Coppertone wrote:Ako je ovo privatan objekat, onda tu organi ne mogu puno uraditi osim napisati neki prijedlog sufinansiranja.
U tom slucaju mjenjati zakon i napraviti ga tako da organi tu mogu puno uraditi. Znaci ako trenutno se neko nije sjetio kako se to zakonski moze srediti, onda se treba napisati i usvojiti zakon, da se moze tu svasta uraditi. Naravno ne izmisljati toplu vodu i pametovati, nije Sarajevo jedino koje se susrece sa takvim problemom, potraziti rjesenje u zakonima drugih drzava/gradova i primjeniti ga u Sarajevu.
Ono sto je bitno u svemu ovom je to da govorimo zaista o hororu koji se nalazi tik do parlamenta i u samom centru grada i da se to treba sve srediti u veoma kratkom roku, jer kakvo ce misljenje strani diplomata imati o BiH kad vidi ovakvo nesto tik do parlamenta? Nije ni cudo sto nas necijene i sto nas sutaju gdje god stignu.
Isto tako nije fer ni prema stranom investitoru koji ulaze tu ogromnu lovu, a tik do njega "ciganska mahala". Cudi mi kako sredjivanje toga od strane grada nije bio uslov za investiciju? Mislim ja bi kao Bosanac takvo nesto ultimativno zahtjevao od Sarajeva inace nema investicije, a on stranac to nije? Dobar neki stranac.
Osim toga, Sarajevu je do sad vec uplacena vjerovatno milionska cifra samo na osnovu doprinosa za taj tu shoping centar, grad sve te novce treba iskoristiti upravo tu za sredjivanje ovog i infrastrukture u tom dijelu, koja treba biti na izrazito visokom nivou, jer govorimo o samom centru gdje se nalazi drzavni parlament.
Nego ima li gdje slika iz zraka ovog podrucja?