To za gume! Neko reče ovdje auto ima 4 točka! Baš tako! Mi bosanci smo poznati zato što se volimo šugati, tj. draže nam je kupiti najnoviju NOKIA-u jer se ona vidi kada je stavite na sto u kafiću, nego 4 nove gume. Danas sam imao priliku vozatio BMW-a 520i sa zadnjim novim gumama, i prednjim koje su OK, mislim sasvim dobre, ali ipak nepreate zadnje. I auto jeste upravljiviji, ali svako kočenje ABS reaguje ako je imalo mokro ili klizavo. Takođe, kod akvaplaninga vlasnik se žali da prednji kraj hoće zaplesati! Ipak, pogledajte praksu. Teoretski, bolje je na zadnjim točkovima imati bolje gume, praktično, svi vozaži sa prednjom vučom naprijed stavljaju bolje gume! Jesul to oni svi glupi?
Ali opet se vraćamo na ono, najbolje sve 4 nove, i rješen problem!
Potrošnja i zagrijavanje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
vier_ringe
A evo nineac, pasa moj, sta je bolje?
Uzeti dvije nove dunlop m3 naprijed zimske a one stare dvije ostaviti nazad(nisi previse potrosene, ima iznad indikatora jedno 4 mm), ili kupiti sve 4 nove savine s3?Sta ti mislis?Nesto si spominjao da su savine lose u upravljivosti?Kako mislis?na kojim podlogama, kako?
Uzeti dvije nove dunlop m3 naprijed zimske a one stare dvije ostaviti nazad(nisi previse potrosene, ima iznad indikatora jedno 4 mm), ili kupiti sve 4 nove savine s3?Sta ti mislis?Nesto si spominjao da su savine lose u upravljivosti?Kako mislis?na kojim podlogama, kako?
-
nineac
Bolje kupitit 4 nove savine. Savu lično ja nisam uzeo jer su slabije upravljivosti na suhom, Moj buraz ima na autu nove, te se osjeti dobro razlika na suom između Save kod njega i Good Year UG6 na mom autu. Dunlop sam imao priliku vozati na par auta, i iako volim njihove gume nešto nisam oduševljen. Po snijegu mislimd a su savine bolje, jer su dosta mekše, dok je po suhom dunlop po meni bolji izbor. Ono što me kod dunlopa M3 razočaralo jeste što kod mokrog snjega imaju slabije samočišćenje, što se vidi i po šari. Ja mislim da s enisi zezno što si ih uzeo, ali ipak treba priznati da je SAVA S3 vrhunska guma, i da samo u nekim nijansama zaostaje za Michelinom Alpin,Pirellijem i UG6. Ali, po ADAC testu u disciplini kočenje na snijegu sa ABS-om Sava S3 je ubjedljivo najbolja guma!!!!
Pošto dunlop nije baš jeftin, te za dvije M3 možeš kupiti 4 save, ja bi uzeo savu, ipak 4 nove gume su povelika razlika, te daju sigurno bolje performanse nego 2 nove, pa makar bile najbolje!
Pošto dunlop nije baš jeftin, te za dvije M3 možeš kupiti 4 save, ja bi uzeo savu, ipak 4 nove gume su povelika razlika, te daju sigurno bolje performanse nego 2 nove, pa makar bile najbolje!
-
BigusDickus
Primijetio sam da su neki pogresno shvatili ono "ukljuci hladjenje". Pri tome se ne misli ukljuciti puhanje hladnog zraka u kabinu, vec samo prebaciti na hladjenje, a ventilator moze biti i iskljucen. Ovako se onemogucava protok rashladne tecnosti kroz ono sto neki zovu "grijac", kao i gubljenje toplote.
Definitivno nece biti smrznutih i nezadovoljnih. Ne znam za druge, ali meni bi vise smetalo ukljuceno "grijanje" i ventilator, a u kabinu se upuhuje hladan zrak, jer je motor jos uvijek hladan.
Definitivno nece biti smrznutih i nezadovoljnih. Ne znam za druge, ali meni bi vise smetalo ukljuceno "grijanje" i ventilator, a u kabinu se upuhuje hladan zrak, jer je motor jos uvijek hladan.
-
semson
#30 benzin ili plin
da li iko zna da li auto ako ima ugradjen plin i ako ide na plin da li manje trosi i da li ide sporije 
-
nineac
Pri korištenju plina motor zahtjeva više plina, tj. veća je potrošnja plina na 100 km nego benzina, a snaga pada za 10% te kod holadnog motora trza itd. međutim, cjena plina je toliko mala da se to isplati, bez obzira što motor na 100 km potroši malo više plina.
Naravno, mislo sam pod uključiti hlađenja, da se regulator hlađenja/grijanja stavi u položaj hlađenje! Inače odmah upaliti grijanje, tj. staviti regultaor na položaj grijanje, te upaliti ventilaciju stvarno nema svrhe!
Naravno, mislo sam pod uključiti hlađenja, da se regulator hlađenja/grijanja stavi u položaj hlađenje! Inače odmah upaliti grijanje, tj. staviti regultaor na položaj grijanje, te upaliti ventilaciju stvarno nema svrhe!
-
ado-šampion
Sava S3 je bila bolja od Dunlopa M3 na Adacovom testu zimskih guma. Čemu onda dvojba? Aj da si rekao UG6. Cccvier_ringe wrote:A evo nineac, pasa moj, sta je bolje?