da li misliš da su na RHCP, Iron Maiden i Erica Claptona dolazili isključivo stanovnici gradova u kojima su svirali, odnosno država,a ne i publika i susjednih zemalja! U2 je imao da rasprodana koncerta na Maksimiru i na tim koncertima nisu bili samo hrvatski građani, već publika iz čitave Evrope! Da neko od njih dođe u Sarajevo mgao bi rasprodati Zetru, jer bi došla publika sa prostora cijele ex Yu, pa i iz Evrope!
Mozda si i upravu sto se toga tice, ali s druge strane ne znam da li imamo organizacijske kapacitete za tako nesto. Ne znam da li postoje takve agencije ili ljudi koji se time bave.
mahalik

#35 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by mahalik »

ja jedvaa očekujem koncert Karleuše u Zetri
sheilak

#36 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by sheilak »

ja jedva cekam koncert Sendija/Sandija Cenova...negdje, da nam otpjeva onaj svoj klasik Zima u Sarajevu s njom.

:-)
Nivri

#37 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Nivri »

mahalik wrote:ja jedvaa očekujem koncert Karleuše u Zetri
Medijski pokrovitelj i organizator Senad Hadzifejzovic.. :thumbup:
snaga_znanja

#38 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by snaga_znanja »

DJ Bobo je vrh, samo vam fali jos da dovedete dr. Albana.

Ljudi isfurali 89, samo mi u Bosni nismo culi do 99.. :D
Mračajski proto

#39 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Mračajski proto »

Saša Matić u Skenderiji. :lol:
taxi_driver32

#40 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by taxi_driver32 »

Sarajevo je vazda znalo cijeniti dobru muziku. Dodje Elton John i proda 200 ulaznica. :D :D
MrFooSh

#41 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by MrFooSh »

dale cooper wrote:
Edin H. wrote:
Nije upitan kvalitet bendova koje je betterman spomenuo, već je on tu udrobio bendove različite profilacije
i popularnosti. Recimo ne može se porediti Santana ili Clapton sa Laneganom ili Mudhoney. Ova prva
dva su mega zvijezde, dok su Lanegan i Mudhoney kultni izvođači koji nikada nisu doživjeli neki
veći komercijalni uspjeh, ali su bez obzira izdali niz sjajnih albuma.

Beyonce, Britney Spears i Rihanna nisu nikakve podvale, već takođe se mogu svrstati u super zvijezde,
sviđalo se to kome ili ne. Ljudi pogrešno doživljavaju trenutni pop mainstream kao neku stranu
inačicu turbo folka što je skroz pogrešno. Istina je da turbo folk izvođači pokušavaju oponašati imidž
stranih zvijezda, samo što to u njihovoj verziji ispadne jeftino. Jer nije isto baratati sa budžetom od
par miliona i par hiljada što se tiče produkcije spotovova, organizacije koncertne turneje itd.
Da ne govorim da se muzički i ne mogu usporediti ove dvije stvari, jer nema neke velike sličnosti.
Hvala dale copper, sto me postedi kucanja :thumbup:
awaken

#42 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by awaken »

Nema sličnosti, ali je ideja jednako retardirana i da je kojim slučajem turbo folk kod njih a jeftini pop kod nas, drugačije bi vi pričali. Valjda još niste shvatili da vas pljuvanje vlastite okoline ne čini boljima od iste ;-)
drugtito2011

#43 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by drugtito2011 »

Better Man wrote:

Pa ko će ti doći iz Evrope? Dovoljno je jednom proći od Broda do Sarajeva pa da se izgubi svaka želja za ponovnim dolaskom. A isto je i sa logistikom za koncerte. Zašto bi neko potrošio 7-8 ili 10 sati čekajući na granici da se neki carinik smiluje (dok se nadje ko prima lovu i koja je tarifa) i pusti opremu, a nakon toga pakao na putu. Ljudima je previše dobro da bi se zajebavali s našim carinama i na našim putevim.
FreakyStyley

#44 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by FreakyStyley »

Interesanto sto niko nije procitao uvodni post, pa se ni ne diskutuje o temi. Pitam se sto je recimo, Zeljko Samardzic zvijezda ovdje a ne, npr. u Zagrebu ili bilo kojem vecem gradu ex yu ? To sve zavrsi na prici kako niko nema 80 km za koncert RHCP-a, pa radije da cenera za Zeljka ili Dzenana Loncarevica.
Takodjer smo zakljucili da je Nina Badric diva i umjetnica, vjerovatno je i Jelena Rozga i Severina.

damderidam, prokleto jeee, sve sto je od tebeee...
Jolpaz

#45 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Jolpaz »

Arteta wrote:Turbofolk nas unistio.

Tačnije, F.Drina i Bajatproduction i ostali kvazi seljački organizatori...
FreakyStyley

#46 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by FreakyStyley »

Jolpaz wrote:

Tačnije, F.Drina i Bajatproduction i ostali kvazi seljački organizatori...
haha, sjecam se kad je Nazif Gljiva organizovao tzv "beha muzicki oskar".
Dr. Kuca

#47 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by Dr. Kuca »

Nina je potpisala za Sony 90 i neke. Meni je Nina odlicna pjevacica, drugo je sto se prilagodila trzistu, da bi opstala.
FreakyStyley

#48 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by FreakyStyley »

Dr. Kuca wrote:Nina je potpisala za Sony 90 i neke. Meni je Nina odlicna pjevacica, drugo je sto se prilagodila trzistu, da bi opstala.
Ne kazem ja da ona lose pjeva, vecina njih i ima neke glasovne sposobnosti, jebiga, ali je smijesno davati joj epitete dive, umjetnice i sl.
FreakyStyley

#49 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by FreakyStyley »

Koliko god to mozda bio rastezljiv pojam, mislim da smo mi, kao drustvo, kao grad turbofolk. Sad, zasto smo toliko duboko zaglibili, ne znam. Raduju me neki ekscesi, konkretno u Sarajevu, ima nade, ima jos kreativnih, sposobnih, mladih ljudi koji razmisljaju svojom glavom, ali su upravo to, izuzetci.
Last edited by FreakyStyley on 23/02/2013 14:44, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#50 Re: Sarajevo i koncerti "zvijezda"

Post by snaga_znanja »

FreakyStyley wrote:
Dr. Kuca wrote:Nina je potpisala za Sony 90 i neke. Meni je Nina odlicna pjevacica, drugo je sto se prilagodila trzistu, da bi opstala.
Ne kazem ja da ona lose pjeva, vecina njih i ima neke glasovne sposobnosti, jebiga, ali je smijesno davati joj epitete dive, umjetnice i sl.
Moj je dojam da je jos jedino kod nje od ostalih "zvijezda" ostalo umjetnosti u pjevanju. Ovo ostalo je cista zabava...
Post Reply