Edin 24,5 wrote:Nikakve to veze nema što je druga država. Po tebi niko ko dolazi iz druge države nema pravo predstavljati tvoju državu? Ili tvoj grad?? Ako tako misliš, bojim se da je tvoje razmišljanje pomalo zaostalo.CVIKERASH wrote:Sjenica je druga drzava.I oni se previse smatraju Bosancima tj Bosnjacima.Imaju onoliku drzavu a dolaze ovdje da uzimaju poslove.ne kontam ihEdin 24,5 wrote:Koncert je održan u Sarajevu, pa je i logično da se buket cvijeća poklanja u ime Sarajlija, a ne Bukureštanaca. To što cvijeće poklanja neko ko nije rođen u Sarajevu, ili nije u Sarajevu proveo dio svog života, predstavlja problem ksenofobičnog dijela ovdašnjeg puka.
Ako smeta Šoljaninov gest, zato što je momak iz Sjenice, onda valjda treba smetati i to što je gradonačelnik iz Mostara, odnosno Hercegovine. Nikad nisam pročitao sličnu opasku na gradonačelnika Behmena. Što li Bože?
Pogledaj malo svijet u kojem živiš. Ko to na svjetskoj sceni predstavlja Njemačku, Švedsku, Norvešku, itd.?? Ljudi koji su, kolokvijalno rečeno, "šljegli" u te zemlje.
A što se zapošljavanja u Sarajevu tiče, zar to iste što rade Sandžaklije po Sarajevu ("dovode svoje") ne radi i, recimo, Kakanjci ? Ili Tuzlaci ?? Samo što Sandžaklije dominiraju jer njihova regija, uz druge okolnosti, oduvijek gravitira Sarajevu, a nemaju svoj makar približno snažan centar, kao recimo, centri u unutrašnjosti Bosne (Zenica, Tuzla).
Sve je tako prirodno i jednostavno za shvatiti u ovom slučaju. To je naprosto globalna pojava, i možemo izabrati da budemo ksenofobični ili otvoreni i tolerantni kao društvo. Mislim da ćemo u drugom slučaju pomoći integraciji svih ljudi koji dolaze u naš grad.
Sosoni imaju svoju drzavu.Pun mi je kurac njihovih seljoberskih furki,ako hoces dokaze citaj crne hronike ,90% pocinioca su Prijepolje,Sjenica,Tutin i ostale vukojebine,dodju ovdje da se kurce jer su prevelike picketine da takvi budu prema Srbima.A naravno oni sve to skrivaju pod onom odvratnom rijeci kojim nam se obracaju : Brateeee.E pa nisu mi braca i nikad to nece biti.Ako nas vec vole,napraviti "bratee" firmu ,zaposljavaj mlade bez posla.A jok napravice oni to,samo sto ce svoje pozaposljavati i nama ce i dalje pricati kako smo nekakva braca.