Nisu varnicili kablovi nego je iskra zbog lose svjecice probijala na spoju kabla i bobine._ado_ wrote:
Varnicili kablovi i vi problem rijesili zamjenom svjecica???
Problem sa autom.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#26 Re: Problem sa autom.
- golfiista
#27 Re: Problem sa autom.
da čovjek ne povjeruje...čovjeku se ugasio automobil bez nekog posebnog razloga ( pranje automobila
) i odmah hiljadu dijagnoza..kako ste samo neozbiljni...očito vas zahebava...
-
_ado_
#28 Re: Problem sa autom.
A auto inace kad zeli da se pokvari, prvo najavi to. Na displeju CD playera se pojavi natpis da ce ubrzo da se ugasi i navede razlog zbog kojeg je odlucio da se ugasi i oderedjeno vrijeme ne radigolfiista wrote:da čovjek ne povjeruje...čovjeku se ugasio automobil bez nekog posebnog razloga ( pranje automobila![]()
-
goran16v
#29 Re: Problem sa autom.
A ti si ozbiljan pa se ne das da te neko *ajebava!golfiista wrote:da čovjek ne povjeruje...čovjeku se ugasio automobil bez nekog posebnog razloga ( pranje automobila![]()
- insomnia78
#30 Re: Problem sa autom.
Uopste se ne zajebavam, ne znam od kud ti ta ideja.golfiista wrote:da čovjek ne povjeruje...čovjeku se ugasio automobil bez nekog posebnog razloga ( pranje automobila![]()
I ko sto ti rekose, jel to auto prvo najavi da ce se pokvariti?
s' moje sokocalo
- golfiista
#31 Re: Problem sa autom.
pa šta treba, dijagnoza iz rukava...automobil se može ugasiti iz milion razloga i sada treba neko da baca grah što bi moglo biti...mislim da je pitanje vrlo neozbiljno, a odgovori još neozbiljniji. Meni je automobil bio u ovlaštenom servisu tri dana dok se nije ustanovilo zašto se ugaio i zašto neće da upali, a ti očekuješ ovdje da dobiješ odgovor, i to od ljudi koji imaju isključivo empirijsko automobilsko iskustvo, što će reći sve što znaju jeste rekla - kazala ili u najboljem slučaju nešto pročitaju u ozbiljnijem auto magazinu...
Džemila bi više znala..
Džemila bi više znala..
- insomnia78
#32 Re: Problem sa autom.
Dobro ba sta si se upalio.
Ljudi su makar pokusali, ja sam pito za savjet na sta bi otprilike trebo obratiti paznju, da upalim auto makar do servisa.
Jutros novi problem, preko noci mi se kompletno ispraznio akumulator.
Definitivno se nesto oko struje pojebalo, postoji negdje spoj koji je vjerovatno voda izazvala
s' moje sokocalo
Ljudi su makar pokusali, ja sam pito za savjet na sta bi otprilike trebo obratiti paznju, da upalim auto makar do servisa.
Jutros novi problem, preko noci mi se kompletno ispraznio akumulator.
Definitivno se nesto oko struje pojebalo, postoji negdje spoj koji je vjerovatno voda izazvala
s' moje sokocalo
- tf2_spy
#33 Re: Problem sa autom.
mogu li ja malo zakuhat? 
peugeota voziš, sa golfom ti se to nikad ne bi desilo

peugeota voziš, sa golfom ti se to nikad ne bi desilo
- insomnia78
#34 Re: Problem sa autom.
tf2_spy wrote:mogu li ja malo zakuhat?
peugeota voziš, sa golfom ti se to nikad ne bi desilo![]()
s' moje sokocalo
-
goran16v
#35 Re: Problem sa autom.
Nek si ti strucnjak i mudrac pun prakticnog iskustva...golfiista wrote:pa šta treba, dijagnoza iz rukava...automobil se može ugasiti iz milion razloga i sada treba neko da baca grah što bi moglo biti...mislim da je pitanje vrlo neozbiljno, a odgovori još neozbiljniji. Meni je automobil bio u ovlaštenom servisu tri dana dok se nije ustanovilo zašto se ugaio i zašto neće da upali, a ti očekuješ ovdje da dobiješ odgovor, i to od ljudi koji imaju isključivo empirijsko automobilsko iskustvo, što će reći sve što znaju jeste rekla - kazala ili u najboljem slučaju nešto pročitaju u ozbiljnijem auto magazinu...![]()
![]()
Džemila bi više znala..
- golfiista
#36 Re: Problem sa autom.
pa za nekog, ko ima u prosjeku 7 postova dnevno, sam i više nego praktičar...šta ima majstore nisam te prepozn¨o..
ali fakat neko napiše neće auto da mi upali i odmah se nađu stručnjaci sa nadnaravnim moćima i dijagnosticiraju kvar---jojjjj
ali fakat neko napiše neće auto da mi upali i odmah se nađu stručnjaci sa nadnaravnim moćima i dijagnosticiraju kvar---jojjjj
-
goran16v
#37 Re: Problem sa autom.
Ma nek si ti majstor, a ne statisticar i brojac postova...golfiista wrote:pa za nekog, ko ima u prosjeku 7 postova dnevno, sam i više nego praktičar...šta ima majstore nisam te prepozn¨o..
Ne kontam, ako te ne interesuje tema, ako smo ti smjesni i ako nemas sta da napises, sta ti koji qurac smeta sto mi strucnjaci sa nadnaravnim mocima i sa 7 postova dnevno nagadjamo sta je kvar, osim ako nisi najobicjnija trolcina i flejmer sa ozbiljnim problemom u glavi?!
- fidoremilienko
#38 Re: Problem sa autom.
Ma vidiš da mu nick sve govori (golfista). Još ako je glava 50x50 cm2 bez finih zaobljenja.... 
- insomnia78
#39 Re: Problem sa autom.
Golfista ba sto si negativan zivota ti.
Ljudi su podjelili svoja iskustva rekli na sta trebam obratiti paznju to jest gdje bi mogo biti kvar.
Najverovatnije da je pumpa u pitanju.
Otiso danas, provjerio sve moguce kablove i konektore, izvadio svjecice i ocistio, naso pumpu ispod sjedista.
Znaci ovako, struja dolazi na svjecice normala, nigdje ne iskri ns kablovima, pumpa se uopste ne pokrene, ne cuje se nikako kad das kontakt.
Auto samo onako vergla na suho.
Sutra cu odvuci svakako auto majstoru posto danas nisam mogo i to je to.
Ja sam zamolio za pomoc jer mozda se radilo o nekoj gluposti koju sam mogao sam napraviti da se ne zajebajem s majstorima i momci su podjelili svoja iskustva, fala im.
s' moje sokocalo
Ljudi su podjelili svoja iskustva rekli na sta trebam obratiti paznju to jest gdje bi mogo biti kvar.
Najverovatnije da je pumpa u pitanju.
Otiso danas, provjerio sve moguce kablove i konektore, izvadio svjecice i ocistio, naso pumpu ispod sjedista.
Znaci ovako, struja dolazi na svjecice normala, nigdje ne iskri ns kablovima, pumpa se uopste ne pokrene, ne cuje se nikako kad das kontakt.
Auto samo onako vergla na suho.
Sutra cu odvuci svakako auto majstoru posto danas nisam mogo i to je to.
Ja sam zamolio za pomoc jer mozda se radilo o nekoj gluposti koju sam mogao sam napraviti da se ne zajebajem s majstorima i momci su podjelili svoja iskustva, fala im.
s' moje sokocalo
-
_ado_
#40 Re: Problem sa autom.
Jesi li provjerio ima li struje na konektoru koji se ukljucuje u pumpu? Moguce da nije do same pumpe, vec do napajanja pumpe. Ponekad zna zastekati relej pumpe i stvarati takve probleme.
- golfiista
#41 Re: Problem sa autom.
pa kad smo već kod koeficijenta inteligencije...ubi promaha na baušteli...fidoremilienko wrote:Ma vidiš da mu nick sve govori (golfista). Još ako je glava 50x50 cm2 bez finih zaobljenja....
ai ti Gorane bio si dobar decko, šta ti bi, gledam ove teme na automobilima postao si gori kontraš od Johntre, sve samo neka nije kako ostali kažu, i onda meni pričaš o trolovanju, pa nema teme da je nisi sveo na raspravu o razgraničenju klasa automobila...
- insomnia78
#42 Re: Problem sa autom.
Nisam, probacu sutra izmjeriti, dobra ideja_ado_ wrote:Jesi li provjerio ima li struje na konektoru koji se ukljucuje u pumpu? Moguce da nije do same pumpe, vec do napajanja pumpe. Ponekad zna zastekati relej pumpe i stvarati takve probleme.
s' moje sokocalo
- fidoremilienko
#43 Re: Problem sa autom.
golfiista wrote:pa kad smo već kod koeficijenta inteligencije...ubi promaha na baušteli...fidoremilienko wrote:Ma vidiš da mu nick sve govori (golfista). Još ako je glava 50x50 cm2 bez finih zaobljenja....![]()
![]()
![]()

Da ne spamujem više
Ajd, sa srećom
- tendzera
#44 Re: Problem sa autom.
Moras promijeniti lijevi retrovizor i bice sve ok 
- insomnia78
#45 Re: Problem sa autom.
To sam prvo uradiotendzera wrote:Moras promijeniti lijevi retrovizor i bice sve ok
s' moje sokocalo
- tendzera
#46 Re: Problem sa autom.
Onda nezz do cega jeinsomnia78 wrote:To sam prvo uradiotendzera wrote:Moras promijeniti lijevi retrovizor i bice sve ok
s' moje sokocalo
- insomnia78
#47 Re: Problem sa autom.
Bas ti lahvatendzera wrote:Onda nezz do cega jeinsomnia78 wrote:To sam prvo uradiotendzera wrote:Moras promijeniti lijevi retrovizor i bice sve ok
s' moje sokocalo,jbg pokusao sam ti pomoci
s' moje sokocalo
- sorcerer
#48 Re: Problem sa autom.
pumpa ima relej i osigurac ,provjeri prvo to ,relej je vecinom izdvojen ili u kaseti pored ecu ili je pod haubom
- insomnia78
#49 Re: Problem sa autom.
Hocu hvalasorcerer wrote:pumpa ima relej i osigurac ,provjeri prvo to ,relej je vecinom izdvojen ili u kaseti pored ecu ili je pod haubom
s' moje sokocalo
- sorcerer
#50 Re: Problem sa autom.
nema na cemu