Novine "Novo vrijeme"

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26 Re: Novine

Post by japin_mutapi »

Di Canio wrote: Iskreno, meni je ova novina veoma sumnjiva, s obzirom kakva se lica krecu po njihovoj redakciji. Ne bi me iznenadilo da se uskoro cuje da imaju neke tajne aktivnosti ili cak povezani sa radikalnim islamistima pa cak teroristima....uglavnom užas.
predviđam ti blistavu forumašku karijeru
vidim dobro si počeo samo nastavi tako ne obaziri se šta će zlobnici reći ... ti si najbolji i najpametniji :thumbup:
Di Canio

#27 Re: Novine

Post by Di Canio »

japin_mutapi wrote:
Di Canio wrote: Iskreno, meni je ova novina veoma sumnjiva, s obzirom kakva se lica krecu po njihovoj redakciji. Ne bi me iznenadilo da se uskoro cuje da imaju neke tajne aktivnosti ili cak povezani sa radikalnim islamistima pa cak teroristima....uglavnom užas.
predviđam ti blistavu forumašku karijeru
vidim dobro si počeo samo nastavi tako ne obaziri se šta će zlobnici reći ... ti si najbolji i najpametniji :thumbup:
Mani se šuplje, reci nešto na temu ako imaš ;-) ili si i ti jedan od vehabija iz Novog vremena??
dragonz

#28 Re: Novine

Post by dragonz »

Jesi li ti ikada popričao ili upoznao nekog insana koji radi u ovoj Novini ako jesi vjerovatno si skontao koliko ti fali pa da budeš čovjek na svome mjestu.
Cybernetic

#29 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:53, edited 1 time in total.
Havatar

#30 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Havatar »

dragonz wrote:ovdje na forumu većina čita bukovskog ili pirketa :-) više puta mjesećno tako da dnevna štampa nema šanse
:thumbup: :mrgreen:
Di Canio

#31 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Di Canio »

Cybernetic wrote:
nekoeko wrote:Trenutno najbolja i najkorektnija novina u BiH. Za koji mjesec, godinu ce se dobro zabetonirati na nasem trzistu. Naravno da imaju veze sa hizmet pokretom Fethullaha Gülena, to i ne kriju. Gülenov tekst ima u svakom broju. Ali znate li vi uopste ko je Gülen? Jedan od najutjecajnih likova Turske i najzasluznijih za uspon Turske. Imaju i novine u Turskoj, po imenu "Zaman" i "Todays Zaman". (otud i bosanski naziv) Dizajn isti ko i kod bosanske varijante. Radi se o najprodavanijoj turskoj dnevnoj novini, tako da ne lupetajte bezveze. Biće nešto ko ajb u novinskoj formi, živi bili, pa vidjeli.
Fethullah Gülen je ekstremni desnicar, vise u smislu neoosmanizma nego etnickog turskog nacionalizma i islamski fundamentalist. Najveca komedija mi je lik koji ovdje napisa da narod ne treba citati koja je fabrika zatvorena. Treba da gladan cita smece nekakvog Gülena, jel?
Što je najgore ljudi nisu ni svjesni opasnosti ovakvih grupa koje su se ustalile pod krinkom kojekakvih novina i portala. Imam poznanika tamo u tom listu i lik mi reče da oni imaju "misiju". Kakvu konkretno misiju iskreno ne smijem ni pitati.....
theTruePath

#32 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by theTruePath »

Citao sam novine,vidim prodaju se po bascarsiji,bbi itd,,,dobre su,i odmah sam prepoznao da se radi o bosnjackoj verziji turskog Zamana

Nema u tome nista lose,i zaman znam citati cesto u engleskoj verziji :thumbup:
japin_mutapi

#33 Re: Novine

Post by japin_mutapi »

Di Canio wrote:Mani se šuplje, reci nešto na temu ako imaš ;-) ili si i ti jedan od vehabija iz Novog vremena??
povezivanje novog vremena sa vehabijama i fetulaha gulena sa vehabizmom dovoljno govori o tvojoj informiranosti i znanju tj. nemaš pojma
Di Canio

#34 Re: Novine

Post by Di Canio »

japin_mutapi wrote:
Di Canio wrote:Mani se šuplje, reci nešto na temu ako imaš ;-) ili si i ti jedan od vehabija iz Novog vremena??
povezivanje novog vremena sa vehabijama i fetulaha gulena sa vehabizmom dovoljno govori o tvojoj informiranosti i znanju tj. nemaš pojma
Smanji doživljaj...dobronamjeran savjet ;-)
japin_mutapi

#35 Re: Novine

Post by japin_mutapi »

Di Canio wrote:
japin_mutapi wrote:
Smanji doživljaj...dobronamjeran savjet ;-)
šta ima dobri savjetodavče
nisam te odmah prepoznao molim te da mi oprostiš
Di Canio

#36 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Di Canio »

Vehabijo, hajd voz u Gornju Maoču i gore brani one spavače iz Nov.vremena....vidi se da si kandidat za SIPE :-D
newlevel

#37 Re: AW: Novine "Novo vrijeme"

Post by newlevel »

Di Canio wrote:Vehabijo, hajd voz u Gornju Maoču i gore brani one spavače iz Nov.vremena....vidi se da si kandidat za SIPE :-D
:mrgreen::mrgreen:

Sent from my Sony Xperia
japin_mutapi

#38 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by japin_mutapi »

Di Canio wrote:Vehabijo, hajd voz u Gornju Maoču i gore brani one spavače iz Nov.vremena....vidi se da si kandidat za SIPE :-D
:lol: :lol:

dobar
navedeni

#39 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by navedeni »

Cita li iko vise ove novine hahah?
Di Canio

#40 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Di Canio »

navedeni wrote:Cita li iko vise ove novine hahah?
Propala investicija...odnosno paravan za mutne radnje :D
Gretta

#41 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Gretta »

Di Canio wrote:
navedeni wrote:Cita li iko vise ove novine hahah?
Propala investicija...odnosno paravan za mutne radnje :D
Ako nastave sa svojim prevarama, propast će sigurno
Gretta

#42 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Gretta »

E taman sam pošla da otvorim temu za ove novine, srećom ugledah da je već tu. Htjela sam da vidim vaša iskustva sa ovom novinom, i onima koji rade za Novo vijeme. Moje iskustvo je grozno. Da budem što kraća, Dakle, jedna osoba-jako bitna za Novo vrijeme, mi je toliko nahvalila novine, da su pozitivne, da ih pišu "njihovi studenti", da ih kupuju i nemuslimani, da se sve više i više šire sa prodajom i uspjehom i naravno "dovoljno razloga da se nađu u svakom domačinstvu"- ovo zadnje je glavno. Dakle, preporučila me njima- zapravo pretplatila me ( sve to sam tek kasnije saznala ) i novine su počele pristizati svake sedmice na moju adresu, a uskoro i uplatnica . Helem, zaključak je da se služe PREVARAMA i LAŽIMA i tako stiču- izmišljaju pretplatnike. Imam još najmanje 4 slučaja, gdje su ljudi jednostavno "nehotice" postali njihovi pretplatnici. Imam primjera gdje se ljudi žale da im novine još uvijek pristižu- iako su odjavili pretplatu, mnogo takvih primjera znam. Ja sam to, srećom, regulisala na svoj način.

Eh sad o samim novinama. Ono što sam primala, pročitala sam. Mogu reći da se malo razlikuju od ostalih, ima zanimljiih tema, za moj ukus su najzanimljivije kolumne, bh razglednica, poneke vjerske teme itd.. Iskreno, više su izvikane nego što su zaista dobre. Toliko dobre , daklem , nisu, mislim, ne vrijede moje pretplate sigurno :) Opet o ukusima ne vrijedi raspravljati- ali ja sam , nakon što su mi je nahvalili i nametnuli, očekivala NEŠTO..

Bilo je gore komentara da (li) Novo vrijeme ima veze da Hizmetom , Semom i Burčem. Daklem, ima veze, pišu ih "priučeni" novinari, bivši "njihovi" studenti, što je neko već pomenuo, a o Hizmetu mogu puno pričati- trebamo otvoriti posebnu temu za hizmet- znam tačno kakva je to organizacija i kako funkcionišu. To sada nije tema.

Moj komentar je da sam mnogo razočarana u osoblje Novog vremena, najviše ističem što se služe lažima i prevarama da bi stekli pretplatnike- bar to ne očekujem od vjernika, a neću puno pogriješiti kad kažem da to rade kolektivno- s obzirom da sam iz raznih krajeva ovo čula. Izvinjavam se svima na ooogromnom postu, htjela sam samo svoje iskustvo prenijeti. Možda ću ovdje čuti isto ili bolje iskustvo (a možda i gore). Dakle, Novo vrijeme? Ne, hvala! :-D
BHF_Manijak

#43 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by BHF_Manijak »

Ma samo da se opravda da se nesto i u bh. hizmetu radi. Po ugledu na Zaman, turske novine, ali daleko je ovo od Turske i njihovog shvatanja hizmeta. Ovdje ljude boli qrac za tim i nikad to nece uspjeti k'o u Turskoj, tako da su se bas zaletili sa novinom.
Ali njima, ocigledno, i nije cilj postati citana i prodana novina, vec, eto, onako. Nek' se nesto radi, da se moze plata hizmecarima podijelit.
Inace na radna mjesta im dolaze podobni, a ne sposobni.
Gretta

#44 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Gretta »

Hmmm, ipak mislim da se po svaku cijenu žele probiti na vrh, valja to gore finansirati, a meščini ne ide im najbolje to probijanje. Najveća posljedica svega je da sad ljudi imaju priliku pričati loše o njima, al u kontekstu vjere. A ovo je živi primjer da je vjera savršena, samo njeni sljedbenici nisu. O bilo kojoj vjeri da se radi, nijedna te vjera ne uči da petljaš i lažeš- al ovi fakat masovno petljaju. Već sam čula takve komentare, ma ne volim da se ijedna vjera blati (jer ovo nema veze s vjerom nego s bezobrazlukom), ljudi su ti koji ne valjaju. A za "podobne" si 100% upravu- nema tu posla ako nisi njihov- džaba ti i fakultet i iskustvo. samo nek nastave tako..
Di Canio

#45 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Di Canio »

Ljudi gore ne primaju platu i po tri mjeseca, novinari im rade neprijavljeni i bez toplog obroka i karte. Uzasno je da se ovo dozvoljava u bh.medijskom prostoru.
gnjev

#46 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by gnjev »

Pa ne moze novina bit ispravna ako gura Senaida nikako
Arsene Wenger

#47 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Arsene Wenger »

Haha, koliko pljuvanja sa vrlo malo ili nimalo argumenata. Pa kome se ne sviđaju ne mora ih ni čitati, nek kupuje avaz, Oslobođenje ili bilo koje druge novine... Što se tiče "hvatanja pretplatnika na prevaru", mislim smiješno, svako svoga konja hvali, valjda je to normalno, to se zove marketing, ne vidim u tome nikakvu prevaru, uostalom samo bi se budala pretplatila na neke novine ili časopis ako ih prije toga ne provjeri, iščita i vidi da li mu uopšte odgovaraju. Ja sam pročitao par puta, novine pozitivne, prilično edukativne i nisu stranački opredijeljene (bez obzira šta neki ovdje tvrdili), fino odem i pretplatim se. Niko me prevario nije niti natjerao na to. Slažem se, ima kvalitetnije štampe, ali na našem tržištu to je vrlo mali broj novina. Međutim velika razlika je što sve ostale novine kod nas rade po sljedećem principu: uvlačenje u guzicu političkom i financisjkom sponzoru, a pljuvanje protivnika svog sponzora.

Što se tiče teorija zavjere, opet smiješno, o pokretu Hizmet, za razliku od mnogih drugih tajnih bratija, sve se zna, imaju svoju web stranicu, zna se ko je glavna faca u njemu (Fethullah Gulen), zna se koja im je primarna misija. Ta misija je, koliko sam ja upućen, OBRAZOVANJE, što po mom mišljenju nije nimalo loše, ako se uzmu u obzir kataklizmično nizak nivo pismenosti i obrazovanja kod preko milijardu muslimana u svijetu, što je bez sumnje glavni uzrok sveopćeg nereda, haosa, nepravde, zasotalosti, zatucanosti i propasti islamskog svijeta (pa tako i našeg vrlog bošnjačkog naroda). Što se tiče novinarstva, ne vidim problem u tome što te novine pišu mladi ljudi, ako je tako, onda one s vremenom mogu postajati samo bolje i kvalitetnije. Ali nekima je ovdje očigledno problem što one nastaju kao proizvod entuzijazma i truda mladih ljudi a ne kao proizvod krupnog kapitala (ili poklonjenih milon maraka). Nije problem to što Avaz i Oslobodjenje i ostale novine u BiH rade kao propagandne mašinerije svojih vlasnika ili politčkih elita pod čijom u komandom, ali je problem kad se okupe mladi ljudi i krenuvši od nule naprave respektabilne novine. O kvaliteta novinarstva na tome još moraju poraditi, umjesto da prenose analize, članke i dijelove iz publikacija, morali bi hi početi sami stvarati. Što se mene tiče zgadile su mi se bljuvotine iz pojedinih (dnevnih) novina kod nas, samo kad vidim glavne naslove bude mi loše: te ovaj silovao kćerku, te onaj zaklao mater...
Radije čitam nešto pozitivno, makar to bilo od "priučenih novinara" i "podmuklih studenata sa skrivenom misijom i namjerom da se infiltriraju...bla bla bla" :D
Gretta

#48 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by Gretta »

Arsene Wenger wrote:Što se tiče "hvatanja pretplatnika na prevaru", mislim smiješno, svako svoga konja hvali, valjda je to normalno, to se zove marketing, ne vidim u tome nikakvu prevaru, uostalom samo bi se budala pretplatila na neke novine ili časopis ako ih prije toga ne provjeri, iščita i vidi da li mu uopšte odgovaraju. Ja sam pročitao par puta, novine pozitivne, prilično edukativne i nisu stranački opredijeljene (bez obzira šta neki ovdje tvrdili), fino odem i pretplatim se. Niko me prevario nije niti natjerao na to.
Sve uredu, ali kad čuješ nekoliko primjera da se ljudi ne mogu odjaviti sa pretplate... (Mislim ne mogu na lijep način, ovi iz Novog vremena te shvate ozbiljno tek kad pobudališ) , u suprotnom nastave sa slanjem novine na adresu... Evo, moji podaci (ime, prezime, adresa) su zloupotrijebljeni, uopšte se nisam pretplatila. Ni ja ni moja kolegica. I plus imam prijateljicu koja predaje bosanski jezik na Tursko-bosanskom koledžu- kaže da ih , praktično, mora kupovati,tj. biti njihov pretplatnik. To je već prljava igra, marketing je OK ali ovo ne. A novine ko novine nisu loše, samo taj Fetullah Gulen-- mišljenja su podijeljena oko njega. Ma nebitno je to, to je ionako jedan članak. To i ne komentiram. Ja i dalje naglašavam njihov bezobrazluk. Ti si, za razliku od mene, imao priliku pročitati novine, vidio da su dobre, i sam si se pretplatio. I to je OK. Nemaš naše iskustvo.. Sretan budi :)
antidebil

#49 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by antidebil »

Marifeta wrote:Bila sam krenula prema trafici da ih kupim prije nekog vremena. Dodoh do trafike, uzeh u ruku Novo Vrijeme i vidjeh lice Senaida Memica, nacelnika Ilidze na prvoj stranici, sa sve u superlativima o doticnom. Kaze ima i intervju sa njim, na dvije strane unutra. Novo Vrijeme, zdraavo, nismo na istoj talasnoj....
organizacija koja stoji iza novog vremena je nekome (nisu mi hjteli rec kome, nacelnik opstine, nacelnik urbanizma il neko treci ne znam stvarno kome) iz opstine ilidza kupila stan da bi dobili lokaciju i dozvole za ono ruglo od burcha na ilidzi.
antidebil

#50 Re: Novine "Novo vrijeme"

Post by antidebil »

nekoeko wrote:Trenutno najbolja i najkorektnija novina u BiH. Za koji mjesec, godinu ce se dobro zabetonirati na nasem trzistu. Naravno da imaju veze sa hizmet pokretom Fethullaha Gülena, to i ne kriju. Gülenov tekst ima u svakom broju. Ali znate li vi uopste ko je Gülen? Jedan od najutjecajnih likova Turske i najzasluznijih za uspon Turske. Imaju i novine u Turskoj, po imenu "Zaman" i "Todays Zaman". (otud i bosanski naziv) Dizajn isti ko i kod bosanske varijante. Radi se o najprodavanijoj turskoj dnevnoj novini, tako da ne lupetajte bezveze. Biće nešto ko ajb u novinskoj formi, živi bili, pa vidjeli.
zaman je druga najprodavnija novina nakon turske verzije avaza i avazovog ekspres u jednom pakovanju. to se zove posta i ima jedno 4puta bolju prodaju.

gulen nema bas neke zasluge za uspon turske. jest da zaman prostire hrpu lazi o njegovim zaslugama al to je tema druge emisije
Post Reply