Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#26 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
jedna je tu stvar veoma losa, uzasna. mater te bukvalno tjera da tu izaberes stranu...
ako ne kazes, a otac ce ti to saznati 100% prije ili kasnije, gubis ga. jer ne zaboravi, ako je tvoja mater u stanju to, nemoj misliti da joj u momentu razotkrivanja nece sve naumpasti. nemoj misliti da nece tvome ocu reci da si i ti znao a sutio si. Nisi ti imao toliko mater koliko iluziju njene prisutnosti. Uz to da je ovo istina sto pises.
A ako vara ona oca, nemoj ga varati i ti... JER ONA JE TREBALA RAZMISLJATI O POSLJEDICAMA; NE TI.
ako ne kazes, a otac ce ti to saznati 100% prije ili kasnije, gubis ga. jer ne zaboravi, ako je tvoja mater u stanju to, nemoj misliti da joj u momentu razotkrivanja nece sve naumpasti. nemoj misliti da nece tvome ocu reci da si i ti znao a sutio si. Nisi ti imao toliko mater koliko iluziju njene prisutnosti. Uz to da je ovo istina sto pises.
A ako vara ona oca, nemoj ga varati i ti... JER ONA JE TREBALA RAZMISLJATI O POSLJEDICAMA; NE TI.
- Spear
#27 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
fatamorgana wrote:E moj Spear, ti bi tvojima rek'o pa kud puklo da puklo?
Pa stvarno bi rekao, ne kazem da bi bilo lako, bilo bi pretesko, i znam da bi slomio srce prevarenom roditelju, ali jednostavno nemam izbora.
A druga stvar je sto se ne mogu ja lično osjećati odgovorno zbog djela drugih. Ako je jedan roditelj odlucio da vara i ja to saznam, sa kojim pravom ja to da krijem?
Osim toga, ja razvod ne gledam kao nužno lošu stvar. Ako će im život biti bolje poslije toga, pa zašto da ne?
- fatamorgana
#28 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Mislim da rajvoSao ima potrebu za nekim zrelim, mudrim , pozitivnim i stručnim savjetom kompetentne osobe, dobrog psihologa sa iskustvom iz bračno porodične problematike ....Spear wrote:fatamorgana wrote:E moj Spear, ti bi tvojima rek'o pa kud puklo da puklo?
Pa stvarno bi rekao, ne kazem da bi bilo lako, bilo bi pretesko, i znam da bi slomio srce prevarenom roditelju, ali jednostavno nemam izbora.
A druga stvar je sto se ne mogu ja lično osjećati odgovorno zbog djela drugih. Ako je jedan roditelj odlucio da vara i ja to saznam, sa kojim pravom ja to da krijem?
Osim toga, ja razvod ne gledam kao nužno lošu stvar. Ako će im život biti bolje poslije toga, pa zašto da ne?
-
Son1
#29 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Dovoljno je postaviti se u ulogu oca i zamisliti njegovo eventualno saznanje da ga zena vara, a da je sin to sve vidio.
Ne znam sta palamudite, kako biste se vi osjecali?
Majka je pogrijesila, majka nek i ispasta.
- fatamorgana
#30 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Još jedan koji tuđim .... gloginje mlati ....Son1 wrote:Dovoljno je postaviti se u ulogu oca i zamisliti njegovo eventualno saznanje da ga zena vara, a da je sin to sve vidio.
- Spear
#31 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
da upravu si, ja imam totalno nezrele lude ideje kao što su naprimjer iskrenostfatamorgana wrote:Mislim da rajvoSao ima potrebu za nekim zrelim, mudrim , pozitivnim i stručnim savjetom kompetentne osobe, dobrog psihologa sa iskustvom iz bračno porodične problematike ....Spear wrote:fatamorgana wrote:E moj Spear, ti bi tvojima rek'o pa kud puklo da puklo?
-
ejs
#32 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
I jos nesto jako bitno kume,neces ti unistiti brak kad kazes ocu to je ucinila tvoja mama vec ranije.
Nemoj da te pocnu ganjat osjecaji krivice
Nemoj da te pocnu ganjat osjecaji krivice
-
visocicaguy
#33 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
i ja mislim da prvo trebas otici nekome ko se bavi bracnim savjetovanjem... prvo sam, vidi sta ce covjek reci, mozda i sa mamom?!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#34 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
ja bi' svojoj noge polomio, i ozbiljan sam
- johnny_blazze
#35 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
neez bil mogo staru nalupat al vala tom bi se debilu krvi napiokritichar wrote:gade mi se ovakve priče o prevari, pa sam samo prvih par rečenica mogao pročitati
polomio bi oboje, pa nek onda objašnjava zašto je u bolnici završila
odreko se, i tako to......
-
Almich
#36 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
ako nista neces svoju zenu nikad varati 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#37 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
nije joj debil stavio pištolj na glavu i natjer'o je u krevetjohnny_blazze wrote:neez bil mogo staru nalupat al vala tom bi se debilu krvi napiokritichar wrote:gade mi se ovakve priče o prevari, pa sam samo prvih par rečenica mogao pročitati
polomio bi oboje, pa nek onda objašnjava zašto je u bolnici završila
odreko se, i tako to......
- fatamorgana
#38 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Iskrenost, logična emotivna reakcija bi mogla biti nezrela u ovakvom slučaju ukoliko bi rasturila na ružan način jednu porodicu i sve njih učinila još nesretnijim, potrebna je mudrost i objektivno sagledavanje situacije za dobro svih, pa i majke i to na duže staze, život nije sprint na sto metara već maraton od 42 kilometra ...Spear wrote: da upravu si, ja imam totalno nezrele lude ideje kao što su naprimjer iskrenost
-
ejs
#39 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Na kojem jedan maratonac primi pogresnu stafetu 
-
Son1
#40 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Ja samo mislim da ce njemu bit gore na "porodicnom rucku" gledat kako je sve super i razmjenjivat osmjehe, a kuci raspad.
Moje vidjenje situacije je da ako presuti direktno izdaje oca, a podrzava majku.
Ona ga je svjesno dovela u tu situaciju i sebicno odlucila da odustane od porodice.
Moje vidjenje situacije je da ako presuti direktno izdaje oca, a podrzava majku.
Ona ga je svjesno dovela u tu situaciju i sebicno odlucila da odustane od porodice.
- Logovan
#41 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Hajde nek' se onda zaključa tema, da tuđim .... gloginje ne mlatimo.fatamorgana wrote:Još jedan koji tuđim .... gloginje mlati ....Son1 wrote:Dovoljno je postaviti se u ulogu oca i zamisliti njegovo eventualno saznanje da ga zena vara, a da je sin to sve vidio.
Popričaj o ovome sa bratom ili sestrom, koga već imaš, pa zajedno donosite odluku i po mogućnosti zajedno recite svom ocu.
- fatamorgana
#42 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
I šta savjetuš, da "baci kašikaru" i rasturi sve?Son1 wrote:Ja samo mislim da ce njemu bit gore na "porodicnom rucku" gledat kako je sve super i razmjenjivat osmjehe, a kuci raspad.
-
ejs
#43 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Ma oko na slamku bih joj popio a ne za hastalom sjedio,iznerviram se ko da se u mojoj kuci desava.
@morgana nemas tu sta rasturit,rastureno je to odavno a narocito gospoja mama
- rajvoSa0
#44 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
sutra ću nastaviti pisati u ovoj temi, sve mi se smučilo i ne znam šta da radim, idem probati zaspati
Probaću da nađem neku stariju osobu koja zna čuvati tajne, da vidim šta da uradim. rekao bih bratu ali on nije trenutno kući ni u gradu, a ja ovo moram podhitno nekome reći.
da napomenem da mama uopšte neće da priča sa mnom, okreće temu i ćuti. kad smo sami ode u drugu sobu, čita, gleda tv samo da sa mnom ne priča. kad sam pokušao bilo šta da joj kažem, ona kaže da joj je to bio trenutak slabosti, kako je prošlo i da je sve u redu sad. tokom toga svega zadnjih dana neće da me pogleda u oči, skreće pogled.
ja sam u nju izgubio povjerenje i ne znam, stvarno nisam siguran i ne znam šta je ona u ovom momentu sposobna da uradi. šta mislite na primjer ja kažem tati, a ona izmisli nešto u vezi mene, kaže mu nešto loše o meni i šta ja onda da radim, može reći da lažem.
Probaću da nađem neku stariju osobu koja zna čuvati tajne, da vidim šta da uradim. rekao bih bratu ali on nije trenutno kući ni u gradu, a ja ovo moram podhitno nekome reći.
da napomenem da mama uopšte neće da priča sa mnom, okreće temu i ćuti. kad smo sami ode u drugu sobu, čita, gleda tv samo da sa mnom ne priča. kad sam pokušao bilo šta da joj kažem, ona kaže da joj je to bio trenutak slabosti, kako je prošlo i da je sve u redu sad. tokom toga svega zadnjih dana neće da me pogleda u oči, skreće pogled.
ja sam u nju izgubio povjerenje i ne znam, stvarno nisam siguran i ne znam šta je ona u ovom momentu sposobna da uradi. šta mislite na primjer ja kažem tati, a ona izmisli nešto u vezi mene, kaže mu nešto loše o meni i šta ja onda da radim, može reći da lažem.
- fatamorgana
#45 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
ejs wrote:Ma oko na slamku bih joj popio a ne za hastalom sjedio,iznerviram se ko da se u mojoj kuci desava.
Naravno i to iz adolescentskog egocentrizma, ne znam bil' ti svoje 'vako hrabro rastur'o
Last edited by fatamorgana on 03/02/2013 02:35, edited 1 time in total.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#46 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
ocito imas tu ti neke pozadine, historije mozda slicnih odnosa.. da li ti sam, da li neko blizak tebi. Ispricaj nam i ti svoju pricu. Ko? Gdje? Kako si se osjecao?fatamorgana wrote:Iskrenost, logična emotivna reakcija bi mogla biti nezrela u ovakvom slučaju ukoliko bi rasturila na ružan način jednu porodicu i sve njih učinila još nesretnijim, potrebna je mudrost i objektivno sagledavanje situacije za dobro svih, pa i majke i to na duže staze, život nije sprint na sto metara već maraton od 42 kilometra ...Spear wrote: da upravu si, ja imam totalno nezrele lude ideje kao što su naprimjer iskrenost
- dale cooper
#47 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Ali bi mogao odrasti sa jako iskrivljenom predstavom o ženama u cijelosti, sveAlmich wrote:ako nista neces svoju zenu nikad varati
na osnovu iskustva sa ženom u koju je najviše vjerovao i koja mu je bila uzor.
Fatko je u pravu, najidealnije bi bilo potražiti savjet starije i iskusnije osobe
ili stručnjaka za bračne probleme. Oni koji kažu da je dovoljno odrastao griješe,
tinejdžerski period je i inače prilično zajeban što se tiče emotivnog razvoja i
bez ovakvih stresnih i šokantnih događaja koji mogu ostaviti prilično dubok trag.
- fatamorgana
#48 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Vidim još nosiš traume sa religije i kleronacionalističkih tema,anthraxQ wrote:
ocito imas tu ti neke pozadine, historije mozda slicnih odnosa.. da li ti sam, da li neko blizak tebi. Ispricaj nam i ti svoju pricu. Ko? Gdje? Kako si se osjecao?
-
ejs
#49 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Bolje pitat nekog psihica nego rec tati?
Ne znam ja bih volio da se meni kaze ukoliko nekada nedo bog cura ili zena me vara.
Neko kaze unistit ce sve.sta ce unistit mamu futu koja ne moze noge skupljene drzat ili bit hrabra pa da se razvede,koja za svoje djete kaze odjebala bi ga?
Ak ti spavaju starci budi ti to odmah i reci Mama de ispricaj tati sta sam cuo sta si pricala na telefonu.
Izgubit ce se zena toliko da ce stari skontat da ti sine dragi ne halcas u gluha doba
Ne znam ja bih volio da se meni kaze ukoliko nekada nedo bog cura ili zena me vara.
Neko kaze unistit ce sve.sta ce unistit mamu futu koja ne moze noge skupljene drzat ili bit hrabra pa da se razvede,koja za svoje djete kaze odjebala bi ga?
Ak ti spavaju starci budi ti to odmah i reci Mama de ispricaj tati sta sam cuo sta si pricala na telefonu.
Izgubit ce se zena toliko da ce stari skontat da ti sine dragi ne halcas u gluha doba
-
Son1
#50 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?
Koliko sam ja primjetio iz ove teme i njegovog pisanja, momak je miran i ne zeli da srlja i bude nepromisljen.fatamorgana wrote:I šta savjetuš, da "baci kašikaru" i rasturi sve?Son1 wrote:Ja samo mislim da ce njemu bit gore na "porodicnom rucku" gledat kako je sve super i razmjenjivat osmjehe, a kuci raspad.
Ja pokusavam da budem realan, a to u ovoj situaciji znaci uzimanje necije strane.
Da bi se to desilo morao bi sagledati situaciju iz svakog ugla i kako sva djela imaju posljedice, tako bi najpostenije bilo da ispasta onaj ko to najvise i zasluzuje.
U ovom slucaju je to nepobitno majka, koja vara i zivi u lazi.
Dovoljno je postaviti se u situaciju prevarenog, a to su u ovom slucaju svi, jer ovim vara muza, djecu i najvise sebe.
Odlucila je da zivi lazi, po njegovoj prici ne primjetim da joj je zao sto je prevarila, dok joj je vjerovatno je mnogo zao sto je uhvacena. "Trebali bi mi ovo ponoviti"
Licno u situaciji oca bih se osjecao prevarenim od sina, jer otac koliko vidim nista lose nije uradio i zasluzuje da zna sta se desava oko njega, ma koliko lose to bilo.