Evropska zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

vjesticanametli

#26 Re: Evropska zena

Post by vjesticanametli »

Op3r4t0r wrote:
pometi-sa wrote:
Ko to smat wrote:Ljudi moji ja kad ujutru krenem na poso idem vozom pa se nagledam svega i svacega i sta mi upadne u oci to je takozvana Evropska zena.One tako izgledaju koda ih je centrifuga izbacila,nepocesljanje,neuredne,obucene koda ce na utakmicu,ne nasminkane,i onda kad tu dotade kilazu i jos ruksak na ledjima ja se sav sjebem da izvinete,i zato kazem DA NEMA LJEPSE ZENE OD NASE BOSANKE.NEDAJ TE SE I DRZITE DO SEBE JER NISTE SVJESNE KOLKO STE LIJEPE.
ne znam stvarno sta reci osim da to sto si napisala nema veze s vezom..hahah..pa sta drugo obuci u vozu kad krenes na posao nego nesto lagano i diskretno..neko vec rece,problem nasi zena je taj sto misle da je KIC in.svaka iole normalna zena ce na posao obuci ono u cemu je komotna i osijeca se ugodno..to sto je neko manje a neko vise nasminkan nedaje nikome za pravo da sudi o tome kakva je ona zena ili muskarac..higijena je druga stvar jer je neko spomenu smrad..a to da zene u evropi smrde(one koje rade)to je laz,to mozes ocekivati samo od pena i alkoholicara tj.alkoholicarki..ruksak nose zato sto je to prakticno za njih a ne zato sto je to modni detalj..a to sto ti mislis da je tvoj cjeli svijet kad se nasminkas i pocesljas to je tvoj problem..nikada ljude nemoj da gledas i sudis po izgledu..sjedi i popricaj malo s tom zenom smijem ruku dati da je procitala vise knjiga od tebe i da je obrazovanija od tebe.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
u BiH vecina zena se toliko napucava svakodnevno da ujutru kad krenem na posao razmisljam gdje li one odlaze.......toliko sminke ne viĐŽam vani na zenama i mnogo je umjerenije..........i oblacenje je prica za sebe ovdje ne znas je li krenula na pijanku ili na posao.....sljasti, jeftino, kratko i providno......vani nije bitno jesi li spario strample sa cipelama a ovdje hahahha tasna i marama, cipele i jakna i tako u nedogled, gluho bilo obuci nesto s kockama uz nesto na pruge :lol:

tacno je da vani vise guraju sport sto ovdje nema jer je jedini sport ispijanje kafe
sad ospite ali ja ostajem pri tome da su vani zene umjerene dok je vecina u BiH izgubila kompas :evil:
Morales

#27 Re: Evropska zena

Post by Morales »

Ti si garant gabor, vidi se da si isfrustrirana...nase zene su prelijepe!
_aja_

#28 Re: Evropska zena

Post by _aja_ »

Da preljepe, samo što većina ne zna napraviti razliku između dnevnog i noćnog look-a :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#29 Re: Evropska zena

Post by ladyblue18 »

Morales wrote:Ti si garant gabor, vidi se da si isfrustrirana...nase zene su prelijepe!
:-) Tito dragi
Nisrin

#30 Re: Evropska zena

Post by Nisrin »

Idete iz krajnosti u krajnost i pritom generalizujete :S

Kad se govori o "sredjenosti" nasih zena, ne misli se odmah na one posvuduse sto su kic u sred bijela dana, nego pristojne djevojke/zene u suknjama do iznad koljena, sakoicima, kosuljicama, farmerkama sa sakoicem, stiklama do nekih 7 cm, a ne 12-13, pocesljane i uredne kose, nalakiranih noktiju sa normalnom sminkom na licu, jer rijetko koja zena izgleda svjeze i ugodno bez minimalno sminke- to je cinjenica...Ako nista, barem da pokrije podocnjake, istakne oci maskarom, stavi karmin itd...

Inace, sminka bi trebalo da istakne ljepotu, a ne da zenu ucini necim sto nije...

S druge strane, i sama sam vani vidjala neuredne zene koje po mom misljenju ne znaju da spare komade odjece, oblace nesto sto je za nas na Balkanu demode- recimo spicaste cipele i cizme, traperice, prsluke koji su ogromni, cesto im nije bitno sto je kosa masna, sto su podocnjaci do poda, sto im ten nije jednak, sto nose cipele koje kod nas mozemo naci samo u nekim second handovima itd.

Svako ima svoj STIL- tacno, ali pogledajte njihovu produkciju, koliko je emisija gdje ljudima pomazu da pronadju svoj stil, da izadju iz svog oklopa, da se pocnu oblaciti modernije...
Daleko veci izbor imaju nego mi, sto se tice odjece i obuce, ali opet tu nesto ne stima...

To se da primjetiti i kad nasa dijaspora stigne u BiH, cast izuzecima...i da, svaka djevojka ljepse izglea u strukiranoj koznoj jaknici, nego u sirokom prsluku ...
crusader

#31 Re: Evropska zena

Post by crusader »

To ti je zato sto evropska zena ujutro ide na poso i nema se kad sminkati, jer ona vise voli odspavati jos jedan sat, nego ustati i sredjivati se, dok nasa hanuma spava do podne, krmeljovi ko čep, onda malo cumura dok dodje sebi do 2, pa ide lagano sminkica, utegnuta guzica, malo dekolte i hajmo laganini kafica na ferhadiji
žuta lala

#32 Re: Evropska zena

Post by žuta lala »

crusader wrote:To ti je zato sto evropska zena ujutro ide na poso i nema se kad sminkati, jer ona vise voli odspavati jos jedan sat, nego ustati i sredjivati se, dok nasa hanuma spava do podne, krmeljovi ko čep, onda malo cumura dok dodje sebi do 2, pa ide lagano sminkica, utegnuta guzica, malo dekolte i hajmo laganini kafica na ferhadiji
Joj, izgleda da svi forumaši imaju problema s jednom vrstom žena. :-)
Sad ispade žene u BiH ništa ne rade, samo spavaju i idu na kafe. :-)
Ingot

#33 Re: Evropska zena

Post by Ingot »

Mozda zive u takvim zemljama gdje nisu toliko ovisne o muskarcima po pitanju prezivljavanja i zarade, pa im i nije toliko bitno hoce li ujutro u 8 u busu ili tramvaju nekom odmah skocit prangija kad je vidi
žuta lala

#34 Re: Evropska zena

Post by žuta lala »

Ingot wrote:Mozda zive u takvim zemljama gdje nisu toliko ovisne o muskarcima po pitanju prezivljavanja i zarade, pa im i nije toliko bitno hoce li ujutro u 8 u busu ili tramvaju nekom odmah skocit prangija kad je vidi
Zar stvarno misliš da se žene sređuju zbog muškaraca? :-)
dale cooper

#35 Re: Evropska zena

Post by dale cooper »

zuta_lala wrote:
crusader wrote:To ti je zato sto evropska zena ujutro ide na poso i nema se kad sminkati, jer ona vise voli odspavati jos jedan sat, nego ustati i sredjivati se, dok nasa hanuma spava do podne, krmeljovi ko čep, onda malo cumura dok dodje sebi do 2, pa ide lagano sminkica, utegnuta guzica, malo dekolte i hajmo laganini kafica na ferhadiji
Joj, izgleda da svi forumaši imaju problema s jednom vrstom žena. :-)
Sad ispade žene u BiH ništa ne rade, samo spavaju i idu na kafe. :-)
Pa stvar je u tome što se dosta njih lijepi na sličan tip žena, atraktivne i dotjerane,
ili popularno kod nas nazvane još i "bombe" ili "zvoni ocam' " :lol:
Problem nastupi kad ih dotične ne jebu ni dva posto, pa su onda one najgore sa
obaveznom generalizacijom i visokim procentom od 90% do 100% da su sve takve. :D
Last edited by dale cooper on 03/02/2013 12:29, edited 1 time in total.
iamia

#36 Re: Evropska zena

Post by iamia »

Evropska zena mora da radi I zaradi. to joj je primarni cilj.
Izgled nije vazan ako ne donosi platu svake sedmice.
I bosanke kad se odsele na zapad ne odskacu od prosjeka.
Ingot

#37 Re: Evropska zena

Post by Ingot »

zuta_lala wrote:
Ingot wrote:Mozda zive u takvim zemljama gdje nisu toliko ovisne o muskarcima po pitanju prezivljavanja i zarade, pa im i nije toliko bitno hoce li ujutro u 8 u busu ili tramvaju nekom odmah skocit prangija kad je vidi
Nadam se da je tako, jer ako se sredjuju da bi jedna drugu gledale ili samo zbog sebe, onda je to tek idiotizam (mislim na vanjstinu)
sinuhe

#38 Re: Evropska zena

Post by sinuhe »

Ingot wrote:
zuta_lala wrote:
Nadam se da je tako, jer ako se sredjuju da bi jedna drugu gledale ili samo zbog sebe, onda je to tek idiotizam (mislim na vanjstinu)
Eh moj ti, to ti je zenska logika.
žuta lala

#39 Re: Evropska zena

Post by žuta lala »

dale cooper wrote:
Pa stvar je u tome što se dosta njih lijepi na sličan tip žena, atraktivne i dotjerane,
ili popularno kod nas nazvane još i "bombe" ili "zvoni ocam' " :lol:
Problem nastupi kad ih dotične ne jebu ni dva posto, pa su onda one najgore sa
obaveznom generalizacijom i visokim procentom od 90% do 100% da su sve takve. :D
:thumbup: Isto onaj "priznaj"-tip, koji misli da s sve sponzoruše... Nalete na jednu takvu, koja ih neće, i onda sve žene svrstavaju u isti koš.
Ingot wrote: Nadam se da je tako, jer ako se sredjuju da bi jedna drugu gledale ili samo zbog sebe, onda je to tek idiotizam (mislim na vanjstinu)
Idiotizam je da se čovjek sređuje zbog sebe? :shock: :shock: :shock:
Stvarno svašta čovjek može pročitati na ovom forumu... onda sam ja najveći idiot na svijetu, jer mi je najveći merak kad se skockam, pogledam se u ogledalo, i "sijevam", "grmim" i ostale stvari. Što bih se zbog muškaraca sređivala?!
didžej

#40 Re: Evropska zena

Post by didžej »

Morales wrote:Ti si garant gabor, vidi se da si isfrustrirana...nase zene su prelijepe!
ma najbolje tako. čim nečije mišljenje odudara od tvog odmah joj zalijepi etiketu. :roll:
brko koji sjedi

#41 Re: Evropska zena

Post by brko koji sjedi »

Ko to smat wrote:Ljudi moji ja kad ujutru krenem na poso idem vozom pa se nagledam svega i svacega i sta mi upadne u oci to je takozvana Evropska zena.One tako izgledaju koda ih je centrifuga izbacila,nepocesljanje,neuredne,obucene koda ce na utakmicu,ne nasminkane,i onda kad tu dotade kilazu i jos ruksak na ledjima ja se sav sjebem da izvinete,i zato kazem DA NEMA LJEPSE ZENE OD NASE BOSANKE.NEDAJ TE SE I DRZITE DO SEBE JER NISTE SVJESNE KOLKO STE LIJEPE.
smije li se znati gdje se ti nagledas tih zena, mislim u kojoj zemlji?
Korisničkoime

#42 Re: Evropska zena

Post by Korisničkoime »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Joj teme majko mila, mi postajemo zaista narod pun kompleksa a onaj kompleks manje vrijednosti dominira izgleda.
Nije to samo na ovoj temi primjer ali vazda eto nešto kod njih ne valja, nešto je fuj a kod nas super i naravno da kod takvih pogleda mora doći do priglupog generaliziranja.
Da ima u njih žena koje ne liče na žensko ali ima i kod nas, da ima kod nas žena koje se napucavaju kad nije ni mjesto ni vrijeme ali ima i kod njih. Znači nema neke velike razlike ljudi ovdje kao i tamo sa svojim greškama i manama. Uostalom o ukusima je teško raspravljati ono što se meni kod žene sviđa mom prijatelju se ne sviđa. Uostalom ko sam ja da ocjenjujem nečiji izgled ja mogu samo reći da li je meni lijepo a ne da dajem generalnu ocjenu o tome.
Žene na zapadu znaju biti veoma lijepe i izuzetno fino sređene i odjevene budući da se radi o velikom broju žena može svako nešto za svoj ukus naći. Budući da živim u Bosni ja sam sebi našao našu bosanku i za mene bolje i ljepše nema ni u Bosni ni na zapadu a ona zna i napucati se ali i izaći nenašminkana međutim kakva god meni je vazda najbolja.
Pored toga vala mi muški bi mogli po pogledu nekog zdravog života se ugledati na ove sa zapada, ja sam skoro pa jedini u krugu mojih prijatelja i poznanika koji idem trčati ili se bavim rekreativno nekim sportom kako bi održao kondiciju kako ne bi odvalio stomak kako bi imao neko normalno tijelo (da ne visi sve na meni) ali i kako bi doživio 60-tu a da me ne spuca srčka.
Nisrin

#43 Re: Evropska zena

Post by Nisrin »

Preuvelicavas, vidim da ti je hiperbola jaca strana! :D

Ko kaze da kod nas nema zena koje moraju ustati i u 5h, popiti kafum spremiti djecu za skolu, spremiti sebe i pritom izgledaju kao kraljice- nista pretjerano, sasvim umjereno sredjene?! Prva je moja mama takva, zena je uvijek tip top sredjena u skladu sa svojim godinama, novac oduvijek ulaze u lijepe strukirane kostimice, suknjice do koljena, dobre carape, lijepu obucu i stavi barem maskaru, rumenilo i karmin---frizura je uvijek na mjestu i nadje vremena da ode na frizuru jednom sedmicno...

SVe je znaci do organizacije, sve se moze stici, ne postoji opravdanje da zena ne bude dama!

Btw, za vas muskarce koji ne razumijete zeMske stvari: SMINKANJE U PROSJEKU TRAJE 5-10 MINUTA ujutro, znaci moze se ustati i 10 min ranije da se na nesto lici...cesljanje je manje od minute :D A nije tesko ni obuci suknju ili hlace u skladu sa godinama, pa cak ni kosulju koju noc prije mozes ispeglati...I jos jedna vazna stvar, zene na zapadu, usljed nedostatka vremena i viska novca PLACAJU zene da im ciste kucu, peru sudje, peglaju i peru ves- velika vecina, pa eto i dalje tvrdite da su one jadnice koje nemaju vremena!

Nigdje nema sredjenijih zena nego na Balkanu! Iako, dosta je i evroipskih zena koje imaju izgradjen vlastiti stil, koje poklanjaju svoje dragocjeno vrijeme vanjstini i pritom su prave dame!
I normalno, nije moda svugdje ista, u Njemackoj mi tetka kaze da je sasvim normalno da se obuce zensko odijelo- suknjica i sako i dole GUMENE CIZME, sto je za mene nepojmljivo...ali eto, oni to "furaju"...
vjesticanametli

#44 Re: Evropska zena

Post by vjesticanametli »

didžej wrote:
ma najbolje tako. čim nečije mišljenje odudara od tvog odmah joj zalijepi etiketu. :roll:
zalim sto te moram razocarati......... greska :)
wildflower

#45 Re: Evropska zena

Post by wildflower »

Ajde sve to seksisticko generaliziranje na jednu stranu, ok, takav je mentalni sklop balkanske muskarcine.

Ali - da je cak i ruksak na ledjima zene 'nepodoban', valjda bi trebala zena kad krene na posao svu hrpu papira i stvari koje joj trebaju strpati u elegantnu pismo tasnu? Tegliti mozda u modernoj tasnici preko ramena sve?
Smeta li ti ruksak na ledjima muskaraca u istom tom vozu?

Sminkaj se ti i sredjuj, peglaj svilene kosuljice i suknje, kada ustanes svako jutro u 4 da bi stigao na posao, probaj tako 7 dana, pa javi kako ti ide. I obavezno nabavi elegantnu tasnicu da ne bi nekom osjetljivom balkanskom oku smetala tvoja ugodna za nosenje i komotna torba ili ruksak.

(Ja zivim i radim u BiH, a vidjela sam i kako je tamo - ovdje stizem sve jer je cak i 'radnicki' nacin zivota puno opusteniji, ali da sam na zapadu nisam sigurna da li bi izdrzala taj tempo zivota sa ovim tempom brige o izgledu.)
iamia

#46 Re: Evropska zena

Post by iamia »

wildflower wrote:.
(Ja zivim i radim u BiH, a vidjela sam i kako je tamo - ovdje stizem sve jer je cak i 'radnicki' nacin zivota puno opusteniji, ali da sam na zapadu nisam sigurna da li bi izdrzala taj tempo zivota sa ovim tempom brige o izgledu.)
pa to je citavo vrijeme govoriim.
tempo rada je mnogo brzi na zapadu. nema se vremena za ispijanja kafa i dugih rucaka na poslu.
i bosanke koje odu zivjeti tamo ne odudaraju od prosjeka.
i one su nepocesljane i sa ruksakom.
didžej

#47 Re: Evropska zena

Post by didžej »

vjesticanametli wrote:
didžej wrote:
zalim sto te moram razocarati......... greska :)
razočarati? ne kontam?
Ko to smat

#48 Re: Evropska zena

Post by Ko to smat »

Holandija brate o toj se zemlji radi.Znam ja da rade radim i ja ali ukusa nemaju pa nek prica ko sta hoce.Jeste smeta mi i ruksak jer nisam na planinu poso.Drugo radim sa njima i absultno ih neinteresuje kako izgledaju,prde i podriguju a o vulgarnosti da nepricam.Grube brate nemaju one zenstvenosti ko nase zene.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#49 Re: Evropska zena

Post by ladyblue18 »

didžej wrote:
razočarati? ne kontam?
Mislim da se obracala ovom drugom.
_aja_

#50 Re: Evropska zena

Post by _aja_ »

iamia wrote:
wildflower wrote:.
pa to je citavo vrijeme govoriim.
tempo rada je mnogo brzi na zapadu. nema se vremena za ispijanja kafa i dugih rucaka na poslu.
i bosanke koje odu zivjeti tamo ne odudaraju od prosjeka.
i one su nepocesljane i sa ruksakom.
Mi smo inače poznati kao vrlo prilagodljiva nacija :-)
Post Reply