E taman sam pošla da otvorim temu za ove novine, srećom ugledah da je već tu. Htjela sam da vidim vaša iskustva sa ovom novinom, i onima koji rade za Novo vijeme. Moje iskustvo je grozno. Da budem što kraća, Dakle, jedna osoba-jako bitna za Novo vrijeme, mi je toliko nahvalila novine, da su pozitivne, da ih pišu "njihovi studenti", da ih kupuju i nemuslimani, da se sve više i više šire sa prodajom i uspjehom i naravno "dovoljno razloga da se nađu u svakom domačinstvu"- ovo zadnje je glavno. Dakle, preporučila me njima- zapravo pretplatila me ( sve to sam tek kasnije saznala ) i novine su počele pristizati svake sedmice na moju adresu, a uskoro i uplatnica . Helem, zaključak je da se služe PREVARAMA i LAŽIMA i tako stiču- izmišljaju pretplatnike. Imam još najmanje 4 slučaja, gdje su ljudi jednostavno "nehotice" postali njihovi pretplatnici. Imam primjera gdje se ljudi žale da im novine još uvijek pristižu- iako su odjavili pretplatu, mnogo takvih primjera znam. Ja sam to, srećom, regulisala na svoj način.
Eh sad o samim novinama. Ono što sam primala, pročitala sam. Mogu reći da se malo razlikuju od ostalih, ima zanimljiih tema, za moj ukus su najzanimljivije kolumne, bh razglednica, poneke vjerske teme itd.. Iskreno, više su izvikane nego što su zaista dobre. Toliko dobre , daklem , nisu, mislim, ne vrijede moje pretplate sigurno

Opet o ukusima ne vrijedi raspravljati- ali ja sam , nakon što su mi je nahvalili i nametnuli, očekivala NEŠTO..
Bilo je gore komentara da (li) Novo vrijeme ima veze da Hizmetom , Semom i Burčem. Daklem, ima veze, pišu ih "priučeni" novinari, bivši "njihovi" studenti, što je neko već pomenuo, a o Hizmetu mogu puno pričati- trebamo otvoriti posebnu temu za hizmet- znam tačno kakva je to organizacija i kako funkcionišu. To sada nije tema.
Moj komentar je da sam mnogo razočarana u osoblje Novog vremena, najviše ističem što se služe lažima i prevarama da bi stekli pretplatnike- bar to ne očekujem od vjernika, a neću puno pogriješiti kad kažem da to rade kolektivno- s obzirom da sam iz raznih krajeva ovo čula. Izvinjavam se svima na ooogromnom postu, htjela sam samo svoje iskustvo prenijeti. Možda ću ovdje čuti isto ili bolje iskustvo (a možda i gore). Dakle, Novo vrijeme? Ne, hvala!