Najopasnija mjesta u Sarajevu
-
julisiz es grant
#26 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Više sam reagovao na priču da zasreću ljude naoružani PUŠKAMA...mada je napadnutom čovjeku svejedno, ipak je malo pretjerano.
- bach
#27 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
julisiz es grant wrote:Više sam reagovao na priču da zasreću ljude naoružani PUŠKAMA...mada je napadnutom čovjeku svejedno, ipak je malo pretjerano.
Niššta u ovom gradu u kojem vlast ne može da skloni kerove sa ulica i održava jednu jedinu tramvajsku liniju. Duduci nesposobni i šaner Pećanac i njegov mister Bean prethodnik. Ne zna se koji je gori.Datum objave: 31.12.2012
Dana 29.12.2012. godine u ul. Obala Isa-bega Ishakovića do broja 6, općina Stari Grad Sarajevo, od strane dva NN llica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo) nad L.G. državljanin R. Srbije. Tom prilikom je od imenovanog otuđeno p.m.v. marke “Mercedes” “C” klase, nepoznatog reg. broja, vlasništvo N.A. iz Crne Gore. O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu. Službenici policije rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
A kud ćeš dalje od ovoga :
Pobjegao sa mjesta nesreće
Portparol MUP-a KS Irfan Nefić kažnjen sa tri mjeseca zatvora
Objavljeno 06.10.2011 u 10:10
Općinski sud u Visokom izrekao je presudu od tri mjeseca zatvora portparolu MUP-a KS Irfanu Nefiću zbog izazivanja saobraćajne nezgode u Brezi koju nije prijavio, a u kojoj je teško ozlijeđen motociklista Amar Muratović.
Nefić nije bio u sudnici, tako da je presudu saslušao njegov advokat. Oštećeni Amar i njegov otac Bilal Muratović, nezadovoljni kaznom, najavili su daljnje traženje svojih prava.
"Imajući u vidu sve okolnosti i doprinos oštećenoga, ali koji nije u direktnoj uzročno-posljedičnoj vezi s ovom saobraćajnom nezgodom, sud se odlučio za ublaženu krivičnopravnu sankciju, znači mjeru upozorenja.
To znači da se optuženome utvrđuje kazna zatvora od tri mjeseca, određuje vrijeme provjeravanja u trajanju od godinu.
Ako u tom periodu ne počini novo krivično djelo, ta kazna zatvora neće biti izvršena, a nakon godinu od provjeravanja kazna će biti izbrisana iz evidencije" istakao je sudija Edib Kučuković, piše Dnevni avaz.
Oštećeni Amar i otac Bilal bili su vidno razočarani donesenom presudom.
"Nismo zadovoljni i žalit ćemo se na presudu. Pokrenut ćemo i parnični postupak s obzirom na to da se Irfan Nefić ponio krajnje neljudski. Smatramo da je sudija uzeo u obzir samo olakšavajuće okolnosti. Otežavajuća okolnost je što je Nefić pobjegao s lica mjesta. Dalje ćemo tražiti svoja prava", prokomentirali su presudu Muratovići.
- Logovan
#28 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Dobrinja...
Znam da su sva su mjesta opasna, svugdje možeš popiti metak, možeš biti izboden, itd, ali eto odlučio sam se za ovo naselje.
Znam da su sva su mjesta opasna, svugdje možeš popiti metak, možeš biti izboden, itd, ali eto odlučio sam se za ovo naselje.
-
mali_balon
#29 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Svaki dan sam tamo u setnji sa malom bebom, ljetos cak i do 12 navece i nikad se nista nije desilo, po meni je opasnija titova od dobrinje,zlo87 wrote:Dobrinja...
Sva mjesta su i nisu opasna zavisi gdje ces naletiti na budalu, a budala svugdje ima tako da ...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- Perspektiva
#31 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Koliko je frka bilo oko linije razgranicenja, pogotovo ranije. Sad se malo smiruju strasti a i zima je, ljeti jedino se vrzmaju. I mene su napali kad sam se vracao iz Sarajeva u I. Sarajevo, njih 4-5 mozda 18ak do 20ak godina, ali sam se odbranio na trenutak i pobjegao. Nisam smio se upustati u nesto vise, jer otkud znam da bagra nije naoruzana nozevima i slicno, mada svi zajedno nemaju 120kgmali_balon wrote: Svaki dan sam tamo u setnji sa malom bebom, ljetos cak i do 12 navece i nikad se nista nije desilo, po meni je opasnija titova od dobrinje,
Sva mjesta su i nisu opasna zavisi gdje ces naletiti na budalu, a budala svugdje ima tako da ...
Inace u uzem centru od skenderije do vjecne vatre imam osjecaj da je sigurnije, gradska raja, vec vamo stup, otoka i sl, sve neki seljoberi, ciganske i klosarske cerge, samim tim ti ulijeva dozu straha.
-
Haustorče
#32 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Poštenom čovjeku je najbolje da umre čim sazna za sebe, jer ako se braniš haps ti je, a ako se ne braniš ili si orobljen ili si zboden 
-
mali_balon
#33 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Dobro eto tebe napali mene nikad, nit mi je ko sta ruzno rekao nit me ko dirao, ni na liniji razgranicenja ni u I sarajevu ni u teheranu. Eto Bach kaze da su njegove jaranice napadnute u centru.Perspektiva wrote:Koliko je frka bilo oko linije razgranicenja, pogotovo ranije. Sad se malo smiruju strasti a i zima je, ljeti jedino se vrzmaju. I mene su napali kad sam se vracao iz Sarajeva u I. Sarajevo, njih 4-5 mozda 18ak do 20ak godina, ali sam se odbranio na trenutak i pobjegao. Nisam smio se upustati u nesto vise, jer otkud znam da bagra nije naoruzana nozevima i slicno, mada svi zajedno nemaju 120kgmali_balon wrote: Svaki dan sam tamo u setnji sa malom bebom, ljetos cak i do 12 navece i nikad se nista nije desilo, po meni je opasnija titova od dobrinje,
Sva mjesta su i nisu opasna zavisi gdje ces naletiti na budalu, a budala svugdje ima tako da .... Psovali su nesto i na nacionalnoj osnovi. Takvih primjera je bilo koliko hoces sto poznanika sto drugih. Od tada mi je to u podsvijesti i stekao sam dojam nesigurnosti i nepripadnosti, vrlo rijetko idem u grad, navece skoro i nikako, jedino kad moram.
![]()
Inace u uzem centru od skenderije do vjecne vatre imam osjecaj da je sigurnije, gradska raja, vec vamo stup, otoka i sl, sve neki seljoberi, ciganske i klosarske cerge, samim tim ti ulijeva dozu straha.
Ovo boldirano ti nikako ne mirise, eto neki dan u slozi belaj u centru. Opet kazes sve zavisi gdje ces naletiti na budalu.
A ovo za seljobere necu ni komentarisem to govori o tebi kakv si.
-
Sharif
#34 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
ko najvise sranja pravi po vasem misljenju? Gurbeti i importovani ne-bosanci ili lokalna jalija?
- žuta lala
#35 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Opasno je svugdje, al' u tramvajima ima najviše pljački, čini mi se. Što je najgore, kad neko vidi da pljačkaju nekoga većina ljudi ne smije ni reći da ne bi na njih nasrnuli nožem ili sl. Nedavno je jedna djevojka, fino sređena kod CB u tramvaju pokušala opljačkati neke djevojke, nikad se po njoj ne bi reklo da nema niti da je džeparoš. Tako da se sada treba čuvati i djevojaka, i to fino sređenih. 
-
mali_balon
#36 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
I kada dodjemo do zakljucka da su npr ne bosanci ili lokalna jalija veci kriminalci hocem li halaliti ovim ostalimSharif wrote:ko najvise sranja pravi po vasem misljenju? Gurbeti i importovani ne-bosanci ili lokalna jalija?
- Perspektiva
#37 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Pa dobro ne mora znaciti ako nije tebe niko dirao da se ne desava. Zna se ko je najvise napadan i od strane koga na tim mjestima. Na tim podrucjima su napadi uglavnom zatrovani nacionalizmom nalozeih pacenika i klosara, dok su napadi po gradu uglavnom iz koristoljublja.mali_balon wrote: Dobro eto tebe napali mene nikad, nit mi je ko sta ruzno rekao nit me ko dirao, ni na liniji razgranicenja ni u I sarajevu ni u teheranu. Eto Bach kaze da su njegove jaranice napadnute u centru.
Ovo boldirano ti nikako ne mirise, eto neki dan u slozi belaj u centru. Opet kazes sve zavisi gdje ces naletiti na budalu.
A ovo za seljobere necu ni komentarisem to govori o tebi kakv si.
A za seljobere naravno da nema komentara, kad su poseljacili grad, bez manira, reda i kulture ponasanja na javnim mjestima. To se vidi na svakom cosku, ne moze ono malo njih da gura naprijed, utapa se u moru drugih
- Logovan
#38 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Po meni potpuno suprotno.mali_balon wrote:Svaki dan sam tamo u setnji sa malom bebom, ljetos cak i do 12 navece i nikad se nista nije desilo, po meni je opasnija titova od dobrinje,zlo87 wrote:Dobrinja...
U Titovoj me nikad niko nije napao a nit sam vidio neki belaj. Na Dobrinji se svako malo desi nešto. Ne idem gore nikako, jedino baš ako se mora.
- sinuhe
#39 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Strava u Sarajevu dok u Bosanskom Petrovcu ljudi ne zakljucavaju kuce.
- Đinajlu
#40 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Tamo u Hasana Brkića kod Bosna folklora, neki to zovu i zona sumraka.
- Perspektiva
#41 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Đinajlu wrote:Tamo u Hasana Brkića kod Bosna folklora, neki to zovu i zona sumraka.
Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#42 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
glasao sam za alipašino
definitvno ga zaobilazim u širokom luku
prate švrakino i dobrinja
-
dezurni_ucenik
#43 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Black swan wrote:glasao sam za alipašino
Ljudima u glavi AliPasino ko da je Compton.Ono varijanta ko sa spotova Easy-E
Garant zivis u centru cim imas tako misljenje.Vidis,vracao sam se kuci na Alipasinom i u 3 i u 4 i u 5 ujutru.I to sa jednog kraja na drugi .Nigdje nikoga.ISto tako i u Buca Potoku.Vracao sam se pjeske iz grada kuci x puta navece i nista mi se nije desilo.
I znas kad su me opljackali?Prosle godine 1 poslijepodne u prepunoj troli i to izdzeparili me firgosi.Tako da je sve je stvar biti na pogresnom mjestu i u pogresno vrijeme.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/01/2013 18:18, edited 1 time in total.
-
maki_sarajevo
#44 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Nabavio mami jedan takav sprej iz Njemačke, drži ga blizu ulaznih vrata u stan. Ljetos malo prsnula, "da proba kako radi".shiny wrote:Kupila sam papper spraj, legalan je i planiram prskati sljedeći put. Nemam pojma koliko efekta ima...
- ladacoko
#45 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
ehh kako je meni tek onda studiram u lukavici faks pored sipe, zivim u svrakinu .Po meni dobrinja i pofalici najgora mjestaH53I8B07 wrote:Najopasnije po meni je Lukavica. Bio sam ljetos biciklom tamo i odjednom neki klošari počeli da psuju, uzeli kamenje i gađali me. Srećom me nisu pogodili.
- Perspektiva
#46 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ti moras proci najgoru relacijuladacoko wrote:ehh kako je meni tek onda studiram u lukavici faks pored sipe, zivim u svrakinu .Po meni dobrinja i pofalici najgora mjestaH53I8B07 wrote:Najopasnije po meni je Lukavica. Bio sam ljetos biciklom tamo i odjednom neki klošari počeli da psuju, uzeli kamenje i gađali me. Srećom me nisu pogodili.
Opasna, vatrena i sexykiki-miki wrote:Ako živim na AP-u znači li to da sam opasna?
- ladacoko
#47 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
nisam aa sigurno je hebenoPerspektiva wrote: Ti moras proci najgoru relacijuKako bi na Pale da ides, docekali bi te na noz, ako nisi binsr
![]()
kiki ti si cudoviste
- didžej
#48 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
alipašino i bistrik.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#49 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
iz tvojih usta u Božje ušiCVIKERASH wrote: Garant zivis u centru cim imas tako misljenje.
jok centar
- mrtva kokoš
#50 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
sve je to u 5 deka
svaka mahala ima svoje predstavnike