Problem sa autom.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#26 Re: Problem sa autom.

Post by goran16v »

_ado_ wrote:
Varnicili kablovi i vi problem rijesili zamjenom svjecica??? :?
Nisu varnicili kablovi nego je iskra zbog lose svjecice probijala na spoju kabla i bobine.
golfiista

#27 Re: Problem sa autom.

Post by golfiista »

da čovjek ne povjeruje...čovjeku se ugasio automobil bez nekog posebnog razloga ( pranje automobila :? :lol: ) i odmah hiljadu dijagnoza..kako ste samo neozbiljni...očito vas zahebava...
_ado_

#28 Re: Problem sa autom.

Post by _ado_ »

golfiista wrote:da čovjek ne povjeruje...čovjeku se ugasio automobil bez nekog posebnog razloga ( pranje automobila :? :lol: ) i odmah hiljadu dijagnoza..kako ste samo neozbiljni...očito vas zahebava...
A auto inace kad zeli da se pokvari, prvo najavi to. Na displeju CD playera se pojavi natpis da ce ubrzo da se ugasi i navede razlog zbog kojeg je odlucio da se ugasi i oderedjeno vrijeme ne radi :roll: :roll: Cuj bez nekog posebnog razloga.
goran16v

#29 Re: Problem sa autom.

Post by goran16v »

golfiista wrote:da čovjek ne povjeruje...čovjeku se ugasio automobil bez nekog posebnog razloga ( pranje automobila :? :lol: ) i odmah hiljadu dijagnoza..kako ste samo neozbiljni...očito vas zahebava...
A ti si ozbiljan pa se ne das da te neko *ajebava!
insomnia78

#30 Re: Problem sa autom.

Post by insomnia78 »

Uopste se ne zajebavam, ne znam od kud ti ta ideja.
I ko sto ti rekose, jel to auto prvo najavi da ce se pokvariti?

s' moje sokocalo
golfiista

#31 Re: Problem sa autom.

Post by golfiista »

pa šta treba, dijagnoza iz rukava...automobil se može ugasiti iz milion razloga i sada treba neko da baca grah što bi moglo biti...mislim da je pitanje vrlo neozbiljno, a odgovori još neozbiljniji. Meni je automobil bio u ovlaštenom servisu tri dana dok se nije ustanovilo zašto se ugaio i zašto neće da upali, a ti očekuješ ovdje da dobiješ odgovor, i to od ljudi koji imaju isključivo empirijsko automobilsko iskustvo, što će reći sve što znaju jeste rekla - kazala ili u najboljem slučaju nešto pročitaju u ozbiljnijem auto magazinu... :run: :skoljka:
Džemila bi više znala..
insomnia78

#32 Re: Problem sa autom.

Post by insomnia78 »

Dobro ba sta si se upalio.
Ljudi su makar pokusali, ja sam pito za savjet na sta bi otprilike trebo obratiti paznju, da upalim auto makar do servisa.
Jutros novi problem, preko noci mi se kompletno ispraznio akumulator.
Definitivno se nesto oko struje pojebalo, postoji negdje spoj koji je vjerovatno voda izazvala

s' moje sokocalo
tf2_spy

#33 Re: Problem sa autom.

Post by tf2_spy »

mogu li ja malo zakuhat? :D
peugeota voziš, sa golfom ti se to nikad ne bi desilo :lol: :lol:
insomnia78

#34 Re: Problem sa autom.

Post by insomnia78 »

tf2_spy wrote:mogu li ja malo zakuhat? :D
peugeota voziš, sa golfom ti se to nikad ne bi desilo :lol: :lol:
:mrgreen:

s' moje sokocalo
goran16v

#35 Re: Problem sa autom.

Post by goran16v »

golfiista wrote:pa šta treba, dijagnoza iz rukava...automobil se može ugasiti iz milion razloga i sada treba neko da baca grah što bi moglo biti...mislim da je pitanje vrlo neozbiljno, a odgovori još neozbiljniji. Meni je automobil bio u ovlaštenom servisu tri dana dok se nije ustanovilo zašto se ugaio i zašto neće da upali, a ti očekuješ ovdje da dobiješ odgovor, i to od ljudi koji imaju isključivo empirijsko automobilsko iskustvo, što će reći sve što znaju jeste rekla - kazala ili u najboljem slučaju nešto pročitaju u ozbiljnijem auto magazinu... :run: :skoljka:
Džemila bi više znala..
Nek si ti strucnjak i mudrac pun prakticnog iskustva...
golfiista

#36 Re: Problem sa autom.

Post by golfiista »

pa za nekog, ko ima u prosjeku 7 postova dnevno, sam i više nego praktičar...šta ima majstore nisam te prepozn¨o..
ali fakat neko napiše neće auto da mi upali i odmah se nađu stručnjaci sa nadnaravnim moćima i dijagnosticiraju kvar---jojjjj :skoljka:
goran16v

#37 Re: Problem sa autom.

Post by goran16v »

golfiista wrote:pa za nekog, ko ima u prosjeku 7 postova dnevno, sam i više nego praktičar...šta ima majstore nisam te prepozn¨o..
ali fakat neko napiše neće auto da mi upali i odmah se nađu stručnjaci sa nadnaravnim moćima i dijagnosticiraju kvar---jojjjj :skoljka:
Ma nek si ti majstor, a ne statisticar i brojac postova...
Ne kontam, ako te ne interesuje tema, ako smo ti smjesni i ako nemas sta da napises, sta ti koji qurac smeta sto mi strucnjaci sa nadnaravnim mocima i sa 7 postova dnevno nagadjamo sta je kvar, osim ako nisi najobicjnija trolcina i flejmer sa ozbiljnim problemom u glavi?!
fidoremilienko

#38 Re: Problem sa autom.

Post by fidoremilienko »

Ma vidiš da mu nick sve govori (golfista). Još ako je glava 50x50 cm2 bez finih zaobljenja.... :D
insomnia78

#39 Re: Problem sa autom.

Post by insomnia78 »

Golfista ba sto si negativan zivota ti.
Ljudi su podjelili svoja iskustva rekli na sta trebam obratiti paznju to jest gdje bi mogo biti kvar.
Najverovatnije da je pumpa u pitanju.
Otiso danas, provjerio sve moguce kablove i konektore, izvadio svjecice i ocistio, naso pumpu ispod sjedista.
Znaci ovako, struja dolazi na svjecice normala, nigdje ne iskri ns kablovima, pumpa se uopste ne pokrene, ne cuje se nikako kad das kontakt.
Auto samo onako vergla na suho.
Sutra cu odvuci svakako auto majstoru posto danas nisam mogo i to je to.
Ja sam zamolio za pomoc jer mozda se radilo o nekoj gluposti koju sam mogao sam napraviti da se ne zajebajem s majstorima i momci su podjelili svoja iskustva, fala im.

s' moje sokocalo
_ado_

#40 Re: Problem sa autom.

Post by _ado_ »

Jesi li provjerio ima li struje na konektoru koji se ukljucuje u pumpu? Moguce da nije do same pumpe, vec do napajanja pumpe. Ponekad zna zastekati relej pumpe i stvarati takve probleme.
golfiista

#41 Re: Problem sa autom.

Post by golfiista »

fidoremilienko wrote:Ma vidiš da mu nick sve govori (golfista). Još ako je glava 50x50 cm2 bez finih zaobljenja.... :D
pa kad smo već kod koeficijenta inteligencije...ubi promaha na baušteli... :lol: :lol: :lol:

ai ti Gorane bio si dobar decko, šta ti bi, gledam ove teme na automobilima postao si gori kontraš od Johntre, sve samo neka nije kako ostali kažu, i onda meni pričaš o trolovanju, pa nema teme da je nisi sveo na raspravu o razgraničenju klasa automobila...
insomnia78

#42 Re: Problem sa autom.

Post by insomnia78 »

_ado_ wrote:Jesi li provjerio ima li struje na konektoru koji se ukljucuje u pumpu? Moguce da nije do same pumpe, vec do napajanja pumpe. Ponekad zna zastekati relej pumpe i stvarati takve probleme.
Nisam, probacu sutra izmjeriti, dobra ideja

s' moje sokocalo
fidoremilienko

#43 Re: Problem sa autom.

Post by fidoremilienko »

golfiista wrote:
fidoremilienko wrote:Ma vidiš da mu nick sve govori (golfista). Još ako je glava 50x50 cm2 bez finih zaobljenja.... :D
pa kad smo već kod koeficijenta inteligencije...ubi promaha na baušteli... :lol: :lol: :lol:
Image

Da ne spamujem više :D Ko govori o inteligenciji? :roll: Za sve ostalo, Google je tvoj prijatelj!

Ajd, sa srećom :)
tendzera

#44 Re: Problem sa autom.

Post by tendzera »

Moras promijeniti lijevi retrovizor i bice sve ok :wink:
insomnia78

#45 Re: Problem sa autom.

Post by insomnia78 »

tendzera wrote:Moras promijeniti lijevi retrovizor i bice sve ok :wink:
To sam prvo uradio

s' moje sokocalo
tendzera

#46 Re: Problem sa autom.

Post by tendzera »

insomnia78 wrote:
To sam prvo uradio

s' moje sokocalo
Onda nezz do cega je :?: ,jbg pokusao sam ti pomoci :D
insomnia78

#47 Re: Problem sa autom.

Post by insomnia78 »

tendzera wrote:
insomnia78 wrote:
To sam prvo uradio

s' moje sokocalo
Onda nezz do cega je :?: ,jbg pokusao sam ti pomoci :D
Bas ti lahva

s' moje sokocalo
sorcerer

#48 Re: Problem sa autom.

Post by sorcerer »

pumpa ima relej i osigurac ,provjeri prvo to ,relej je vecinom izdvojen ili u kaseti pored ecu ili je pod haubom
insomnia78

#49 Re: Problem sa autom.

Post by insomnia78 »

sorcerer wrote:pumpa ima relej i osigurac ,provjeri prvo to ,relej je vecinom izdvojen ili u kaseti pored ecu ili je pod haubom
Hocu hvala

s' moje sokocalo
sorcerer

#50 Re: Problem sa autom.

Post by sorcerer »

nema na cemu
Post Reply