Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

admir.b

#26 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by admir.b »

Ako Bog da,1:0 Grcka(Dzeko,glavom,asistencija Pjanica)....
OpusDei

#27 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by OpusDei »

Do danas sam mislio da ce biti 0-2 (za njih naravno), ali sad bas nisam siguran :-D Ako Bog da 1:0 za nas. Strijelac Pjanic.
It_is_a_Leclerc

#28 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by It_is_a_Leclerc »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja tvrdim da je nama ključna utakmica u Bratislavi, a ne u Zenici.
Pitanje, gdje je lakše odlučivati o svojoj sudbini, kući ili u gostima ? Slovačka sa našim remijem u Zenici ima šansu za prvo mjesto, mi pod pritiskom. Sa pobjedom u Zenici mi bježimo Grčkoj četiri boda ( zbog bolje gol razlike ). Odgovara nam čak i da izgubimo u Bratislavi al da ih dobijemo u Zenici jer smo opet prvi zbog gol razlike ako dobijemo ove Miki Maus reprezentacije do kraja.

Razmisli opet, koja je ključna utakmica ?
Matematika kaže tako, ali ja imam osjećaj da mi svi kolektivno mislimo na Grčku tako da potpuno zanemarujemo važnost da Slovake makar jednom uzmemo u izravnom duelu. Samo da ne bude kao protiv Rumuna u Bukureštu, i ja zadovoljan.
Mikady

#29 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Mikady »

Zukanovicu je ocito brzina velika slabost, nekoliko puta su mu pobjegli slovenci.
Zukanovic i Vranjes imaju ocite mane, iako nijedan nije los.

Ali da nije pozvan u repku neki bi glavu Papetu odfikarili.
Djubre_

#30 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Djubre_ »

Uvijek sam vas citao pred neku utakmicu... koliko se samo uspanicite kao da smo mi zadnja rupa na sviralu...
Sjecam se lihtenstajna.. lux.. ko je vec u grupi.. kad smo ih nakantali tamo. Mnogi su pisali kao da spaniji idemo jbte.. i poslije.. pobjedili smo sve! Osim grcke..

Eh uvijek sam pogadjao pa daj boze i sad.. utakmica ce biti teska kao protiv portugala ko se sjeca.. imali smo par prilika ali boga mi i srece..

Posto je grcka malo slabija od portugala.. i sta znam.. zelja za svjetsko.. domacini.. atmosfera.. novi travnjak.. itd.. lagano uzimamo grke... lakse nego u grckoj...

Zivi bili pa vidjeli... 1:0 do 2:0 eto.. zapamtite me pa se citamo ;-)

Sent from my GT-i9001 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
cvrčak_na_hedonizmu

#31 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Samo još da objasnimo slovacima da nisu konkurenti i mirna Bosna :D

@onaj_koji_voli_da_postavlja_tabele,

Zukanović je ukupno odigrao JEDNU utakmicu za reprezentaciju. J E D N U ; Da ti to objasnim u nekom tabelarnom prikazu ? :oops:

Atmosfera u Zenici :lol: Sumnjam. Jaka utakmica, guzonje se dočepaju karata i odron na tribinama, ništa novo :skoljka:
Mikady

#32 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Mikady »

Treba njih sve isprobati po 10tak tekmi pa da se svi uvjerimo u njihov kvalitet malo je reci ispodprosjecni..

:roll:

Jednostabno lik je trom, spor ali ok nadam se da ce biti i boljeg postavljanja bar protiv Grcke 8)
cvrčak_na_hedonizmu

#33 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Ma jok, štoper se uigra nakon jedne odigrane utakmice, to je sasvim normalno :skoljka:

S kim ja raspravljam, gluho bilo :skoljka:
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 07/02/2013 00:54, edited 1 time in total.
Kontra__

#34 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Kontra__ »

Mikady wrote:Zukanovicu je ocito brzina velika slabost, nekoliko puta su mu pobjegli slovenci.
Zukanovic i Vranjes imaju ocite mane, iako nijedan nije los.

Ali da nije pozvan u repku neki bi glavu Papetu odfikarili.
Bar si ga imao priliku gledati, da nam klupa ne zjapi prazna, grehota je! 8-) :dance:

PS Da, spor je decko i to pravo, slazem se. :wink: Idemo dalje...
Mikady

#35 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Mikady »

Cvrcak spamaj negdje drugo ja se povlacim 8)
Pametnom dosta.
cvrčak_na_hedonizmu

#36 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Kontra__ wrote:
Bar si ga imao priliku gledati, da nam klupa ne zjapi prazna, grehota je! 8-) :dance:

PS Da, spor je decko i to pravo, slazem se. :wink: Idemo dalje...
Štoper koji je brz, korpulentan, dobro skače taj igra u top europskom klubu. Masa štopera je "spora" i to rješavaju dobrim postavljanjem i uigranošću sa ostatkom odbrane. Znaš kako se ponaša bek na tvojoj strani, znaš kako se ponaša zadnji vezni igrač, koji prostor pokrivaju i tako te "sitnice". Mi smo došli u situaciju da je prva generalna proba bila vaterpolo u Alžiru a druga protiv Slovenije. Meni se čini barem godinu dana prekasno.

Sad je gotovo, valja nama preko rijeke.
Kontra__

#37 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Kontra__ »

Rekoh u nekom od prethodnih postova treba decku sasu dati, hajde ovo veceras mu pripisah kao neuigranost sa timom. Slicne probleme je imao i Vranjes na pocetku, Pandza, pa su sada ako nista ok i podnosljivi. Znam da nije Terry ili Ferdinand, ali to nisam ni ocekivao za razliku od pojedinaca, kojima je recimo konkurencija, kupa itd stran pojam. No treba ih razumiti, gledaju loptanje preko ESPN-a...
Brat

#38 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Brat »

Ovi Grci nikog nisu pobjedili, a svi od njih gube, to je fenomen. Bit' će je.beno s njima, al' pišat' će se krv za tri bobe :bih:
_spirit

#39 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by _spirit »

Ovo nam je odlična prilika da učvrstimo to prvo mjesto na tabeli, nadam se da će je zmajevi iskoristiti.

Ne bi da podcjenjujem Grke, ali nije to ona reprezentacija od prije nekoliko godina kada su osvajali Euro i bili na samom vrhu europskog i svijetskog fudbala. Mislim da u ovoj sad situaciji imamo nekako bolji tim pojedince imamo sigurno puno bolje od Grka.

Grcima prekidi idu od ruke i po mom mišljenju tu su najopasniji. Siguran sam da će igrati čvršče sad kad dođu u Zenicu nego što su igrali u Grčkoj.

Svakako mislim da Miske zaslužuje poziv od Papeta, ipak se radi o utakmici koja nam je iznimno važna.

P.S. Dobra slika Safeta :) :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Mikady

#40 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Mikady »

Ovo nam je prilika da prvo zabijemo opcenito prvi gol protiv Grcke :mrgreen: pa onda jurisssss na 3 boda.
Artest

#41 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Artest »

Ne vjerujem da je i Mertesacker ista brzi od Zukanovica. Treba pruzit momku jos jednu sansu. Jbg, da je ranije pozivan, vec bi znali na cemu smo.
jeza u ledja

#42 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by jeza u ledja »

Remi je najrealniji ishod.
Edin H.

#43 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:Remi je najrealniji ishod.
Najrealniji da :oops:
Najpozeljniji ne :D
vernes81

#44 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by vernes81 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Samo još da objasnimo slovacima da nisu konkurenti i mirna Bosna :D

@onaj_koji_voli_da_postavlja_tabele,

Zukanović je ukupno odigrao JEDNU utakmicu za reprezentaciju. J E D N U ; Da ti to objasnim u nekom tabelarnom prikazu ? :oops:

Atmosfera u Zenici :lol: Sumnjam. Jaka utakmica, guzonje se dočepaju karata i odron na tribinama, ništa novo :skoljka:
Jesi kad bio na Bilinom polju il to onako iz fotelje skonto :-) .
Rob_Atl

#45 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Rob_Atl »

Ja mislim da se treba stat u kraj vise ovim navijackim prepucavanjima ako ih jos uvijek ima (BHF i ostale navijacke grupe, u ovom slucaju Robijasi posto se igra u Ze) i da stanemo svi na jednu tribinu, a ne ovako jedni sa istoka navijaju, jedni sa sjevera, juga pa nikad da se potrefi jedna pjesma. Zato na gostovanjima i jes bolje navijanje kad stojimo svi na jednoj strani, nek se dogovore vodje i obadvojica nek guraju navijanje i stoje na ogradi... Sto se tice utakmice, imam osjecaj da cemo ih razbit samo tako , red je :bih:
Infaze Studio

#46 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Infaze Studio »

Ova Grcka koja je igrala sa Svicarskom sinoc (iako znam da nije bila kompletna, ali ni kompletni nisu puno drukciji) nemoze dati iole dobroj odbrani gol kad bi se igralo 3 dana.
Nasoj odbrani od sinoc, poslije izlaska Spahica, sigurno mogu zabiti i dva, ali kao sto Pape rece na presici: "pobjedili smo uvjerljivim rezultatom,ali smo i te kako svjesni svojih gresaka i ostajemo na zemlji."
Ne zaboravimo da u Grckoj nije igrao Pjanic, koji je, u najmanju ruku, trenutno 40% nase igre....
No, ne ocekujem istu predstavu Grcke u Zenici kao sinoc ni pod razno. :?:

P.S. Neko se dotaknu navijanja i navijaca...Sada je sasvim jasno da imamo najbolje navijace REPREZENTACIJE na svijetu! Konzistencija pracenja drzavnih timova (ne samo fudbalskog) nevidjena igdje, barem sa moje tacke gledista.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#47 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Truba »

predviđam da će grci dati neki beze gol... glasao sam za pobjedu grčke...
vjerovatmo 0:1 ili 1:2
novi.dan.nova.nafaka

#48 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Kontra__ wrote:Gadna, ali bas gadna tekma do bola. Vec vidim patnju na terenu i onu grcku defanzivu te pokoju opasnu kontru.
1:0 k'o dzamija, molit Boga dragog da minimalno dobijemo jer smo tad 95% u Brazilu! X je pristojan, sa porazom smo 90 u barazu, a to ne bi valjalo nikako.
:D :D :D
Pih, hajde budi pametan - ne znam, recimo 2-1, ili 1-0 što veli citirani forumaš. Ma da dobijemo bilo kako, pa makar isprovocirali grčke navijače toliko da se utakmica mora prekinuti, a onda delegat proglasi službeni rezultat 3-0 za nas. :D :-D
EDIT: jako mi se sviđa to što Pape svim silama nastoji održati atmosferu na Zemlji.
ps - jel' ko primijetio da je Pape najavio utakmicu protiv Čehoslovačke - jesam li propustio ujedinjenje te dvije države ponovo ili... :D
Koliko je realno očekivati Seju da se oporavi do Grka ?
tendzera

#49 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by tendzera »

Utakmica protiv grka ce biti izuzetno teska i tvrda,tako da se ne treba nadati nekoj golijadi
jer je to protiv grka skoro pa nemoguce,nama dosta 1-0 :razz:
Sto se tice Zukanovica i njegove brzine,istina on je spor igrac
ali to treba nadoknaditi sjajnim postavljanjem i citanjem igre,
kao sto to rade Vidic i Terry. :-D
Comrad

#50 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Comrad »

Ja mislim da je vise doslo vrijeme da Grcku neko fino napuca. Dosta su se vise guzeljali sa remijima i mizernim pobjedama. Mi ako zabijemo u prvom poluvremenu, Grci primaju jos min 2 gola!

Dakle, kao i sinoc 3-0 ili bas u najgorem slucaju 2-0 :-D

:bih: :bih: :bih:
Locked