Privatni Torrent Trackeri
Moderator: Benq
- typeOnegative
#26 Re: Privatni Torrent Trackeri
Sto, sta mu fali? Ima svega, packova fillmova, torrenti su dobro seedani. Nije kao TL ali nije ni karina.
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
- Šveđanin
#27 Re: Privatni Torrent Trackeri
Torrentleech, Sceneaccess, WhatCD, PTP, BTN... I jos mozda par, realno najjaci.
Dobar je i onaj hrvatski torent hr.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
Dobar je i onaj hrvatski torent hr.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
- typeOnegative
#28 Re: Privatni Torrent Trackeri
OK to sve, ali na ovim boljim trackerima je pravo tesko opstati sa ovim malim brzinama uploada, jer uglavnom rade seedboxovi sa velikim brzinama. Npr. na Torrentleechu, nema freeleecha,nema bonus bodova, apsolutno nikakvih olaksica , svaki torrent se mora odseedat 100%, a ne mozes ga odseedat jer se niko ne kaci na tebe zbog male brzine. Dok nisam zakupio seedbox nisam skoro nista ni odseedao. Bilo je situacija da ni 100Mbps up brzine nije bilo dovoljno da se neko zakaci na torrent, jer tamo neki Amer ima box sa brzinom od 1 Gbita i podmirio je sve leechere.
Last edited by typeOnegative on 29/10/2014 19:28, edited 1 time in total.
-
DON_eARL
#29 Re: Privatni Torrent Trackeri
Nije istina da se ne može bez seedboxa.
Bitno je samo što prije preuzeti torrent, pa seedati makar i sample ili par .rar dijelova. Tu je naravno i cross-seeding, skinete nešto na IPT recimo, pa seedanje na TL i sl. Sa seedboxom je mnogo lakše vjerovatno, ali se može i bez njega.

- Šveđanin
#30 Re: Privatni Torrent Trackeri
Seedbox je potreba, to jeste.
Ali je po meni mnogo bolji izbor kupiti seedbox i napraviti sebi dosta uploada nego kupovati raznorazne premium naloge za sajtove za skidanje.
Ko zna cake, lako može nabiti terabajte i terabajte uz seedbox.
Ali je po meni mnogo bolji izbor kupiti seedbox i napraviti sebi dosta uploada nego kupovati raznorazne premium naloge za sajtove za skidanje.
Ko zna cake, lako može nabiti terabajte i terabajte uz seedbox.
- typeOnegative
#31 Re: Privatni Torrent Trackeri
Nisam nigdje napisao da ne moze, nego da je tesko.
. Sad mozda i moze sa 2.5 Mbita up, nisam probavao jer nemam vise account.
Ne znam kako je sad, ali tako je bilo dok sam ga koristio prije nekoliko godina, gdje sa BHTelecomovih 40-50 kbps uploada bez boxa jednostavno nisam imao nikakve sanse da opstanem na trackeru. Uzeo sam ga, nabio sam buffer na TLu, ali sam skontao da se ne zelim za.... s njima zbog njihovih rigoroznih pravila koja mi se btw ne svidjaju nikako, preusmjerio ga na druge trackere, nabio par TB buffera koje odrzavam i sad. Uglavnom im se sve svodi na seedanje. Cak im je tad i moto bio "manje skidaj , vise seedaj. IPT mi puno bolje odgovara, mogu skinut npr neki pack od 100+GB bez bojazni kako cu ga vratiti sto je ovamo nemoguce. Mozda nema sadrzaja kao TL, ali nije puno ni slabiji. Da bi potpuno mogao uzivati u blagodatima ovakvog trackera, tj da bi mogao skinut sta hoces I koliko torrenta hoces moras imati box uvijek, a to kosta.
Ali govorim u svoje ime, i svako zna svoje.

Ne znam kako je sad, ali tako je bilo dok sam ga koristio prije nekoliko godina, gdje sa BHTelecomovih 40-50 kbps uploada bez boxa jednostavno nisam imao nikakve sanse da opstanem na trackeru. Uzeo sam ga, nabio sam buffer na TLu, ali sam skontao da se ne zelim za.... s njima zbog njihovih rigoroznih pravila koja mi se btw ne svidjaju nikako, preusmjerio ga na druge trackere, nabio par TB buffera koje odrzavam i sad. Uglavnom im se sve svodi na seedanje. Cak im je tad i moto bio "manje skidaj , vise seedaj. IPT mi puno bolje odgovara, mogu skinut npr neki pack od 100+GB bez bojazni kako cu ga vratiti sto je ovamo nemoguce. Mozda nema sadrzaja kao TL, ali nije puno ni slabiji. Da bi potpuno mogao uzivati u blagodatima ovakvog trackera, tj da bi mogao skinut sta hoces I koliko torrenta hoces moras imati box uvijek, a to kosta.
Ali govorim u svoje ime, i svako zna svoje.
- Šveđanin
#32 Re: Privatni Torrent Trackeri
Ne kontam zašto bi morao imati non stop seedbox na Torrentleech. Bitan je samo global ratio, što znači.. ako imaš 1 TB buffera ti komotno možeš skinuti 1 TB a da ništa ne seeduješ, da odmah nakon skidanja obrišeš torent ako treba.
Valjda me razumiješ. Uzmeš 1 mjesec seedbox, napraviš malo prometa.. i ako umjereno skidaš to možeš koristiti mjesecima..
To govorim za TL. IPT je mnogo lakši, ali i direkt u odnosu na to brzine su manje na starijim torentima i slično.
Valjda me razumiješ. Uzmeš 1 mjesec seedbox, napraviš malo prometa.. i ako umjereno skidaš to možeš koristiti mjesecima..
To govorim za TL. IPT je mnogo lakši, ali i direkt u odnosu na to brzine su manje na starijim torentima i slično.
- Šveđanin
#33 Re: Privatni Torrent Trackeri
Još sam samo htio dodati, za one koji imaju mali upload i neće da daju pare za seedbox, imate no ratio trackere. Što znači da nije bitno koliko seedujete u MB/GB, ne postoji download na sajtu, već samo upload.
Dakle.. skinete 1 torent.. sve što je potrebno je da taj torent seedujete 24 sata unutar 7 dana.. to je primjer, razlikuje se od trackera do trackera..
Brzine su dobre i samo je bitno to vremenski odraditi.. kome računar stoji dugo upaljen milina..
Dakle.. skinete 1 torent.. sve što je potrebno je da taj torent seedujete 24 sata unutar 7 dana.. to je primjer, razlikuje se od trackera do trackera..
Brzine su dobre i samo je bitno to vremenski odraditi.. kome računar stoji dugo upaljen milina..
- typeOnegative
#34 Re: Privatni Torrent Trackeri
Onda su promijenili to ,ali prije su bila drugacija pravila dok sam bio clan , ako se ne varam 2007-2008g. (to mi je islo pravo na k zato sam i odustao od njega ).Imao sam 3TB buffera i slali mi upozorenja da nisam odseedao torrent xxxyy do kraja .I meni je bilo cudno , ne znam sta je bio problem , greska u sistemu ili sta vec ? Sad bi se mogla ponovo naci pozivnica . Tnx za info.
Nego da te pitam , ti si gore u Svedskoj?zanima me kakvo je stanje i kontrola po pitanju torrenta ? Jesu li rigorozni zakoni ,i ima li kazni za ove stvari , blokada od strane ISPova?
Nego da te pitam , ti si gore u Svedskoj?zanima me kakvo je stanje i kontrola po pitanju torrenta ? Jesu li rigorozni zakoni ,i ima li kazni za ove stvari , blokada od strane ISPova?
- Šveđanin
#35 Re: Privatni Torrent Trackeri
Povremeno uhvate po neku osobu i stave to u medije da preplaše narod. Ali boga pitaj koliko takvi skidaju.
Sve osobe koje ja znam koriste torent, skidaju umjereno, ne pričaju puno u vezi toga, koriste i javne i privatne trackere i niko nikad nije imao neugodno iskustvo..
Sve osobe koje ja znam koriste torent, skidaju umjereno, ne pričaju puno u vezi toga, koriste i javne i privatne trackere i niko nikad nije imao neugodno iskustvo..
-
DON_eARL
#36 Re: Privatni Torrent Trackeri
U zadnje vrijeme baš često DDoS-aju ove popularnije trackere.
Svaki dan bar jedan bude down...
- Šveđanin
#37 Re: Privatni Torrent Trackeri
Trenutno je na What.CD site freeleech.
-
DON_eARL
#38 Re: Privatni Torrent Trackeri
2 miliona torrenata.Šveđanin wrote:Trenutno je na What.CD site freeleech.
REMEMBER:
ALL TORRENTS UPLOADED AFTER THIS ANNOUNCEMENT IS POSTED
WILL BE NORMAL LEECH.
AND
ONLY TORRENTS UNDER 1GB WHICH WERE UPLOADED PRIOR
TO NOVEMBER 6TH, 2014 WILL BE FREELEECH.
AND
THIS EVENT WILL END ON NOVEMBER 9TH AT 23:59 SITE TIME.
- Šveđanin
#39 Re: Privatni Torrent Trackeri
Vjerovatno najveća muzička kolekcija na internetu za skidanje. Vrijedi ovo iskoristiti, naročito neke rijetke stvari.
- gnjev
#40 Re: Privatni Torrent Trackeri
Ne moze bez pozivnice ?Šveđanin wrote:Vjerovatno najveća muzička kolekcija na internetu za skidanje. Vrijedi ovo iskoristiti, naročito neke rijetke stvari.
- Šveđanin
#41 Re: Privatni Torrent Trackeri
Ne može.. imaš njihov IRC, odeš uradiš intervju ako ti je baš bitno i oni procjene jel zaslužuješ pozivnicu, mada ne znam jel to još radi.
Uglavnom freeleech traje do kraja 9og sutra, fenomenalna stvar, muzike kao u priči.
Uglavnom freeleech traje do kraja 9og sutra, fenomenalna stvar, muzike kao u priči.
-
DON_eARL
#42 Re: Privatni Torrent Trackeri
@gnjev - ukucaš u google what.cd interview i prva stranica ti je sa upustvima za pripremu.Uopšte nisu strogi što se skidanja tiče, moraš da čuvaš neki minimalni ratio. Potraži na netu, naćeš dovoljno detalja. 
- Šveđanin
#43 Re: Privatni Torrent Trackeri
Evo jedna zanimljiva slika.. nađoh na netu..
http://www.imagebam.com/image/a85a43311547167
Don EARL, šta koristiš od trackera? Jel ima nešto da ti treba?
http://www.imagebam.com/image/a85a43311547167
Don EARL, šta koristiš od trackera? Jel ima nešto da ti treba?
-
DON_eARL
#44 Re: Privatni Torrent Trackeri

Prvi je BTN. Nekad je bilo 20tak, ali je besmisleno održavati.
-
Kralj Tvrtko I.
#45 Re: Privatni Torrent Trackeri
haj posalji.semirsar wrote:Ne bih rek'o... ocito ti lakse bilo da cekas da te neko pita ho's li, nego da trazisfebo_acm wrote:Ja sam imao account na ipt, ali nakon što sam prodao i kupio novi laptop otišao account
Od tada muku mučim za novi invite, ali uzalud
[email protected]
- semirsar
-
johntitor
#47 Re: Privatni Torrent Trackeri
Meni su na IPT izbrisali akaunt sa 9 TB uploada i otprilike ~160x ratio navodno zbog mjesec dva nekorištenja 
- Šveđanin
#48 Re: Privatni Torrent Trackeri
DON_eARL wrote:
Prvi je BTN. Nekad je bilo 20tak, ali je besmisleno održavati.Pustio sam GFT i WFL da se ugase nedavno, vjerovatno će se ova lista smanjiti na 5 max.
Dakle još ti je ostao HDBits
https://hdbits.org/login?returnto=%2F
http://torrentinvites.org/f36/hdbits-or ... iew-91923/
-
DON_eARL
#49 Re: Privatni Torrent Trackeri
Otiđi na njihov IRC kanal i probaj vratiti account. Opališ neku šuplju, pregorio HDD ili šta slično, pa nisi znao šifru, bla bla bla. Velike su šanse da te vrate. Fino je parkirati account tamo gdje je to moguće, ako već očekuješ da nećeš koristiti tracker, ako pravilima definišu rokove za brisanje accounta. Sretno u svakom slučaju.johntitor wrote:Meni su na IPT izbrisali akaunt sa 9 TB uploada i otprilike ~160x ratio navodno zbog mjesec dva nekorištenja
Nemam više ambicija da ganjam bilo šta novo.Šveđanin wrote: Dakle još ti je ostao HDBits![]()
https://hdbits.org/login?returnto=%2F
http://torrentinvites.org/f36/hdbits-or ... iew-91923/
- Šveđanin
#50 Re: Privatni Torrent Trackeri
I jedan skriveni biser, dovoljno se samo registrovati, nema nikakvih pozivnica..
http://rutracker.org/forum/index.php
Ima svega, samo treba malo bolje potražiti ovdje, jedini minus što je sve na ruskom, nema prevoda.. (a torenti su na eng..)
http://rutracker.org/forum/index.php
Ima svega, samo treba malo bolje potražiti ovdje, jedini minus što je sve na ruskom, nema prevoda.. (a torenti su na eng..)