Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

dezurni_ucenik

#26 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Edin 24,5 wrote:
CVIKERASH wrote:
Edin 24,5 wrote:Koncert je održan u Sarajevu, pa je i logično da se buket cvijeća poklanja u ime Sarajlija, a ne Bukureštanaca. To što cvijeće poklanja neko ko nije rođen u Sarajevu, ili nije u Sarajevu proveo dio svog života, predstavlja problem ksenofobičnog dijela ovdašnjeg puka.

Ako smeta Šoljaninov gest, zato što je momak iz Sjenice, onda valjda treba smetati i to što je gradonačelnik iz Mostara, odnosno Hercegovine. Nikad nisam pročitao sličnu opasku na gradonačelnika Behmena. Što li Bože?
Sjenica je druga drzava.I oni se previse smatraju Bosancima tj Bosnjacima.Imaju onoliku drzavu a dolaze ovdje da uzimaju poslove.ne kontam ih :?
Nikakve to veze nema što je druga država. Po tebi niko ko dolazi iz druge države nema pravo predstavljati tvoju državu? Ili tvoj grad?? Ako tako misliš, bojim se da je tvoje razmišljanje pomalo zaostalo.

Pogledaj malo svijet u kojem živiš. Ko to na svjetskoj sceni predstavlja Njemačku, Švedsku, Norvešku, itd.?? Ljudi koji su, kolokvijalno rečeno, "šljegli" u te zemlje.

A što se zapošljavanja u Sarajevu tiče, zar to iste što rade Sandžaklije po Sarajevu ("dovode svoje") ne radi i, recimo, Kakanjci ? Ili Tuzlaci ?? Samo što Sandžaklije dominiraju jer njihova regija, uz druge okolnosti, oduvijek gravitira Sarajevu, a nemaju svoj makar približno snažan centar, kao recimo, centri u unutrašnjosti Bosne (Zenica, Tuzla).

Sve je tako prirodno i jednostavno za shvatiti u ovom slučaju. To je naprosto globalna pojava, i možemo izabrati da budemo ksenofobični ili otvoreni i tolerantni kao društvo. Mislim da ćemo u drugom slučaju pomoći integraciji svih ljudi koji dolaze u naš grad.

Sosoni imaju svoju drzavu.Pun mi je kurac njihovih seljoberskih furki,ako hoces dokaze citaj crne hronike ,90% pocinioca su Prijepolje,Sjenica,Tutin i ostale vukojebine,dodju ovdje da se kurce jer su prevelike picketine da takvi budu prema Srbima.A naravno oni sve to skrivaju pod onom odvratnom rijeci kojim nam se obracaju : Brateeee.E pa nisu mi braca i nikad to nece biti.Ako nas vec vole,napraviti "bratee" firmu ,zaposljavaj mlade bez posla.A jok napravice oni to,samo sto ce svoje pozaposljavati i nama ce i dalje pricati kako smo nekakva braca.
koalicija_ol

#27 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by koalicija_ol »

Edin 24,5 wrote:
CVIKERASH wrote:
Edin 24,5 wrote:Koncert je održan u Sarajevu, pa je i logično da se buket cvijeća poklanja u ime Sarajlija, a ne Bukureštanaca. To što cvijeće poklanja neko ko nije rođen u Sarajevu, ili nije u Sarajevu proveo dio svog života, predstavlja problem ksenofobičnog dijela ovdašnjeg puka.

Ako smeta Šoljaninov gest, zato što je momak iz Sjenice, onda valjda treba smetati i to što je gradonačelnik iz Mostara, odnosno Hercegovine. Nikad nisam pročitao sličnu opasku na gradonačelnika Behmena. Što li Bože?
Sjenica je druga drzava.I oni se previse smatraju Bosancima tj Bosnjacima.Imaju onoliku drzavu a dolaze ovdje da uzimaju poslove.ne kontam ih :?
Nikakve to veze nema što je druga država. Po tebi niko ko dolazi iz druge države nema pravo predstavljati tvoju državu? Ili tvoj grad?? Ako tako misliš, bojim se da je tvoje razmišljanje pomalo zaostalo.

Pogledaj malo svijet u kojem živiš. Ko to na svjetskoj sceni predstavlja Njemačku, Švedsku, Norvešku, itd.?? Ljudi koji su, kolokvijalno rečeno, "šljegli" u te zemlje.

A što se zapošljavanja u Sarajevu tiče, zar to iste što rade Sandžaklije po Sarajevu ("dovode svoje") ne radi i, recimo, Kakanjci ? Ili Tuzlaci ?? Samo što Sandžaklije dominiraju jer njihova regija, uz druge okolnosti, oduvijek gravitira Sarajevu, a nemaju svoj makar približno snažan centar, kao recimo, centri u unutrašnjosti Bosne (Zenica, Tuzla).

Sve je tako prirodno i jednostavno za shvatiti u ovom slučaju. To je naprosto globalna pojava, i možemo izabrati da budemo ksenofobični ili otvoreni i tolerantni kao društvo. Mislim da ćemo u drugom slučaju pomoći integraciji svih ljudi koji dolaze u naš grad.
ON NE PREDSTAVLJA SVOJU DRŽAVU (Srbiju)!!!! On pokušava da se asimilira sa nama ali to mu ne ide. On je davno prodao i Sandžak i Srbiju za Sarajevo ali ga mi ne želimo! Mene zanima, zašto Sandžaklije ne idu u Beograd nego dolaze nama. Tamo napravite belaj, niko vas neće pa onda nama dodjete i pametujete. Mi se ovdje volimo. Uvijek ću pomoći osobi koja je iz BiH, bez obzira na nacionalnost jer je ovo NAŠA DRŽAVA - DRŽAVA BOSANACA I HERCEGOVACA. A vi idite u Beograd pa se tamo prosipajte i tamo predstavljajte svoju muziku ili šta već. I nemoj molim te porediti NAS i vas.
azurna_obala

#28 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by azurna_obala »

koalicija_ol wrote:
azurna_obala wrote:Sarajlije....odabrani narod...koji kompleks rano moja :roll:
Nema to veze sa odabranim narodom. Kako bi se ti osjećao/la da npr. u tvom gradu ima više Kineza nego Bosanaca!? BTW ti Kinezi nastoje da maksimalno unište kulturu i sve što je autentično za tvoj grad!!!

Vidiš...i ja sam rođena u ovom gradu, živim ovdje, ali nemam taj osjećaj superiornosti nad ostalima koji dolaze ovdje, ne nalazim taj osjećaj da niko ne smije reći, uraditi nešto u ime Sarajeva. Ne znam zašto se Sarajevo redovno uzdiže negdje u vasionu, Sarajlije....ma ko su više Sarajlije...i da odabrani narod, Bogom dani, jesu li...tobejarabi!!

Svako ide tamo gdje će mu biti bolje, Šoljanin je eto doš'o ovdje i uvrijedio tebe i tvoju sarajevsku čast...na kraju krajeva idi pa hvataj njega za vrat, neka ti uputi javno izvinjenje, kao i onima sličnim tebi...
Ne valjaju Srbi, Hrvati...valja li vam iko???
U šta se svijet pretvorio....idi živ sam na dunjaluku, zabij glavu u pijesak....vjerujem da ćeš biti mnogo sretniji.
koalicija_ol

#29 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by koalicija_ol »

azurna_obala wrote:
koalicija_ol wrote:
Nema to veze sa odabranim narodom. Kako bi se ti osjećao/la da npr. u tvom gradu ima više Kineza nego Bosanaca!? BTW ti Kinezi nastoje da maksimalno unište kulturu i sve što je autentično za tvoj grad!!!

Vidiš...i ja sam rođena u ovom gradu, živim ovdje, ali nemam taj osjećaj superiornosti nad ostalima koji dolaze ovdje, ne nalazim taj osjećaj da niko ne smije reći, uraditi nešto u ime Sarajeva. Ne znam zašto se Sarajevo redovno uzdiže negdje u vasionu, Sarajlije....ma ko su više Sarajlije...i da odabrani narod, Bogom dani, jesu li...tobejarabi!!

Svako ide tamo gdje će mu biti bolje, Šoljanin je eto doš'o ovdje i uvrijedio tebe i tvoju sarajevsku čast...na kraju krajeva idi pa hvataj njega za vrat, neka ti uputi javno izvinjenje, kao i onima sličnim tebi...
Ne valjaju Srbi, Hrvati...valja li vam iko???
U šta se svijet pretvorio....idi živ sam na dunjaluku, zabij glavu u pijesak....vjerujem da ćeš biti mnogo sretniji.
Može se osjetiti određeni nivo frustracije i mržnje prema Sarajlijama (pravim) u tvom postu ali..... LOL a odakle su ti roditelji, da nisu iz Šjenice možda? Ja sam već rekao da cu uvijek pomoći ljudima iz BiH bez obzira na nacionalnost, ali onima koji nastoje da prisvoje Sarajevo - nikada. Ohladi mala :lol:
cyprus

#30 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by cyprus »

koalicija_ol wrote:
Ξενοφοβία :?:
ultima_palabra

#31 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

jazzer wrote:
koalicija_ol wrote:Čitam članak na klixu http://www.klix.ba/magazin/muzika/nina- ... /130214160 i nekako mi zapara uši, oči i cijelo tijelo činjenica da je neki pjevač iz Srbije poklonio cvijeće (i punjene paprike :-) ) Nini u ime Sarajlija. Sve bi to bilo OK da to nije urađeno u ime Sarajlija. Ne želim da se svađamo i prepiremo ko je ko i sl. ali me zanima vaše mišljenje o ovome. Lično mislim da se na ovo treba gledati kao na uvredu i provokaciju.
Stvarno ti treba sve u zivotu biti potaman pa da taj gest poklanjanja cvijeca ili sta vec dozivis
kao uvredu. Koga bolan boli k.... sto je neko ''nekoj zvijezdi'' poklonio cvijece i pritom se pozvao na sarajlije a sam
nije sarajlija? Sto se mene tice mogao joj je dati i oskara u ime sarajlija ja se ne bi ni pocesao.
Dokon pop i jariće krsti.
azurna_obala

#32 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by azurna_obala »

koalicija_ol wrote:
Može se osjetiti određeni nivo frustracije i mržnje prema Sarajlijama (pravim) u tvom postu ali..... LOL a odakle su ti roditelji, da nisu iz Šjenice možda? Ja sam već rekao da cu uvijek pomoći ljudima iz BiH bez obzira na nacionalnost, ali onima koji nastoje da prisvoje Sarajevo - nikada. Ohladi mala :lol:
Bože sačuvaj...bojim se da je stvar obrnuta, čim si otvorio ovakvu temu, jasno si izrazio svoju frustraciju i mržnju prema onima koji nisu iz Sarajeva, a sebe uzdižeš na nivo koji tebi odgovara.
To što nisam opterećena ovakvim glupostima svojestvenim ''pravim Sarajlijama'' znači da sam iz Sjenice ili bilo odakle drugo....tužno....Sarajlije su samo oni koji razmišljaju tako kao ti.

Ja ohladila....
ali ne znam šta ćeš ti, ali činjenica je da ne možeš ništa, osim da režiš iza tastature. :thumbup:
koalicija_ol

#33 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by koalicija_ol »

azurna_obala wrote:
koalicija_ol wrote:
Bože sačuvaj...bojim se da je stvar obrnuta, čim si otvorio ovakvu temu, jasno si izrazio svoju frustraciju i mržnju prema onima koji nisu iz Sarajeva, a sebe uzdižeš na nivo koji tebi odgovara.
To što nisam opterećena ovakvim glupostima svojestvenim ''pravim Sarajlijama'' znači da sam iz Sjenice ili bilo odakle drugo....tužno....Sarajlije su samo oni koji razmišljaju tako kao ti.

Ja ohladila....
ali ne znam šta ćeš ti, ali činjenica je da ne možeš ništa, osim da režiš iza tastature. :thumbup:
Upravu si . Da si i ti iz SA znala bi kako je ne moći distai u svome gradu :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Haris033

#34 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Haris033 »

azurna_obala wrote:Bože sačuvaj...bojim se da je stvar obrnuta, čim si otvorio ovakvu temu, jasno si izrazio svoju frustraciju i mržnju prema onima koji nisu iz Sarajeva, a sebe uzdižeš na nivo koji tebi odgovara.

Ja ohladila....
:thumbup:
Haris033

#35 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Haris033 »

koalicija_ol wrote:Upravu si . Da si i ti iz SA znala bi kako je ne moći distai u svome gradu :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Buraz, smiri malo strasti... Halo, ba, ovo je Sarajevo i WELCOME svim ljudima dobre volje! :dance: Šta bi da živiš u Beču, Parizu,..?! Strašno kakvih sve ljudi ima!!! :(
Chisum

#36 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Chisum »

Ma dobro je ova zagrebacka dosada prosla... kanta paprika, par kila krompira... jest shabachki, al' je zdravo. A i kod nje, mashala guzova... vjerujem da joj nije teshko palo.

Ricard Gir je od one minderpuze Semihe na poklon dobio sliku na kojoj se nalaze ona i on. E to je pitanje za milijUn keka - koji ce nekom kurac to? :lol:
Sabirni centar

#37 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Sabirni centar »

azurna_obala wrote:
koalicija_ol wrote:

Ja ohladila....
štaš', edemska vrsta. :-)
therrarrius

#38 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by therrarrius »

Sabirni centar wrote:
azurna_obala wrote:
koalicija_ol wrote:

Ja ohladila....
eNdemska
MedenoSrce

#39 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by MedenoSrce »

ima edemska bolest :roll: pogadja prasad

Nina je meni bas dobra samo se pechi pa me nervira kada prica
Last edited by MedenoSrce on 15/02/2013 13:21, edited 1 time in total.
Not My Idea

#40 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Not My Idea »

Treba neko rec Srbima da nisu oni nebeski narod.
dječak sa šibicama

#41 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Chisum wrote:Ricard Gir je od one minderpuze Semihe na poklon dobio sliku na kojoj se nalaze ona i on. E to je pitanje za milijUn keka - koji ce nekom kurac to? :lol:
Nemoj zajebavat? :lol:

I sad se samo po sebi namece pitanje, "ko je ovaj pored Semihe?" :lol:
MedenoSrce

#42 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by MedenoSrce »

Not My Idea wrote:Treba neko rec Srbima da nisu oni nebeski narod.
govorili smo im 4 godine al' njima lakse u gu*icu utjerati nego u glavu :mrgreen:
koalicija_ol

#43 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by koalicija_ol »

Haris033 wrote:
koalicija_ol wrote:Upravu si . Da si i ti iz SA znala bi kako je ne moći distai u svome gradu :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Buraz, smiri malo strasti... Halo, ba, ovo je Sarajevo i WELCOME svim ljudima dobre volje! :dance: Šta bi da živiš u Beču, Parizu,..?! Strašno kakvih sve ljudi ima!!! :(
Ti si očito jedan od mješanaca- majka iz Sandža a otac sa Ilidže :lol: :lol: :lol: :lol: i ti nekome želiš dobrodošlicu
jazzer

#44 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by jazzer »

koalicija_ol wrote:
Haris033 wrote:
Ti si očito jedan od mješanaca- majka iz Sandža a otac sa Ilidže :lol: :lol: :lol: :lol: i ti nekome želiš dobrodošlicu
Jesi faca, je l de, sam protiv svih, zajeban. Ti si tipicni pripidanik fine gradske raje, pretpostavljam?

Ako bolje procitas vidjeces da ti je boldirani komentar na nivou djevojcice od 5 godina, kojoj su upravo rekli
da ne postoji djed mraz.
Layne

#45 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Layne »

Image
OpusDei

#46 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by OpusDei »

Kakva kompleksaska i malogradjanska tema
Sabirni centar

#47 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Sabirni centar »

therrarrius wrote:
Sabirni centar wrote:

eNdemska
Lapsus calami, hvala na ispravci ;-)
Asamoah Gyan

#48 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Asamoah Gyan »

pokretacu teme savjetujem da potrazi pomoc na adresi:
http://www.lazalazarevic.rs/
dust in the wind

#49 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by dust in the wind »

kakav primitivizam.ko nema cime drugim da se ponosi, ponosi se iskljucivo gradom u kojem su ga okotili, vjerom, nacijom, rasom... svasta... cuj reci covjeku ti si jedan od mjesanaca mama sa ilidze, otac iz sandzaka...fuj. razlikujes se od hillera, himlera i ostalih samo po tome sto si jado koji nema moci da iskoristi svoju mrznju, pa moze vrbalno da truje... stidi se
Mustang1

#50 Re: Nina Badrić - koncert u Sarajevu

Post by Mustang1 »

U jebote koji ste vi pacenici .. Pa ima li iko .. Jedan jedini pjevac/pjevacica sa ovih prostora koji moze neometano imati koncert a da ga se ne pljuje .. Svi vam smetaju ..Zapitajte se za svoje psihicko stanje ozbiljno !
Locked