BISCANIN2 wrote:
A ko se žali na dizne ,a evidetno da nema 2.0 ili 1.9da ih nije mjenjao, ko se žali na zamajac a imali da ga nije promjenio ,pa turbine i nekakvi messer ventili .
Ja recimo znam za audija sa takvim mjenjačem i koji ima problem ali kolega šuti i ne žali se .Kolega sa posla dva puta mjenja turbinu sa svim ostalim ,na 5 ici koju je kupio iz salona ,koji je prije toga imao 3 gti i 2gti ,čovjek se zarekao da vag koncern u njegovu avliju više neće .
Uzmi primjer ovdje na ovom topicu ,od 4 zadnja 3su vag vozila ,a dječaci napadaju alfu i traže specijalne statističke metode da dokažu kako to nije tako .Ovo je zbilja koju su svabe ublažile i teškom mukom objelodanile i koja i nima teško pada ,španer tehnologija pored svog fantastičnog marketinga ipak ne baca daleko .
Njemačka vozila su za mene najkvalitetnija vozila, pored Japanskih
Imam izuzetno dobra iskustva sa tim vozilima.
Zašto bi mijenjao dizne kod tdi motora ? Da li si ti imao ikada tdi masinu pa tvdiš da se one uvijek mijenjaju ? Dizne su osjetljive isključivo na naše " bh gorivo " ! Vozim turbo dizelaše 10 godina i nikad nisam dizne mijenjao.
Prešao sam sa dva tdi motora preko 150.000 km bez ikakvih vanrednih ulaganja. Znam ljude koji su prešli mnogo mnogo više. Prema tome, itakako mogu govoriti o tdi mašinama.
Koliko si ti prešao sa tdi mašinom ?
Plivajući zamajac je potrošni dio kod 1.9 tdi motora, koji uspije izdržati do 200.000 km, kao i kvačilo, što je više nego dobro. Turbina kod vw vozila je predobra, i nema nikakvih problema sa njom ako imaš kvalitetno ulje prave gradacije u motoru. Ljudi ovdje voze auta koja na satu imaju 150 kkm a u stvarnosti preko 300kkm, i to auta koja su stalno bila eksploatisana. Servisiraju ih kod kojekakvih majstora, ne ugrađuju originalne dijelove, već neke turske zamjenske, pa kad nešto ode ne valjaju VAG vozila
Oni su i ok, za razliku od većine " znalaca " ovdje koji kritikuju ta vozila a da ta vozila nikad nisu imali
O audiju a5 ne bih uopće bilo što polemisao...gluposti