tuzlansko crno- uzas

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

avenija

#26 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by avenija »

fakat wrote:
avenija wrote:Popio sam tri milijarde litara piva, ali goreg od tuzlanskog obicnog nisam popio. Ovo crno sam jednom probao ali posto sam ga pio jer je svih ostalih nestalo ne sjecam se ni okusa ni mirisa ni kvalitete. Da mi je neko dao kerozin popio bih..
Nisam probao crno ali jesam tuzlansko obicno i bilo je grozno. Sarajevska piva su mi vec bolja. Niksicko odlicno. Ozujsko lose, Pan lose. O ukusima nije raspravljati. Slazem se da nakon 4-5 pive svaka naredna je ista, he he.
jesi probao preminger 0,33 staklenka ?
fakat

#27 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by fakat »

avenija wrote:
fakat wrote:
avenija wrote:Popio sam tri milijarde litara piva, ali goreg od tuzlanskog obicnog nisam popio. Ovo crno sam jednom probao ali posto sam ga pio jer je svih ostalih nestalo ne sjecam se ni okusa ni mirisa ni kvalitete. Da mi je neko dao kerozin popio bih..
Nisam probao crno ali jesam tuzlansko obicno i bilo je grozno. Sarajevska piva su mi vec bolja. Niksicko odlicno. Ozujsko lose, Pan lose. O ukusima nije raspravljati. Slazem se da nakon 4-5 pive svaka naredna je ista, he he.
Nisam, volio bih.
realna do boli

#28 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by realna do boli »

Jedini alkohol koji volim popiti je pivo. Jedino pivo koje volim je crno..ako nema, nema..moze i drugo :D
Kada sam otkrila ovo crno tuzlansko, ono mi je postalo mjerilo za druga slicna, meni prija. Uz tuzlansko, crno, moze i crni Tomislav, mada 7,5 zna biti nezgodno.
Zadnje kupljeno za degustaciju..Black Wych..nije cemu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#29 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by Tomahawk11 »

Tomislav kad je vrućina ne ide nikako. Isuši i ono malo tečnosti iz čovjeka :-)
Nije to džabe zimsko pivo.
realna do boli

#30 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by realna do boli »

Nije mi palo na pamet tako dijeliti piva. Kada razmislim, u pravu si..ima ih koja su vise obojena voda, za ljeto, tek da se kaze, daaj pivu.
JThomas

#31 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by JThomas »

ma svaki alkohol isušuje. ne može nijedna piva osvježiti ni hidrirati, nego se to čovjeku čini na prvu ako je hladna. zna se što se pije... :mrgreen:
julisiz es grant

#32 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by julisiz es grant »

Ali ono "Yu pivo" što ga "izdaje" Yu-rock caffe sa Ilidže a proizvodi pivara Semizburg iz Semizovca :D ...ozbiljno. Vidim u njihovom lokalu pravo popularno. Ja kući otvorio jedno...okus kore zagorjelog hljeba :cry:
Pljuno sam ga iz usta i trehnuo sadržaj flaše u sudoperu..gutljaj progutati nisam mogo.
Al-Batros

#33 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by Al-Batros »

avenija wrote:
fakat wrote:
Nekad valja, nekad ne valja, zavisi kakva tura naleti. Zadnji put kad sam pio preminger imao je okus željeza, tačnije hrđe, mislio sam da je čep malo korodiorao pa da je piva povukla taj okus ali čep je bio uredu.
studiorum_tuzlaensis

#34 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by studiorum_tuzlaensis »

tzv. tuzlanski plisno :D

Samo sam jednom probao također.

Žuja mi nekako najviše odgovara, a volim i specifični okus Tuborga. Sarajevsko ima nešto, ali klasično teško pivo, uostalom kao i karlovačko, Jelen i ostala lager piva.
sumirprimus

#35 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by sumirprimus »

zuja najgora od sve djece, odma iza premingera :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#36 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:zuja najgora od sve djece, odma iza premingera :lol:
Žuja, Karlovačko.....nema pive koja se više reklamira, a da je gora.
sumirprimus

#37 Re: tuzlansko crno- uzas

Post by sumirprimus »

vecina tih piva prodje transport,malo uzegne u skladistu,pa je onda nako taze nagnes iz limenke il one bambuce 2litarske granate :lol:
jedino tocena tu i tamo.
najbolja je piva ,svjeza piva. :D
Post Reply