Krscanstvo-Islam

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
ArtemisFowl

#26 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

Zanima me posto Hriscani nose krst jer je Isus razapet na njemu, da li bi nosili stolicu oko vrata da je ubijen na stolici? :razz: nije provokacija nego me iskreno zanima :P
68847

#27 Re: Krscanstvo-Islam

Post by 68847 »

ArtemisFowl wrote:... da li bi nosili stolicu oko vrata da je ubijen na stolici? ...
Naravno
ArtemisFowl

#28 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

68847 wrote:
ArtemisFowl wrote:... da li bi nosili stolicu oko vrata da je ubijen na stolici? ...
Naravno
:mrgreen:
ArtemisFowl

#29 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

Ajde ljudovi sto ste se ucutali meni dosadno :( :dance:
68847

#30 Re: Krscanstvo-Islam

Post by 68847 »

ArtemisFowl wrote:Ajde ljudovi sto ste se ucutali meni dosadno :( :dance:
Meni nije
ArtemisFowl

#31 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

68847 wrote:
ArtemisFowl wrote:Ajde ljudovi sto ste se ucutali meni dosadno :( :dance:
Meni nije
E pa ja nisam platio Total Tv pa nzm sta da radim :-) :sleep:
bob marley

#32 Re: Krscanstvo-Islam

Post by bob marley »

gladius wrote:
ArtemisFowl wrote:Evo 1 pitanje za pocetak :mrgreen: Zasto Krscani jedu svinjetinu i piju alkohol ako im Biblija zabranjuje? :razz: Biblija zabranjuje konzumiranje alkohola u sledecim stihovima:
Vino je podsmjevac, zestoko pice bukac, i ko se njima odaje, nece steci mudrosti. (Biblija, Psalmi, Izreke 20:1).
I ne opijajte se vinom, jer u tome lezi propast. (Biblija, Poslanice apostola Pavla, Poslanica Efenizanima 5:18).
Biblija zabranjuje jedenje svinjetine.
A svinja ne preziva, iako ima papak, i to papak razdvojen, i za vas je necista!
Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one neciste. (Stari Zavjet, Ponovljeni Zakon, 14:8).

Pod parolom rakija i prsut ne smiju trpjeti zbog religijskih uvjerenja :lol: :lol: :lol: .
Cielo

#33 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Cielo »

Zašto neke sufije probijaju obraze noževima (vidio na An Idiot Abroad)? Znam da se šije mlate zbog Huseina ali nikako ne kontam što se ovi hipici iz čista mira režu.
68847

#34 Re: Krscanstvo-Islam

Post by 68847 »

Ne alkohol uz objašnjenje.
A svinjetina?
Što ne reče zašto?
Nema jest' i gotovo.
Hm?
68847

#35 Re: Krscanstvo-Islam

Post by 68847 »

Cielo wrote:Zašto neke sufije probijaju obraze noževima (vidio na An Idiot Abroad)? Znam da se šije mlate zbog Huseina ali nikako ne kontam što se ovi hipici iz čista mira režu.
Nije im palo na pamet da probaju da lete?
ArtemisFowl

#36 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

bob marley wrote:
gladius wrote:
ArtemisFowl wrote:Evo 1 pitanje za pocetak :mrgreen: Zasto Krscani jedu svinjetinu i piju alkohol ako im Biblija zabranjuje? :razz: Biblija zabranjuje konzumiranje alkohola u sledecim stihovima:
Vino je podsmjevac, zestoko pice bukac, i ko se njima odaje, nece steci mudrosti. (Biblija, Psalmi, Izreke 20:1).
I ne opijajte se vinom, jer u tome lezi propast. (Biblija, Poslanice apostola Pavla, Poslanica Efenizanima 5:18).
Biblija zabranjuje jedenje svinjetine.
A svinja ne preziva, iako ima papak, i to papak razdvojen, i za vas je necista!
Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one neciste. (Stari Zavjet, Ponovljeni Zakon, 14:8).

Pod parolom rakija i prsut ne smiju trpjeti zbog religijskih uvjerenja :lol: :lol: :lol: .
:lol:
ArtemisFowl

#37 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

Ma kakva rezanja probadanja i tome slicno, Kur'an ne odobrava to tako da .... :run: :run:
btw uvodjenje novotarija u vjeru je veliki grijeh ;-)
ArtemisFowl

#38 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

68847 wrote:Ne alkohol uz objašnjenje.
A svinjetina?
Što ne reče zašto?
Nema jest' i gotovo.
Hm?
pa kaze se u stihu da su njihova mesa necista :mrgreen: naucno je dokazano da se od svinjetine moze dobiti 70 i kusur bolesti ;)
Cielo

#39 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Cielo »

ArtemisFowl wrote:Ma kakva rezanja probadanja i tome slicno, Kur'an ne odobrava to tako da .... :run: :run:
btw uvodjenje novotarija u vjeru je veliki grijeh ;-)
Ma znam ali zanima me zašto oni to rade. I u nas ima primjesa sufizma ali nismo toliko ludi. Imamo te bidat mevlude, bidat tespihe i bidat šamije, šveramo samo tako ali niko ne jede noževe.
Kroksica

#40 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Kroksica »

bambina78 wrote:Nisam ni ateist, ja sam rodjenjem musliman deist :thumbup: :bih:
Nikad nisam mogla povezati tvoje vjersko opredjeljenje sa tvojim ismijavanjem Kur'ana. Ne znam zasto, ali to mi je ono bas nedokucivo. :)
Kroksica

#41 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Kroksica »

Imam i ja pitanje.

Zasto su neki od vjerodostojnih hadisa vise nalik pricama iz Biblije nego iz Kur'ana?
Optimus Prime

#42 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Optimus Prime »

Kroksica wrote:Imam i ja pitanje.

Zasto su neki od vjerodostojnih hadisa vise nalik pricama iz Biblije nego iz Kur'ana?
Mislis, vise nalik Grimmovim bajkama?
Cielo

#43 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Cielo »

Kroksica wrote:Zasto su neki od vjerodostojnih hadisa vise nalik pricama iz Biblije nego iz Kur'ana?
Kao na primjer...
Kroksica

#44 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Kroksica »

Optimus Prime wrote:

Mislis, vise nalik Grimmovim bajkama?
Ma jok, bola. Ti ili nisi cit'o Grimmove bajke, ili Kur'an i Bibliju. Sta god da je od navedenog tacno, nisi kompetentan da komentarises. :)
Kroksica

#45 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Kroksica »

Cielo wrote:
Kroksica wrote:Zasto su neki od vjerodostojnih hadisa vise nalik pricama iz Biblije nego iz Kur'ana?
Kao na primjer...
P recimo, Isaovo uzdignuce i drugi dolazak.
ArtemisFowl

#46 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

Because su i neki djelovi Biblije od Allaha mada je vecina izmijenjena. Neki djelovi su izmijenjeni vremenom zbg gresaka u prepisivanju,pravopisnih gresaka a neki zbog toga jer je vjernicima bilo lakse da zive 'vako nego 'nako.
Imas bivse nevjernike koji su vremenom poceli da traze put ka pravoj vjeri(ima intervjua na jutjubetu ;) )i kada su citali Bibliju osjetili su da su neki djelovi od Boga ali da su neki od covjeka i da u tim djelovima ima gresaka. Eh kada su poceli da citaju Kur'an Časni osjetili su da je on od Allaha i ma koliko se trudili nisu mogli da nadju greske ;) Tako da su oni presli na Islam ;).Imas na jutjubetu link od hebrejske Biblije i ako prevedes jedan dio dobijes rijec ,,Muhamed'' a ne kao sto su oni preveli andjel ili sta vec :P ;)
Cielo

#47 Re: Krscanstvo-Islam

Post by Cielo »

Kroksica wrote:
Cielo wrote:
Kao na primjer...
P recimo, Isaovo uzdignuce i drugi dolazak.
Vjerojatno zato što su obje abrahamske religije. Poruka koju je donio Isus je od Boga, Jahve, Allaha. Problem sa kršćanstvom je bio taj što su ljudi dodali dosta svoga u Knjigu i počeli raditi stvari koje nemaju veze sa prvobitnom objavom. No to ne znači da je ona u potpunosti iščezla, neki dijelovi originala su morali ostati. Poslanik Muhammed ih je samo potvrdio.
bambina78

#48 Re: Krscanstvo-Islam

Post by bambina78 »

Kroksica wrote:
bambina78 wrote:Nisam ni ateist, ja sam rodjenjem musliman deist :thumbup: :bih:
Nikad nisam mogla povezati tvoje vjersko opredjeljenje sa tvojim ismijavanjem Kur'ana. Ne znam zasto, ali to mi je ono bas nedokucivo. :)
Bog je premilostiv i predobar da bi iko od njegovih bica dobio patnju citavu vjecnost. Boga ne mozemo povrijediti niti uvrijediti, On je savrsen. Imajuci u vidu gore napisano, smjesno mi zvuci kad neki pod uticajem raznih samozvanih ucenjaka pocnu da predstavljaju Boga kao neku strasnu prijetnju, kao da mi mozemo da uvrijedimo savrseno bice kao da se radi o komplexiranom faraonu ili diktatoru kojem je ugrozena vladavina ili njegov ego. Bog je puno vise od toga, ne postoji nacin da ga mi uvrijedimo niti treba da se plasimo. Pazimo da ne uvrijedimo ili povrijedimo druge ljude, za to smo nazalost sposobni.
Last edited by bambina78 on 28/01/2013 21:22, edited 1 time in total.
68847

#49 Re: Krscanstvo-Islam

Post by 68847 »

ArtemisFowl wrote: naucno je dokazano da se od svinjetine moze dobiti 70 i kusur bolesti ;)
Je li?!!!
Tako je znači izumrla Kina.
Ne ostade niti jedan živ?
Sve pomrlo jedući svinjetinu.
ArtemisFowl

#50 Re: Krscanstvo-Islam

Post by ArtemisFowl »

P recimo, Isaovo uzdignuce i drugi dolazak.[/quote]
Vjerojatno zato što su obje abrahamske religije. Poruka koju je donio Isus je od Boga, Jahve, Allaha. Problem sa kršćanstvom je bio taj što su ljudi dodali dosta svoga u Knjigu i počeli raditi stvari koje nemaju veze sa prvobitnom objavom. No to ne znači da je ona u potpunosti iščezla, neki dijelovi originala su morali ostati. Poslanik Muhammed ih je samo potvrdio.[/quote]
To sa i ja rekao :-D
Locked