PO PRVI PUT BOŠNJAK NA IZBORNIM LISTAMA ZA PARLAMENT DANSKE
- manijak1
Ljudi
ne može se ovako u bijeli svijet

- manijak1
Ko kaže da nijesanjanin wrote:Vala ti je i vakat.manijak1 wrote:Eto tipitt wrote:Kod manijaka je forumas u pitanju:D:D
šta glasine mogu učiniti
.
Da ti je znati ko je u pitanju![]()
Dok te nije isijas savladao.
-
fadil schtil
#32 Re: PO PRVI PUT BOŠNJAK NA IZBORNIM LISTAMA ZA PARLAMENT DAN
sta ima od skole??? koliko je daleko doguro u danskom (ne getoovskom, useljenickoj halci) drustvu?? cime se bavio profesionalno??Pravda30 wrote:http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php ... e=komentarBošnjak kandidat za Parlament
IZ Bošnjaka u Danskoj postoji i radi u Danskoj već skoro šest godina, mnoga bh. Udruženja i duže. Bošnjaci su u Danskoj već 11, 12 godina i vrijeme je da se polahko uključuju i aktiviraju i u političkom životu u mjestima u kojim žive. Prvi kvalitetniji pomak u organizovanju i suprotstavljanju ovom trenutnom „političkom teroru“, je formiranje jedne nove partije, partije koja okuplja veliki broj humanih Danaca i veliki broj doseljeničkih grupa, najviše muslimanskih. Nedavno osnovana nova partija u Danskoj ima naziv Minoritetspartiet (Partija manjina) i jedini je borac za prava doseljenika, a samim tim i nas Bošnjaka. Ove godine po prvi put na glasačkim listićima za Danski Parlament pojavilo se i ime jednog Bošnjaka. Svi oni koji žive u Vejle AMT-u mogu svoj glas dati Abdulahu Fejziću, kandidatu za Folketing ispred Minoritetspartiet koja ima na listićima oznaku M. Svi oni koji žive u Danskoj manje – više znaju o kome je riječ. Abdulah Fejzić je bio 3 godine sekretar IZ Bošnjaka u Danskoj i u istom periodu predsjednik džemata Horsens, dok je zadnje skoro četiri godine predsjednik IZ Bošnjaka u Danskoj i godinu dana predsjednik džemata u Vejlu. Prošle godine uz Allahovu pomoć Abdulah je obavio i peti islamski šart hadž. Radi se o jednoj čestitoj, poštenoj i karakternoj osobi i vjerovatno će Bošnjaci to prepoznati i svoj glas dati Abdulahu, odnosno na drugim AMT-ovima (Kantonima) glasati za Minoritetspartiet partiju. Potrebno je naglasiti i to da je potrebno osvojiti 2% glasova od glasača koji su izašli na izbore da bi Minoritetspartiet partija „prošla“ u Folketing (Parlament), a time se otvara mogućnost da se u danskom Parlementu po prvi put nađe jedan Bošnjak, što bi sigurno bio jedan od najvećih političkih uspjeha za Bošnjake od njihovog dolaska u ovu skandinavsku zemlju.
a referenca da je bio clan ili sta vec IZ (valjda je to islam. zajednica), da je obavio 5. sart i da je cestita osoba su fascinantne kvalifikaceije za poslanika u skupstini opstine kalesija i osmaci. bez ironije!
samo imam osjecaj, daj boze da se varam, da se radi o nekakvom hodzi(ci), kojem je na jednom od sijela u IZ neko iz sege sugerisao da bi dobro bilo da proba 'gore'. a cojo ozbiljno shvatio.
moji bosnjaci-danci, vaznije od toga hocete li imati nekoga 'svog' u parlamentu je to, kako ce vas taj predstaviti!!
moze biti rijec o kakvom priucenom seoskom uci il hodzi - taj ce vas samo uhakat. i ako zabrazdi o islamu, a truba u svjetovnim naukama, najebace svi muslimani, bez obzira na naciju.
ja sam inace oprezan. mozda ja samo slutim na najgore - volio bih da se varam. ali oportunista je zajebana zvijer - s njima nisi nikad na dobitku.
selam danskoj
- manijak1
ŠutimJBT wrote:Kako bi ti drugcije? I ko te na, kraju krajeva, pita? Sutis i slusas.
Ja bih po potrebama
-
margareta
ono ????muha_sa wrote:Ama to je onaj Fejzić, voditelj polusatne emisije na bosanskom a mi ga gledali u centralnom dnevniku Senada Hadjifejzovića.
Ne mogu vjerovati !? Onaj sto prica k'o da je s' Marsa pao ?
Danci su onda stvarno dalekovidi i demokrate bez premca!
Last edited by margareta on 03/02/2005 19:04, edited 1 time in total.
-
stelium
#36 Re: PO PRVI PUT BOŠNJAK NA IZBORNIM LISTAMA ZA PARLAMENT DAN
Bas tako Fadile!fadil schtil wrote:
sta ima od skole??? koliko je daleko doguro u danskom (ne getoovskom, useljenickoj halci) drustvu?? cime se bavio profesionalno??
a referenca da je bio clan ili sta vec IZ (valjda je to islam. zajednica), da je obavio 5. sart i da je cestita osoba su fascinantne kvalifikaceije za poslanika u skupstini opstine kalesija i osmaci. bez ironije!
samo imam osjecaj, daj boze da se varam, da se radi o nekakvom hodzi(ci), kojem je na jednom od sijela u IZ neko iz sege sugerisao da bi dobro bilo da proba 'gore'. a cojo ozbiljno shvatio.
moji bosnjaci-danci, vaznije od toga hocete li imati nekoga 'svog' u parlamentu je to, kako ce vas taj predstaviti!!
moze biti rijec o kakvom priucenom seoskom uci il hodzi - taj ce vas samo uhakat. i ako zabrazdi o islamu, a truba u svjetovnim naukama, najebace svi muslimani, bez obzira na naciju.
ja sam inace oprezan. mozda ja samo slutim na najgore - volio bih da se varam. ali oportunista je zajebana zvijer - s njima nisi nikad na dobitku.
selam danskoj
I ja sam krajnje skeptican da ce se u ovom slucaju prikazati pozitivni,progresivni profil Bosanca u Danskoj.
Last edited by stelium on 03/02/2005 19:05, edited 1 time in total.
- muha_sa
margareta wrote:ono ????muha_sa wrote:Ama to je onaj Fejzić, voditelj polusatne emisije na bosanskom a mi ga gledali u centralnom dnevniku Senada Hadjifejzovića.:-):-)mislim onaaaaj crnjak?
Ne mogu vjerovati !? Onaj sto prica k'o da je s' Marsa pao ?
Danci su onda stvarno dalekovidi i demokrate bez premca!
![]()
-
margareta
Stvarno jedva tipkam kad se sjetim onoga crnjaka sto mumla i bunca na polumaternjem & polu hugla bugla. Shtima friz k'o Fric.Nezaboravan je.
OoOoOouUuuU..... ode Danska daleeeeeeeko, daleeeeeko u vrh demokracije.Bash im hvala sto nas oslobodise jedne face manje.
O ukusima je nekulturno raspravljati ali evo kad' se njega sjetim uveseli mi dan, stima frizuru a kosa k'o chekinja, mertav ozbiljan.
Mozda su ga Danci kupili od nashe troglave apokalipse za nashe pare?
OoOoOouUuuU..... ode Danska daleeeeeeeko, daleeeeeko u vrh demokracije.Bash im hvala sto nas oslobodise jedne face manje.
O ukusima je nekulturno raspravljati ali evo kad' se njega sjetim uveseli mi dan, stima frizuru a kosa k'o chekinja, mertav ozbiljan.
Mozda su ga Danci kupili od nashe troglave apokalipse za nashe pare?
Last edited by margareta on 03/02/2005 19:20, edited 1 time in total.
-
fadil schtil
onaj 96 MEGAHERACA???muha_sa wrote:Ama to je onaj Fejzić, voditelj polusatne emisije na bosanskom a mi ga gledali u centralnom dnevniku Senada Hadjifejzovića.
kao bosanc i bosnjak do kosti - nadam se da se zajebavas.
ali kad je onako seljace doguralo do radio stanice - sto ne bi i hodz(ic)a do parlamenta?? moji danci-bosnjaci!!!
a sad svi vi koji ste se izskolovali u danskoj, ili ste nostrificirali diplome isl. takvi misevi, oportunisti uvijek grabe priliku iz sjene - a to im polazi za rukom jer oni sposobni bavljenje politikom smatraju valjanjem u blatu! e ako necete vi - hoce seoski uco-predjednik IZ i obavljac 5. sarta.
meni vjerniku muslimanu, borcu ARBIH i intelektualcu - takve karakteristike ne govore nista - samo osjecam oportunisticki vonj. kazem opet - daj boze da se varam.
hajd ba pravda30 demantuj me, hocu na feetness, pa da ne razbijam glavu na stepperu
- muha_sa
JA; JA---96 MEGAHERACA a ona ženska mu savjetnica za kulturu.fadil schtil wrote:onaj 96 MEGAHERACA???muha_sa wrote:Ama to je onaj Fejzić, voditelj polusatne emisije na bosanskom a mi ga gledali u centralnom dnevniku Senada Hadjifejzovića.
kao bosanc i bosnjak do kosti - nadam se da se zajebavas.
ali kad je onako seljace doguralo do radio stanice - sto ne bi i hodz(ic)a do parlamenta?? moji danci-bosnjaci!!!
a sad svi vi koji ste se izskolovali u danskoj, ili ste nostrificirali diplome isl. takvi misevi, oportunisti uvijek grabe priliku iz sjene - a to im polazi za rukom jer oni sposobni bavljenje politikom smatraju valjanjem u blatu! e ako necete vi - hoce seoski uco-predjednik IZ i obavljac 5. sarta.
meni vjerniku muslimanu, borcu ARBIH i intelektualcu - takve karakteristike ne govore nista - samo osjecam oportunisticki vonj. kazem opet - daj boze da se varam. -
hajd ba pravda30 demantuj me, hocu na feetness, pa da ne razbijam glavu na stepperu
- JBT
Nekim bi ljudima trebalo uvesti placanje novcane kazne svaki mjesec. Od rodjenja. I da im se sve to uvodi u registar. Tako se bar politikom ne bi mogli bavit. Cuj, 96 megaheraca.
Ima i kod nas kandidata. Nadpolovicna vecina narodnih poslanika.
Ima i kod nas kandidata. Nadpolovicna vecina narodnih poslanika.
-
verbal
Minoritetparti je skupina klovnova i izbjeglog olosa iz cijelog svijeta, u kojoj svako ko se prijavi automatski postane i kandidat za Parlament, a koja cak nema ni materijalnu podrsku od danske Vlade.
Iznenadilo me da nikada nisam cuo za tu partiju, jer pratim politicka zbivanja u DK, ali kada sam otvorio njihovu web stranicu i tamo pronasao neka "draga" lica i "humaniste", sve mi je bilo jasno. Stranka se uglavnom sastoji od kompromitovanih islamskih fundamentalista i nesto retardiranih Danaca, a postoji samo zahvaljujuci razvijenoj demokratiji.
Oni ako dobiju 0,2% glasova ja cu proci go kroz Kopenhagen. Danci jesu dobri ljudi, ali daleko od toga da su glupi.
A nas Abdulah iz RogaticU ima sanse da udje u Parlament, taman koliko i ja koji se nisam kandidovao. KAsnije cu, ako mi bude dalo gubiti vrijeme na to, pregledati malo bolje njihovu stranicu. Za sda sam upratio da se, izmedju ostalog zalazu za vecu politicku aktivnost i slobodu govora (!) imama, a koja se sastoji u huskanju muslimana protiv vrijednosti na kojima je zasnovana drzava u kojoj zive - demokratiji. Sto imami vole zabiti nos u politiku, to je cudo jedno.
http://www.minoritetspartiet.dk/
Iznenadilo me da nikada nisam cuo za tu partiju, jer pratim politicka zbivanja u DK, ali kada sam otvorio njihovu web stranicu i tamo pronasao neka "draga" lica i "humaniste", sve mi je bilo jasno. Stranka se uglavnom sastoji od kompromitovanih islamskih fundamentalista i nesto retardiranih Danaca, a postoji samo zahvaljujuci razvijenoj demokratiji.
Oni ako dobiju 0,2% glasova ja cu proci go kroz Kopenhagen. Danci jesu dobri ljudi, ali daleko od toga da su glupi.
A nas Abdulah iz RogaticU ima sanse da udje u Parlament, taman koliko i ja koji se nisam kandidovao. KAsnije cu, ako mi bude dalo gubiti vrijeme na to, pregledati malo bolje njihovu stranicu. Za sda sam upratio da se, izmedju ostalog zalazu za vecu politicku aktivnost i slobodu govora (!) imama, a koja se sastoji u huskanju muslimana protiv vrijednosti na kojima je zasnovana drzava u kojoj zive - demokratiji. Sto imami vole zabiti nos u politiku, to je cudo jedno.
http://www.minoritetspartiet.dk/
- Soul_Sista
sanjanin wrote:???pitt wrote:Smrada od covjekaMi ti vec haman papire sredili za USA a ti sad ode u SWE. CCC sta zensko uradi od covjeka...
:D:D
![]()
Jel se to upeco na Soul Sistu?:D
Jeste, zenimo se ali je Mici njegova prava ljubav a meni ce samo da plati za papire
- manijak1
-
verbal