Pogledati koliko je vijest kasnila u Avazu - toliko im je vremena trebalo da "srede" sudiju.T-Rexx wrote:Evo Niksic kaze da je sve "upakovano" Kurtesu. Dakle sve je izmisljeno. Nesreca se uopste nije ni desila.
ministar i haustor
-
VjecitiStudent
#26 Re: ministar i haustor
- heckler
#27 Re: ministar i haustor
Pa zar opetseln wrote:Da se implementiraju tako jednostavna rjesenja, sjediste SDA bi bilo u KP Zenica.Paranoid wrote:Vrlo jednostavno rješenje:
Ministar Kurteš - ostavka zbog napuštanja mjesta događaja, kazna zbog vožnje pod dejstvom alkohola...
Kurteševo obezbjedjenje - otkazi zbog zastrašivanja svjedoka,
Kurtešev vozač - otkaz i prekršajna prijava za lažno svjedočenje
Vlasnik "Jagode" - kazna zbog lažnog svjedočenja u korist ministra..
- awaken
#28 Re: ministar i haustor
Jebeš udes u pijanom stanju, šta je to, sitnica...nek' nije pogrešno parkirao...
- Paranoid
#29 Re: ministar i haustor
Udes je bio 28.1...da bi TreNerko nakon "heftu" dana izašao sa izjavom kako je to za osudu i kaznu....dabi nakon par sati ponovo izjavio da se "čuo" sa Kurtešom i da dotični negira krivicu...T-Rexx wrote:Evo Niksic kaze da je sve "upakovano" Kurtesu. Dakle sve je izmisljeno. Nesreca se uopste nije ni desila.
Ubleha je prvo da se oni nisu čuli i prije "heftu" dana, tj nakon udesa....druga ubleha je njegovo istrčavanje pred novinare sa prvom izjavom...treća ubleha tj poslednja izjava je čini mi se povezana sa centralom i velikim vođom...
- ultima_palabra
#30 Re: ministar i haustor
heckler wrote:Pa zar opetseln wrote:Da se implementiraju tako jednostavna rjesenja, sjediste SDA bi bilo u KP Zenica.Paranoid wrote:Vrlo jednostavno rješenje:
Ministar Kurteš - ostavka zbog napuštanja mjesta događaja, kazna zbog vožnje pod dejstvom alkohola...
Kurteševo obezbjedjenje - otkazi zbog zastrašivanja svjedoka,
Kurtešev vozač - otkaz i prekršajna prijava za lažno svjedočenje
Vlasnik "Jagode" - kazna zbog lažnog svjedočenja u korist ministra..
-
wolf07
#31 Re: ministar i haustor
Ja stvarno ne znam koliki idiot neko treba da bude i da u pricu o nekoj pijanduri za volanom upetlja neku devetu stranku (u ovom slucaju SDA)! Pa jbt patak, sta ima sad SDA s ovim slucajem, zar se stvarno svaka stvar u ovoj drzavi mora povezati makar i naopako s protivnickim politickim taborom? I onda se pitamo sto nam je ovako?
A od svega mi je najzesci Niksic koji eto zna da se nekome i napakuje slucaj, pa jbt ljudi imaju snimak ovog kretena, izjavu oca ove djevojke i Nerko mudro zakljucuje da bi to moglo biti "napakovano"!!!
A od svega mi je najzesci Niksic koji eto zna da se nekome i napakuje slucaj, pa jbt ljudi imaju snimak ovog kretena, izjavu oca ove djevojke i Nerko mudro zakljucuje da bi to moglo biti "napakovano"!!!
- Gandalf
#32 Re: ministar i haustor
šta ste ljudi navalili na jadnog ministra - bar u nas ministri ne lažu i ne čine krivična djela, sve po zakonu

- dustaban
#33 Re: ministar i haustor
Nevjerovatno na sta izadje benigno gradsko cvakanje dva auta.
Haman ode ministrova glava.
Ja imam neku svoju teoriju. Ministar Kurtes jeste vozio ali nije bio pijan. Covjek se samo preventivno sklonio jer zna da mu niko nece vjerovati da je trijezan... sa onakvim podocnjacima

Haman ode ministrova glava.
Ja imam neku svoju teoriju. Ministar Kurtes jeste vozio ali nije bio pijan. Covjek se samo preventivno sklonio jer zna da mu niko nece vjerovati da je trijezan... sa onakvim podocnjacima
- Johnny071
#34 Re: ministar i haustor
a pazi sad ovo, najesmjesnije od toga svega jeste cinjenica da taj Kurtes u Jagodi tu noc UOPSTE NIJE BIO, a ako je bio, onda ja ne vidim dobro na oci, a nit sam bio pijan nit sam svjedocio u bilo ciju korist.
Cudo jedno sta mediji rade... ko je poceo rat
hahaha gdje si Djuro da vidis ovo 
Cudo jedno sta mediji rade... ko je poceo rat
- Corto Maltese
#35 Re: ministar i haustor
Ako je tako, javi se čovjeku, trebaće mu svjedoka k'o zlata. Ovo su jebena vremena, policija je počela više vjerovati nadzornim kamerama nego pijanim ministrima.Johnny071 wrote:a pazi sad ovo, najesmjesnije od toga svega jeste cinjenica da taj Kurtes u Jagodi tu noc UOPSTE NIJE BIO, a ako je bio, onda ja ne vidim dobro na oci, a nit sam bio pijan nit sam svjedocio u bilo ciju korist.
Cudo jedno sta mediji rade... ko je poceo rathahaha gdje si Djuro da vidis ovo
- veljaca
#36 Re: ministar i haustor
Na zalost, pojedinci ovdje, kada se nesto diskutuje - prvo pogledaju iz koje je politicke partije taj o kome se diskutuje, pa onda donose zakljucke i traze olaksavajuce/otezavajuce cinjenice. Sve dok je tako nema nama naprijed.wolf07 wrote:Ja stvarno ne znam koliki idiot neko treba da bude i da u pricu o nekoj pijanduri za volanom upetlja neku devetu stranku (u ovom slucaju SDA)! Pa jbt patak, sta ima sad SDA s ovim slucajem, zar se stvarno svaka stvar u ovoj drzavi mora povezati makar i naopako s protivnickim politickim taborom? I onda se pitamo sto nam je ovako?
Da je u ovom slucaju Hamo sa Vratnika pobjegao sa mjesta udesa - pa taj bi vec bio u zatvoru. Ali Hamo nije ministar i nije politicar. E to j.e.b.e nase kokosi ...
Fuj.
- Johnny071
#37 Re: ministar i haustor
Osjetim cinizam u tvom postu... al nema veze, eto ako imaju nadzorne kamere da se sakrio u haustor - aferimCorto Maltese wrote:Ako je tako, javi se čovjeku, trebaće mu svjedoka k'o zlata. Ovo su jebena vremena, policija je počela više vjerovati nadzornim kamerama nego pijanim ministrima.Johnny071 wrote:a pazi sad ovo, najesmjesnije od toga svega jeste cinjenica da taj Kurtes u Jagodi tu noc UOPSTE NIJE BIO, a ako je bio, onda ja ne vidim dobro na oci, a nit sam bio pijan nit sam svjedocio u bilo ciju korist.
Otiso Kurtes u kafanu, sa sluzbenim autom, tu mu vozac i tjelohranitelji, znaci covjek kad ide u kafanu da se napije povede vozaca i tjelohranitelje sa sobom jel ? Znaci PUN golf bio kad je doso, a vraco se sam u autu pijan i upisan kako neko napisa a njih ostavio da piju
meni takva prica vrijedja inteliganciju, i fakat mi se ne ulazi u rasprave nikakve, mislite sta god zelite, to je vase pravo.
-
blue033
#38 Re: ministar i haustor
wolf07 wrote:Ja stvarno ne znam koliki idiot neko treba da bude i da u pricu o nekoj pijanduri za volanom upetlja neku devetu stranku (u ovom slucaju SDA)! Pa jbt patak, sta ima sad SDA s ovim slucajem, zar se stvarno svaka stvar u ovoj drzavi mora povezati makar i naopako s protivnickim politickim taborom? I onda se pitamo sto nam je ovako?
Pa ta stranka je na vlasti više od 20 godina i direktno je odgovorna za sistem korupcije, nepotizma i pljačke. Ta stranka je postavila temelje da bi se ovakvi slučajevi mogli dešavati. Da je ta stranka postavljala sposobne umjesto podobne policajce, tužioce, sudije itd. mi sad ne bi imali o čemu raspravljati, jer sad sve stranke koriste pogodnosti koje su omogućene kriminalnom vladavinom.
- Paranoid
#39 Re: ministar i haustor
...a pazi sad ovo...Johnny071 wrote:a pazi sad ovo, najesmjesnije od toga svega jeste cinjenica da taj Kurtes u Jagodi tu noc UOPSTE NIJE BIO, a ako je bio, onda ja ne vidim dobro na oci, a nit sam bio pijan nit sam svjedocio u bilo ciju korist.
....dođoh jutros u redakciju i u nedostatku ideje da napišem neki tekst koji bi zainteresovao vašu čiteteljsku pažnju, siđem do cafe Delikeates.. Uz lijepo očišćen izlog, kratku kafu i čašicu maligana mi prorade brže vijuge..i nakon drugog "trzaja" vinjaka, ukaza mi se idealno štivo:
Upravo ispred pozicije gdje sjedim parkira se dobro poznati vladin crni cc passat iz kojeg uredno začešljan i kravatiran vozač otvori vrata da izadje mlada gospođa...crvene kose u tijesnom minjaku i našminkana jarko crvenom bojom, mlada dama sitnim koracima ustrča uz stepenice susjednog ulaza...
Da nastavim??
- Corto Maltese
#40 Re: ministar i haustor
http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/bosa ... uto-godine
Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Elem, krenuo policajac zaustaviti crni Audi zatamnjenih stakala koji je na dva raskršća sa stošezdeset na sat prošao kroz crveno, ali limuzina hladno projurila kraj njega. Dohvatio on odmah motorolu i javio kolegama na sljedećem semaforu, pa ovi policijskim automobilom prepriječili put. I zaista, uskoro se kraj njih, na trećem raskršću, uz škripu kočnica zaustavio crni Audi.
- Dobar dan, dokumente molim – uljudno pozdravi policajac, strpljivo čekajući da se na limuzini uz tiho zujanje spuste tamna stakla, sve dok iza njih nije prepoznao federalnog ministra unutarnjih poslova Predraga Kurteša glavom i bradom.
- Dobardan – pogledao ga ministar Kurteš. - Ima l' nekih problema?
- Nema, nema, gospodine ministre, sve uredu – spremno će policajac – nego znate kako je, može neka budala proć na zeleno, pa reko da vas ne ubije!
Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Elem, krenuo policajac zaustaviti crni Audi zatamnjenih stakala koji je na dva raskršća sa stošezdeset na sat prošao kroz crveno, ali limuzina hladno projurila kraj njega. Dohvatio on odmah motorolu i javio kolegama na sljedećem semaforu, pa ovi policijskim automobilom prepriječili put. I zaista, uskoro se kraj njih, na trećem raskršću, uz škripu kočnica zaustavio crni Audi.
- Dobar dan, dokumente molim – uljudno pozdravi policajac, strpljivo čekajući da se na limuzini uz tiho zujanje spuste tamna stakla, sve dok iza njih nije prepoznao federalnog ministra unutarnjih poslova Predraga Kurteša glavom i bradom.
- Dobardan – pogledao ga ministar Kurteš. - Ima l' nekih problema?
- Nema, nema, gospodine ministre, sve uredu – spremno će policajac – nego znate kako je, može neka budala proć na zeleno, pa reko da vas ne ubije!
Last edited by Corto Maltese on 07/02/2013 12:00, edited 1 time in total.
- stochar
#41 Re: ministar i haustor
"Ja lično sve bih dao da sam mogao vidjeti taj nezaboravni prizor. To kad ministar u jednoj ozbiljnoj državi, članici Ujedinjenih naroda, pripit izlazi iz slupanog automobila i bježi u prvi haustor. Pa kad iz lifta izađe recimo neka žena s djetetom i ugleda ministra unutarnjih poslova kako viri kroz vrata je li stigla policija. "Gospodine Kurteš, jestel to vi?!?", pita ga blago šokirana žena, a on prstom pokazuje da šuti. "Hvatamo neke vehabije, najbolje da se sklonite", šapne joj ministar sve onako nestabilan, gumenih nogu i vodenih očiju, vireći iza vrata haustora."
(Dežo)
(Dežo)
- stochar
#42 Re: ministar i haustor
preduhitri me Corto 
haha, a i meni fakat šega bilo ono kad sam cuo da se sakrio u haustor. shega mi je kad neko rece 'cini se da neki gledaju koj je ko stranka pa napadaju', hm, mozda ima takvih, ali ako napadaju iz nekog objektivnog razloga ipak su objektivniji od onih koji po toj stranackoj semi brane ljude iz njihove stranke pa sve da su uradili ne znam ti kakvo zlo.
Ministar koji pijan izaziva udes pa bjezi i onda i pored snimaka kamera lazhe da nije bio tu za mene ne moze biti pozitivan da mi je otac, majka, bog, tito.
ili, kabadahijski napad na covjeka u parlamentu pa onda uvrede po fejsbuku za mene su kretenizam, u uvijek cu stati u odbranu onog ko je u tom slucaju napadnut, iz koje god da je stranke, u ovom slucaju je to bio Fazlija iz SDP-a.
ne kontam fakat, te koji nekoga po sluzbenoj duznosti brane ili napadaju, i iskreno mi ih je zao. ja cu uvijek podrzati onog ko brani ili predstavlja civilizacijske vrijednosti bez obzira iz koje je stranke, ali cu jednako tako stati i naspram onog ko te vrijednosti krsi, takodjer bez obzira na stranku iz koje dolazi.
SDP medju svojim fanovima vrti jadan i jeftin spin koji im prolazi, kao 'svi koji napadaju SDP protiv su socijaldemokratije'... ne, ako je iko ovdje pogazio sve principe socijaldemokratije i udruzio se sa predstavnicima najprljavijeg kapitala na balkanu, onda je to upravo SDP. jadno...
haha, a i meni fakat šega bilo ono kad sam cuo da se sakrio u haustor. shega mi je kad neko rece 'cini se da neki gledaju koj je ko stranka pa napadaju', hm, mozda ima takvih, ali ako napadaju iz nekog objektivnog razloga ipak su objektivniji od onih koji po toj stranackoj semi brane ljude iz njihove stranke pa sve da su uradili ne znam ti kakvo zlo.
Ministar koji pijan izaziva udes pa bjezi i onda i pored snimaka kamera lazhe da nije bio tu za mene ne moze biti pozitivan da mi je otac, majka, bog, tito.
ili, kabadahijski napad na covjeka u parlamentu pa onda uvrede po fejsbuku za mene su kretenizam, u uvijek cu stati u odbranu onog ko je u tom slucaju napadnut, iz koje god da je stranke, u ovom slucaju je to bio Fazlija iz SDP-a.
ne kontam fakat, te koji nekoga po sluzbenoj duznosti brane ili napadaju, i iskreno mi ih je zao. ja cu uvijek podrzati onog ko brani ili predstavlja civilizacijske vrijednosti bez obzira iz koje je stranke, ali cu jednako tako stati i naspram onog ko te vrijednosti krsi, takodjer bez obzira na stranku iz koje dolazi.
SDP medju svojim fanovima vrti jadan i jeftin spin koji im prolazi, kao 'svi koji napadaju SDP protiv su socijaldemokratije'... ne, ako je iko ovdje pogazio sve principe socijaldemokratije i udruzio se sa predstavnicima najprljavijeg kapitala na balkanu, onda je to upravo SDP. jadno...
- Corto Maltese
#43 Re: ministar i haustor
Ja ne mogu zamisliti veći napad na socijaldemokratiju od samog postojanje ovakvih SNSD i SDP BiH.stochar wrote: SDP medju svojim fanovima vrti jadan i jeftin spin koji im prolazi, kao 'svi koji napadaju SDP protiv su socijaldemokratije'... ne, ako je iko ovdje pogazio sve principe socijaldemokratije i udruzio se sa predstavnicima najprljavijeg kapitala na balkanu, onda je to upravo SDP. jadno...
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#44 Re: ministar i haustor
Pa ne popji, pa ne razbij, pa ne razguli u haustor. 
- seln
#45 Re: ministar i haustor
Kojim fanovima?stochar wrote: SDP medju svojim fanovima vrti jadan i jeftin spin koji im prolazi, kao 'svi koji napadaju SDP protiv su socijaldemokratije'
Ako ih je i bilo, davno su mahnuli stranci jednog lica.
-
hecimnadri
#46 Re: ministar i haustor
Imam prihedlog : Pošto je desna traka obilježena žutom linijom za tramvaje ,da se krajnja lijeva traka na Marijinom dvoru obilježi crvevom linijom za one šzo iz JAGODE izlaze u rikverc.Tako bi nedvojbeno mogli reći ko je kriv
Last edited by hecimnadri on 07/02/2013 21:51, edited 1 time in total.
-
wolf07
#47 Re: ministar i haustor
Eeeeeee, ali sta ako im treba vise od jedne trake?hecimnadri wrote:Imam prihedlog : Pošto je lijeva traka obilježena žutom linijom za tramvaje ,da se krajnja desna traka na Marijinom dvoru obilježi crvevom linijom za one šzo iz JAGODE izlaze u rikverc.Tako bi nedvojbeno mogli reći ko je kriv
- ultima_palabra
#48 Re: ministar i haustor
Znaš li ti nedvojbeno koja je lijeva a koja desna strana?hecimnadri wrote:Imam prihedlog : Pošto je lijeva traka obilježena žutom linijom za tramvaje ,da se krajnja desna traka na Marijinom dvoru obilježi crvevom linijom za one šzo iz JAGODE izlaze u rikverc.Tako bi nedvojbeno mogli reći ko je kriv
-
hecimnadri
#49 Re: ministar i haustor
izvini ja gledajući odozdo pogriješih ali ispravio samultima_palabra wrote:Znaš li ti nedvojbeno koja je lijeva a koja desna strana?hecimnadri wrote:Imam prihedlog : Pošto je lijeva traka obilježena žutom linijom za tramvaje ,da se krajnja desna traka na Marijinom dvoru obilježi crvevom linijom za one šzo iz JAGODE izlaze u rikverc.Tako bi nedvojbeno mogli reći ko je kriv
-
TRŠ
#50 Re: ministar i haustor
Vec se pocelo zaboravljati, nikome nista na kraju, niko nije kriv