@ kćerka koja ima pravni problem @zviz
Vama treba advokat, ako ga nemate nađite ga, same se nećete snaći u ovome.
Njegova zena je na moju drugu sestru i mene pozivala u vise navrata miliciju. Moja mati je pokrenula ostavinsku raspravu i svaka od nas je dobila po 1/4. Moja mati zatim poslje godinu dana pokrece tuzbu protiv nas. Moja sestra i ja smo odgovorile na zalbu ondosno moja sestra je sastavila odgovor i predale smo sve moguce dokaze da smo mi kucu gradile i financiski poduprele. Pokusale smo se dogovoriti preko njihovog pravnog zastupnika. Nista nije pilo vode. Trenutno njihov pravni zastupnik trazi izuzece sudije i to vec se odugovlaci od proljeca 2011 godine.
Da li je rješenje o nasljeđivanju pravosnažno, da li je provedeno u zemljišnim knjigama? Kakva tužba-šta se tom tužbom hoće ostvariti? Kako glasi tužbeni zahtjev? I je li to bio samo odgovor na tužbu ili protutužba?
Zahtjev za izuzeće sudije ne sprečava postupajućeg sudiju, da poduzima radnje u sudskom predmetu. Možete uvijek otići u sud i raspitati se o stanju spisa, možete čak tražiti, da vam se dodijeli pristupni kod za pristup predmetu putem internetu (i broj predmeta naravno ukoliko ga nemate već).
Na osnovu ovoga, što si ti naprijed rekla, niti jedan ozbiljan pravnik ne može dati savjet.